skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Virťáci a Obuv
prohledat
325 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 08.02.2010 do 06.05.2016, založil/a Rooney - zrušená registrace
-> el.tomas: Já je pořídil na normální nošení. Zjistil jsem, že na botách se šetřit nevyplatí.
-> krtik: Taky je nosim, mam je od leta a jsou paradni. Jen na nějaký track day nejsou zrovna to pravé náčiní.:)
Koupil jsem si tyto Šáde botasky:
eshop.skoda-auto.com/cz/. ../1001
Snesl bych ale o číslo menší. Nemáte někdo 43 za moje 44 na výměnu?
Děkuju :).
...případně neví někdo ze škodovky jestli nebudou v nové sérii Monte Carlo i boty? to bych si vzal rovnou menší a tyto asi pustil.
eshop.skoda-auto.com/cz/. ../1001
Snesl bych ale o číslo menší. Nemáte někdo 43 za moje 44 na výměnu?
Děkuju :).
...případně neví někdo ze škodovky jestli nebudou v nové sérii Monte Carlo i boty? to bych si vzal rovnou menší a tyto asi pustil.
-> Čokin: Jo, maj jedinou vadu (alespoň ty moje se skořepinou) - jsou hóódně těžký. Zas na druhou stranu je to ale paráda dvojitá si je po 10ti hodinách pobíhání sundat..

-> Jozka: Ty italský sandály jsou nesmrtelný mám jedny už 5 let zažili i Vltavu a ne a ne se rozlepit. Jinak v práci používám jedině Merellky
-> Bukaj: Jsi mi s tím rytím a oddělováním připomněl časy na koleji, kdy jsme si s kámošem párovali čínský kecky agresorky - on hrál házenou a vždycky se mu odtrhla podrážka na pravej botě, já nehrál nic a odtrhávala se mi levá..
Jinak pracovní boty mám asi troje různý nějaký italský, hlavně ty sandálový jsou báječný a vydržely celý léta - jenže já zas tak moc nepracuju..
Jinak pracovní boty mám asi troje různý nějaký italský, hlavně ty sandálový jsou báječný a vydržely celý léta - jenže já zas tak moc nepracuju..
Používal jsem Prabos Condor - dobrý boty za ne moc peněz, ale nakonec vždy zařvala pravá podrážka mezi patou a špičkou - nejsou stavěné na rytí. Čtyři roky mi vydržely první, druhý pár už jen dva a půl - vždy je oddělalo rytí v nějaké tužší či kamenité půdě.
Jinak kdybych neryl, tak useň i podrážka by vydržely. Užíval jsem je i v civilu v zimním období...
Jinak na rytí i na bahno, zimu atd jsou nejlepší kanady vz. 60, jen se hůř obouvají a zouvají, zvláště pokud jsou obalené bahnem, nebo promočené. Al vydrží nejvíc - první u nich odejdou tkaničky, po čase v drsném terénu se začne oddělovat spodní část podrážky na špičce.
Neváhodou u nich je tvrdá guma podrážky - kloužou na kamenech pokrytých řasou, na mokrých větvích (v lese po dešti atd) a na pevném podkladu (asfalt, beton) se zase dost opotřebovávají.
Ale i tak je u nich nejlepší poměr výkon/cena - za 850 Kč čtyři roky vydrží v pohodě.
A jsou to také jediné moje slušné (černé) boty, takže v nich chodím na koncerty (sboru - máme mít černé oblečení i boty) apod...
Jinak chodím v sandálkách, nebo bos (od jara do podzimu), na túry většinou mám dvoje boty - kanady a sandály, a jako nouzovku mám v botníku dobové Pionýrky a Prestige
Jinak kdybych neryl, tak useň i podrážka by vydržely. Užíval jsem je i v civilu v zimním období...
Jinak na rytí i na bahno, zimu atd jsou nejlepší kanady vz. 60, jen se hůř obouvají a zouvají, zvláště pokud jsou obalené bahnem, nebo promočené. Al vydrží nejvíc - první u nich odejdou tkaničky, po čase v drsném terénu se začne oddělovat spodní část podrážky na špičce.
Neváhodou u nich je tvrdá guma podrážky - kloužou na kamenech pokrytých řasou, na mokrých větvích (v lese po dešti atd) a na pevném podkladu (asfalt, beton) se zase dost opotřebovávají.
Ale i tak je u nich nejlepší poměr výkon/cena - za 850 Kč čtyři roky vydrží v pohodě.
A jsou to také jediné moje slušné (černé) boty, takže v nich chodím na koncerty (sboru - máme mít černé oblečení i boty) apod...

Jinak chodím v sandálkách, nebo bos (od jara do podzimu), na túry většinou mám dvoje boty - kanady a sandály, a jako nouzovku mám v botníku dobové Pionýrky a Prestige

,No mě se uplně oddělita od paty do prostřed podrážka a to jen na jedný botě. Asi vadnej kus...
-> Petrson: v práci od ardonu a necelý rok a jsou na prach...
ale glady od steelu už mám patym rokem krom schozenych podrážek jsou ok... no vlastně už asi desate tkaničky :-D
ale glady od steelu už mám patym rokem krom schozenych podrážek jsou ok... no vlastně už asi desate tkaničky :-D
v praci musim mat S3. takze znacka PANDA poltopanky a druhe bez planzety len spica ARTRA a nakoniec botasky china 

Jaký používáte pracovní boty. Doteď jsem měl od Revanu a po roce a půl šly do pryč. 

-> VeTeV: Raději bych šel do bot Meindl, ale až do Prahe se mi jet pro ně nechce.
-> Fén: tak snad budou slouzit ke spokojenosti, jednz Lowy nizky jsem mel a dodneska jsou to garazovy boty - dost neznicitelny, ale zkusenost 10 let stara.
Děkuju všem za rady. Nakonec to asi vyhrají tyhle:
www.prosportshop.cz/outdo or/.../renegade-ii-gtx-lo- man-black-3109539999.html
www.prosportshop.cz/outdo or/.../renegade-ii-gtx-lo- man-black-3109539999.html
-> Pavel P..: Však jo,teď na jaře jsem asi během dvou dnů prošmejdil 5 krámů a hledal jsem no,nakonec jsem se vrátil na začátek a koupil úplně první,co se mi zalíbily.
Co se týče nazouvání,povoluji je dost, možná spíš zanedbávám tu impregnaci,ale nevěřím tomu,že by to byl hlavní problém.
Co se týče nazouvání,povoluji je dost, možná spíš zanedbávám tu impregnaci,ale nevěřím tomu,že by to byl hlavní problém.
-> MerHanz: mne teda topánky dlho nevydržia ale beriem ich ako slávnostné a šoférske , a to sú jediné topánky v ktorých otočím 200 a viac km
-> Pavel P..: garmponty byly super, jenže ta kvalita šla do prdele stejně jak Asolo - už sem to řikal... osobně bych si jě dneska už nekoupil - mají špatný podrážky a to že jako dost :-(
prostě za mě jasný, na město stačí salomony za pár kaček a na trek je ideální splašit opravdu něco kvalitnějšího :-)
prostě za mě jasný, na město stačí salomony za pár kaček a na trek je ideální splašit opravdu něco kvalitnějšího :-)
-> suri: nějaký takový Baťovky taky mám. Má je teda v tanečním provedení s hladkou a tvrdší podrážkou. Tehdá ( snad 6, nebo 7 let ) mě stáli okolo 2,5 tic. A jsou to jediný Baťovky co u mě něco vydrželi a šel bych do nich znova ( nemám potřebu, moje jsou stále v dobrý kondici ). Ostatní ( na normální šmajdání ) mi dali vale vždy po roce. a pohodlý v nich bylo spíš na bodu mrazu. Místo podrážky gumová fólie a každej oblázekl byl cejtit. Šmajdal jsem je jen po městě.
-> doking: chce to číhat na nějaký akce, výprodeje skladovek apod.... já taky nejsem magor abych za boty vytopil několik litrů... ale už bych si nějaký neznačkový nebo levný obchoďákový boty nekoupil ani neobul.
jak řikám ty salomon, nízký trekový mi vydržely asi nejvíc a za cenu kolem litru je to asi jasná volba... jedny jsem měl skoro dva roky a kromě zimy jsem v nich chodil všude, město, les, pole.... stačilo je jednou za čas vyprat a naimpregnovat. bohužel teda moc nevydržela podšívka na patě, ale to většina lepších obuvníků opravuje koženou záplatou a s tou to vydrželo další rok než se rozpadly v tom místě co jsi zakroužkoval.. teda v podstatě jen ta látka.
Dost taky záleží jak je člověk línej, jestli boty při každym obouvání a vyzouvání poctivě rozvazuje a zavazuje nebo jen přišlápne a vyzuje a pak pomocí lžíce obuje nebo jen natáhne... pak ty švy a lepený spoje dost trpěj, podšívka se víc dře a dřív se začnou rozpadat.

jak řikám ty salomon, nízký trekový mi vydržely asi nejvíc a za cenu kolem litru je to asi jasná volba... jedny jsem měl skoro dva roky a kromě zimy jsem v nich chodil všude, město, les, pole.... stačilo je jednou za čas vyprat a naimpregnovat. bohužel teda moc nevydržela podšívka na patě, ale to většina lepších obuvníků opravuje koženou záplatou a s tou to vydrželo další rok než se rozpadly v tom místě co jsi zakroužkoval.. teda v podstatě jen ta látka.
Dost taky záleží jak je člověk línej, jestli boty při každym obouvání a vyzouvání poctivě rozvazuje a zavazuje nebo jen přišlápne a vyzuje a pak pomocí lžíce obuje nebo jen natáhne... pak ty švy a lepený spoje dost trpěj, podšívka se víc dře a dřív se začnou rozpadat.

-> Nepér: Tak nevím jak ostatní, ale když se bavím o Garmontu tak počítám, že nízký trekovky vyjdou tak na 3500 a vysoký okolo 5 a vejš. Občas se nechaj někde ve slevě laciněji. A nízký salomony z a víc jak trojku musej držet
Ale na zimu bych to neviděl jako to pavý, ale to už je o tom, kdo je jak používá ;) Třeba při celodenním postávání a občasným popobíhání kolem tratě mi byla zima i v zimních salámech se sálámovejma zimníma fuskama. Je pravda, že všade sníh a celej den nešla teplota nad -10.

-> MerHanz: jasně, ty dvoje márteny jsou jen na capkání po městě :)
(chtěl přesměrovat debatu jinam
)
-> doking: čovečě mě zatim nic, resp. žádnou prasklinu jsem nenašel :)
(chtěl přesměrovat debatu jinam

-> doking: čovečě mě zatim nic, resp. žádnou prasklinu jsem nenašel :)
Já měl Garmont Flash GTX 3 a nasáklo to vodu, zmrzlo to a rozpadlo se to, vrátili mi po roce a půl peníze. Teď před zimou jsem si po dobrý zkušenosti pořídil nízký goretexový Salomony a od tý doby nechodím v jinejch botách, funguje to. www.salomonshop.cz/obuv/s
alomon-x-ultra-gtx-m-32707
5
Tak ono rovnat Garmont, Asolo jsou vyloženě trekový boty. Salomon je víc dostupnej v jinejch cenovkách. Mám je dvoje, zimní jsou super, i když bez goráče. Letní mám chvilku ( byli v kaci za 1200 ) a hned pár nedostatků. Maj dost tvrdej došlap, chybí lepší podešev a byl jsem zvyklej na dáááleko lepší drření klenby z bejvalejch NewBalance. A jsou to jen taklový hardovky ve klterých je cejtit i silnější vítr.Jenže s vědomím hadrovej ksem je kupoval. Jinak celkově má Salonom užší boty a to mi maximálně vyhovuje na moje úzký 12ky.
-> krup: Ty dvoje botky v odkazech jsou tak na chození po městě a tak. Nemaj pořádnou podrážku, jen takovou šlupku. A to je vekej problém při celodenním ( někdy i několika denním ) pobíhání na nezpevněným povrchu, kamenech, kořenecha podobně.
jinak se držím hlavně pravidla najít boty co mi sednou na nohu a to fakt není lehký, většinou to jsou ty dražší ( rozumějte nízký boty okolo 3 tic ) .
-> krup: Ty dvoje botky v odkazech jsou tak na chození po městě a tak. Nemaj pořádnou podrážku, jen takovou šlupku. A to je vekej problém při celodenním ( někdy i několika denním ) pobíhání na nezpevněným povrchu, kamenech, kořenecha podobně.
jinak se držím hlavně pravidla najít boty co mi sednou na nohu a to fakt není lehký, většinou to jsou ty dražší ( rozumějte nízký boty okolo 3 tic ) .
-> krup: V podstatě mám velmi podobný model a tady kde je kolečko a šipka mi oboje boty popraskaly, skrz na skrz.
A u těch na které odkazuješ ty, další modely,takovým botám,já absolutně nevěřím,zejména těm hnědým,taky mají potenciální místo k prasknutí,ty černé,ty vypadají dobře
A u těch na které odkazuješ ty, další modely,takovým botám,já absolutně nevěřím,zejména těm hnědým,taky mají potenciální místo k prasknutí,ty černé,ty vypadají dobře
A něco "ležérnějšího"? :)
Už rok mám tyhle, goo.gl/3l2b6, boží, snad "nezničitelnej" botek :)
Uvažuju i o goo.gl/6ViCh
Názory, rady, konkurenční návrhy?
S merrellkama mám jen malou zkušenosti, s nižší řadou Moab Gore-tex xcr - goo.gl/3tKf6. Pohodlně jsemv nich zvládnul sněžku, ale roztáhly se víc, než bych potřeboval, takže doporučuju raději o kousek menší a důsledně rozšlápnout :)
Už rok mám tyhle, goo.gl/3l2b6, boží, snad "nezničitelnej" botek :)
Uvažuju i o goo.gl/6ViCh
Názory, rady, konkurenční návrhy?

S merrellkama mám jen malou zkušenosti, s nižší řadou Moab Gore-tex xcr - goo.gl/3tKf6. Pohodlně jsemv nich zvládnul sněžku, ale roztáhly se víc, než bych potřeboval, takže doporučuju raději o kousek menší a důsledně rozšlápnout :)
-> VeTeV: -> Pavel P..: No já se držím hranice 2tisíce za boty,více to nemá smysl,a nemyslím si, že bych si kupoval šunty.Mám na mysli nízké,vysoké boty nemám moc v oblibě. U mě je to asi způsobeno, jejich denním provozem,protože jsem si zvykl na jejich pohodlí a tak v porovnání s tím,co jsem nosil předtím.
já mám trekový kožený pohorky Garmont už pár let, používám je spíš na zimu, ale i na stavbě, do lesa, na pole apod... a furt držej, pouze povolil jeden šev asi 2cm z boku, nechal jsem to za 60kč opravit a sloužej dál...
Salomon jsem měl asi troje, všechny víceméně nízký trekový, podle mě jsou dobrý, mám s nima dobré zkušebnosti ale docela brzo se začla drbat podšívka na patě... jinak teda bytelný.
Salomon jsem měl asi troje, všechny víceméně nízký trekový, podle mě jsou dobrý, mám s nima dobré zkušebnosti ale docela brzo se začla drbat podšívka na patě... jinak teda bytelný.
-> doking: jo, ono jsou boty a boty - klasický nízký kupuju prostě ty Salomony, neb v akci se dají koupit za 1000-1500 a cena/kvalita je super - do roku a pů je stejnak podrážka ošmachtaná, ale jinak boty drží, švy nepovolí, nic nepopraská. Bohužel když si koupíš to samé za jednou tolik, nic si nepomůžeš...
Nicméně trekový pohory, tam je lépe si připlatit - mám zkušenost, že boty vydrží i 10 let a to se vyplatí... zde právě narážím na ty Meindly, kde sice nákupka je kolem 5-7 tis., ale kdyžTi je nikdo neukradne jako mě, tak si po třech letech necháš udělat podrážku za 1500 a jedeš dál. Dokud se ty boty nerozpadají ze všech stran, není nutnost kupovat nový. Což je opravdu výhoda, neb pořádně rozšlápnutý boty na výletech nad 40km fakt oceníš....
Nicméně trekový pohory, tam je lépe si připlatit - mám zkušenost, že boty vydrží i 10 let a to se vyplatí... zde právě narážím na ty Meindly, kde sice nákupka je kolem 5-7 tis., ale kdyžTi je nikdo neukradne jako mě, tak si po třech letech necháš udělat podrážku za 1500 a jedeš dál. Dokud se ty boty nerozpadají ze všech stran, není nutnost kupovat nový. Což je opravdu výhoda, neb pořádně rozšlápnutý boty na výletech nad 40km fakt oceníš....
-> VeTeV: Merrellky mám přes dva roky,sice pořád držejí,použitelné jsou,ale popraskaly, tak blbě, nevzhledně na špičce, že jsem si musel koupit nové. No obecnou zkušenost mám takovou, že mě vydrží jakékoliv boty cca 2 roky a pak jdou do kytek,už se mi to stalo 3 za sebou.
-> Fén: za me jednoznacne Salomon, Lowa, Meindl. Salomon jsou levny, ale ja je mam na bezny litani nejradeji - podrazka se sice oslape, ale jinak drzej. Lowa a Meindl jsou vyssi cenova, ale drzi, s tim ze Meindlnabizi vymeny podrazek a ruzny pozarucni servis s drobnyma opravama (www.meindlboty.cz/stranky
.php?page=8).
-> MerHanz: Asolo i Garmont sli kvalitou dolu uz nekdy pred vic jak dvema rokama.
Merrell sem si koupil pred letosni zimou a po druhem utazeni tkanicek ulitali dve oka u tkanicek. Pri vraceni me prodavac informoval, ze je to bohuzel uz nekolikatej pripad, takze uz od nich nechci nic...
-> MerHanz: Asolo i Garmont sli kvalitou dolu uz nekdy pred vic jak dvema rokama.
Merrell sem si koupil pred letosni zimou a po druhem utazeni tkanicek ulitali dve oka u tkanicek. Pri vraceni me prodavac informoval, ze je to bohuzel uz nekolikatej pripad, takze uz od nich nechci nic...
-> Fén: Numero Uno, za laciný peníz drží skoro 10 let.
-> Fén: Kamarád si chválil Merrell
-> Fén: osobně jsme neokusil, ale co třeba ASOLO, Garmont a podobný prověřený značky. Na jedny Garmonty jsem dneska zrovinka koukal.
Nemáte někdo osvědčený tip na kvalitní trekové boty? Děkuji.
-> mAATT:
Mě asi týden po koupi praskl kus podrážky, jak jsou ty pruhy pod patou.. sice blbost, ale taky nepotěší. Ta koženka se rychle odřela a teď je už malá díra mezi podrážkou a botou. Předtim co jsem měl Pumy (nějaký vyšší), tak byly o dost lepší, ale ty ještě předtím byly taky dost hrozný. Obecně mě žádný boty nikdy moc nevydržely, bo mám jedny na celej rok (mimo sport) a chodily v hroznejch sračkách občas.
Mě asi týden po koupi praskl kus podrážky, jak jsou ty pruhy pod patou.. sice blbost, ale taky nepotěší. Ta koženka se rychle odřela a teď je už malá díra mezi podrážkou a botou. Předtim co jsem měl Pumy (nějaký vyšší), tak byly o dost lepší, ale ty ještě předtím byly taky dost hrozný. Obecně mě žádný boty nikdy moc nevydržely, bo mám jedny na celej rok (mimo sport) a chodily v hroznejch sračkách občas.
-> palinator: Já už ani nevim kolik jsem za ně dával, ale asi to bude nějak podobně.. Mě se roztrhly na boku, jak vede od špičky ten pruh, tak přesně v tom prošití.. Jako od takhle drahejch bot bych čekal trochu jinou kvalitu a výdrž... A přitom mi pumy vydržely vždycky poměrně dlouho. Problém je, že teď pořádně nevydržej snad žádný boty, buď mám divný nohy a neumím chodit, nebo to fakt stojí za prd..

-> mAATT:
Já je koupil ve slevě za nějakejch 1600. Stejně je to bída... Kvalitu zpracování bych čekal vyšší. Aneb image nad praktickou hodnotu.
Já je koupil ve slevě za nějakejch 1600. Stejně je to bída... Kvalitu zpracování bych čekal vyšší. Aneb image nad praktickou hodnotu.

-> palinator: přesně, taky je mám
s výdrží je to bída, 3/4 roku a sou v háji.. no kdybych za ně dal ty skoro 3000 co stávali dřív tak mě asi trefí

-> Matthes, záškodník z TechWebu: To má hodně lidí. Ale co se týče pohodlí, jsou super. Ale v obyč barvách bych si je nekoupil, leda si nakonfigurovat svoje, to vypadá dobře.
Jináč co mám ty šlupičky Drift Caty od Pumy... tak sice jsem naivně čekal větší výdrž (ta předkožka nějak moc nevydrží) a strašně do nich teče, ale chodí se v nich slušně .. a hlavně oproti jakejmkoliv jinejm botám se parádně řídí... takovej cit v žádný jiný botě nemám.. zkrátka je lehonká, tenká podrážka a je nejmenší jak jen to jde. Jen mě sralo v -15°C, že vždycky ztvrdla ta "letní" směs a na chodníku ty boty začaly neutišitelně klapat.. jak ženská s podpatkama.

-> Matthes, záškodník z TechWebu:

Ja mam hroznou averzi k botam prestige

-> suri: však v pohodě, takhle jsem to ani nemyslel
-> Minik03: bude , nepatrí to sem ale tému zakladať nejdem
suri 09.05.12 22:35:44 napsal:
ešte plánujemnebude se v tom blbe chodit?
ešte plánujemnebude se v tom blbe chodit?
-> castrol: parádne sú , na moje jazdenie
-> Tomaso435: ja mám dosť problém s tou mojou nohou pravou , a tenisky mi robia strašný problém už po pár km , tieto v pohodičke pohodlie , sucho , nohy v teple , vôňa a prijateľná cena ...
botasky nosím do školy , na doma a všade , lacné číňáky do 300 za boty ,viac sa neoplatí
botasky nosím do školy , na doma a všade , lacné číňáky do 300 za boty ,viac sa neoplatí
-> suri: ako sa v tom soferuje? ja mam cez leto slapky a na zimu tenisky
-> suri: . na to ja mam pantofle :-D v jiným řidit neumim :-D na navštěvy nelezu, aneb pojdte dál mi k vám taky nelezem