skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zesilovač / Subwoofer
prohledat
62 příspěvků (zobrazeno 51 až 62) od 19.02.2003 do 25.02.2003, založil/a
Šak to říkám provrtat ten plech jako ementál

Zazaa: máš pravdu, jak jsem psal bylo by to podstatně dražší řešení, muselo by se to vytlumit a zbavit rezonancí, což je u Škodovky věc téměř nemožná
ale v podstatě z toho kufru by hrály pouze nejhubší kmitočty (do 40 - 50Hz), které vyvolávají fizický dojem z basů a v autě by musely být nějaké repro, které hrají od cca. 50Hz výš (nejlépe ty kickbassy), ale je fakt že je to blbý řešení - souhlas.
Stejný problém je ale ozvučit třeba nějaký sedan (třeba strarší Mercedesy měly kovovou příčku za sedadly) a musí se též použít nějaký velmi výkoný subwoofer...

Tubu jednoznačně do kufru,už je mi to jasný,celý to zatlumit okolo a pořádným vrtákem mnohokráte provrtat plech mezi kuferm a kokpitem
a čím rychlejc pojedeš,tím víc to bude hrát
hi-fi audio forever

2 tuner#2 > dovedes si predstavit co by delal woofer v kufru skodovky ???
kolem je jen plech (podbehy, kapota .....) nic jineho
by se to cele rozdrncelo a o nejakem prenosu basu do interieru by nemohla byt rec
maximalne by to mlatilo celym autem a vsema plechama, ale jakejkoliv mensi subwoofer vevnitr v aute bude hrat podstatne lip
kolem je jen plech (podbehy, kapota .....) nic jineho
by se to cele rozdrncelo a o nejakem prenosu basu do interieru by nemohla byt rec
maximalne by to mlatilo celym autem a vsema plechama, ale jakejkoliv mensi subwoofer vevnitr v aute bude hrat podstatne lip
Bob: to vypadá, ale že je to PAčko a to do auta nesmí - teda pokud chceš kvalitní muziku...
Zazaa: a proč ne?? viděl a slyšel jsem Porsche 911 a ten měl v kufru dva woofery Focal Utopia a v interiéru už jen malé kickbassy a bylo to velmi dobré. Mavíc u škodovky dělí kufr pouze plech, takže by to neměl být problém. Musí se ale použít hodně dobrý a výkonný subwoofer a nastavit ho jen na nejhlubší basy a v autě mít buď hodně dobrý kompa a nebo zapojit kickbassy a mohlo by to být slušné, ale bylo by to zbytečně moc peněz - když to dáš místo sedaček, tak nemusíš mít tak výkonné repro.

jestli dobrej wofr tak já přemejšlím jestli si tam nehodím jednu z těhlech bedýnek (tu krajní)
laydakk.wz.cz/dvur83/dvur 04.JPG
(Basáček 250 W /sin 450W/hudeb) hraje vopravdu špičkově akorát nevim jestli by se mě nerozpadla popelnice kdybych to pustil krapet výc nahlas
laydakk.wz.cz/dvur83/dvur 04.JPG
(Basáček 250 W /sin 450W/hudeb) hraje vopravdu špičkově akorát nevim jestli by se mě nerozpadla popelnice kdybych to pustil krapet výc nahlas
Ludek uz ale ma dvoumistne auto 
jeste me napada ze pred casem tady nebo nekde jinde byl borec co chtel dat do skudky subwoofer jako u jinejch aut - do kufru

jeste me napada ze pred casem tady nebo nekde jinde byl borec co chtel dat do skudky subwoofer jako u jinejch aut - do kufru

Fafík:
1. pokud ten zesík má opravdu 1 x 200W, tak to chce repro o trvalé zatížitelnosti 200 - 250W. Mám ale tušení, že ten tvůj zesík 200W sínus nemá ani náhodou, protože to mívají až hodně dobrý zesíky - co je to za typ a značku???
2. tvoje zkušenost je myslím si mylná. Rádio totiž nemá 4 x 45W (to prostě bez měniče napětí udělat nejde!!!), ale má tak cca. 12 - 15W na kanál. Pokud k tomu připojíš citlivé repro, tak to bude pro běžný poslech hrát dobře a klidně můžou mít trvalou zatížitelnost 100W - ta na to nemá vliv!!!! To že hrály špatně na basech, vždy záleží na kvalitě reproduktorů a hlavně jejich ozvučnici. Je jasné, že i pokud dáš Focal Utopia ( kompa za cca. 20.000,- ) do dveří bez akustických úprav, tak to bude hrát hůř než kompa za 5.000,- ale v perfektně vytlumených dveřích s doorboardy...
Luděk: tak ho dej místo zadních sedaček - já měl třímístný auto a teď už bude jen dvoumístný
1. pokud ten zesík má opravdu 1 x 200W, tak to chce repro o trvalé zatížitelnosti 200 - 250W. Mám ale tušení, že ten tvůj zesík 200W sínus nemá ani náhodou, protože to mívají až hodně dobrý zesíky - co je to za typ a značku???
2. tvoje zkušenost je myslím si mylná. Rádio totiž nemá 4 x 45W (to prostě bez měniče napětí udělat nejde!!!), ale má tak cca. 12 - 15W na kanál. Pokud k tomu připojíš citlivé repro, tak to bude pro běžný poslech hrát dobře a klidně můžou mít trvalou zatížitelnost 100W - ta na to nemá vliv!!!! To že hrály špatně na basech, vždy záleží na kvalitě reproduktorů a hlavně jejich ozvučnici. Je jasné, že i pokud dáš Focal Utopia ( kompa za cca. 20.000,- ) do dveří bez akustických úprav, tak to bude hrát hůř než kompa za 5.000,- ale v perfektně vytlumených dveřích s doorboardy...
Luděk: tak ho dej místo zadních sedaček - já měl třímístný auto a teď už bude jen dvoumístný

200W je málo,musí tam být nějaká rezerva (pokud ofšem vycházíme z toho,že udaje uváděné na přístroji jsou seriózní),takže 230-250W by mělo stačit.
Nemáte někdo zkušenosti,jak upravit LPG nádrž,aby byla zároveň subwoofer,nějaxe mi to za ty sedačky nemůže fšechno vejít
Nemáte někdo zkušenosti,jak upravit LPG nádrž,aby byla zároveň subwoofer,nějaxe mi to za ty sedačky nemůže fšechno vejít

asi tak 200w? nebo 250-300w? :-)
Poraďte mi prosím jak výkonný Subwoofer mám připojit k zesilovači o výkonu v můstku
1 x 200 W ? Jaký mi stačí ? Nechci totiž aby mi vypadly dveře. A hlavně je nesmysl kupovat moc silný subík, aby mi s ním ten zesilovač vůbec pohnul. Viděl jsem u kamaráda co udělají přehnaně silný repro na normálním rádiu 4x45. Hloubky / basy na hovno a max. hlasitost je taky pryč, protože se to potom jenom hltí. Prostě to neutáhne. Děkuji předem za rady.
1 x 200 W ? Jaký mi stačí ? Nechci totiž aby mi vypadly dveře. A hlavně je nesmysl kupovat moc silný subík, aby mi s ním ten zesilovač vůbec pohnul. Viděl jsem u kamaráda co udělají přehnaně silný repro na normálním rádiu 4x45. Hloubky / basy na hovno a max. hlasitost je taky pryč, protože se to potom jenom hltí. Prostě to neutáhne. Děkuji předem za rady.