skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Kdo z vás to byl?
Dneska odpoledne (cca 15:00) červené Rko s pražskou SPZ (myslím ACL, nebo možná ACE - xx-xx, už nevím přesně) ve Zvoli u Prahy... Neznáte?
-> ondie: Je pravda, že tohle by mne asi nenapadlo si vyřezávat. ale zas tak nekazivá věc to není
stačí vlhkost nachytaná do toho filcu pod kobercem, a ta výztuha od toho dokáže odspoda krásně zmizet
(vlastní zkušenost
).
Sbírka divno barevných kreací se docela rozrůstá, ale spíš jen drobnosti (masky stále jen bílá a červená)

Sbírka divno barevných kreací se docela rozrůstá, ale spíš jen drobnosti (masky stále jen bílá a červená)

-> Jarda - zrušená registrace 04.10.18 06:38:34: někde asi sadu anglických mám, stav nevím. Kdyby jsi po nich toužil (nebo někdo jiný), můžu je někdy zkusit vyhrabat
-> Bukaj: je to 120. Takze dobrej joke :-D
-> Tomaso435 04.10.18 20:00:39: LS jako 120 LS, nebo 110LS/R? Myslím, že kolem 3000 by ji dneska někdo mohl koupit, pokud není třeba okyslá od skladování. Jednu 120LS jsem před časem (rok zpátky?) nabízel na Virtu za 3000 a nikdo ji nechtěl, ale doba se mění, tak třeba dnes by se prodala dráž. A nebo ji vystavit na Aukru...
...ale myslím, že ještě dnes se dá najít na nějakém E-shopu za cca 3500 Kč, takže těch 9000 je nesmysl. Ale pokud je to 110 LS, tak bude asi žádanější, než 120 LS...
...ale myslím, že ještě dnes se dá najít na nějakém E-shopu za cca 3500 Kč, takže těch 9000 je nesmysl. Ale pokud je to 110 LS, tak bude asi žádanější, než 120 LS...

-> Enggik: Mrkni mi prosím.. asi bys tenhle konkrétní díl stejně pak s kastlí vyhodil ? Spěch na to ale neni.
Ono se to mám dojem v normálním světe moc nekazí,já jí mám divně nahnilou,protože kabrio.. (a to mám podlahu relativně OK! - něco prostě nejde pochopit )
Neshnilou,nepomačkanou,ne napadenou kutilem ani tunerem. Pokud by se ti s tím nechtělo babrat,klidně si dojedu někdy vyříznout,aspoň mi ukážeš tvojí sbírku úžovkovej masek z divnobarevnýho granulátu.

Ono se to mám dojem v normálním světe moc nekazí,já jí mám divně nahnilou,protože kabrio.. (a to mám podlahu relativně OK! - něco prostě nejde pochopit )
Neshnilou,nepomačkanou,ne napadenou kutilem ani tunerem. Pokud by se ti s tím nechtělo babrat,klidně si dojedu někdy vyříznout,aspoň mi ukážeš tvojí sbírku úžovkovej masek z divnobarevnýho granulátu.

-> ondie: No, že jsi se s tou výztuhou taky připoměl
V peci ještě žádna kastle není, v klidu odpočívají na dvorečku
Kouknu na to, ale tuším že jak jsem koukal naposled, tak to žádnej zázrak nebude 

nová LS hlava.. jakou to má cenu ? dneska sem cosi viděl jako že "výprodej" a cena 9999,- byla dost divná :-D
-> COL 02.10.18 00:09:47: Kdyz uz se resi ta svetla, mam nekde ulozeny par podivnych svetel, kde nekdo menil skla, ma to podle mne parkovacku na druhe strane, ALE hlavne to ma pootoceny vyrezy na zarovku - tak o cca 10-20 stupnu. Neni vlastnosti tech svetel na pravaky i toto?Tak presne také pravé tvarové svetlo sa dostalo aj ku mne. Myslím, že som ho kupoval od David.-a. Výrez na žiarovku pootočený a parkovačka na druhej strane. Myslel som, že to je nejaký nepodarok, ale asi nie je. Pár rokov som s tým svetlom jazdil (iné som nemal, pôvodné rozbité), na cestu to svietilo normálne, ale na TK sa mu to nejako nezdalo, ale došteľoval to a viac neriešil. Sklo som neskúmal a neporovnával, ale smer svetla na ceste bol v poriadku. Akurát pri čelnom pohľade na zapnuté svetlá (stretávačky) boli paraboly osvetlené inak. Tak som toto podivné svetlo vymenil za iné nové (výrez na žiarovku je už rovno a parkovačka je na správnej strane), no pri čelnom pohľade na svetlá paraboly svietia naďalej odlišne. Žiarovky som tiež skúšal meniť. Tak ešte asi aj to ľavé svetlo je nejaké divné, i keď je tiež nové a všetko na ňom vyzerá byť v poriadku. Tak ja už fakt neviem čo s tým je.
Zelená užovka na R1 v smere z TT do NR ???
dnes 4.10.2018 cca 14:20hod?
Značku neviem..predsa len na dialnici v protismere
dnes 4.10.2018 cca 14:20hod?
Značku neviem..predsa len na dialnici v protismere
No a ja to udelal opacne, k anglickym sklum jsem dal paraboly pro levaka, protoze je lux mel vyhnile :)
-> COL: No ani by mě to nenapadlo
člověk se furt učí.

Je dobrý tyhle specialitky pravostranných světel znát, aby se nestalo, že člověk koupí světla, kde někdo vyměnil skla a na první pohled vypadají OK. Já to zjistil, až když jsem tam vkládal žárovku a všiml si, že parabola má výřezy na usazení žárovky "nějak divně".
-> Enggik: Heleď,jestli máš ještě nějakej vrak,ze kterýho lze fiknout tu zdravou podlahovou výztuhu 742 sedaček,tak ti to nový světlo klidně nadělim :-)
Jestli už to teda nepolknul kovošrot.
Jestli už to teda nepolknul kovošrot.
-> Bukaj: A proč myslíte, že jsem tu psal ,,Istimu" že bych o ty jeho měl zájem
Ouží už mám všechny (kulatý, čtyřoko i ovály)
Chybí jen ty tvarovky
-> ondie: To je jen taková jedna z mnoha úchylek
V podstatě je to k fakt k ničemu
Když s tebou jsou těžký obchody

Ouží už mám všechny (kulatý, čtyřoko i ovály)

-> ondie: To je jen taková jedna z mnoha úchylek

-> Bukaj:
-> COL: Tak jo hoši .. máte recht
, kouk sem v rychlosti jen na Felu a už od pohledu je to znát. Ani sem to nefotil.
Takže díky,ušetřili ste mi ostudu z Dekry.
E: Ale parkovačky jsou konkrétně u Feldy na tom stejným místě pro obě verze.
-> COL: Tak jo hoši .. máte recht

Takže díky,ušetřili ste mi ostudu z Dekry.

E: Ale parkovačky jsou konkrétně u Feldy na tom stejným místě pro obě verze.
-> Bukaj: ja si myslel, ze mam jedno svetlo z anglana, protoze mi to svitilo do V a mel jsem jen jednu zmetkovou H4- byla pootocena banka

-> ondie: Tak, tak...

-> Bukaj: Teď už to myslím chápu,v tom případě je jistota,že to mám špatně.
-> Bukaj: Jinými slovy..od kolmé vertikální osy jsou v tomto smyslu žárovky tedy vyosené v obou případech,jen zrcadlově ?
-> ondie: Když se nad tím zamyslíš, tak to je logické - má-li být při tlumeném světle osvícena jedna strana vozovky výše, než druhá, je žádoucí, aby světlo na odrazovou plochu paraboly dopadalo nesymetricky. Samotné sklo a jeho profilování to "neukočíruje" (viz to, jak svítí dálkové světlo přes stejné sklo, jako tlumené)...

-> Bukaj: Jako v principu celou tu vyosenost nechápu (COL píše o 10-20°) proč by tam měla být,nějak bych čekal jen pravolevou zrcadlovost podle vertikální osy. (šrafování skla a maximálně pozici parkovačky ještě pochopím).
Zejtra se tomu pověnuju a všechno to omrknu,můžu porovnat Feldu OldFace,lichoběžník eMko a vnější GLS 4očko a napíšu,případně vyfotim k čemu dojdu
Jinak určitě,vyměnit to kus za kus není problém,u tý Feldy jak nemá lepená skla,tak bylo tehdy pro mě rychlejší vyměnit skla a i tu parabolu sem nechal rád,protože má najeto jako celý auto nulanulanic.
Ukáže se,jestli to byla zbytečná práce.
Zejtra se tomu pověnuju a všechno to omrknu,můžu porovnat Feldu OldFace,lichoběžník eMko a vnější GLS 4očko a napíšu,případně vyfotim k čemu dojdu

Jinak určitě,vyměnit to kus za kus není problém,u tý Feldy jak nemá lepená skla,tak bylo tehdy pro mě rychlejší vyměnit skla a i tu parabolu sem nechal rád,protože má najeto jako celý auto nulanulanic.
Ukáže se,jestli to byla zbytečná práce.
-> Syny: Ano, o tom tu píšu. Ale dodnes jsem se (mylně) domníval, že čepička je nad vláknem umístěna symetricky ke svislé ose žárovky, ale není tomu tak.
-> ondie 02.10.18 11:02:19: Potíže budou. Na regloskopu to bude ukazovat nesmysl...
Vyměň celá světla - na Feldu jsou v dnešní době za hubičku
-> ondie 02.10.18 11:02:19: Potíže budou. Na regloskopu to bude ukazovat nesmysl...

Vyměň celá světla - na Feldu jsou v dnešní době za hubičku

-> Bukaj: Tak potkavaci vlakno, je kryte tou "cepickou" a jeji poloha ovlivnuje smer paprsku. Pokud bude pootocena spatne, tak to dle me vliv mit bude...
images.obi.cz/product/... /305548_1.jpg
images.obi.cz/product/... /305548_1.jpg
Hmm,to sou věci
,doufám,že se tohle týká jen starších např. "zadokolek", tam člověk stejně vymění celý světlo.
Ale na GB Feldě sem vyměnil jen skla,přišlo mi to jednodušší,tak aby nebyly na Dekře potíže.

Ale na GB Feldě sem vyměnil jen skla,přišlo mi to jednodušší,tak aby nebyly na Dekře potíže.
-> COL: Herdek - víš, že máš asi recht?
Teď jsem zkoumal nějaké H4 a ony jsou opravdu lehce vyosené (cca těch 10°) oproti patici...
...tak to je ten důvod, proč ta světla nešla seřídit ani po výměně skel.

Teď jsem zkoumal nějaké H4 a ony jsou opravdu lehce vyosené (cca těch 10°) oproti patici...
...tak to je ten důvod, proč ta světla nešla seřídit ani po výměně skel.

-> COL: Zdá se mi to nepravděpodobné - H4 je přece symetrická podle svislé osy a parabola je též symetrická. Tvar paprsku, dopadajícího na vozovku, udává profil skla...
Co je to za paraboly? Ovály? Tvarovky?
Co je to za paraboly? Ovály? Tvarovky?
Kdyz uz se resi ta svetla, mam nekde ulozeny par podivnych svetel, kde nekdo menil skla, ma to podle mne parkovacku na druhe strane, ALE hlavne to ma pootoceny vyrezy na zarovku - tak o cca 10-20 stupnu. Neni vlastnosti tech svetel na pravaky i toto?
-> Bukaj: S Enggikem bych se určitě neměl problém domluvit :-) a vím,že by asi musely být spíš "ouží" , ale furt mi neni jasnej záměr,co s takovou věcí v CZ dělat !?
-> Enggik: ?
-> Enggik: ?

-> ondie: Já jsem si té parkovačky všiml, když jsem někdy koncem 90. let koupil ve výprodeji dva pravostranné ovály a vyměnil na nich skla pro naší M1 s vysleplými parabolami. A dodnes nevím proč, ale na regloskopu ta světla prý nešla seřídit (přitom jediný rozdíl paraboly jsem zaznamenal v tom umístění žárovky parkovačky)...
...jinak Enggik by zajisté do sbírky nějaké pravostranné paraboly uvítal, ale spíš kulaté, či ovály...
...jinak Enggik by zajisté do sbírky nějaké pravostranné paraboly uvítal, ale spíš kulaté, či ovály...

-> Bukaj: Aha s tou parkovačkou mě to nenapadlo.
Mám myslim jeden novej lichoběžník na eMko,ale proč by to tu kdo chtěl?
Mám myslim jeden novej lichoběžník na eMko,ale proč by to tu kdo chtěl?
-> isti: Nejen sklo je jiné, ale i žárovka pro parkovačku je na druhé straně paraboly. A na první pohled je poznáš dle čísla skla, respektive homologačních značek.
A ta skla jsou už na pohled "taková nějaká divná"...
A ta skla jsou už na pohled "taková nějaká divná"...

-> Enggik: Zatial nie je dôvod na úsmev lebo neviem či mám doma nesprávné svetlá,len som sa zaujímal o rozdiely

-> ondie: To nie je velká vada,veď z niektorých svetiel tie sklá odpadnú samo
Takže na tretí pohlad sú rozoznatelné.

-> isti: šrafování skla
-> isti: Svítí opačně, místo do pangejtu budeš oslňovat protijedoucí
Také "nové mototechna autopal rarita originální czechoslovakia přední světla škoda rapid 120" mám doma aj ja,vlastne aký je rozdiel medzi pravákom a lavákom?
-> Tomaso435: No nevim teda,moje osobní zkušenost hovoří,že to pro ty protijedoucí neni nic moc,ale zase je to autentičtější
A abych si lepil na světla hnusný černý trojúhelníky,no taky nevim.
Přitom stačí málo.

A abych si lepil na světla hnusný černý trojúhelníky,no taky nevim.
Přitom stačí málo.
-> ondie: ve dne je to jedno, každýmu to svítí všude jenom ne na silnici poslední dobou, stejně jako nefunkční brzdový světla.. bud klasický, nebo třetí, a nebo nejde vubec nic...
-> Tomaso435: nikdo to nepozná,krom všech protijedoucích 

-> Jarda: a kdo ti brání si tam ty světla po stk dát? dyt to nikdo nepozná. víš co lidí kupovalo "nové mototechna autopal rarita originální czechoslovakia přední světla škoda rapid 120" ? .. a pak přišli na to že to sou praváci a sou jim k hovnu.
-> Jarda: Tohle už mi přijde jako opravdu velký honění se za extrémem. Jak píše Apple bude to svítit hůř a i je to přeci dost ošklivý ne ?
-> Jarda: musi, nalepky jsou fajn, ale svetlo ti nesviti na krajnici, ad 2: je to jedna z podminek schvaleni praváka pro zdejši provoz.
-> Apple STS Chvojkovice-Brod 28.09.18 10:40:49: a museji se predelat? ja chci dat ty samolepky proti oslneni, aby auto bylo opravdu autenticke, preci tady clovek na Vckach muze provozovat anglicke auto, na ktere se ani jina svetla nevyrabeji...
V pátek 21.9. ráno jsem v Počernicích potkal bílou UVMV 1100GT, foto jsem bohužel nestihl, bo autobus, a jen jsem zaregistroval povědomou siluetu.
Včíl na parkovišti Penny/Unihobby v Brně. Někdo z tadyka? 

-> COL: světla maji "naše" levoruký
Včera někdo "testoval" na letišti v Hoškovicích "Škodu 200 RS", někdo z vás?
mimochodem, kdyz to ma cesky Vckovy SPZ, jaky to ma svetla?