-> Žiabrovak: Hele MimiMB, copak ji hned háže do šrotu? Dává ji čanci do pátku,holt ho to nebaví už skladovat a rozebrání,bez toho to auto nezrenovuješ, holt to někdy dopadne tak,že se schovají díly pro jinej lepší kus...Taky mám vedle rozebraného embéčka,ještě rodinného Favorita, kterej je tak na kaši,že ho nemá smysl renovovat,když je jinej slušnej favorit pořád levnej,navíc stejně díky naší legislativě už na normální papíry dát nejde,a k veteránských číslům mu ještě 8 let chybí, myslím,že v té době už asi nebude ani v té stodole,bohužel,ale tak to prostě dneska je, taky jsem chtěl zachránit celej svět a vím,že to nejde,pak jsem se omezil jen na rodinné záležitosti a věci,to je také moc, to bylo plánů na malé rodinné muzeum všeho možného,v dnešní době je to jenom bordel...Chtěl jsem zachraňovat dědovu šedou 120M, je tomu pár let,co byla odvezena do šrotu. Když člověk bydlí ve městě, k barákům to má daleko,tak je to napytel,budu rád,když se postarám o rodinu o normální vozidlo,barák a jednoho veterána,co víc si přát pro klidnej život,velký plány,jsou velký oči,a málo komu vyjdou....A co se týče rodičů a podpory tvého koníčku, s tím bych nepočítal. Vlastní zkušenost,to bylo řečí,jak koupíme V3sku,BVP a pod :-D, byl jsem rád,že mi bylo ve dvaceti k brigádě půjčeno pár tisíc abych se úplně nevyšťavil a koupil jsem si embéčko,co jsem za půl roku odstavil kvůli nehodě a už 6 let čeká až na něj dojde řada na znovuzprovoznění a renovaci,a nyní se ty plány spíš sypou,než aby se přibližovaly (né nějak tragicky,ale prostě není to nic moc). Takže si zatím opravuj třeba svoje vlastní kolo,nebo třeba babetu,střádej zatím z kapesného od 15ti třeba z brigád,nekuř,nehul,nepij alkohol a pujde to rychlejc,za modely taky neutrácej,jsou drahý, a pořiď si nejprve garáž,jesli nemáš možnost, a až ti bude 18 tak nevim za 9 let,či kdy to bude,budeš koukat i jinak na dnešní auta a třeba budeš rád za to,že si budeš opečovávat Fabii 1 generace či Octávii,protože to budou super robustní relativně jednoduchý snad bezproblémové vozy :-).
Jeto asi nehodící porovnání,ale taťka tvrdí,že i přesto,že Favorit vydřel a vydržel ledasco,a i za relativně dostupnou a pravidelnou údržbu,tak S Octávií 1 je mnohem spokojenější (kdo by nebyl :-D), že je na tom dost lépe,poměr,cena výkon,údržba tak, jo úplně se to srovnávat nedá...Jej to jsem se rozepsal :-D
V podstatě je úplně jedno jestli máš veterána,nebo moderní vůz hlavně k tomu musíš mít citovej vztah nějakej,pak ti to bude dělat radost ať je tomu rok nebo 50 let...