Hospoda alebo pivna debata

prohledat
1642 příspěvků (zobrazeno 1314 až 1363) od 29.12.2009 do 23.10.2024, založil/a darklord
řadit dle data
12:38:20
29.09.2010
VeTeV
-> Kaprof: ať to točejí jak chtějí, je to humus 4



včera jsem si skočil pro Ferdu 12ku na čepu a prostě mě to fakt chutná
12:04:16
29.09.2010
Kaprof-Pisařík
-> VeTeV: Krušovice jsou hnusný ale znám jednu jedinou hospodu kde maj mušketýra naprosto výbornýho ale je to asi tim že ho tam furt točej a pivo "nestojí" (Poděbrady-soutok) ale jinde bych si to teda nedal:-)
09:55:30
29.09.2010
VeTeV
-> Karlos (WIO46): Krušovice je pouze patok zabalený do honosného hávu... to je dlouhodobě známé 4
22:22:13
28.09.2010
1560 - zrušená registrace
-> Karlos (WIO46):

Já měl nedávno pivní nápoj s názvem Staropramen Dia, a hnačka byla docela solidní :)
20:25:26
28.09.2010
Karlos (WIO46)
Sice to není nic světoborného a zásadního, jako ostatní mé příspěvky 3 , ale nedá mi to. Včera, jsme se s bandou po koncertu kamsi přesunuli a tam točili Krušovice. To je fakt tak hnusný pivo.... Ale kupodivu tentokráte neprohnalo, což po krušovicích vždycky.
15:20:58
28.09.2010
1560 - zrušená registrace
Jinak osobně si teď dopřávám černé pivo Vraník 12° z minipivovaru Koníček Vojkovice (Frýdek Místek, kdesi tam) a musím uznat, že je to výtečné...
15:10:10
28.09.2010
1560 - zrušená registrace
-> VeTeV:

Sakra... Celý loňský rok jsem chodil do Přerova do školy a nenašel si čas tam zajít. Tak snad letos... :-)
20:27:41
27.09.2010
Hurdis
Sice už mám dva týdny parádní chřipku, takže během pracovní doby piju jen hromady smrťáků a čajů s paralenem a doma seriie ušáků 0,4 od kofoly ve složení zmrzlinová lžíce medu+půl citronu+bylinný čaj+0,1slivovice, ale dnes jsem neodolal a při průjezdu kolem pivovaru jsem si skočil koupit basičku novopackého vývozního světlého a jednu bedýnku Hemp Valley konopného. Už jsem přes rok nekoštoval.
20:16:52
27.09.2010
Pavel P..
-> VeTeV: hmm a kde to máme vzít?3
20:03:51
27.09.2010
Kaprof-Pisařík
-> Pavel P..: Ona hlavně moc dobrá není...Alespon ja jí nepovažuji za naše nejlepší:-)
19:27:26
27.09.2010
VeTeV
Tak prave kostuji Kapitana 12ku z pivovaru Parnik z Prerova a pecka-prijemna

horkost, uzasne pitelne...doporucuji!
18:45:01
27.09.2010
darklord
...ked zrovna rozoberate tie svijany, pred dvomi rokmi som z toho mal neskutocnu sracku, hlava busila tri dni a pred tyzdnom som skonzumoval rovnake mnozstvo bez nejakych vecsich nasledkov - u mna dobry 3
17:28:56
27.09.2010
VeTeV
-> Syny: ...ne vždy je to o ceně, a mnohdy cena související s placením zavedené "značky" nesouvisí s kvalitou ani trošku... nějaký pátek pivo piju, a dovolím si tvrdit že jsem ochutnal poměrně dost piv, a musím konstatovat, že výrobky z Plzně jsou bohužel na sestupné tendenci... točená se ještě dá, ale to co prodávají v lahvi, to je teda unikum... a za ty prachy? děkuji, já nepotřebuji cosi, co z původní receptury, původních postupů našich předků udělalo cár papíru a v honbě za ziskem si to se mnou vytírá prdel.... ano to je sen těchto nenažranců s JARu, Belgie a nevím odkud ještě, aby tu zůstalo jen pár okapovek, které mají jednu chuť - euro chuť, a prodávalo se to za nesmyslnou cenu s odkazem na tradici ( se kterou si mezitím vytřeli svojí nenažranou prdel...)

Radši podpořím malé, poctivě vařené piva, než mediálně nafouknutou bublinu...

Víš sám, že mám Plzeň velmi rád, ale to co nám podsouvají má z té Plzně pomalu už jen náznak, ale cena je neskutečná...jak říkám dobře točenou si dám rád, ale do lahve si raději vemu čerstvě natočené, nepasterované a živé pivko a věř, že si ho vychutnám...

Spousta lidí takéo ohrnovalo nos, tvářilo se, že tento patok se nedá pít... i já jsem toto pivo vymazal - ale změnil se sládek, a vrátila se receptura a postupy, tak jak se to dělalo vždy, žádne dořeďování a přichmelování a hle - najednou to pivo má úspěch, vozí ocenění a čím dál víc pivařů (opravodvých, ne těch vylítek co lejou 10Gček za večer v hospě) k nám jezdí a pochvalují si kvalitu a tu plnou a nezaměnitelnou chuť... není to uměle dochmelováno aby to bylo hořké jak kráva, naopak - dvanáctka je opravdu plná chutí a má příjemnou hořkost, plnou chuť s jemně nasládlým aroma a bohatou pěnu...zejména ta nepasterovaná je opravdu jedinečná...proto jich vozím do Prahy spolupracovníkům a kamarádům bezmála 20 lahví po 1,5 litru :-))



ale dost, vyplachuji PETku a jdu si enchat načepovat nějaký další malý pivovárek, co budou mít dnes v pivním baru na čepu, at mohu porovnávat a koštovat a podporovat ty, co to myslí s námi pivaři vážně...4



BTW: mají tu také Rohozec - stojí sice 9,- za 11ku a kolem 10,- za 12, ale věř, že to je sakra dobré pivo... ale já vím má si raději koupit jednu Plzeň za 21 a sedět u toho celej večer a řikat si ach ta jedinečná jedinečnost...
upraveno 4x, naposled 27.09.2010 17:38:24
17:13:09
27.09.2010
Pavel P..
-> Syny: nejen předražená plzeň je dobrý pivo... 1
17:11:23
27.09.2010
David29
-> Syny: Víš, ono ale nezáleží na ceně - a to nejen u piva 4
17:02:09
27.09.2010
Syny
VeTeV 27.09.10 13:55:33 napsal:

→ 1560: teď jsem tam byl a mají tam Ferdu – 12ku za

10,–...
No to bude dobrota 3
13:55:33
27.09.2010
VeTeV
-> 1560: teď jsem tam byl a mají tam Ferdu - 12ku za 10,-, dále kompletní nabídka Rohozec , Březňák, Bernard, Svijany, Platan a pak už velké hráče...





a celé bych to shrnul do okřídlené věty, kterou i Ferdinand a jejich sládek používá - Pivo je voda, slad, chmel - nic víc, nic míň s asi marným voláním, doufejme, že tomu tak zůstane i nadále... je pravda, že mě řikal, že raději zůstanou malým regionálním hráčem, s menší výtočí, ale za cenu kvality, ne kvantity... nyní vzniká i sdružení máme rádi Ferdu ve snaze podpořit tento pivovar a dát najevo místním nálevnám dešťovky, že kvalitní pivo mají za rohem :-))



trošku PR Benešovu :-)) pivni.info/exkurze/608-za -ferdou-do-benesova.html



a tady Jarda Lebeda, jenž dal tomuto pivovaru jedinečnost pivni.info/offline-rozhov or/734-jaroslav-lebeda-odp ovida.html



a aby si místní lidé nemysleli, že Benešov je úplně blbej (viď Kaprofko :-)) - tak až někdy pojedete, nezapoměňte se stavit zde: www.hospody-pro-znalce.cz /clanek/.../index.htm

stabilně tam mají Ferdu a Plzeň a mimoto naráží regionální pivovary - je to prostě balada :-))

a teď mě tak napadlo, že musím vzít na cestu z práced zase PETku a´t mě tamcosi natočijo... mají tam 12 druhů piv na čepu, tak se musím stavit pro něco k telce :-)) je v Kolíně něco podobného???
upraveno 7x, naposled 27.09.2010 15:07:31
13:16:26
27.09.2010
1560 - zrušená registrace
-> VeTeV:

Hypernova je, ale tohle tam není.
13:14:57
27.09.2010
VeTeV
-> 1560: jj bohužel takto se postupně kazijó malé pivovary, když se profláknou a dají na správné PR.. a lidé pijí cokoliv - viz G, případně to skoupí velký hráč - viz skoupení konsorcia Březňáku, Zlaťáku a Loun impériem Heineken... Louny zavřeny, Svijany vytváří image na o stupínek lepším patoku v igelitce a už to postihuje bohužel i Březňáka, který mne zejména svojí 14kou se sametově lahodnou chutí kdysi učaroval... 12ka je vícero chmelová a doufám, že zachovají klasické postupy a neudělají z toho patok do Lidla :-(



Kurník škoda, že jsi tak daleko - neboť valit to za takovéto ceny je peklo :-))

aktuální ceník pivovaru je takový, že 12ka je pro mne něco málo přes 10,- v lahvi a točená do PETky nepasterovaná za 40,- 1,5litru :-))

15 ka je tusim do 13,- v lahvi, ale osobně je na mne moc nasládlá...



je fakt, že tam mám dojednanou nějakou 10% slevičku... na druhou stranu sjem strašně rád, že jsme si našel konečně něco, co mě chutná, podporuji malý pivovar a nadále se mohu pouze vydávat za testováním po ČR, abych ochutnal co nejvíce...



nemáte u Vás Hypernovu? - ta tady v Praze má asi nějvětší výběr značek a Ferdinda prodává... ale otázkou je, vozili-li by to do brna a okolí...
12:58:52
27.09.2010
1560 - zrušená registrace
-> VeTeV:

Bernard nevím... Jen jsem slyšel.



Onehdá jsem sehnal v Praze Ferdinanda, jakousi lahovovou sadu, tuším tam byla černá 11, 12, 15, sice cenovka vyšší (tuším nějak kolem kila), ale stálo to za to.
12:57:15
27.09.2010
1560 - zrušená registrace
-> VeTeV:

Tak vidím, že o Svijanech jsem asi slyšel správně. No ještě loni jsem si to i dal (ostatně, viz příspěvky v tomto tématu), letos jsem to měl 3x a vždy nic moc.
12:31:58
27.09.2010
VeTeV
-> 1560: no je to jasný - já to mámod místních co ve Svijanech dělají a nebo dělali a holt už se to pivo kurví - to že dělají umělou pěnu se už ví a už prý i dořeďují... mne to pivo už nechutná a po dlouhé době jsme ho ochutnal a zděsil jsem se - je to takové nevím... a hlava po tom bolí....



Bernard - nevím, mě d něj chutnal zejména sváteční a nejvíc ze všeho Jantarový sváteční - jenže ta cena mne už odrazuje... klasická 12ka už je taková na mě zvláštně přehořklá...by´t jsme to pivo měl moc rád...



no já si už zvykl na pivko s plovoucíma kvasinkama - a sranda je, že dělají celou řadu - 10, 12, 15, černá 11 i polotmavé kule 13 ... a jak to pivkou chutná 4



ta pasterizace to je taky sporné, holt potřebují aby to mělo v lahvi výdrž, každopádně bernard se chlubil nepasterovaným pivem
upraveno 1x, naposled 27.09.2010 12:33:17
12:24:38
27.09.2010
1560 - zrušená registrace
Zajímavý způsob má třeba Bernard. Údajně pivo nepasterizuje, ale prožene to jakýmsi zářením - takže ty kvasinky tam jsou, ale prakticky mrtvé.
12:20:00
27.09.2010
1560 - zrušená registrace
-> VeTeV:

Jinak Svijany. CO jsem slyšel, tak si trošičku zvýšili výstav (toho sis možná sám všiml, že oproti dřívějšku jsou Svijany teď nějak moc rozšířené) údajně až na 300tis - 400tis hl ročně, no a protože by to nestíhali vyrábět, pomalu ale jistě z toho vzniká klasické europivo. Bohužel. Před pár lety se to dalo, ale rok od roku se to horší...
12:18:51
27.09.2010
1560 - zrušená registrace
Pivní patron 3 to zase ne, do toho mám daleko :)
12:16:45
27.09.2010
VeTeV
-> 1560: te´d jsme si to prolezl a ty jsi tady ten pivní patron co neustále koštuje a nedá se ... to je správné, této pivní turistice také rozumím a viz dnešní debata v co jste dnes udělali - prostě doba klasický piv a nahrazování experimenty za cenu co největšího zisku nás pomalu zahubí...



bohužel jsem slyšel, že dořeďování už valí i Svijany - holt zkomercionalizace jejich pivovaru je žene dozáhuby
upraveno 1x, naposled 27.09.2010 12:19:31
21:02:13
11.09.2010
rockboy
tak jsem na doporučení zkusil berounskýho Medvěda. brácha to vychvaloval až do nebes, ale je to ukrutná močka 8

Berouňákům, co to chutná, se omlouvám, resp. se ptám na jejich názory, co oni na to
18:03:57
11.09.2010
Karlos (WIO46)
Tak jsem teď ochutnal kvasnicový ležák "Rampušák". Je to takové neutrální pivo, nenadchne, neurazí. Ale rozhodně je vypitelné.
16:13:51
11.09.2010
Karlos (WIO46)
Tak včera na Stodůleckých pivnostech jsem ochutnal od pivovaru Matuška 15° pivo Raptor. Sice teda za 47Kč, ale naprosto skvělé. Je snad typu India Pale Ale, a je velmi dobré, akorát hořké a s velmi výraznou ovocnou dochutí.
22:47:30
15.08.2010
Karlos (WIO46)
-> Pavel P..: Tak to nevim, já bral jedno na košt. V životě jsem to neměl a co kdyby to byl patok.3 Ale zachutnalo.4
22:16:46
15.08.2010
Pavel P..
-> Karlos (WIO46): souhlasím... stačej tři a je hotovo3
21:31:17
15.08.2010
Kaprof-Pisařík
-> Karlos (WIO46): No každej rád něco jinyho no:o)
21:29:41
15.08.2010
Karlos (WIO46)
-> Kaprof: Tak ano, není to pivo, kterého se dá vypít kvanta, ale je velmi chutné.4
21:18:29
15.08.2010
Kaprof-Pisařík
-> Karlos (WIO46): Jako špatný to není ale víc než jedno bych nedal..3
20:46:31
15.08.2010
Karlos (WIO46)
Tak jsem právě nalil Nakouřeného Šviháka od pivovaru Eggenberg. Je to tmavý nakuřovaný ležák. Jak tmavá piva nemusím, toto mi velmi zachutnalo. Jedno z nej tmavých piv co jsem měl.
15:43:52
10.08.2010
Pavel P..
11:24:17
10.08.2010
1560 - zrušená registrace
-> haso:

Zkus ještě Sarajevska pivo :)



-> Karlos (WIO46):

Tak jistě, pokud se chci jen osvěžit, zapadnu do první hospody na jedno a je mi jedno, co tam točí.

Borůvky... Už jsem tu psal, že většina pivovarů uvaří klasický pivo a před distribucí do toho vrazí aroma borůvek, jahod, citronu, podle toho, co je na pořadí. Proto ta syntetická chuť.
00:54:26
10.08.2010
Karlos (WIO46)
-> 1560: Ale jo, pokud se chci jen osvěžit v pařáku, klidně koupim pivo v bakelitu, ale pokud si chci pivo vychutnat koupím si něco normálního nebo pořádného.

btw. nedávno jsem kdesi koštoval točené borůvkové. Jelikož jsem měkkoň, tak jsem si dal malé. No pít se to dalo, ale byla to prostě borůvková limonáda načuchlá pivem. Ovšem nejzajímavější byl odér toho piva, ono to ani nevonělo, ani nesmrdělo, ale čpěly z toho syntetické borůvky.
00:35:36
10.08.2010
haso
ja práve tlačím do hlavy Karlovačko pivo...ale rozdiel vtom nejako nevidim oproti inym, som slaby pivar 3
00:30:57
10.08.2010
1560 - zrušená registrace
-> GRED-Činpokomon :D:

No teda nic proti, ale Stará Promiň, odpadní produkt z výroby Plzně a pivo z PETky, nevím, co mě děsí víc 3 No ale sto lidí, dvě stě chutí.
00:01:45
10.08.2010
gred
tak z toho všeho co sem zatim pil my docela chutná staropramen a gambrinus,taky my docela chutnal zlatopramen z tý plastový flašky,zajmavý když sem si jednou koupil lahvovýho zlatopramena tak ten my nějak zvlášt nechutnal3 taky mi nějak zvlášt nechutnal lahvovej bráník34
22:35:16
09.08.2010
1560 - zrušená registrace
Měl jsem teď zajímací pivo, minipivovar Permon, světlou dvanáctku, tmavou nevím co, borůvkové a višňové. No, jak tyhle ochucený limči nemusím, tohle se i docela dalo... Světlý a tmavý výtečný.
20:14:14
08.08.2010
Karlos (WIO46)
Tak dnes otestovány "Pivní speciality Plzeňského Prazdroje". Master, a to jak Zlatý 15° tak polotmavý 13°. Světlý rozhodně není špatný, ale polotmavý se opravdu vyvedl. Oba ale mají skvělou dochuť.
upraveno 1x, naposled 08.08.2010 20:14:26
20:50:44
27.07.2010
Karlos (WIO46)
Ale co mi opravdu sedlo, byl Klášter, a to ať už 10° nebo 12°.
21:31:23
26.07.2010
1560 - zrušená registrace
-> Karlos (WIO46):

Nic moc, nejede mi. Klasický europivo.
21:30:51
26.07.2010
VeTeV
-> Karlos (WIO46): divny pivo - takovy nasladly
21:15:09
26.07.2010
Karlos (WIO46)
Co poslední dobou velmi profanovaný Lobkowicz? Mě to tedy moc nejede. Vypít se dá, ale že by to bylo něco ultra...
19:18:08
23.07.2010
Kaprof-Pisařík
-> Karlos (WIO46): To ani nerikám ale vzhledem k perfektnimu vychlazeni a horkosti mi docela sedla:-))
19:16:37
23.07.2010
Karlos (WIO46)
-> Kaprof: Jsem měl. Nic světobornýho, ale špatný to není.
18:44:14
23.07.2010
Kaprof-Pisařík
Já dneska okusil ze zvědavostí Žateckou Baronku a musim rict že chutnala:o)
Extreme Tyres