-> Syny: ...ne vždy je to o ceně, a mnohdy cena související s placením zavedené "značky" nesouvisí s kvalitou ani trošku... nějaký pátek pivo piju, a dovolím si tvrdit že jsem ochutnal poměrně dost piv, a musím konstatovat, že výrobky z Plzně jsou bohužel na sestupné tendenci... točená se ještě dá, ale to co prodávají v lahvi, to je teda unikum... a za ty prachy? děkuji, já nepotřebuji cosi, co z původní receptury, původních postupů našich předků udělalo cár papíru a v honbě za ziskem si to se mnou vytírá prdel.... ano to je sen těchto nenažranců s JARu, Belgie a nevím odkud ještě, aby tu zůstalo jen pár okapovek, které mají jednu chuť - euro chuť, a prodávalo se to za nesmyslnou cenu s odkazem na tradici ( se kterou si mezitím vytřeli svojí nenažranou prdel...)
Radši podpořím malé, poctivě vařené piva, než mediálně nafouknutou bublinu...
Víš sám, že mám Plzeň velmi rád, ale to co nám podsouvají má z té Plzně pomalu už jen náznak, ale cena je neskutečná...jak říkám dobře točenou si dám rád, ale do lahve si raději vemu čerstvě natočené, nepasterované a živé pivko a věř, že si ho vychutnám...
Spousta lidí takéo ohrnovalo nos, tvářilo se, že tento patok se nedá pít... i já jsem toto pivo vymazal - ale změnil se sládek, a vrátila se receptura a postupy, tak jak se to dělalo vždy, žádne dořeďování a přichmelování a hle - najednou to pivo má úspěch, vozí ocenění a čím dál víc pivařů (opravodvých, ne těch vylítek co lejou 10Gček za večer v hospě) k nám jezdí a pochvalují si kvalitu a tu plnou a nezaměnitelnou chuť... není to uměle dochmelováno aby to bylo hořké jak kráva, naopak - dvanáctka je opravdu plná chutí a má příjemnou hořkost, plnou chuť s jemně nasládlým aroma a bohatou pěnu...zejména ta nepasterovaná je opravdu jedinečná...proto jich vozím do Prahy spolupracovníkům a kamarádům bezmála 20 lahví po 1,5 litru :-))
ale dost, vyplachuji PETku a jdu si enchat načepovat nějaký další malý pivovárek, co budou mít dnes v pivním baru na čepu, at mohu porovnávat a koštovat a podporovat ty, co to myslí s námi pivaři vážně...
BTW: mají tu také Rohozec - stojí sice 9,- za 11ku a kolem 10,- za 12, ale věř, že to je sakra dobré pivo... ale já vím má si raději koupit jednu Plzeň za 21 a sedět u toho celej večer a řikat si ach ta jedinečná jedinečnost...