-> Luboš 11.11.13 12:43:40: Nehledal jsem, ale jsem téměř přesvěčen, že není. U známého za mnoho let hádání s MP a PČR, kdy mu soused stál schválně před JEDINÝM vjezdem na pozemek. Pokud tam není dopravní značka zákaz stání, neomezuje dopravu, je zachován potřebný průjezd atd. - prostě stojí podle předpisů, jen před vjezdem na pozemek či garáže, tak to nikoho nezajímá.
A ani to, že na pozemek musí být zachován přístup, jak nás to učili ve školu u stavebního zákona. Ale přesný paragraf si nepamatuji, už to je dlouho, co jsem to řešil.
Nepomohlo ani to, že jsme argumentovali, že v domě jsou děti, těhotná žena atd. A že když se něco stane (zranění, požár, porod), tak se záchranáři nemají jak dostat na pozemek a že to chceme písemě, že to je v pořádku. A že když se něco stane, tak budeme chtít náhradu po tom, kdo se pod tu prasárnu podepíše. Tak se PČR a MP s námi chvilu dohadovali, co si o sobě myslíme a nakonec nám to dali písemně, že dle jejich názoru sousedova dodávka nikoho neohrožuje a že oni s tím nemohou nic dělat a pak jeli do pryč.
Nakonec jsme tu sousedovic dodávku vyřešili neznámou partou vandalů a týden v kuse "rušení nočního klidu" při splnění hygienických podmínek (myslím, že v té době bylo 45 dB v době od 22:00 do 06:00 ve vzdálenosti 2 m d fasády posuzovaného objektu). PČR ani MP ani hygiena s tím nemohla nic dělat. No a od té doby je od souseda klid.