skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zastavení vozidla - zákaz
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : No takhle, to bys mohl rict uplne kdekoliv pri spatnym stani :) Necham to na namesti, nezaplatim, dostanu botu a taky se muzu vymlouvat, ze sem letel na verejny zachodky se vysrat, ale proste asi smula no :)
-> pinokio110: na Pankráci?

-> David29: Dneska je to jinak,dřív se to tak nebralo.
V 83 jsem musel někam nastoupit-na čas.Přijedu do jedné pražské ulice,z okna na mě čumí 2drbny,a hned-mladý pane,budete tu parkovat dlouho?Říkám,ohlídejte mi to,kočky,což je dostalo,asi 5let,nechápaly.za 2roky si jdu pro svou milovanou 110LS,baterka mrtvá,1203kou mě roztáhli a tradá,ale dotyčné drbny byly stále v okně,pamatovaly si mě,a auto netknuté,což by se dnes asi nestalo.
V 83 jsem musel někam nastoupit-na čas.Přijedu do jedné pražské ulice,z okna na mě čumí 2drbny,a hned-mladý pane,budete tu parkovat dlouho?Říkám,ohlídejte mi to,kočky,což je dostalo,asi 5let,nechápaly.za 2roky si jdu pro svou milovanou 110LS,baterka mrtvá,1203kou mě roztáhli a tradá,ale dotyčné drbny byly stále v okně,pamatovaly si mě,a auto netknuté,což by se dnes asi nestalo.
-> Syny: ale nemohl to ovlivnit 

-> David29: jenze to ze si mel udajnou sracku zaviselo na ridici :)
-> David29: je to považováno za doručené, tzn, ted je to jen tvuj boj kdy si tě vyzvednou černokněžníci
-> Syny: Jenže zastavení vozidla je nezávislé na řidiči vozidla, a není možné za něj udělit pokutu...
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : No o prujmu jim rict muze, urcite je to pobavi, ale pochybuju, ze mu to diky tomu odpusti 

-> David29: a zavřou tě až zčernáš... tebe si měli odvízt už dávno 

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Voni si mě fakt odvedou?
No, já nevim kam jít, kdy tam jít, prostě nevim vůbec nic

No, já nevim kam jít, kdy tam jít, prostě nevim vůbec nic

-> David29: po nějaký době to bude považováno za doručené a jelikož ses nedostavil tak si pro tebe přijdou... a odvedou si tě ve tři ráno v trenkách
nebo běž tam a řekni to s tím průjmem, to je si myslím dobrý, pže zastavení vozidla může být i z důvodu náhlé nevolnosti řidiče a v mekáči záchody maj, tak řekneš žes letěl tam a ty policajti co ti dali ten lísteček už si těžko můžou pamatovat jestli jsi od auta utíkal nebo šel

nebo běž tam a řekni to s tím průjmem, to je si myslím dobrý, pže zastavení vozidla může být i z důvodu náhlé nevolnosti řidiče a v mekáči záchody maj, tak řekneš žes letěl tam a ty policajti co ti dali ten lísteček už si těžko můžou pamatovat jestli jsi od auta utíkal nebo šel

Tak už to přišlo na firmu, firma mě nahlásil a DI mi poslalo obsílku..
Leč jsem zapoměl si ji vyzvednout, tak se ptám... co bude následovat?
Leč jsem zapoměl si ji vyzvednout, tak se ptám... co bude následovat?
-> King: Já třeba nevim, že je 40 spolu s radarem u školy o prázdninách... Kdyby ten radar vzali a dali ho třeba na Chodovskou, kde sou sjezdy z Jižní spojky a hovada tam jezděj klidně 70 (nutno říci, že přehlednost úseku stojí za vyližkoště), monohel líp by splňoval účel...
Třeba co by podle mě byl velmi dobrý a užitečný zákon - zvýšení max. povolené rychlosti paušálně o 10km/h v době 23 - 6h, pouze tam, kde by snížení rychlosti (třeba zatáčka) nebylo dáno dopravní značkou... a na dálnicích (a silnicích pro motorová vozidla - i v obci) v této době klidně o 20km/h....
Třeba co by podle mě byl velmi dobrý a užitečný zákon - zvýšení max. povolené rychlosti paušálně o 10km/h v době 23 - 6h, pouze tam, kde by snížení rychlosti (třeba zatáčka) nebylo dáno dopravní značkou... a na dálnicích (a silnicích pro motorová vozidla - i v obci) v této době klidně o 20km/h....
-> David29: No vida! :) To je panečku vývoj řidiče :) Když jsem ti dtto to samý psal před rokem, byl jsem ten největší vyvrhel a nečestný ojebávač :)
Asi si měl na mysli tzv. duch zákona vs. literu zákona - ano, bezduchý vynucování a sankce podle debilních zákonů vedou k řekněme k erozi práva. Ovšem nejsem si úplně jistej, že nejlepší cestou, jak to změnit, je prohánět se 70 na 40tce. Denně jsem svědkem podobnejch rebelií v obci - nejčastějc od takovejch těch životně důležitejch služeb typu rozvoz pizzy, rohlíků nebo zásobování dámskejma vložkama.
-> Kočislav: Se 100pct koncentrací na řízení se shodnem
Neshodnem se ovšem s tou "nulovou tolerancí" . Nejen, že ta sankce za těch řekněme 0,4 promile je nesmyslně tvrdá a hlavně zbytečná (viz např. Říše a další státy - žádná sankce, ale v případě nehody průser). To by se pak ve stejným duchu mohlo uzákonit, že ŘP do 70ti a pak plošně utrum - jak k tomu příjdeme my mladí blesci s reakční dobou 200ms, aby nás ohrožovali driveři v klobouku s 5-ti dioptriema a reakcí lenochoda?
Nemám absolutně nic proti tomu, když mně změřej někde cajti on-line a hned zkásnou - ok, kdyby se ještě podařilo do zákona vpašovat závan zdravýho rozumu a do určitý hranice by se nebodovalo, asi by takovej zákon většina řidičstva přijala a respektovala by ho. To samý tenkrát se zákazem zastavení nebo kriplflekama - absolutně nesmyslná sankce (bohudík se to podřilo vyfuckovat). Ale to tady nevyřešíme :)
Asi si měl na mysli tzv. duch zákona vs. literu zákona - ano, bezduchý vynucování a sankce podle debilních zákonů vedou k řekněme k erozi práva. Ovšem nejsem si úplně jistej, že nejlepší cestou, jak to změnit, je prohánět se 70 na 40tce. Denně jsem svědkem podobnejch rebelií v obci - nejčastějc od takovejch těch životně důležitejch služeb typu rozvoz pizzy, rohlíků nebo zásobování dámskejma vložkama.
-> Kočislav: Se 100pct koncentrací na řízení se shodnem

Nemám absolutně nic proti tomu, když mně změřej někde cajti on-line a hned zkásnou - ok, kdyby se ještě podařilo do zákona vpašovat závan zdravýho rozumu a do určitý hranice by se nebodovalo, asi by takovej zákon většina řidičstva přijala a respektovala by ho. To samý tenkrát se zákazem zastavení nebo kriplflekama - absolutně nesmyslná sankce (bohudík se to podřilo vyfuckovat). Ale to tady nevyřešíme :)
-> Kočislav: Ono to neni o tom, že bych se chtěl vyhnout řízení o přestupku a zapírat.. jenže:
Když jsem si šel před rokem pro řidičák, měl jsem náhled na svět alias Mirek Dušín, jenže ted už vim, že to fungovat nemůže...
Ano, kdybych zastavil na chodníku vedle parkoviště, bez váhání bych tam zašel, doznal se a vyřídil to... jsem čůrák, no a co...
Jenže problém tkví v tom, že tohle nemá nic společnýho s porušením PODSTATY zákona - ta značka tam je proto, aby provoz byl plynulý a moh fungovat v obou pruzích... a vážně nevim, komu jsem tam v sobotu večer vadil, když za celou dobu tam projeli možná tři auta - navíc u toho mekáče tam neni kde zastavit. Takže tohle je čistokrevná buzerace... nic víc, nic míň.
Stejně tak bych se vyhejbal řízení, kdybych letěl u školy kde je 40km 70km/h o prázdninách v noci... jako že tak jedzim
Když jsem si šel před rokem pro řidičák, měl jsem náhled na svět alias Mirek Dušín, jenže ted už vim, že to fungovat nemůže...
Ano, kdybych zastavil na chodníku vedle parkoviště, bez váhání bych tam zašel, doznal se a vyřídil to... jsem čůrák, no a co...
Jenže problém tkví v tom, že tohle nemá nic společnýho s porušením PODSTATY zákona - ta značka tam je proto, aby provoz byl plynulý a moh fungovat v obou pruzích... a vážně nevim, komu jsem tam v sobotu večer vadil, když za celou dobu tam projeli možná tři auta - navíc u toho mekáče tam neni kde zastavit. Takže tohle je čistokrevná buzerace... nic víc, nic míň.
Stejně tak bych se vyhejbal řízení, kdybych letěl u školy kde je 40km 70km/h o prázdninách v noci... jako že tak jedzim

-> P@nis: To mám dobrý alibi... já byl v tom Mekáči asi půl hodky (čekal jsem na Fish-O-Filets
), takže kdyby něco, sral jsem tam 

-> King: To co píšeš už je otázkou názoru každého z nás. Já ten tvůj nesdílím, protože s nulovou tolerancí alkoholu souhlasím, myslím, že řidič se má soustředit na jízdu na 100%, což si myslím, že i zbytkový alkohol 0,4 promile neumožnuje. Tím nechci rozvinout debatu, že by se tedy mělo zakázat i stravování se nebo kouření při řízení, ale naznačit, že jsem zastáncem toho, aby byl řidič v co možná nejlepší kondici k řízení. Jinou otázkou je, zda za zbytkový alkohol 0,4 promile není stávající sankce přehnaně přísná.
Stejně tak si myslím, že ač nejsou všechny přestupky stejně závažné, řešeny by měly být všechny, už jenom z toho principu, že byly spáchány něčím co je protizákonné. Každý se u nás ohání zahraničím, vyspělými státy, tam ale ve většině lidí existuje něco jako vědomí o tom, co je to "zájem společnosti." Jen u nás mi přijde, že má každý plnou hubu keců jak je kultivovaný a slušný, ale ve chvíli kdy se dopustí nějaké chyby tak dělá vše proto, aby ji nemusel uznávat a hledá všemožná řešení jak se zachovat v duchu přesně opačném než jak původně hlásal.
Proto myslím, že by mělo být řešeno důsledně i překročení rychlosti o méně než 20 km/h (i když zase nějak rozumně a ne pokutovat za 55 km/h), i třeba parkování. Menší závažnost těchto přestupků ve srovnání třeba s alkoholem je pak promítnuta ve výši pokuty a nižšího počtu - či žádného u parkování - bodů.
Nedělám si iluze, že by si třeba pražský magistrát tvořil pořadí dle důležitosti spisů. Myslím, že to funguje spíš tak, že kdo má známé, tak jeho spis je pořad vespod aby se promlčel a ostatní běží tak jak na to přijde čas bez ohledu na to, co je to za přestupek. Nehledě na to, že když se podíváš na stránky M hl. m. Prahy Oddělení dopravních přestupků a zjistíš, že tam dělá asi 15 zaměstnanců a policie pak z jedné dopravně bezpečnostní akce vykáže desítky přestupků oznámených do správního řízení, je zcela jasné, že vše nemohou stíhat zpracovávat. I rozhodnutí o uložení sankce za celkem banální přestupek bez složitého dokazování - rychlost apod. je třeba třístránkový elaborát.
A to ještě kromě věcí oznámených od policie mají jednou tolik spisů od měšťáků, kteří třeba pásy nebo světla nemůžou projednávat na místě blokově, takže to taky všechno oznamují a do správního řízení jde i většina dopravních nehod, což už jsou samozřejmě spisy mnohem složitější. Takže suma sumárum, myslím, že v Praze být projednán ve správním řízení je docela náhoda...
Stejně tak si myslím, že ač nejsou všechny přestupky stejně závažné, řešeny by měly být všechny, už jenom z toho principu, že byly spáchány něčím co je protizákonné. Každý se u nás ohání zahraničím, vyspělými státy, tam ale ve většině lidí existuje něco jako vědomí o tom, co je to "zájem společnosti." Jen u nás mi přijde, že má každý plnou hubu keců jak je kultivovaný a slušný, ale ve chvíli kdy se dopustí nějaké chyby tak dělá vše proto, aby ji nemusel uznávat a hledá všemožná řešení jak se zachovat v duchu přesně opačném než jak původně hlásal.
Proto myslím, že by mělo být řešeno důsledně i překročení rychlosti o méně než 20 km/h (i když zase nějak rozumně a ne pokutovat za 55 km/h), i třeba parkování. Menší závažnost těchto přestupků ve srovnání třeba s alkoholem je pak promítnuta ve výši pokuty a nižšího počtu - či žádného u parkování - bodů.
Nedělám si iluze, že by si třeba pražský magistrát tvořil pořadí dle důležitosti spisů. Myslím, že to funguje spíš tak, že kdo má známé, tak jeho spis je pořad vespod aby se promlčel a ostatní běží tak jak na to přijde čas bez ohledu na to, co je to za přestupek. Nehledě na to, že když se podíváš na stránky M hl. m. Prahy Oddělení dopravních přestupků a zjistíš, že tam dělá asi 15 zaměstnanců a policie pak z jedné dopravně bezpečnostní akce vykáže desítky přestupků oznámených do správního řízení, je zcela jasné, že vše nemohou stíhat zpracovávat. I rozhodnutí o uložení sankce za celkem banální přestupek bez složitého dokazování - rychlost apod. je třeba třístránkový elaborát.
A to ještě kromě věcí oznámených od policie mají jednou tolik spisů od měšťáků, kteří třeba pásy nebo světla nemůžou projednávat na místě blokově, takže to taky všechno oznamují a do správního řízení jde i většina dopravních nehod, což už jsou samozřejmě spisy mnohem složitější. Takže suma sumárum, myslím, že v Praze být projednán ve správním řízení je docela náhoda...
-> Kočislav: "...Jinak s tím time-outem v Praze máš bohužel pravdu, radši ani nechci vědět, kolik nalitých řidičů z toho v klidu vyvázne"
Pravdu sice možná mám, ale rozhodně ne "bohužel" :)Předpokládám, že Systém má jakýsi priority při projednávání přestupků v správním řízení, takže třeba banální přestupky typu překročení do 20km/hod v obci nebo nějaký parkovací "zločiny" (typu David29) nechávaj vyhnít, ale kořaly si ohlídaj. Nemám tím na mysli samozřejmě "vrahy", co nadejchali třeba 0,4 promile, což je většině civilizovaných zemí tolerováno, protože to ohrožuje tak leda paranoiky...
Pravdu sice možná mám, ale rozhodně ne "bohužel" :)Předpokládám, že Systém má jakýsi priority při projednávání přestupků v správním řízení, takže třeba banální přestupky typu překročení do 20km/hod v obci nebo nějaký parkovací "zločiny" (typu David29) nechávaj vyhnít, ale kořaly si ohlídaj. Nemám tím na mysli samozřejmě "vrahy", co nadejchali třeba 0,4 promile, což je většině civilizovaných zemí tolerováno, protože to ohrožuje tak leda paranoiky...
-> King: Ty máš ale zřejmě na myslí správní řízení. Tj. zjištěný přestupek, oznámený policií na úřad obce s rozšířenou působností, přičemž místně příslušný k projednání je úřad obce, v jehož obvodu došlo ke spáchání přestupku. Např. jsi z Plzně, v Praze jedeš pod vlivem, místně příslušný k projednání je Magistrát hl. m. Prahy s tím, že věc můžeš nechat postoupit věcně příslušnému úřadu dle místa bydliště, tj. do Plzně.
Ale policie obvykle šetří neznámé pachatele dopr. přestupků tak, že předvolává majitele s tím, že jedná-li se o právnickou osobu, nejprve se žádá o sdělení, kdo vozidlo v danou dobu řídil a to i kdyby ta firma byla z druhého konce republiky. Po ustanovení konkrétní osoby se dotyčný předvolá, pokud je bydlí v obvodu, kde došlo ke spáchání přestupku a kde je tedy dané oddělení policie místně příslušné, nebo se to postoupí na oddělení dle místa bydliště dotyčného. Pokud je auto na fyzickou osobu, tak se rovnou předvolává, je-li z obvodu, nebo rovnou postupuje.
Jinak s tím time-outem v Praze máš bohužel pravdu, radši ani nechci vědět, kolik nalitých řidičů z toho v klidu vyvázne.
Ale policie obvykle šetří neznámé pachatele dopr. přestupků tak, že předvolává majitele s tím, že jedná-li se o právnickou osobu, nejprve se žádá o sdělení, kdo vozidlo v danou dobu řídil a to i kdyby ta firma byla z druhého konce republiky. Po ustanovení konkrétní osoby se dotyčný předvolá, pokud je bydlí v obvodu, kde došlo ke spáchání přestupku a kde je tedy dané oddělení policie místně příslušné, nebo se to postoupí na oddělení dle místa bydliště dotyčného. Pokud je auto na fyzickou osobu, tak se rovnou předvolává, je-li z obvodu, nebo rovnou postupuje.
Jinak s tím time-outem v Praze máš bohužel pravdu, radši ani nechci vědět, kolik nalitých řidičů z toho v klidu vyvázne.
-> David29: Abys nedopadl jako my před 2 lety ony dneska kamery jsou skoro všude.... Menší rvačka...následuje uprk policie zjištuje popis a už jedou na kamery do 10 min zadržen zbytek... snaha o nevypovídaní, zapírání načež vytahnuty záběry z kamer a až sem čuměl jak ten obraz byl kvalitni...takže aby sis dost nezavařil ještě když něco vypovíš a za 5min jsi na kameře s burgrem : -))
Vše se stalo ve Frydku-Místku což neni moc velke město...nicmeně usměvne na tom je že to je ty 2 roky a žadna pokuta mi nedošla

Vše se stalo ve Frydku-Místku což neni moc velke město...nicmeně usměvne na tom je že to je ty 2 roky a žadna pokuta mi nedošla

-> Nwkt: To si děláš prdel, nebo míněno vážně? 

-> David29: Prdel bude až tě zastaví kontrola a odvezou tě v klepetech 

-> King: Bejval nebejval... nedopustil jsem se ničeho, co by nějakym způsobem někoho omezovalo či ohrožovalo-)
-> Syny: Taky to tak beru... cikáni ukradli
-> Kočislav: Jen ať se staví... doma jsem stejně minimálně, tak jim pošlu po mamince vzkaz
-> myschaak AZNP K.Hora: Až v Jednotě budou mít cheese, tak klidně

-> Syny: Taky to tak beru... cikáni ukradli

-> Kočislav: Jen ať se staví... doma jsem stejně minimálně, tak jim pošlu po mamince vzkaz

-> myschaak AZNP K.Hora: Až v Jednotě budou mít cheese, tak klidně

-> King 23.08.09 22:08:25: Zejo
Driv takovy silny reci o podstivosti (
) a ted je z nej takovej ojebavac
Ale tohle me zase dostalo: "...variantu vyjebání zvanou time-out..."

Ale tohle me zase dostalo: "...variantu vyjebání zvanou time-out..."

-> David29: Ser na to... Listek mohli dat blbe a odfouk ho vitr... A tim bych to ukoncil... Prisel si k autu, bota nikde, za steracem nic, nasrat...
-> David29: kdybys nechodil do Mckáče ale do jednoty tak se ti to nestane

-> Kočislav: V některejch případech se to ale nepostupuje ouřadu v místě bydliště přestupce. To byl třeba můj případ a v takovým případě lze požádat o předání kauzy do místa mojeho bydliště a tím nahnat cenné týdny pro variantu vyjebání zvanou time-out :)
Pokud to bude řešit nějakej pražskej ouřad, je velká šance na úspěšnej time-out, protože tam je případů tolik, že pokuty platěj jenom hejlové, co se dostavěj poslušně na první termín :)
-> David29: Mirku Dušíne, takovej si nebejval
-> Kaprof-Los Koramos:
"ja nevim fotr složenky nosi okresnimu šefovi"...To nedělář dobře s temě sirkama, Vladimíre..
(v kontextu vyplněnosti tvojí id-karty a poměrně jasnými obrysy identity v příběhu zmiňovaných osob by se tahle korupcička na lokální úrovni dala asi snadno rozkrýt
Na můj vkus je těch hajzlíků, co maj vyjímku ze systému dopravní buzerace, docela dost a čím dál víc, takže bacha :)
Pokud to bude řešit nějakej pražskej ouřad, je velká šance na úspěšnej time-out, protože tam je případů tolik, že pokuty platěj jenom hejlové, co se dostavěj poslušně na první termín :)
-> David29: Mirku Dušíne, takovej si nebejval

-> Kaprof-Los Koramos:
"ja nevim fotr složenky nosi okresnimu šefovi"...To nedělář dobře s temě sirkama, Vladimíre..
(v kontextu vyplněnosti tvojí id-karty a poměrně jasnými obrysy identity v příběhu zmiňovaných osob by se tahle korupcička na lokální úrovni dala asi snadno rozkrýt

-> David29: Lísteček za stěračem není podstatný. Celé je to ale na dlouhé lokte. Neboť oddělení, které ti tam ten lístek dalo, bude nejprve vyžadovat po firmě údaj, kdo vozidlo řídil, poté, co zjistí, že jsi to byl ty, který bydlí úplně jinde, tak celý spis budou postupovat místně příslušnému oddělení u vás a odtud si tě teprve předvolají.
Pokud ale dojde na to předvolání, tak ´doporučuju na to reagovat, protože riskuješ předvedení.
U nás to funguje tak, že ti pošlou předvolánku s tím, at se dostavíš v úředních hodinách, které jsou např. ÚT-ČT 9-15 hod. kdykoliv, ale nejpozději do 15.9. Tudíž nedávají úplně pevný termín, protože jim pak hodně lidí stejně volá a omlouvá se s tím, že to potřebují přesunout na jindy. Nicméně pokud ten termín někdo prošvihne, tak klidně neváhají a když na to přijde, tak si pro hříšníka dojedou a předvedou si ho...
Takže doporučuju připravit si nějaký zničující argument, ale dostavit se...
Pokud ale dojde na to předvolání, tak ´doporučuju na to reagovat, protože riskuješ předvedení.
U nás to funguje tak, že ti pošlou předvolánku s tím, at se dostavíš v úředních hodinách, které jsou např. ÚT-ČT 9-15 hod. kdykoliv, ale nejpozději do 15.9. Tudíž nedávají úplně pevný termín, protože jim pak hodně lidí stejně volá a omlouvá se s tím, že to potřebují přesunout na jindy. Nicméně pokud ten termín někdo prošvihne, tak klidně neváhají a když na to přijde, tak si pro hříšníka dojedou a předvedou si ho...

Takže doporučuju připravit si nějaký zničující argument, ale dostavit se...

-> Kočislav: Tak to se tam možná stavim... když bude čas
Každopádně lístekček co byl za stěračem nemám... ten sem už zahodil 

-> David29: Ten průjem je docela dobrá volba.
Každopádně se to řeší tak, že to přepošlou na dopravku v místě tvého bydliště, takže předvolaný budeš v rámci svého okresu.

-> David29: U nás sou potvory..

-> CpEaRjHaY-průserář: To je docela možný, pač čas zjištění tam byl 19:20, a když jsem tam přijížděl, tak na mejch hodinách bylo 19:18 

-> Nwkt: A kdybych se tam náhodou stavil... Tak teoreticky to zdůvodňovat nemusim, ne? Stačí řict že jsem zastavil vozidlo a nazdar... ne?
-> Nwkt: Nezávislého na vůli řidiče... prudká nevolnost, průjem, na trojúhleník nebyl čas
A když nepřídu? Nechce se mi jet kvůli poslání do prdele 120km-)

A když nepřídu? Nechce se mi jet kvůli poslání do prdele 120km-)
-> Nwkt: Pokud ho nepozorovali z dálky jak u nás mají ve zvyku..
-> Kočislav: Most => trojúhelník umístil, ukradli ho cikáni
-> David29: Zastavení - uvedení vozidla do klidu na dobu nezbytně nutnou k nástupu/výstupu osob nebo k vyložení/naložení nákladu. Stání - uvedení vozidla do klidu nad dobu deifonovanou pro zastavení. Zastavení vozidla - uvedení do klidu z důvodu nezávislého na vůli řidiče. - vše tak nějak přibližně, z hlavy.
Tudíž, vzhledem k tomu, že auto je na firmu, firma musí sdělit, kdo vozidlo v době spáchání přestupku řídil, a pokud to bylo od dopravky, místně příslušný dopr. inspektorát dle tvého bydliště si tě předvolá, i když to asi bude chvíli trvat.
Samozřejmě že můžeš říct, že se jednalo o zastavení vozidla, které ti tam zdechlo a ty jsi šel za roh požádat známého o zapůjčení lana apod. Ovšem v tom případě se zase vystavuješ pokutě za to, že jsi neumístil výstražný trojúhelník.
Tudíž, vzhledem k tomu, že auto je na firmu, firma musí sdělit, kdo vozidlo v době spáchání přestupku řídil, a pokud to bylo od dopravky, místně příslušný dopr. inspektorát dle tvého bydliště si tě předvolá, i když to asi bude chvíli trvat.
Samozřejmě že můžeš říct, že se jednalo o zastavení vozidla, které ti tam zdechlo a ty jsi šel za roh požádat známého o zapůjčení lana apod. Ovšem v tom případě se zase vystavuješ pokutě za to, že jsi neumístil výstražný trojúhelník.
-> Matt-110Rten druhej: ja nevim fotr složenky nosi okresnimu šefovi

-> Kaprof-Los Koramos: mamka dostala taky za blby parkovaní lístek na firemním autě , ignorovala to (v pardubicích , firma ve zlíně) a už to je tak dva měsíce a nikdo se neozval
-> Matt-110Rten druhej: tak daj pokutu na firma ta si zjisti čislo a bude to na něj stejně

-> David29: nejsi vlastníkem vozidla , tak bych to neřešil
Tak jsem si skočil v Mostě do MCDonaldu pro žvanec, vrátim se k auto a za stěračem lístek
Botičku asi dát nemohli (Iveco) tak aspon tohle.
Vozidlo stálo na zákazu zastavení, se svítícíma parkovačkama a výstražkama. Byla to hlavní ulice, leč ničemu nepřekáželo a nevadilo - čistokrevná buzerace
A ted k věci co mě zajímá...
1) V autoškole nám kdysi řikal instruktor, že je rozdíl mezi "stát", "zastavit" a " zastavit vozidlo". První dva případy jsou jasný, a ted ten třetí - co přesně znamená?
Mělo by to znamenat něco ve smyslu, že to nemoh ovlivnit řidič, a pokud si dobře pamatuju, řikal nám něco ve smyslu, že se na to můžem vymluvit, když budem stát tam, kde nemáme-) Ví někdo přesně jak to je?
2) Seru na ně, nepojedu do Mostu kvůli takový blbosti... co se může stát, když prostě nepřidu? Bylo to od PČR...

Vozidlo stálo na zákazu zastavení, se svítícíma parkovačkama a výstražkama. Byla to hlavní ulice, leč ničemu nepřekáželo a nevadilo - čistokrevná buzerace

A ted k věci co mě zajímá...
1) V autoškole nám kdysi řikal instruktor, že je rozdíl mezi "stát", "zastavit" a " zastavit vozidlo". První dva případy jsou jasný, a ted ten třetí - co přesně znamená?
Mělo by to znamenat něco ve smyslu, že to nemoh ovlivnit řidič, a pokud si dobře pamatuju, řikal nám něco ve smyslu, že se na to můžem vymluvit, když budem stát tam, kde nemáme-) Ví někdo přesně jak to je?
2) Seru na ně, nepojedu do Mostu kvůli takový blbosti... co se může stát, když prostě nepřidu? Bylo to od PČR...