Budoucnost tohoto webu

prohledat
275 příspěvků (zobrazeno 251 až 275) od 12.01.2005 do 19.01.2005, založil/a Meap
řadit dle data
08:07:56
13.01.2005
Jirik - zrušená registrace
Mě to je celkem jedno. Vypadá to, že od pondělka nebudu mít kvůli přestupu na jinou funkci v práci na internet čas. Doma už bednu ani nepouštím.
Bohužel to vypadá, že tady příštím týdnem definitivně končím.
Níže uvedená pravidla si rozhodněte tedy mezi sebou. Pouze reaguji na to, že až přestanu přispívat, tak doufám že nebudu odsunut na pomyslný webový kompost. 6
Chtěl jsem jenom něco napsat, abyste si třeba nemysleli, že mě dění kolem stránek nezajímá.
A pište do tohoto příspěvku trochu přirozeně, ne tak škrobeně, vypadá to legračně.
Bylo mi tady s vámi dobře, mějte se všichni krásně, jezděte opatrně a hýčkejte svoje škodátka. 4
00:55:29
13.01.2005
Jansik Michal - zrušená registrace
Ja si myslim ze to tady bude takovy uhlazeny jako treba na techwebu.Mozna se pletu ale ja sem tady necelej rok a prijde mi to tady takovy volnejsi nez na jinech webech.Kdyby tady byla spousta odbornejch clanku tak by nebyl prostor na ty "plky" ktery tenhle web zdoby.Na druhou stranu Meap ma v nekterych bodech pravdu.Ale prijde mi divna treba editace temat.Nekdy jsou poznamky clenu nemistne ale kdyz mi nekdo rekne forum tak je to pro me jako pokec a at je to na miste nebo ne tak by nazor k danemu tematu mel slyset kazdej a ne poslouchat jenom nazor zakladatele prispevku
23:58:25
12.01.2005
itchy
plny suhlas s Meapovym navrhom
23:27:33
12.01.2005
Tuxik
bez pripominek pro 4 9bodu
23:01:43
12.01.2005
gim
jj ja sem taky pro pze v posledni dobe je to tu cim dal tim divnejsi. a precist 250prispevku za den fakt nestiham a to tu stravim par hodin denne... jsem pro.
22:59:13
12.01.2005
fine_ray
no kdyby sme měli začít bodovat novej návrh, tak já dam 9.. páš až to uvidim fungovat tak dma 10 1
22:18:25
12.01.2005
REMIX
-> Meap: Já myslím, že to je supr nápad, tento web je perfektní a tohleto může jen pomoct k ještě většímu zlepšení, já jsem pro, dávám 10b1
22:11:11
12.01.2005
kirri - zrušená registrace
-> Meap: já možná vypadám jako srandista, to taky jsem, ale někdy se dokážu i zamyslet4, jen abychom nebyli moc formální, jak některé tuning stránky v ČR, které chtějí i členské příspěvky, tohl e se nestane, to zase ne, ale atmosféra se ochladí, bude tu asi trochu mrtvo, to předvídám a asi to taky bude pravda, tak se toho obávám, to je všechno
22:06:53
12.01.2005
Meap
-> kirri: Vidis, to je vec, kterou ja sam nezjistim a tak muj navrh predkladam vam, aby jste se k tomu vyjadrili, rekli sve napady atd. Nejak se zacit musi ...
22:06:49
12.01.2005
Pet
-> kirri: neboj se, nebude to bolet 2 Né vážně zkusil bych to a uvidí se, buď to pude a nebo se to vrátí. Ale hodnocení aut a celej zbytek bych určitě zachoval.
22:00:28
12.01.2005
-> Meap: no jde tu taky o ty lidi co tu jsou, jak se budou chovat a tak. Doufám že ale kostra stránek zůstane. Řeknu ti popravdě, nemám rád změny a bojím se ab tu ta atmosféra "přátelství" a přátel zůstala a aby to tu neochladlo, pak už je jen krůček k zrušení stránek. Nehledě na to, že když chceš mít všechno objektivní tak musíš zrušit bodování u aut a dát je na "nulu" a tím jim zršíš vydobité místo, které si zasloužili hodně, hodně dávno.
Chápeš ne? Jen se bojím aby se na to nevyprdli někteří jen kvůli tomuto, což asi nezastavím, prostě se bojím
22:00:23
12.01.2005
Gryzly
-> Meap: Však to zkus a uvidíme. Když by to nefungovalo tak to mužeš přece vrátit.
21:55:51
12.01.2005
fine_ray
-> Meap: To zní hooodně moc dobře! Sice to zavání linkováním, ale v rámci funkce webu to chápu.
Určitě adminovat svoje téma je super věc!
Myslim si že i hodnocení člena je v poho, prostě jestli mi jeden naštvanej člověk dá nulu a zbytek normálních to měnit nebude a posoudí moje příspěvky tak sem na tom pořád dobře..
to samé restrikce pro new členy.. to neni vůbec špatný!!! Zkuste to! Ale obdivuju to programování!171
21:49:28
12.01.2005
Meap
-> kirri: Souhlasim s tebou a diky tomu, ze zde bude jasne oddelena ryze odborna cast od tech jak rikas plku, zde bude prostor pro kazdeho.

Zatimco v ryze odbornych tematech jsou ty plky naobtiz, v pokecu o vsem maji sve zaslouzene misto. Tudiz nevidim duvod, proc by vetsina (rozumni lide) mela ovlivnovat prestiz na zaklade techto "plku".

Jde o to rozlisit temata odborna (pro ty co hledaji radu) a volna na pokec (pro ty co se chteji bavit).
21:43:57
12.01.2005
-> Meap: musíte to promyslet, aby někdo nebyl systémem nějak odšoupnutej do rohu, protože sem moc nechodí. Sednout si nad to udělat takovou radu starších a napsat jsem jak to bude a jak to bude chodit, tohle je zajímavý, s tou prestiží a hodnocením, no určitě se to možná zlepší, ale je tu i druhá strana, já se nechám překvapit.
třeba já a jiřík a další někdy plkáme tak trochu mimo mísu a je to sranda, bavíme se, aby potom někdo nepřišel a nenapsal, že je to nevhodný a že se mu to nelíbí a mi neměli dole nějaký ty procenta či co, i když mi popravdě řečeno o tohle vůbec nejde, zase moc píšu, ale chci upozornit na nějaké nedomyšlenosti a díry v systému, které by mohli nastat.
Já si myslím, že tak jak je to teďka je to dobrý, jen jde o lidi, jsme tu všichni dospělí a měli bychom začít u sebe, než něco předělávat.
21:43:49
12.01.2005
Meap
-> Pet: To nikdo nevi, ale za ten pokus, si myslim, to stoji ...
21:42:03
12.01.2005
Pet
Na první pohled to sice zní zajímavě, ale věc druhá, jestli to tak opravdu bude fungovat a jestli to bude opravdu objektivní. Je fakt, že číst deně 100 příspěvků se opravdu nedá 10
21:41:06
12.01.2005
minno
ja asi suhlasim so vsetkym:-)
21:40:29
12.01.2005
Meap
-> kirri: Cele to ma byt postaveno tak, aby to fungovalo samo bez zasahu nejakeho "boha" (admina).

Prestiz je dana prumernym hodnocenim lidi a tudiz jeden clovek nemuze zasadne ovlivnit prestiz jineho. Takze jakou si ji udelas, takovou ji budes mit ...
21:37:16
12.01.2005
-> Meap: víš jen aby tady nepanovala nějaká diktatura podle přesně naškrtnutých linek, na to pozor
21:37:07
12.01.2005
Roupik
Zajímavý nápad. Přehlednosti to určitě pomůže, ale s tím hodnocením členů nevím nevím-aby si tu někdo pak nevybíjel svoje "špatný nálady". Ale vesměs je můj názor pozitivní 4
21:36:56
12.01.2005
Meap
-> kirri: Kategorie "pokec o vsem" je na volne tema a tudiz tam nema moc smysl hodnotit prestiz lidi. Ale nerusil bych to, protoze i zde je moznost, ze nekdo bude urazet jineho a tak hodnoceni prestize prijde vhod.
21:35:09
12.01.2005
sep
krom "prestize v ramci komunity",kterou nepovazuji za nutnou, mi to prijde jako dobre vymysleno.......
21:32:04
12.01.2005
-> Meap: Já si to přečetl a celkem se s tím dá souhlasit, zajímavá bude ta prestiž, myslím, že to povede k lepšímu, třřeba bych v tom pokecu o všem vyhradil místo pro nějaký bezmyšlenkový témata, tohle sem použít nechrěl, ale teď mi nenapadá to správný slovo, kde by buďto hodnocení členů nebylo, nebo bylodost omezené.
Ale v celku se s tím souhlasit dá a dávám
bod
protože to tu pádí zajímavým směrem
21:24:05
12.01.2005
Meap
Zdravim vsechny,

spolu se Simim a Mildou nas napadlo, jakym smerem by se mohl ubirat vyvoj tohoto webu. Stavajici situace, je lehce receno krizova, a tak je takrka nutne prijmout nejake zmeny. Zajimal by nas vas nazor jakozto lidi, kterych se to bude primo dotykat.

Jedna se spise o zmenu filozofie pojeti celeho webu, rozepsanou v nasledujicich bodech. Nicmene to bude znamenat kompletni prepsani systemu, spousta novych vlastnosti a lehce zmenam prizpusobeny design webu.

* Hodnoceni uzivatelu (prestiz v ramci komunity)
Kazdy clen muze hodnotit jineho clena na zaklade jeho vystupovani (prispevku) ve foru. Vysledkem bude prumerna hodnota hodnoceni (jako u aut), cimz se zajisti realny nazor hlasujicich na danou osobu. Pristup k hodnoceni se musi sam nabizet, aby hodnotilo co nejvice lidi (nejlepe v zahlavi kazdeho prispevku). Kazdy clen bude mit na zacatku hodnoceni napr. 50%, ktere si muze prubezne zlepsovat ci zhorsovat svym vystupovanim. Hodnoceni bude anonymni (stejne jako u aut), cimz by se cely mechanismus mel jen podporit.

Pokud prestiz clena klesne pod vstupni hodnotu 50%, prijde o moznost zvat do systemu nove cleny. Klesne-li prestiz napr. pod 30%, prijde o moznost hodnoceni aut, pripadne dalsi veci ...

* Restrukturalizace hlavnich kategorii (mene, ale prehledneji)
Zakladni rozdeleni bude na odborne a pokec o vsem, ktere se mohou dale dle potreby rozvinout (napr. odborne na karoserie, podvozek, motor, ...). To by melo usnadnit hledani a orientaci v tematech.

* Hodnoceni temat
Na zaklade prestize prispivajicich do tematu se bude pocitat hodnoceni daneho tematu. Tzn. pokud do tematu prispeje deset uzivatelu s prestizi 100%, bude hodnoceni tematu 100% a k uveden pocet prispevku. Cimz uz pri vyberu tematu muze ctenar rozlisit jeho uroven.

* Omezeni opakujicich se temat
Nasazenim kvalitniho fulltext prohledavace by se mel daleko snadeji zpristupnit archiv a tim zabranit opakujicim se tematum zejmena od novych clenu. Kladeni mnohonasobne probiranych dotazu se muze projevit na prestizi uzivatele (snaha je vytvori tlak na lidi, aby nejdrive hledali a pak se teprve ptali).

* Moznost zakladatele administrovat sve tema
Zakladatel tematu bude mit moznost dle vlastniho uvazeni mazat prispevky v ramci sveho tematu, pokud nabude dojmu, ze tam nepatri. Mohla by existovat moznost zobrazeni i smazanych prispevku, cimz by se autor dostal pod kontrolu komunity.

* Omezeni vstupu novych clenu do systemu
Stavajicim clenum zustane pristup povolen, vsichni budou mit stejnou pocatecni prestiz. Nove prichozi se do systemu mohou dostat na pozvani stavajiciho clena s urcitou, predem danou prestizi (napr. 50% - vstupni hodnota). Tato vazba zustane evidovana a pristupna verejne. Stavajici clenove se tak defacto zarucuji komunite za nove prichozi cleny. Druhou moznosti bude vstup prostrednictvim zadosti u administratoru.

Nove prichozi clenove nebudou mit moznost hlasovat, dokud nesplni jednu z nasledujicich moznosti. Bud budou v systemu vice jak napr. mesic, nebo neziskaji prestiz napr. 70%.

Vsechny tyto zmeny by nemely omezovat cleny, ale spise zvysit uroven tohoto webu. Tim, ze se zde rozdeli temata na ryze odborna a vse ostatni, by si zde kazdy nasel to, co chce. Cilem je vytvorit funkcni, samostatne se rozvijejici system bez nutnosti primych zasahu administratora. Tato myslenka ma podporu U-Geena, ackoli se na jeji realizaci zrejme nebude z casovych duvodu aktivne podilet.

Muzete me zacit kamenovat 1
Extreme Tyres