skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Motorkáři sobě
-> Jirik_Tuňák1983: a co ze to mas vlastne za stroj? Ja trochu zacinam o skutru uvazovat (asi Honda SH 125), precijen na to motani okolo baraku nechci uplne tahat SSS (a taky jako priprava az si bude synator moct udelat papiry a omezime aspon trochu taxikareni... teda jestli matka svoli :-)
-> Jirik_Tuňák1983 21.07.22 19:19:34: Tak jsem to nakonec musel vrátit, u té španělské sračky byly nesouměrně opracované drážky na klikovku a variátor nešel na drážky vůbec nasadit.
Nakonec jsem kvůli dostupnosti téměř dva měsíce čekal na variátor Malossi Multivar 2000, k tomu šla na straně variátoru větší polořemenice Malossi s jiným stoupáním, řemen se tak mimo jiné dostane na větší průměr. Dával jsem širší řemen Malossi X-Kevlar. K variátoru byla žlutá kontrastní pružina, dával jsem ještě novou svíčku NGK. Oproti dřívějšku stoupla maximální rychlost o 15 km/h, oproti papírovým hodnotám o 10 km/h (dle tacho, radaru a GPS). Zlepšil se výrazně průběh změny převodů, který je teď krásně hladký a takový "variátorový". Navíc maximální rychlosti lze dosáhnout i při nižších otáčkách, protože po odpovídajícím ubrání plynu se daný převod hezky drží. Akcelerace se také dále zlepšila. Velká spokojenost. Snad to nebude návykové a nebudu pokračovat výfuk, karbec, nedejbože válec. To už jsou pak safra peníze.
Nakonec jsem kvůli dostupnosti téměř dva měsíce čekal na variátor Malossi Multivar 2000, k tomu šla na straně variátoru větší polořemenice Malossi s jiným stoupáním, řemen se tak mimo jiné dostane na větší průměr. Dával jsem širší řemen Malossi X-Kevlar. K variátoru byla žlutá kontrastní pružina, dával jsem ještě novou svíčku NGK. Oproti dřívějšku stoupla maximální rychlost o 15 km/h, oproti papírovým hodnotám o 10 km/h (dle tacho, radaru a GPS). Zlepšil se výrazně průběh změny převodů, který je teď krásně hladký a takový "variátorový". Navíc maximální rychlosti lze dosáhnout i při nižších otáčkách, protože po odpovídajícím ubrání plynu se daný převod hezky drží. Akcelerace se také dále zlepšila. Velká spokojenost. Snad to nebude návykové a nebudu pokračovat výfuk, karbec, nedejbože válec. To už jsou pak safra peníze.

-> Jakub05: to je to najmenej 

-> castrol: Akorát je potřeba zvětšít osazovací otvor v karteru, původní na O kroužek je menší, tuším 20mm.
Včerejšího dne jsem podnikl kraťoučkou projížďku na motocyklech. Z malinko roztřeseného oranžového stroje jsem přesedlal na velký parník. Rozdíl ohromný, radost z jízdy na obou strojích obrovská.
Aditivum VIF před zimou doplněno do obou strojů.
Aditivum VIF před zimou doplněno do obou strojů.
-> Jakub05: kluka,vybrus,spojka,lozis
ka,gufera,ramienko,kondik,
vs. cievky vsetko nove
to gufero fajn napad ,to tam este doplnim

to gufero fajn napad ,to tam este doplnim

-> castrol: K tomu jsem byl donucen už v sezoně, z obou provozovaných fichtlů začal cedit olej v množství víc než snesitelným. A když už jsem byl vevnitř, tak jsem tam hodil taky CKR kliku. Jo a podařilo se mi vyřešit konstrukční bolest s prolínáním oleje kolem nakopávací hřídele výměnou toho pitomýho O kroužku za gufero 16x22x4 a je sucho.
-> radekp 21.10.22 13:22:34: ak je nejaka zlavicka...nieje sa coho bat ani u 4rocnej pneu.

-> radekp: Gumy který jsou 2 - 6 let starý, kupuju na motocykle .. oni ty veteráni jezděj stejně jenom rovně. Vždycky jsem dostal oproti běžné ceně pneu zhruba 50 % slevu.
-> T: je to tak. na škodovku jsem nesáhl už dlouho, zato na motorce dělám často...
Koupil jsem si novou pneu v AZ pneu. Dodali s DOT 2020. Asi se není čeho bát, ale vždycky jsem dostal letošní gumu, tak jsem jim ji tam nechal a sháněl jinde. Nakonec jsem si koupil přes Alzu. Světe div se, letošní.
-> T: skodovka sa dostavat neda 

-> radekp 02.10.22 20:16:30: takhle tu škodovku nedostavíš 

Dnes pojazdene na paradu...ale moto pojde na zarucnu opravu.
ERROR ABS...svina jedna.
To ma az tak neserie ..ide ako z praku a brzdi tiez dobre...ale pri zmene map som v Offe
Len vypise nech uvolnim brzdy....a mapy neprepne...jedine na mieste.
ABS pumpa asi nevie celkom odbrzdit predne stremene.... jemne pribrzduju.
Viva Italia
ERROR ABS...svina jedna.

To ma az tak neserie ..ide ako z praku a brzdi tiez dobre...ale pri zmene map som v Offe
Len vypise nech uvolnim brzdy....a mapy neprepne...jedine na mieste.
ABS pumpa asi nevie celkom odbrzdit predne stremene.... jemne pribrzduju.
Viva Italia

-> Vojťas 08.10.22 06:11:35: sorry
no a to v sobotu jsem tam byl taky. Kompotem TenDymIgnoruj
a to jsem tady psal

a to jsem tady psal

-> radekp 08.10.22 09:23:54: postupka ma svoje caro...ked kupis liter potom to bude o kw....a min 150 nech je sranda. Neska som sa povozil na velku paradu....dohnal som jednu malorazku a chlapec to palil velmi slusne technicky za 1...tam kde sa vozim je obcas vykon na prd...ale zase hromada el.straznych anielov maka o 106 na 600 plny a na pohodu...to si na litrovej nedovolis.
ja včera 1,5x obkrouzil nedalekou mokrou piskovo-hliněnou mx trať a sotva jsem se udržel řídítek. to je děs jak člověk hnije...
-> SO545: no 2 kamarádi se mě ptali, proč né rovnou litr. Stejně prý u něj skončím...
-> Eidy: kua že já to tu psal
.
Nějak mě to neomezuje. Všechno funguje...
Bylo to možná varování, ale i díky tomu vím, co v životě chci.

Nějak mě to neomezuje. Všechno funguje...
Bylo to možná varování, ale i díky tomu vím, co v životě chci.
-> Klubko_: no slyšel sem vás, škoda žes nedal vědět 

dneska jsem byl zase na okruhu v Mýtě na SM, jezdím jezdím a ve 2 zatáčkách (ne po sobě) mi nějak moc klouzlo zadní kolo. Tak jsem zajel do depa, že to mám asi moc nahuštěny. Podívám se, blatník něčím zaprskanej, což bylo divny, protože bylo sucho. Mrknu pod motorku a z hadičky asi odvětrání klikovky kapal olej na zadní kolo. Takže jsem dojezdil 

-> stika87 - Maschinenführer 04.10.22 21:27:25: taky si říkám. Sice mu zbyla jedna koule, ale pořád dost veliká. 

-> radekp: ty vole po bouracce hned takova raketa dobre ty :))))
-> radekp 03.10.22 10:23:03: ra prostredna veta je prenosna z moto na moto....a skoro vzdy po roku dvoch to uz nieje ono

-> radekp: Tak hlavně kolama dolů. Já se držím s výkony hodně při zemi
-> MATTESS: je na ní nějaká práce a musím si dodělat řidičák.
Ale ta stabilita podvozku, vykon motoru je neskutecna.
V tomto je tato motorka bezpecnejsi. Bohuzel uz ted jezdim mnohem rychleji nez na stare
Ale ta stabilita podvozku, vykon motoru je neskutecna.
V tomto je tato motorka bezpecnejsi. Bohuzel uz ted jezdim mnohem rychleji nez na stare

-> radekp: ses do toho obul

-> MATTESS: Tak já mám jednu garáž prakticky plnou motorek .. teda tak aby se dala každá pohodlně vytáhnout .. no a v druhé stojí rapid a je tam sklad. Víc strojů už koupit nemůžu. 

-> CHIP: o nás nejde
Ty kupuješ a neprodáváš
Já teda s místem to mám jen tak tak na těch pár strojů, co máme doma

-> MATTESS: -> Klubko_: No jo kluci .. ale kde to chcete skladovat ..

-> disco_punk: hej forza 125, pcx som nechcel lebo je mensi
-> castrol: forza 125? mal som to rentnute a fajn, dokonca aj veľmi pekný skuter oproti pcxku, nech slúži
-> CHIP 16.09.22 12:40:04:
to znám, já zatím prodal jen jednu. A sice tu, kterou jsem si koupil z rozumu.

-> CHIP:
-> radekp: já dlouhé cesty nejezdím, většinou to bylo do 180km výlet

-> radekp: já dlouhé cesty nejezdím, většinou to bylo do 180km výlet
-> MATTESS: neříkám, že musím lítat 200, ale zásoba krouťáku na delších cestách je fajn.
-> Borderer: No .. ovšem tento postup u mě nefunguje .. koupím, koupím, koupím, ale nic neprodám .. 

A proto sem to vždy dělal naopak, nejdřív jednu mašinu koupit a tak tu druhou prodat. 

-> radekp: mně to bude stačit. Skoro by mi stačilo i tohle,ale ten jednoválec nad 6000 dost vibruje a není to tolik komfortní. Jezdím v klidu a ani nějak extra nehltám kilometry. Nechci nic velkýho, těžkýho
-> CHIP: sám jsem zvědav, u čeho skončím
-> CHIP: sám jsem zvědav, u čeho skončím

-> MATTESS: hele a polepšíš si půllitrovým dvouválcem? Nebudeš za rok c-tít něco pro dospělé?
Já to asi taky prodám... Ale stejně jako Bery si myslím, že nic nekoupím
Já to asi taky prodám... Ale stejně jako Bery si myslím, že nic nekoupím
-> CHIP: Hmm .. tak jasně .. i tady je to že objem ničím nenahradíš. Tak snad vybereš dobře .. já mám pětistovky dvě .. jednu Hondu CB 500 T, a druhou Hondu CX 500. CB 500 T je zajímavej stroj, ale pro použití na nějaký ježdění se to vyloženě nehodí, vibrace a tak. Za to CX 500 to je moc zajímavej a povedenej stroj. Hlavně je super kardan u tak malýho obsahu.
-> Bery: Lépe zůstat u původního spolehlivého, ikdyž třeba trošku staršího, než se pak mlátit do hlavy, co že jsem to koupil za vrak a kde je mému skvělému stroji konec.
-> Bery: Lépe zůstat u původního spolehlivého, ikdyž třeba trošku staršího, než se pak mlátit do hlavy, co že jsem to koupil za vrak a kde je mému skvělému stroji konec.
já se to bojim prodat, protože už si nic jiného nekoupím, nebo ne tak pěkně fungující moto a budu nasranej...
tak radši jezdit málo, než vůbec.
tak radši jezdit málo, než vůbec.
-> CHIP: jj, nahodil jsem inzerát a kupec se našel. Chci o malinko větší, tak půllitr. Jen se teď ve mě pere, jaký směr. Jestli moderna (např. Honda CB 500 F) nebo retro (např. RE Interceptor 650). Každopádně mám celou zimu na přemýšlení
-> MATTESS: Rozloučili ? Prodal jsi ? Půjdeš do něčeho většího ?