-> dragon_cb_cz 18.09.16 22:42:52:
To je právě ten rozdíl, kdy se mi v hlavě u cyklisty rosvítí zelený "passed" než tam kde nic z toho neplatí, vyhodnotim to jako červený "failed" s doprovodným akustickým výstražným znamením.
-> David29:
Pokud by mělo kolo sloužit pro rychlost o málo vyšší než rychlost chůze, pak by asi pozbývalo smyslu, nemyslíš? Je fakt že jsem hulvát, protože nemám zvonek, takže když valim z kopce na cyklostezce, tak do poslední chvíle jedu plnou dostupnou rychlostí (aspoň je líp slyšet že jedu), než mi v lepším případě chodci rozcápnutý po celý šíři 3m komunikace uhnou, v horším případě musim intenzivně brzdit.
E: retardéry ať klidně namontujou, na horáku mi je to fakt jedno ... leda že by začaly dávat betonový "šikany"... ale to bych měl problém jako chodec-opilec.
skoda.virt.cz odkaz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Cyklisti na silnici
22:44:38
18.09.2016
18.09.2016
David29
-> dragon_cb_cz: Hele mě cyklista na chodníku je ukradenej do momentu, než očekává, že psa uškrtím na vodítku nebo že skočím do křoví, aby milostpán nemusel brzdit. Což je aspon zde v Praze normální
Mě opravdu přijde, že cyklisti neví, k čemu ty brzdy na tom vozítku mají. A to je fuk, jestli se bavíme o jízdě na chodníku, o jízdě z kopce nebo mezi lidma
Ačkoliv nemám rád důchodce za volantem, tak na kole mezi lidma jsou zlatí. To jsou totiž ti jedni z mála, co jedou mezi lidma rozumnou ryhlostí - o trochu rychleji než chůze
Na silnici se montujou retardéry - opravdu se nedá říct, že nic podobnýho by nepotřebovali cyklisti tam, kde se pohybují lidi pěšky
Mě opravdu přijde, že cyklisti neví, k čemu ty brzdy na tom vozítku mají. A to je fuk, jestli se bavíme o jízdě na chodníku, o jízdě z kopce nebo mezi lidma
Ačkoliv nemám rád důchodce za volantem, tak na kole mezi lidma jsou zlatí. To jsou totiž ti jedni z mála, co jedou mezi lidma rozumnou ryhlostí - o trochu rychleji než chůze
Na silnici se montujou retardéry - opravdu se nedá říct, že nic podobnýho by nepotřebovali cyklisti tam, kde se pohybují lidi pěšky
22:42:52
18.09.2016
18.09.2016
dragon_cb_cz
-> Jarda: No jo, ono to ale občas fakt nedává smysl... typicky "Severovýchodní I" v Praze na Roztylech. Paralelně sice jde cyklostezka, ale je zoufale hrbolatá (povrch zvednutej kořenama stromů) a přerušovaná křížením se silnicema, navíc je to i chodník a jezdí tam ty obligátní "maminky s kočárkama".
Zato silnice je široká tak, že se tam pohodlně vedle sebe vejde cyklista, kamion a kamion v protisměru... možná i cyklista v protisměru by se kousnul. Tak hádej kde jezdím...
Zato silnice je široká tak, že se tam pohodlně vedle sebe vejde cyklista, kamion a kamion v protisměru... možná i cyklista v protisměru by se kousnul. Tak hádej kde jezdím...
22:40:13
18.09.2016
18.09.2016
dragon_cb_cz
-> King: Hele, suvenýre, koukej oživit toho Fišeru, nebo mi ho prodej
22:38:44
18.09.2016
18.09.2016
David29
-> Jarda: To by mi možná nedalo, a asi bych si je zastavil a zeptal se na to
22:37:35
18.09.2016
18.09.2016
dragon_cb_cz
-> TTomas: Jo jo, ať zvolíš libovolný funkční řešení, stejně jsi zmrd? Vyhybáš se autům na chodníku? Teroristo! Nechceš ohrozit chodce a jedeš po silnici? Potížisto! Jedeš rychle? Blázne, ohrožuješ všechny včetně sebe... Jedeš pomalu? Hajzle, zdržuješ...
Jo a 5k už mám, na Stravě chybí začátek roku Plán na 2016 je 7k, tak snad...
Jo a 5k už mám, na Stravě chybí začátek roku Plán na 2016 je 7k, tak snad...
22:29:15
18.09.2016
18.09.2016
Jarda - zrušená registrace
dnes samozrejme cyklista v trikotu v polovine pruhu a vedle soubezne cyklostezka... ani jsem nemel naladu ho nejak upozornit - treba zatroubenim a co je lepsi, zamnou policajti a taky jim to bylo uplne jedno
22:16:18
18.09.2016
18.09.2016
King
-> TTomas: Taky jsem se dneska kupodivu posadil za riditka :-) Zapomnel jsem u tchyne sluzebni phone, tak jsem si rek, ze se za to aspon potrestam 10km behem, ale bylo mi nejak divne, tak jsem sahnul po klukove horaku. Nebudu zastirat, ze asi kilometr jsem jel radsi po chodniku (liduprazdnym), abych zbytecne neprudil vikendaky na rusny hlavni ulici. Odolal jsem i pokuseni pred/pod-jizdet minikolonu aut pred kruhakem, protoze po letech "abstinece " jeste nejsem na kole takovej suvenyr :-) Ani jsem se nesral na svetlech na tu priblblou cyklistickou pole position, protoze navzdory bezecky pruprave poslednich let nemam uz ten odpich jako za mlada :-) Nikdo z predjizdejicich me neutiskoval a 2 krizovy okamziky jsem paradoxne zazil s cyklistama ;-)
21:48:40
18.09.2016
18.09.2016
TTomas
-> dragon_cb_cz: čoveče 5K se ti blíží...Tak ti s předstihem gratuluju...já jsem letos marnej.
21:47:02
18.09.2016
18.09.2016
TTomas
Já uhejbám vždy! Zaprvé se mám rád a bojím se Davidů:) Zadruhé jezdím často město. Zatřetí mám MTB, takže hupsnout na chodník a zpět mi nedělá problém. Jak si ale pozorný čtenář jistě povšiml, tak za to tady dostanu taky kotel:D Prostě ať děláš co děláš , tak jsi cyklozmrd. A nedej bože pak jezdit rychle po cyklostezce, kde běhaj psi bez vodítka a maminky s kočarkama na bruslích ideálně v páru vedle sebe klabosej.
21:27:51
18.09.2016
18.09.2016
dragon_cb_cz
A ať to obrátíme zase do pozitivnějšího směru - dnes jsem zase ohrožoval bezpečnost, zdravý vývoj a jánevímcokurvaještě svého dítěte - a bavilo nás to oba (jen na tom dětským hřišti v Černých Voděradech se zasekla nějak déle než bylo plánováno): www.strava.com/activities
/.../17589632548
A když pominu kratičkej přesun po dvojce z Mukařova směrem do Říčan, tak jsme za celou cestu potkali možná 8 aut? No strašný na těch silnicích.
A když pominu kratičkej přesun po dvojce z Mukařova směrem do Říčan, tak jsme za celou cestu potkali možná 8 aut? No strašný na těch silnicích.
21:23:02
18.09.2016
18.09.2016
dragon_cb_cz
-> David29: Napadlo tě někdy, že existujou místa v ČR mezi kterejma lesopark prostě neexistuje? Že silniční kolo je jaksi rychlejší než MTB a je docela rozdíl jet do práce hodinu nebo dvě? Asi ne... a jsme opět u toho - tvoje schopnost vžít se do role cyklisty je nulová nebo nule velmi blízká a tudíž "debata" nemá smysl. Podmínkou pro debatu je totiž snaha protistranu pochopit - nikoliv snaha protistranu umlátit.
-> rsvancara: Já jsem docela klidnej, ale kdyby mu ty papíry sebrali hned zítra, asi bych byl klidnější
-> rsvancara: Já jsem docela klidnej, ale kdyby mu ty papíry sebrali hned zítra, asi bych byl klidnější
12:26:00
18.09.2016
18.09.2016
David29
-> dragon_cb_cz: Nebudem polemizovat, kdo z nás dvou potká denně vícero cyklistů na sinici - v Praze jich je habaděj a navíc trávím na silnici více času.
A ohledpulnost cyklista vs. náklaďák neznáš - znáš především pohled z osobního vozu, a to je věc poměrně rozdílná.
Takže ano - svůj názor považuji za pravdivější a přesnější, než ten tvůj, protože zkrátka máme jiné zkušnosti, které ty nemáš.
Já neříkám, že cyklisti na silnici nepatří. Ale nějak v tom nevidím smysl?
Například proč jet po silnici - tzn. motat se mezi autama, čuchat výfukové plyny, podstupovat riziko DN, když je možnost jet lesoparkem, kde všechny tyto nevýhody odpadají? Nehledě na to, že je to i kratší...?
Když jsem na kole jezdil, silnice byla POSLEDNÍ varianta, jak se dostat z bodu A do bodu B - a to právě z důvodů, které jsme již zmínil
To je stejný jako traktor, kterej může nasrat ještě víc, než cyklista.
Nevadí mi traktor co jede z/na pole, nebo má smysl jeho cesta.
Ale když jede jen do trafiky nebo převáží matroš kterej se dá převézt nákladákem (třeba brambory) a tahaj to tratkorama protože je maj, tak na co kupovat nákladák, tak je to krypl, co zdržuje úplně zbytečně a ano - takovej v tu chvíli na silnici nepatří.
Stejně tak jako kdybych já jel v zákazu a zdržoval ostaní svou jízdou jenom proto, protože se chci projet a povozit manželku....
A ohledpulnost cyklista vs. náklaďák neznáš - znáš především pohled z osobního vozu, a to je věc poměrně rozdílná.
Takže ano - svůj názor považuji za pravdivější a přesnější, než ten tvůj, protože zkrátka máme jiné zkušnosti, které ty nemáš.
Já neříkám, že cyklisti na silnici nepatří. Ale nějak v tom nevidím smysl?
Například proč jet po silnici - tzn. motat se mezi autama, čuchat výfukové plyny, podstupovat riziko DN, když je možnost jet lesoparkem, kde všechny tyto nevýhody odpadají? Nehledě na to, že je to i kratší...?
Když jsem na kole jezdil, silnice byla POSLEDNÍ varianta, jak se dostat z bodu A do bodu B - a to právě z důvodů, které jsme již zmínil
To je stejný jako traktor, kterej může nasrat ještě víc, než cyklista.
Nevadí mi traktor co jede z/na pole, nebo má smysl jeho cesta.
Ale když jede jen do trafiky nebo převáží matroš kterej se dá převézt nákladákem (třeba brambory) a tahaj to tratkorama protože je maj, tak na co kupovat nákladák, tak je to krypl, co zdržuje úplně zbytečně a ano - takovej v tu chvíli na silnici nepatří.
Stejně tak jako kdybych já jel v zákazu a zdržoval ostaní svou jízdou jenom proto, protože se chci projet a povozit manželku....
11:10:42
18.09.2016
18.09.2016
King
20:30:04
17.09.2016
17.09.2016
rsvancara
-> dragon_cb_cz: .... klid, až mu ve stáří papíry vezmou, bude zase cyklista :-D
20:23:08
17.09.2016
17.09.2016
dragon_cb_cz
-> David29: Jasně, já mám svůj názor, zatímco ty máš jednoznačnou obecně platnou pravdu... tvoje sebevědomí bych chtěl mít. Nebo možná snad raději ani ne....
Ano, spousta cyklistů na předpisy sere - některý víc, některý míň, každej na jiný - já na některý taky. Stejně jako řidiči osobáků nebo řidiči náklaďáků. Každej na ty, co je serou nejvíc.
Proto je dobrý mít pohled z více stran. Já bohužel nemám pohled řidiče náklaďáku, tak se snažím alespoň poslouchat na co nadávaj. Ale i pohled řidiče osobáku + cyklisty je docela poučná zkušenost... možná kdybys si to vyzkoušel, tak taky začneš mluvit jinak.
A fasincující je teda i tvoje přesvědčení, že "cyklisti na silnici nepatří". Byly doby, kdy jich tam bylo víc než aut. Silnice fakt nejsou jen pro auta... můžeš s tím nesouhlasit, ale to je asi tak všechno co s tím můžeš dělat. Jo, ještě můžeš pubertálně sprostě nadávat, jak máš ve zvyku....
Ano, spousta cyklistů na předpisy sere - některý víc, některý míň, každej na jiný - já na některý taky. Stejně jako řidiči osobáků nebo řidiči náklaďáků. Každej na ty, co je serou nejvíc.
Proto je dobrý mít pohled z více stran. Já bohužel nemám pohled řidiče náklaďáku, tak se snažím alespoň poslouchat na co nadávaj. Ale i pohled řidiče osobáku + cyklisty je docela poučná zkušenost... možná kdybys si to vyzkoušel, tak taky začneš mluvit jinak.
A fasincující je teda i tvoje přesvědčení, že "cyklisti na silnici nepatří". Byly doby, kdy jich tam bylo víc než aut. Silnice fakt nejsou jen pro auta... můžeš s tím nesouhlasit, ale to je asi tak všechno co s tím můžeš dělat. Jo, ještě můžeš pubertálně sprostě nadávat, jak máš ve zvyku....
07:25:26
16.09.2016
16.09.2016
David29
-> dragon_cb_cz: Hele snadný - ty jsi třeba jeden z mála rozumnejch cyklistů.
Ale at chceš nebo ne, většinou jsou to jen debilové, co o nějakejch předpisech nemaj páru a ohleduplnost už vůbec ne. Můžeš se mnou nesouhlasit, ale je to to jediné, co s tím můžeš dělat
Ale at chceš nebo ne, většinou jsou to jen debilové, co o nějakejch předpisech nemaj páru a ohleduplnost už vůbec ne. Můžeš se mnou nesouhlasit, ale je to to jediné, co s tím můžeš dělat
00:26:30
16.09.2016
16.09.2016
dragon_cb_cz
-> David29: Ano, "kolikrát" nebo "občas"... ale jako cyklista mám vcelku dobrou příležitost pozorovat kde cca jezdí auta, která mě předjíždí - pokud se nejedná o nějaký speciální úsek, tak to fakt v kraji není.
-> King: To asi každý rozumný cyklista - pokud už na takovou silnici musí. Pokud to lze, tak se logicky vyhne. Ale ne vždy to jde. Pokud jsou na silnici vyjeté hluboké koleje (a je tudíž je jasné kudy auta jezdí - viz výše), těžko cyklistovi vyčítat, že jede v pravé koleji (která bývá jakž-takž rovná) a ne až za její vnější hranou v hrbolaté divočině u krajnice. Typický příklad je v Praze ulice Mírového hnutí - hodně ke kraji uhnout možno, ale jen když si to situace fakt žádá, protože zatímco prostor kde běžně jezdí auta je vcelku OK, úplně těsně u kraje je asfalt jak bublanina prokládaná špatně usazenejma kanáldeklama.
Osobně mi přijde bezpečnější (pro všechny zúčastněné) jet sice trochu dál od kraje, ale stabilní a předvídatelnou stopu, než se tlačit doprava co to jde a pak náhle vybočovat kvůli neočekávaným překážkám.... Ostatně řidiči aut dělají úplně to samé.
-> King: To asi každý rozumný cyklista - pokud už na takovou silnici musí. Pokud to lze, tak se logicky vyhne. Ale ne vždy to jde. Pokud jsou na silnici vyjeté hluboké koleje (a je tudíž je jasné kudy auta jezdí - viz výše), těžko cyklistovi vyčítat, že jede v pravé koleji (která bývá jakž-takž rovná) a ne až za její vnější hranou v hrbolaté divočině u krajnice. Typický příklad je v Praze ulice Mírového hnutí - hodně ke kraji uhnout možno, ale jen když si to situace fakt žádá, protože zatímco prostor kde běžně jezdí auta je vcelku OK, úplně těsně u kraje je asfalt jak bublanina prokládaná špatně usazenejma kanáldeklama.
Osobně mi přijde bezpečnější (pro všechny zúčastněné) jet sice trochu dál od kraje, ale stabilní a předvídatelnou stopu, než se tlačit doprava co to jde a pak náhle vybočovat kvůli neočekávaným překážkám.... Ostatně řidiči aut dělají úplně to samé.
00:01:33
16.09.2016
16.09.2016
King
-> dragon_cb_cz: Přiznám se, že v rámci pudu sebezáchovy jsem na frekventovanejch silnicích jezdil spíš za krajnicí...
21:51:21
15.09.2016
15.09.2016
David29
-> dragon_cb_cz: Ta zrovna já s nákladákem kolikrát jedu po krajnici tak, že nevidím v zrcátku kraj silnice, ale jen trávu - to když jede milost pán s osobákem na úzký silnici a má dojem, že se mu všichni musí klidit z cesty.
Takže ano, auta jezdí i na těsno u krajnice
Takže ano, auta jezdí i na těsno u krajnice
21:42:32
15.09.2016
15.09.2016
dragon_cb_cz
-> David29 15.09.16 21:18:46: Ono to občas jinak než metr od kraje nejde... což chápu že z náklaďáku nepoznáš, ale je to tak... ostatně, auta taky většinou nejezdí 10cm od krajnice, nevidím důvod, proč by to u cyklistů mělo být jinak.
21:36:22
15.09.2016
15.09.2016
David29
-> rsvancara: No právě proto jsem mu nezastavil - nebyl k tomu byť jediný důvod
21:34:46
15.09.2016
15.09.2016
rsvancara
-> David29: Pár vyjímek je, ale pokud na kole jede, tak předost většinou nemá :-)
www.novinky.cz/domaci/410 708-na-prejezdu-pro-cyklis ty-kola-prednost-nemaji.ht ml
www.novinky.cz/domaci/410 708-na-prejezdu-pro-cyklis ty-kola-prednost-nemaji.ht ml
21:25:49
15.09.2016
15.09.2016
David29
Jinak dneska jsem dostal vynadáno od cyklozmrda - zase?
Jedu, předemnou přechod. Řidič vozidla v protisměru se rozhodl, že cyklistu pustí (to je jeho problém), ale jeho rozhodnutí se neslučovalo s mým a cyklista odmítl respektovat nějaký přepisy a suveréně mi vjel pod auto. Takže klakson s brzdou, od cyklisty nemístné posunky, že debil jsem já...
No, nebejt za mnou auta, tak to vychrtlý hovado dostalo přinejmenším pár facek. Při rozjezdu jsem stáhl okýnko a řval jsem cosi o tom, že na přechodou nemá co dělat - ale jestli to slyšel, ví bůh...
Snad ho někdo přejede a vysvětlí mu to PČR....
Jedu, předemnou přechod. Řidič vozidla v protisměru se rozhodl, že cyklistu pustí (to je jeho problém), ale jeho rozhodnutí se neslučovalo s mým a cyklista odmítl respektovat nějaký přepisy a suveréně mi vjel pod auto. Takže klakson s brzdou, od cyklisty nemístné posunky, že debil jsem já...
No, nebejt za mnou auta, tak to vychrtlý hovado dostalo přinejmenším pár facek. Při rozjezdu jsem stáhl okýnko a řval jsem cosi o tom, že na přechodou nemá co dělat - ale jestli to slyšel, ví bůh...
Snad ho někdo přejede a vysvětlí mu to PČR....
21:18:46
15.09.2016
15.09.2016
David29
-> M@rtin: Úplně ze stejnýho důvodu moh uhnout, jako to mohl před semaforem hodit na chodník a vzít to po přechodě...
Já cyklisty objídžím tam, kde vím že v případě nouze bychom se na tu silnici naskládali všichni... Jo - jestli cyklista neumí jet jinak než metr od kraje, to bychom se tam pak nevešli.
Já cyklisty objídžím tam, kde vím že v případě nouze bychom se na tu silnici naskládali všichni... Jo - jestli cyklista neumí jet jinak než metr od kraje, to bychom se tam pak nevešli.
19:25:32
15.09.2016
15.09.2016
rsvancara
-> U-Geen 12.09.16 16:37:17: Taky bych něco měl.... (crash test - Obecná škola)
19:16:41
15.09.2016
15.09.2016
rsvancara
Dneska si tak jedu po hlavní rovně křižovatkou ve tvaru T (jako cyklista) a baba z yarisem najela na hlavní (stejným směrem jako já) tak, že mě zavřela cestu. Mohl jsem si vybrat, jestli přeskočím moderní 15cm obrubník, sedřu jí celej bok nebo to ubrzím. Nakonec bylo C správně :-)
12:26:50
15.09.2016
15.09.2016
dragon_cb_cz
-> King 14.09.16 22:29:52: To pochopitelně nemůže, takže asi prostě nechtěl být vstřícný - a možná k tomu měl dobrý důvod, to já těžko takhle posoudím. Jen mě fasincuje, že David by cyklistům za absenci vstřícnosti prokopával držky a na tu svojí je ještě hrdej... možná by na sebe měl zkusit vlastní medicínu, třeba by se mu rozsvítilo.
-> Luky: Když jinak předjet nejde a je možnost se uhnout, uhnu se. Když bych brzdil tak dlouhodobě, že by za mnou byl štrůdl aut, klidně sjedu za krajnici a počkám až přejedou - proč ne. Když je za mnou auto a nevidí za zatáčku a já už jo - ukážu mu ať jede. Ale je to moje dobrá vůle, ne povinnost - nikdo si to na mě nemůže vynucovat.
A zajímavý je, že to tak 2/3 řidičů vezmou jako naprostou samozřejmost a nepoděkujou. No, buďme rádi alespoň za tu třetinu.
-> Luky: Když jinak předjet nejde a je možnost se uhnout, uhnu se. Když bych brzdil tak dlouhodobě, že by za mnou byl štrůdl aut, klidně sjedu za krajnici a počkám až přejedou - proč ne. Když je za mnou auto a nevidí za zatáčku a já už jo - ukážu mu ať jede. Ale je to moje dobrá vůle, ne povinnost - nikdo si to na mě nemůže vynucovat.
A zajímavý je, že to tak 2/3 řidičů vezmou jako naprostou samozřejmost a nepoděkujou. No, buďme rádi alespoň za tu třetinu.
10:43:41
15.09.2016
15.09.2016
M@rtin
-> Luky: To já na služebky poslední dobou beru místo silničního kola horáka a dá se pak jezdit po stezkách lesama a dostanu se do míst o kterých ani nevíš .....
Taková vyhlídka u zámku Jezeří s vyhlídkou na celý lom ČSA u Komořan je zajímavá ...
Taková vyhlídka u zámku Jezeří s vyhlídkou na celý lom ČSA u Komořan je zajímavá ...
10:36:17
15.09.2016
15.09.2016
Luky
-> M@rtin: já mám zhruba půlku mimo a půlku po Plzni. Po městě jezdím hrozně správňácky, tj. čekám na červenou, motám se po cyklostezkách u řeky a tak. Když bych jel po tramvajových kolejích a po chodníku semafor-nesemafor, určitě bych to trochu stáhnul Ale spíš využívám toho, že se dostanu do míst, kam autem ne a spíš takové trasy vyhledávám a dost mě to tam baví
10:30:40
15.09.2016
15.09.2016
M@rtin
-> Luky: Cokoli nad 20km/h je v pohodě ....... když jedu z práce těch 17km po rovině a ne přes kopce, tak se dostanu na silničce na 35-37km/h na horským dávám kolem 29km/h. Ale ze 17km se motám 5km po městě přes 4 kruháky ...
10:24:42
15.09.2016
15.09.2016
Luky
-> M@rtin: já dávám 16 km za 45 minut. Když se daří
10:20:32
15.09.2016
15.09.2016
M@rtin
-> Luky: No to je možné ..... když se daří, tak těch 8km dám kolem 10min :-) většinou to jezdím kolem 11:15 - 11:30
10:09:38
15.09.2016
15.09.2016
Luky
-> M@rtin: když je kam, tak já klidně uhnu, i když v protisměru nikdo nejde, ale zase chápu, že jezdím řádově pomaleji než Ty
Tady u nás je v obci ďolík, kde je ve stoupání vedle silnice vyasfaltovaný pruh, částečně tam stojí kamiony, většinou je tam volno (pro cyklistu, aby jel po pravé strany od čáry, asi vždycky). Já tam pravidelně funím takhle za čárou. Ale co tam vídám ostatní cyklisty, moc se to nenosí...
Tady u nás je v obci ďolík, kde je ve stoupání vedle silnice vyasfaltovaný pruh, částečně tam stojí kamiony, většinou je tam volno (pro cyklistu, aby jel po pravé strany od čáry, asi vždycky). Já tam pravidelně funím takhle za čárou. Ale co tam vídám ostatní cyklisty, moc se to nenosí...
09:53:46
15.09.2016
15.09.2016
M@rtin
-> Luky: Tak ono hodně záleží na situaci. Když je v protisměru volno a provoz jen za mnou, tak proč bych uhejbal, když mě auta co jedou za mnou můžou bezpečně objet. Když ale za mnou slyším a vidím auta a to samý v protisměru, tak pokud je kam, tak se uhnu, ale když není kam uhnout, tak musej počkat. Aspoň by to nedopadlo jak dneska ráno před šestou cestou do worku, kdy jsem dostal od nějaký pekařský dodávky zrcátkem do ramena a pár vteřin na to zrcátkem od oktávky do kloubků na ruce. To člověče bylo pomalu na zahnědlý trenky
P.S. já řádně osvětlen zadní a přední blikačkou Blackburn Flea a v dresu a s batohem Force v reflexních barvách
P.S. já řádně osvětlen zadní a přední blikačkou Blackburn Flea a v dresu a s batohem Force v reflexních barvách
09:20:40
15.09.2016
15.09.2016
Luky
-> M@rtin: já teda na kole uhýbám, když je alespoň trochu kam. Nikdo mě k tomu asi nenutí, ale jednak je mi blbý to tam někde zbytečně brzdit, a jednak tím eliminuju riziko sražení českým kamionem, polských u nás naštěstí moc nejezdí
08:41:22
15.09.2016
15.09.2016
M@rtin
-> dragon_cb_cz 13.09.16 20:35:57: pod tohle se taky podepíšu ...... na silnicích prostě chybí tolerance ......
-> David29 14.09.16 19:03:21: Proč by měl cyklista uhejbat na parkoviště jen kvůli tomu, že ty jedeš?
Tady u nás je teďka zvýšený pohyb kamiónů díky rozkopanmu hlavnímu tahu v Náchodě a když na silničce jedu z Kostelce domů (takže Rtyně-Batňovice-Úpice) tak na objíždění cyklistů jsou nejhorší řidiči českejch kamiónů. Ty bezproblému předjíždí tam kde nevidí a dodržování rychlosti jim taky nic eříká. Kdežto polský kamióny nemají problém jet za mnou i několik kilometrů. Cesta je to mírně z kopce a já bezproblému za tenhle kousek dávám průměr i více než 40km/h
-> David29 14.09.16 19:03:21: Proč by měl cyklista uhejbat na parkoviště jen kvůli tomu, že ty jedeš?
Tady u nás je teďka zvýšený pohyb kamiónů díky rozkopanmu hlavnímu tahu v Náchodě a když na silničce jedu z Kostelce domů (takže Rtyně-Batňovice-Úpice) tak na objíždění cyklistů jsou nejhorší řidiči českejch kamiónů. Ty bezproblému předjíždí tam kde nevidí a dodržování rychlosti jim taky nic eříká. Kdežto polský kamióny nemají problém jet za mnou i několik kilometrů. Cesta je to mírně z kopce a já bezproblému za tenhle kousek dávám průměr i více než 40km/h
22:29:52
14.09.2016
14.09.2016
King
-> dragon_cb_cz: No jo, ale ten cykloun nemuze vedet, ze za volantem je zly neempaticky David
22:19:08
14.09.2016
14.09.2016
dragon_cb_cz
-> David29: Fascinující, jak od cyklistů vstřícnost požaduješ (a když se jí nedočkáš, tak mluvíš o prokopnutí držky). A přitom jsi tu opakovaně s nemalou dávkou jízlivosti popisoval svoje vlastní chování směrem k nim, které bylo pravým opakem vstřícnosti. V duchu hesla "hlavně jim nedat centimetr místa navíc, hlavně jim to nezjednodušit".
19:03:21
14.09.2016
14.09.2016
David29
A jak jsem zminoval tu bus zastávku...
Dneska v Příbrami (kdo zná, tak od Rožmitálu) je to tam úzké. Jede předemnou cyklista - tak uberu a že to krásně vyjde, byl tam kus parkoviště pro auta a prázdný - že se tam vejdem.
Hm a nečekaně úplný hovno - neuhnul nikam a ještě možná víc najel ke středu vozovky. No není to na prokopnutí držky?
Dneska v Příbrami (kdo zná, tak od Rožmitálu) je to tam úzké. Jede předemnou cyklista - tak uberu a že to krásně vyjde, byl tam kus parkoviště pro auta a prázdný - že se tam vejdem.
Hm a nečekaně úplný hovno - neuhnul nikam a ještě možná víc najel ke středu vozovky. No není to na prokopnutí držky?
19:00:40
14.09.2016
14.09.2016
David29
-> Sejki: Ty nemáš na autě klakson?
16:31:24
14.09.2016
14.09.2016
Sejki - zrušená registrace
Jel jsem nedavno mimo obec, za zatackou dva cyklisti jedouci vedle sebe... tak jsem jel za nima jestli se zaradi za sebe... no ani prd, jeste se furt otaceli a jako co je proc je nepredjedu... tak ja nevim...
16:29:31
14.09.2016
14.09.2016
Sejki - zrušená registrace
-> dragon_cb_cz: tak mela pravdu ne, vzdyt si cumel na ni a ne na cestu
14:12:06
14.09.2016
14.09.2016
Tuner#2 - zrušená registrace
-> dragon_cb_cz 13.09.16 20:35:57: +1
Moc se do tech debat tady nepridavam, ale maximalni souhlas. Jak nekdo s takovou aroganci a omezenosti za volantem tady vubec muze neco kazat dlouhodobe nechapu...
Moc se do tech debat tady nepridavam, ale maximalni souhlas. Jak nekdo s takovou aroganci a omezenosti za volantem tady vubec muze neco kazat dlouhodobe nechapu...
06:38:30
14.09.2016
14.09.2016
David29
-> dragon_cb_cz: Mě nevadí cyklisti, co jezdí podle předpisů (těch je málo) a zároven nepřekážejí zbytečně - například když se za ním courám do kopce, a on na tu zasranou autobusovou zastávku zajet a uhnout nemůže - což udělá i traktor, ale cyklozmrd to neudělá
21:12:33
13.09.2016
13.09.2016
dragon_cb_cz
-> Jarda: Jo, takový cyklisty jde přehazovat vidlema, však jsem na to tady už mnohokrát nadával (a nabízel recept - ať městapo rozdává 200 Kč pokuty a přidá k tomu takový ty silikonový blikačky co je teď měli v LIDLu přední+zadní za 79 Kč - svítí až až. Byli by v zisku a ještě by reálně pro bezpečnost provozu něco udělali.
Je to pořád jen o lidech - nejen mezi cyklistama. Dneska jsem se o tom zase přesvědčil. Jedu z práce, u pravýho okraje stezky. Z levý strany z trávníku na ní vchází nějaká holka, kouká do mobilu a nedává pozor, takže jsem na brzdách a čekám co bude. Najednou zvedne oči od toho mobilu, lekne se mě a pak na mě ještě zařve "čumte na cestu"... tak nevím
Je to pořád jen o lidech - nejen mezi cyklistama. Dneska jsem se o tom zase přesvědčil. Jedu z práce, u pravýho okraje stezky. Z levý strany z trávníku na ní vchází nějaká holka, kouká do mobilu a nedává pozor, takže jsem na brzdách a čekám co bude. Najednou zvedne oči od toho mobilu, lekne se mě a pak na mě ještě zařve "čumte na cestu"... tak nevím
21:03:12
13.09.2016
13.09.2016
Jarda - zrušená registrace
-> dragon_cb_cz: ono to je tak nejak 50 na 50 vcera potme 2 cyklisti vedle sebe neosvetleni mimo obec, s mojima dalkovyma presahujicima povolenych 75 jsem je videl dobre a z dalky jsem lehce zatroubil a co si myslis, ze se stalo, ten cyklista vic do silnice mi ukazal prostrednicek a naschval zacal klickovat po cele vozovce, tak jsem pribrzdil a az se ulidnil, tak jsem ho svizne, co nejvetsim obloukem objel... je to normalni chovani?, podobnej idiot, kdyz jsem kvuli nemu zastavil uz mi jednou zacal mlatit do auta, ale to se o to auto oprel a kdyz jsem se rozjel, tak spadnul na zem
Jinak vsimli jste si, ze chodec s reflexnimi prvky mimo obec potme uz je slusna rarita? :)
Jinak vsimli jste si, ze chodec s reflexnimi prvky mimo obec potme uz je slusna rarita? :)
20:35:57
13.09.2016
13.09.2016
dragon_cb_cz
-> David29: Hele já myslím, že debata je zbytečná - je to celkem jasné. Ty si myslíš, že na silnici nepatří cyklisti, já si zase myslím, že tam nepatří řidiči, u kterých mezi nejvýraznější osobnostní rysy patří nedostatek empatie, výbušná agresivita a dogmatická přesvědčenost o vlastní pravdě - nebo jsou alespoň natolik patologický, že se rozhodli se tak veřejně prezentovat. Já jsem s tím smířený, co s tím uděláš ty je mi vcelku jedno.
19:02:03
13.09.2016
13.09.2016
David29
-> dragon_cb_cz: Když ve 30km/h trefím tenhle vozejček - tak stačí abych měl zapnutý rádio a všimnu se toho poté, až přes ten vozejček bude přejíždět kolo
A opravdu se nedá říct, že by cyklisti s vozejkem jezdili nějak opatrnějc. Pořád jezdí po přechodu, pořád se motají v mrtvých úhlech a pořád jedu s heslem "já se vejdu"
A opravdu se nedá říct, že by cyklisti s vozejkem jezdili nějak opatrnějc. Pořád jezdí po přechodu, pořád se motají v mrtvých úhlech a pořád jedu s heslem "já se vejdu"
18:58:36
13.09.2016
13.09.2016
David29
-> dragon_cb_cz: Opravdu se nebudu bavit, co vozejček vydrží. Vím, jak dokáže zdecimovat "moje" auto osobák nebo porazit lampu, aniž bys to poznal na spojce. Vozejček s pár kilo se opravdu nemůže srovnávat s "mým" autem.
Nemluvě o tom, že okolo auta je neviditelnej cyklista, natož tenhle vozejk, kterej nebude o moc víc viditelnej ani z osobáku
Jistě, děti baví tak nějak většina věcí, na co jsou zvyklý - ale nějak nevidím na tom nic dobrého. Ono čuchat výfukový plyny a vdechovat prach není pro zdraví nic moc.
Stejně jako nechodím s malou do kuřácký hospody, v životě bych ji nestrčil do tohodle a vyjel s ní na silnici. To jedině, až bude větší a budu si 100% jistej, že umí třeba držet stopu
Nemluvě o tom, že okolo auta je neviditelnej cyklista, natož tenhle vozejk, kterej nebude o moc víc viditelnej ani z osobáku
Jistě, děti baví tak nějak většina věcí, na co jsou zvyklý - ale nějak nevidím na tom nic dobrého. Ono čuchat výfukový plyny a vdechovat prach není pro zdraví nic moc.
Stejně jako nechodím s malou do kuřácký hospody, v životě bych ji nestrčil do tohodle a vyjel s ní na silnici. To jedině, až bude větší a budu si 100% jistej, že umí třeba držet stopu