-> Sita: -> Eidy:
Díky za zkušenosti. Já tak nějak žiju v představě, že když nemá zvíře trávicí problémy, není třeba (a je i kontraproduktivní) dávat mu specificky složenou "dietní" směs. Ve všech návodech jak vybírat žrádlo je tlak na to, aby mělo větší množství bílkovin, dané větším podílem masa (nebo něčeho co z masa vzniklo).
-> Bukaj:
Tak to se radši nedívej na FB na komentáře některejch progresivních chovatelů. Dneska už je oficiální názor chovatelů koček takovej, že kočka nesmí běhat po venku a když jo, musí být pozemek komplet útěkotěsný, zasíťovaný. Když jsem tenhle názor čet, myslel jsem, že mě raní mrtvice. Že prý domestifikovaná kočka domácí se neumí v přírodě o sebe postarat - tak to by mě zajímalo co ta kočka domácí jako druh těch mnoho tisíc let dělala.
-> Sita 06.12.22 11:56:00:
U našich občas nežerou nic, ani drahý granule, ani čistě masový konzervy (ozvlášť nemaj rádi rybí a játrový), naopak nejvíc jim chutná totální sračka "kapsička" - jestli do toho dávaj nějaký čertovo lejno aby to chutnalo, nevim. Slepice granule žerou ochotně, ale kdoví co v těch granulích je za stabilizátory a konzervanty, tak jim v požírání pokud možno zamezuju.
Jinak kdesi jsem čet, že hladový kočky moc myší neulověj, že pak nejsou v kondici.
Já krmim svoje kočky (kočku a kocoura, teď čerstvě plnoletý) 2x denně, většinou těma konzervama (sežerou 1200g za 2-3 dny
![9](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/9.gif)
) nebo granulema. Když jim něco nechutná, tak nic jinýho nedostanou. Jsou trvale venku, výjimečně je vezmu dovnitř když ležim u TV. To vezmou s vděkem a jsou to fajn společníci. Asi čekali tuhou zimu, vyžrali se neskutečně na to jak jsou mladý. Nicméně myši lověj, chluběj se.