-> tunerlada: skoda-virt.cz/cz/.../1100
44-prodam-svyho-rapidka mam dojem ze je vystarano
-> TvrdejRapidak: jak jsem psal u inzeratu - realita je krusna
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Jak na prestavbu rapida
prohledat
34 příspěvků (zobrazeno 1 až 34) od 06.04.2009 do 07.04.2009, založil/a TvrdejRapidak
-> TvrdejRapidak: dle inzerátu si zkončil dřív než začal.....
foto foto
já osobně kdybych teď se rozhodoval co stavět tk bych šel do něčeho staršího než je rapid..přeju ti hodně ůspěchů a ať to dotáhneš do konce 

-> TvrdejRapidak: bylo by tedy fajn hodit do placu nejakej konrétní dotaz .. na ono "co a jak" se dá říct třeba "všechno a tvrdě", nebo "část a něžně", "po kouskách všechno a nářadím" ánébo "rapida na laně směr ekologická likvidace iluzí" .. 

No a proto ho nejdriv chci rozebrat a zacit znovu.aby to poradne slapalo a vypadalo !!!vime?proto jsem se ptal co a jak....
TvrdejRapidak 07.04.09 13:48:13 napsal: Ale nemyslim si ze nejakej decentni tuning jako spojler a kridlo,kola a vyfuk je hanobeni!!Myslim ze naopak to ty znacka neco prida!!Nebo proc si myslis,ze je to spatny??Poradili jste mi az dost ted musim premyslet a dojit k nejakemu zaveru…ze?!
tato doba je davno pryc - nastesti - kor u Skodovek, jejichz vykony jsou spis k placi to pusobi opravdu komicky... aleto uz rekl Mattes...
tato doba je davno pryc - nastesti - kor u Skodovek, jejichz vykony jsou spis k placi to pusobi opravdu komicky... aleto uz rekl Mattes...
na spoilery to nejezdí. Na starém autě to většinou vyvolá úsměv.
Vecer sem prihodim ty fotky a uvidim na cem se shodnem...jako myslim si ze ho mam jen trochu nacatyho a chci to podchytit a zacit na nem delat driv nez se zacne srat uplne a bude pak deravej!!:-)
Ale nemyslim si ze nejakej decentni tuning jako spojler a kridlo,kola a vyfuk je hanobeni!!Myslim ze naopak to ty znacka neco prida!!Nebo proc si myslis,ze je to spatny??Poradili jste mi az dost ted musim premyslet a dojit k nejakemu zaveru...ze?!
-> TvrdejRapidak: pripoadne sme prdni par fotek toho rapida - tzn vrsky prednich blataku, kufr dole u tlumicu, zadny lemy, podlahu zevnitr u ridice a spolujezdce pod kobercem samo, prahy...
-> TvrdejRapidak: tak jak to je?
JJ sorry.nejsem v tom nejak zbehlej a par pojmu se mi asi plete.:-)
hlavně si ujasni rozdíl přestavba a renovace (repas). V nadpisu máš něco jiného než v prvním příspěvku
A trochu mi uniká, co vlastně chceš. Jestli renovaci originálu nebo dělat z Rapida něco, co není

-> TvrdejRapidak: a do erka prehazovat streva z rapa - jako jo jde to, pak je otazk ajk na stk apod... rposte je toho moc a chce to opravdu zacit z gruntu
-> TvrdejRapidak: tak tade je otazka na snade:
chces delat neco ve stylu originalu s minimem uprav nebo delat spis przneni a tuning?
Jestlize original tak sehnat zachovale erko jiste jde - je to jen otazka casu..
jestlize nejake tuningove pokusy tak dele tohop rapida - hodnotu tomu nezvysi, spis naopak , ale ani nesnizis - neni uz co snizovat :-))
co se tyka koroze - ono navenek to muze vypadat pekne, ale proste dokud neodstrojis a pekne do toho nehrabnes tak nevis nic - klasika - zadni lemy, vrsky predni podbehu a P kapsy - tam je to snad povinost aby to hnilo... co zbytek? to ukaze az jkdyz to projdes, prorejpes, sundas vrtsvy nanosu a take jak se k tomu kdo predtim choval....
takze nejprve si ujasni cestu kam se ubirat a podle toho se rozhoduj dal - a hlaven si odpovez nejprve na otazku - mam na to cas, penize, naradi, zrucnost a hlaven trpelivost?
jestli Ti u jedne z otazek vyjde ne, tak uz uvazuj - nebot za ceny utopene v techto projektech mas dneska uz dospele auto

chces delat neco ve stylu originalu s minimem uprav nebo delat spis przneni a tuning?
Jestlize original tak sehnat zachovale erko jiste jde - je to jen otazka casu..
jestlize nejake tuningove pokusy tak dele tohop rapida - hodnotu tomu nezvysi, spis naopak , ale ani nesnizis - neni uz co snizovat :-))
co se tyka koroze - ono navenek to muze vypadat pekne, ale proste dokud neodstrojis a pekne do toho nehrabnes tak nevis nic - klasika - zadni lemy, vrsky predni podbehu a P kapsy - tam je to snad povinost aby to hnilo... co zbytek? to ukaze az jkdyz to projdes, prorejpes, sundas vrtsvy nanosu a take jak se k tomu kdo predtim choval....
takze nejprve si ujasni cestu kam se ubirat a podle toho se rozhoduj dal - a hlaven si odpovez nejprve na otazku - mam na to cas, penize, naradi, zrucnost a hlaven trpelivost?
jestli Ti u jedne z otazek vyjde ne, tak uz uvazuj - nebot za ceny utopene v techto projektech mas dneska uz dospele auto

jde o to co je podle vas "sezrany".Jako kastle je ok jen jsou trochu chytli lemy a blatnik jeden zadni jinak jako diry nebo tak to vubec ne!!Premyslel jsem koupit nejakou 110 R a prehazet to z toho rapka do ni jako motor a tak ale nvm co vse bych z toho mohl prehazet ale asi moc toho nebude navic sehnat peknou 110R je taky tezky...:-(nj bude to jeste fuska ale jako rozhodne chci zustat u skodovky a nejakou zacit delat jen se rozhodnout jakou nez zacnu do neceho srat prachy a usili!!:-)
-> VeTëV: cekal jsem to 

-> Majkl: ne tam to je proste ta idea zachranit papirove GLSko mezitipove - to ze se ted vylupujou je vec druha... ale co mrdat na to a hodit to ze skaly secko
-> VeTëV: asi tak nejak
ale tak zase u tebe to byla jesitnost ze to dokazes :)

-> Majkl: tak jasne, ale u tebe jde s modrakem o zachovani dejme tomu jedinecnosti - i kdyz jak jsem psal tech kaberrr je jak sracek uz - ale i tak je to nekde jinde....
ja musim taky drzet hubu, nebot s Kakruli jsem zarnej priklad tohpo jak to nedelat :-))
ja musim taky drzet hubu, nebot s Kakruli jsem zarnej priklad tohpo jak to nedelat :-))
-> havlik: 

-> Majkl: no to jo když už ti odhnila střecha
-> VeTëV: jj souhlas.. dneska je toho dost, takze stavet jedine ze zdrave kastle..
teda ja mam s modrakem co rikat :))
teda ja mam s modrakem co rikat :))
-> TvrdejRapidak: btw - a jestli si opravdu tvrdej se ukaze, jestli prekrocis stin uvah a dotahnes to nekam....
-> TvrdejRapidak: ja bych se nejprve zamyslel jestli to ma smysl - tam je odpoved jasna - nema - a dal bych se podle toho zaridil....
jestli nevis co s prachama, chces v tom utopit more casu, penez, nervu tak smele do toho, ale ver tomu, ze spousta lidi to vzda na pul cesty a ty pprachy uz te nikdo nikdy nevrati...
takze ja bych zacal odstrojenim kastle a je-li to nejak hnile tak se na to vyser - a to myslim uprimne - pac tydle auta jsou dneska bezceny a kdyz budes misto casu straveneho v garazi lepenim stare hujdy brouzdat po netu a mezitim setrit tak jiste natrefis na nejake zachovale auto a i kdyz cena bude treba 40tis tak to vyjde lepe nez to stavet...
jestli nevis co s prachama, chces v tom utopit more casu, penez, nervu tak smele do toho, ale ver tomu, ze spousta lidi to vzda na pul cesty a ty pprachy uz te nikdo nikdy nevrati...
takze ja bych zacal odstrojenim kastle a je-li to nejak hnile tak se na to vyser - a to myslim uprimne - pac tydle auta jsou dneska bezceny a kdyz budes misto casu straveneho v garazi lepenim stare hujdy brouzdat po netu a mezitim setrit tak jiste natrefis na nejake zachovale auto a i kdyz cena bude treba 40tis tak to vyjde lepe nez to stavet...
Jo taky se na to chystam.Uz jsem toh hodne procet a jeste toho mam hodne pred sebou.Zatim cus
-> TvrdejRapidak: no tak až dopíšeš sloh,budeš mít spousta času...tak si pěkně sedni k virtu a čti až do zblbnutí,protože na tyhle tvoje otázky najdeš zajisté vysvětlení a možná se i něco přiučíš.Je tady toho sousta ve foru a když zabrouzdáš do karet s autama tak zajisté uvidíš nějaký ten rozebraný skelet atd. 
Jinak jestli to chceš dělat uplně od základu a pořádně tak teď neřeš motor,začni kastlí,nápravama a možná že se na motor ani nedostaneš a když jo tak už Ti pak vše bude jasné.PS:jsem nějakej chytrej po ránu,njn jsem po noční :)

Jinak jestli to chceš dělat uplně od základu a pořádně tak teď neřeš motor,začni kastlí,nápravama a možná že se na motor ani nedostaneš a když jo tak už Ti pak vše bude jasné.PS:jsem nějakej chytrej po ránu,njn jsem po noční :)
tak diky no jen jsem z toho trochu nervozni pac nic takhle velkyho jsem nikdy nedelal.Ale chtel bych si rapka nechat nadosmrti a vim ze to je jedina sance jak to zaridit!!Tech "sto klacku" zni silene ale ono kdyz to pak delas treba i 4 roky tak to cloveku ani neprijde kolik ho to stoji!!Ze?!:-) A jeste ohledne motoru,ten bych rovnou taky upravil,mam predstavu jako co bych chtel-ostra vacka,snizena hlava ....atd.mohli byste mi poradit co vsechno se da s tim motorem udelat?a kolik to prida na vykonu a naopak kolik to ubere na zivotnosti?Dik a s dalsi varkou dotazu a fotkama prijdu dnes.Jinak pisu za dve hodky maturitni sloh tak drzte palce!!!AHOOOOJ!!!!
-> Matthes, záškodník z TechWebu:

-> TvrdejRapidak: odstroj to na skelet a hod fotky ...ale uznáš sám jestli to má cenu vyvařovat..jinak tuto utázku nák nechápu
nevím co ti k tomudle říct když sem auto nikdy neviděl ale at už máš šrot nebo vonafku po duchodci tak to chce osdstrojit a prohledat
nevím co ti k tomudle říct když sem auto nikdy neviděl ale at už máš šrot nebo vonafku po duchodci tak to chce osdstrojit a prohledat

Jak? no krumpáčem ..
( rozebrat, očistit a prve zhodnotit karoserii, on se ten postu pak naskytne tak nějak sám .. buď se vydáš cestou utopického blázna - mě - vyvařovat a za každou cenu zachraňovat, nebo cestou jiného skeletu, nebo se nato vyprdneš a pozdě si uvědomíš, že bylo lepší to dojezdit.. )

( rozebrat, očistit a prve zhodnotit karoserii, on se ten postu pak naskytne tak nějak sám .. buď se vydáš cestou utopického blázna - mě - vyvařovat a za každou cenu zachraňovat, nebo cestou jiného skeletu, nebo se nato vyprdneš a pozdě si uvědomíš, že bylo lepší to dojezdit.. )
To je zas dotaz 

A co k tomu chces jako rict?? CEly to odstroj na holej skelet a tim zacni a pak postupne vse repasuj a opet skladej karoserie je zaklad. Ale priprav si na to furu penez myslim ze pokud to chces poradne opravdu poradne a kvalitne tak se pod 100 klacku ani nahodou nedostanes tak jestli s tim pocitas.
chtel bych zrepasovat svyho rapka ale nvm kde a s cim zacit.potreboval bych nejake voditko a postup,rady atd.diky moc