skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
oprava vs. new car
-> VeTëV: Včera už to sečet a málem si sed na prdel 

-> Syny: jenze to neni castka finalni - uvidis na kolik tevyjde takove to nezbytne zprovozneni ..
-> Mr.Lumpy: vyhod to a kup si nejaky normalnejsi auto - ztrata casu to opravovat
-> Mr.Lumpy: vyhod to a kup si nejaky normalnejsi auto - ztrata casu to opravovat
-> Jarda: já mámm ještě druhou škodnou na budoucí repas protože ta za to stojí no a tato.... se slzou v oku zítra budu dělat pohřeb - sejdou se kamarádi a dáme ji posledni zbohem předtím než ji polechtám flexou

-> Quest: brutalni prasecina
rekni mu, at to da radeji sesrotovat
bejt policajt, tak mu za to vemu technicak
je to fakt otresny
na silnici maji co delat skodovky ve slusnym stavu a ne nebezpečné vraky
-> Mr.Lumpy: tak si nechej jen tu lestenku, byt to treba rapid, tak te premlouvam, abys to dal do kupy, ale toto, kor kdyz je ti lito do toho penez nema cenu mit...

na silnici maji co delat skodovky ve slusnym stavu a ne nebezpečné vraky
-> Mr.Lumpy: tak si nechej jen tu lestenku, byt to treba rapid, tak te premlouvam, abys to dal do kupy, ale toto, kor kdyz je ti lito do toho penez nema cenu mit...
Dnes výlet do českých budějovic,najeto cca 700kilometru
Kromě menšího problemu s pedalem,která stala 50kč naprosto v pohodě.Prostě si nemužu nechat ujít ty výrazy když ostatní v novějších autech nechapou že jim ta stara škodovka stíha a drží s nimi tempo

je to asi takhle škodovka je vhodná pro človkěka co jezdí sám/nebo jako do práce/jako takový koniček ale jako rodiné auto je to z hlediska praktičnosti nedobré auto, pokud máš škodovky rád tak neváhej a oprav ju... jinak muj brácha díry v karosce(nevím jak s prahama)řeší způsobem že dírku zalepí lepící páskou a zastříká základovkou tak že to není poznat....
-> Mil@n: mám ještě jednu škodovku ze který jak doufám jednou bude leštěnka, takže tu druhou mám jako přibližovadlo.
-> Mefistofeles147: no právě todle auto už má za sebou docela dost a začíná se na něm všechno kazit. Každou chvíli něco, žere to čas a peníze.
-> JoseA: prachy by snad byly. Právě oprava vyjde levněji ale zase když si vemu ty prachy co do ní vrazím a něco ještě přidám tak už lze pořídit něco trochu smysluplnějšího.
-> Syny:
mít tu možnost jako ty tak místo psaní tohohle příspěvku házim schade do labe 
-> Mefistofeles147: no právě todle auto už má za sebou docela dost a začíná se na něm všechno kazit. Každou chvíli něco, žere to čas a peníze.
-> JoseA: prachy by snad byly. Právě oprava vyjde levněji ale zase když si vemu ty prachy co do ní vrazím a něco ještě přidám tak už lze pořídit něco trochu smysluplnějšího.
-> Syny:

koukej mam 105 emko.... motor favo , vlecena, 4pistky+vrtany kotouce,5q vsecko slape td mam vyvarenou ale felakatou.. tento tyden me opravdu 3x staveli policajti vzdy vecer vzdy transporter a vzdy majaky ... vzdy sem dychal vzdy me skrabaly jazyk na navykove latky a vzdy mi rekly at ukazu motor ze si tam kluciska davaj motor fa..mno ukazal sem zprcal me za sport filtr volan (kolinska nastrojarna) a ze mi nesviti jedna brzdovka.... nemam chut to auto prodat pac vim ze ho za mesic nalakuju a nasadim krize ktery delam asi pul roku jak debilll... mas to tak ,, sice do sade nastrkas prachy ale vis co tam mas new a opraveny... koupil sem si p205 ve slusnym stavu... auto se me po dvou mesich tak neuveritelne rozesralo ze .... novy predni rameno . na levy silenty.. rizeni komplet repas... na prave starne new kloub rizeni... nekdo mi roflakal na parkovisti¨zadni svetlo ,,, kdyz sem ho kupoval malem sem se posral.. no a potom mi vytekla pres topeni do interieru chladici kapalina a plus nove lanovody.... a to je prosim prejj lepsi auto,,,, jo blbl sem ze ci e30 , e36 nebo nissana 200sx.. ale ja co na skodovku platim pojistku diky bonusum ctvrtletne 600 :)nebudu kupovat nejakej 2,5 nebo 1,8 (i kdyz ten pezot je 1,6) co chtel basnik rict,,,,jestli mas na provoz jinyho ''lepsiho'' auta tak si ho kup.... rozvody doma na tom skoro (skoro) nevymenis ... diagnostiku taky neudelas .. a spojku taky nevymenis hough 

oprav to a nevymyslej píčoviny
Nevím no taky jsem měl vztah a pořád mám, ale z pár docela pro mě závažných důvodů ne rodinných jsem se škodovky zbavil a koupil za slušné prachy koráb oproti škodovce Lancii Kappu a stála mě jen 28t ano má nějaké vady, ale oproti škodovce to není studnice na prachy. Docela mě už sralo, že veškeré peníze sypu do auta a na nic dalšího mi nezbývá protože se věčně něco sralo a neměl jsem ani odvahu jet s ním dál a že jsem tam nasypal peněz dost.
Záleží kolik bys mohl investovat peněz do nového auta pokud jak píše Stepix těch 5t tak na to ser a sprav
Záleží kolik bys mohl investovat peněz do nového auta pokud jak píše Stepix těch 5t tak na to ser a sprav
Ja to nějak nechapu,jsme tu snad proto že naš koníček jsou škodovky a každý koníček něco stojí.Takže jestli maš vztah ke škodovkam tak nemaš co řešit a investuješ ale jestli si to měl jen jako přibližovadlo tak to zlikviduj.Snad každý kdo je tu tak je mu jasný že se mu ty peníze investované do auta nevratí,teda většinou.Ja už to taky radši nepočítam,ale mam k nim vztah a těch pěnez co v ní mam neřeším

-> Syny: ale taková možnost se stává jednou za 20 let, jako jsi ji dostal ty

-> Stepix: Treba Seata jak ja 

-> Stepix: za ty prachy si může ještě automaticky přičíst eko poplatek 10ti s bude mít vrak za 15tis. Mít volných aspoň 50tis, tak volím koupi druhého auta, když bych neměl prachy tak hold spravím starou hujdu co nejlevněj nebo zlikviduju a jezdím busem.
a co bys za tu částku, řekněme 5000,– chtěl pořizovat? z bláta do louže 

neboli dírku v prahu a lemu opravíš dle mého názoru levněji, než vyjde nové auto.
záleží jestli:
JSOU PRACHY VS. NEJSOU PRACHY
JSOU PRACHY VS. NEJSOU PRACHY
Protože mi končí STK tak mám takový dilema: mám 120tku s favo motorem vlečkou a čtyrpístama a dírkou v prahu a lemu plus nějaký mouchy. jde mi o to jestli to má vůbec cenu opravovat nebo koupit za peníze investované do ní něco lepšího. Poněvač nemám známýho na stk a ani nikoho nehodlám uplácet tak stk není za současných podmínek možná. Tak a zajímá mě váš názor na věc. \"Repair or unrepair that is the question\"