Odber krve / dychnuti

prohledat
56 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 29.01.2009 do 06.02.2009, založil/a Syny
řadit dle data
11:32:26
06.02.2009
Kočislav
-> Syny: Nedávno vyšlo stanovisko nevím jestli vrchního st. zastupitelství nebo ústavního soudu či koho, kde je stanoveno, že vyšetření spojené s odběrem krve nebo moči ke zjištění ovlivnění alkoholem nebo jinou náv. látkou nelze odmítnout.

Tudíž, pokud tě po takové nehodě přiveze policie k doktorovi a ty tam budeš dupat jako malý kluk, že se tomu nepodrobíš, policie by teoreticky mohla tvůj odpor příměřeným způsobem překonat, jako např. že tě budou násilím držet před pisoárem aby ses vymočil :) ale to je jen teorie. V praxi by se to zřejmě stejně udělalo na to, že jsi odmítl a pak by se na tebe pohlíželo jako na osobu pod vlivem.

Stručně řešeno, právně odmítnout toto vyšetření nelze, ve skutečnosti když si prostě budeš dupat že vyš. odmítáš napíše se odmítnutí a je to.

Trochu jiná situace je, když máš účast na nehodě a musejí tě dopravit do nemocnice. I v případě, že není možné kvůli tvému zdrav. stavu předem získat tvůj postoj k tomu, zda jsi ochoten podrobit se vyšetření ke zjištění ovlivnění náv. látkou, mohou ti odebrat krev. za účelem tohoto vyšetření. Pak se za týden probereš a dozvíš se, že jsi měl dvojku v krvi...:)
12:52:23
02.02.2009
King
-> P@nis: Sice se to už tady semlelo, ale...



"A dodones jezdí lidé bez Lékarničky (která může zachránit život) a ještě se tady tím chlubí v jiných tématech, že policisti byli hodní a nedali mu ani pokutu…Ale pak je tady téma kde by každy hnedka zabíjel mrzačil a buhví co ještě…"



.....i já bych dal přednost, aby mě na silnici sejmul třeba nějakej pologramot, co vozí v autě prázdnou, ještě plechovou lékárničku, ale hlavně, aby ode mně neutek, až uvidí jak ze mně stříkaj provozní kapaliny 4

Na druhou stranu si umím představit nějakou pipku, co má lékárničku v naprostým pořádku, předpisovou sadu žároviček, pásmo a formulář, ale bude na to koukat, jak péro z gauče nebo třeba omdlí. Ve služebáku mám takovýho materiálu a nářadí, že bych si moh troufnout na menší polní operaci i bez povinný lékárničky :)
20:15:42
30.01.2009
Syny
-> Kočislav: Takze odmitnout kontrolu krve neni mozne pri takovehle nehode...?!
20:11:06
30.01.2009
Kočislav
Vrátím se k úplně prvním třem příspěvkům:

Myslím, že novináři to vidí poněkud zjednodušeně a ta zpráva není přesná. Pokud někdo způsobí takto závažnou nehodu, je podezřelý ze spáchání trestného činu, kde lze dovodit že jako důkazní prostředek stran ovlivnění alkoholem nestačí orientační dechová zkouška, ale je třeba odborné lékařské vyšetření. A to narozdíl od běžných alkoholů odhalených při silničních kontrolách apod. lze provést na základě ustanovení tr. řádu, který policii rozšiřuje možnosti pro provedení tohoto úkonu. Takže je otázka jak to ve skutečnosti bylo. Třeba ho na to lékařské vyšetření vzali a on tam odmítl odevzdat vzorek krve nebo moči. Každopádně se na něj v takoévm případě ze zákona hledí jako že byl pod vlivem a soud k tomu musí přihlédnout.

K tomu co píše Mr. Lumpy. Především u závažnějších případů - hraniční hodnota kolem 1 promile, kdy je třeba rozlišit, zda se jedná / nejedná o tr. čin, nebo závažnější nehody apod., se v laboratoři zpětně dopočítává hladina alkoholu na dobu nehody. Takže na to, že časovým odstupem mezi kontrolou a lékařským vyšetřením lze jen získat, není možné spoléhat.
01:28:09
30.01.2009
Montér
-> P@nis: Však jasný, takový věci a plno dalších se řešeji domluvou, vlídným slovem nebo tak podobně, ale za sebe musím říct, že jsou případy, kdy to prostě nestačí..

Jestli znáte ze Simpsnů jak Homer líčí jízdu autem..: Plyn, brzda, klakson, plyn, brzda, klakson, plyn brzda, klakson, klakson facka 3
01:23:35
30.01.2009
P@nis
-> Syny: Poslední navštěva diskotký stála za to celkem slušná mela dvou "frajeru" nešetřili se ani lokty, hlavičky na zemi kopání do hlav a nikdy bych nemyslel že z obočí nosu rtů a hlavy poteče tolik krve, kdyby se posbírala bylo určitě na slušnou zabíjačku 1
01:14:42
30.01.2009
Syny
-> P@nis: Mno uz je to dyl, ale nekde sem slysel o nejakej pani, co zachranila pri bouracce dva lidi (oba s tepennym krvacenim - jedne z ruky a druhej prave z krku) tim, ze jim oboum do ty rany strcila prst a kricela na ostatni lidi co stali kolem a cumeli, at nekdo z nich zavola zachranku... Obcas na zaskrcovani proste neni cas, kdyz te vedle z druhyho tece krev taky...

Nebo sem slysel o pripadu, kdyz sli dva kluci si zaplavat do rybnika - oba sli jen v plavkach a pantoflich. Mno a jedne skocil do vody a o nejakej drat si rozrsi docela drsne nohu. Mno ten druhej ho vytahnul a jelikoz tam vubc nic nemeli, tak mu stahnul plavky a s nima mu zaskrtil tu nohu nad ranou a pak bezel do vesnice zavoalt zachranku...

Docela drsny veci, ale to uz sme trochu uplne nekde jinde 1
01:13:41
30.01.2009
P@nis
-> Montér: Mě to něpohoršuje jen to nemám rád i když chodím pravidelně do posilovny a zaboxovat rekreačně a asi bych i mohl sem tam někoho praštit :-)) i když zase s mou výškou :) Ale určitě když jdu na diskotéku a na parketu nebo tak začne nějaky "svišt" do mne žduchat přitom má na sobě triko z dětského oddělení aby ho měl uplé tak mi prostě za to nestojí abych tam s nějakym opilým děckem zametl parket podle mého je násílí až uplně ta posledí možnost kdy jde do tuhého a o život..
01:03:19
30.01.2009
Montér
-> P@nis: No jestli tě pohoršuje že jsem si dovolil troufnout na někoho většího, ale stejně starýho jako já, protože ten dotyčnej se sám nemoh bránit, tak jsem asi fakt zbabělec..



Ale s tím dodržováním zákonů máš pravdu..
upraveno 3x, naposled 30.01.2009 01:05:28
01:00:27
30.01.2009
Montér
-> P@nis: To ne, navíc by to byla její volba, tak proč škodit někomu, kdo s tím nemá nic společnýho, to jsi trochu vedle bych řek 4
00:56:41
30.01.2009
P@nis
-> Syny: U auto nehod jde většinou o tepené krváceni z ruky nebo nohy v dnešní době airbagu si moc nedovedu představit to tepené krvácení z krkavice... Jinak u krku je údajně nejlepší snažit se chytit přípo to tepnu což mi přijde dost nerealne bez praxe :)





K tomu že tě nechá přítelkyně jsme reagoval na jeho poznámku že někomu jako dítě vybil dva zuby opravdu hrdinský čin :-) promin ale tohle je u mě totální zbabělost, když už ma člověk druhé chránit a kvuli tomu že si dovoloval někomu vybít zuby o prolízačkku mi přijde dost nepřiměřene, za chvili se na někoho podívaš a pujde ti taky vysvětlit ručně at se dívaš do země..
00:48:24
30.01.2009
Syny
-> P@nis 30.01.09 00:34:32: A proto by ten debil nemel vubec jet ozralej a kdyz uz to udelal poprvy, tak za to mel taky nest nasledky... Mozna by se to pak podruhy uz nestalo...
00:35:50
30.01.2009
Syny
-> P@nis: Zase mluvis o necem jinem... Pokdu te pritelkyne da sbohem -> nestoji o tebe -> co s ni?

Nasrat, at si jde...

Ale pokud nejaky ozraly pako sestreli tvoji manzelku/pritelkyni a neob deti, tak to je myslim uplne neco jinyho - nemyslis?
upraveno 1x, naposled 30.01.2009 00:36:09
00:34:37
30.01.2009
Syny
-> P@nis: Mno nemyslim si, ze mam nedostatek informaci z prvni pomoci po nekolika celostatnich soutezich a kurzech :) Ale ja bych zas nechtel potkat tebe pri tepennem krvaceni na krku 4 Kdyz je tepenny krvaceni na ruce nebo noze, ma se to zaskrtit nad ranou, to mas pravdu, ale ne vzdy to je mozny nebo to jde... pokud to mozny neni, musis to necim ucpat (jeden cas se rikalo desetikorunou) nebo v hodne omezenym pripade rukou... Treba na krku to moc nezaskrtis a pokud jo, tak mas jistotu, ze nez prijede zachranka, tak je tvuj \"pacient\" se svejma pribuznejma v nebi...
upraveno 1x, naposled 30.01.2009 00:50:58
00:34:32
30.01.2009
P@nis
-> Montér: A když ti přítelkyně dala sbohem kvuli jinému rozbil jsi mu taky hubu aby se ti ulevilo??





Určitě má každý z Nás část pravdy, ale človk by se měl vždy řídit zákony i když někdy jsou na hlavu postavené :-/
upraveno 2x, naposled 30.01.2009 00:36:40
00:30:11
30.01.2009
P@nis
-> Syny: Při tepeném krvacéni se má přistoupit k zaškrcení nad ránou ane přikládání obvazu (žeby nedostatek z autoškoly a první pomoci) tebe bych nechtěl mít za zachranujcího misto abys mi zaškrtil ruku tak bys mi tam plácal babovičky z bláta :-))



Jinak jako stolař už jsem par fiklejch prstu nebo nařízlých viděl a teda pro mě to na pohled zase žadna hruza neni.... možna by se měly začít šířit jine pravdy o šoku atd a ne jen ty nejhorší situace kdy člověk strne a neví co dělat..
00:19:00
30.01.2009
Montér
A s těma technickejma, rychlostma a lékárnama...

ať si každej jezdí jak chce, nedodržuje předpisy, lékarnu ať si klidně nevozí, ale jak dojde na to, že ji nebude mít, že ve městě ve stovce někoho sestřelí, že mu upadne kolo, tak ať si za to nese odpovědnost, ne?
00:14:40
30.01.2009
Montér
-> P@nis 29.01.09 23:28:19: Co by to bylo za zbabělost, nebo hloupost..? Jaký on měl právo jet jak prase a zabít nevinný lidi..? Jeho svoboda skončila tam, kde jeho nárazník potkal to Volvo a jestliže by to byla moje rodina a soud by nebyl schopen ho potrstat, neměl bych problém s vendetou já...



btw sice za sebe můžu naštěstí zaklepat, že u nás ještě k něčemu takovýmu nedošlo, ale když jsem byl malej a na pískovišti si jeden kluk dovoloval a tak jakoby šikanoval mojeho mladšího bráchu, tak jsem mu vyrazil přední zuby o prolejzačku (mléčný, takže ty by stejně šly)...a bylo...jinak jsem ale milej, příjemnej a neagresivní, ale jak jde o blízký, tak jde všechno stranou
00:07:25
30.01.2009
Syny
-> Mr.Lumpy: -> petr s: Proto pisu, ze to je spis kdyz se riznes nekde na odpocivadle pri krajeni chleba k svacine a tak... Pri nejakej bouracce, kde tece krev a umiraj lidi si na lekarnicku ani nevzpomenes. To tak maximalne zavolas zachranku a pak kmitas tak rychle, ze nez se nadejes tam ta zachranka je a prevezmou to doktori... Nedovedu si predstavit, ze bych treba nekoho vytahul z auta a resil to, abych mu ranu, ze ktery strika krev z tepny nejdriv vydezimfikoval a pak sterilne osetril... V tu cvili tam narves i bahno, hlavne aby to neteklo a zachranil si ho... Pripadnou otravu krve uz poresi v nemocnici, ale pokud by tam vykrvacel, tak uz mu sebelepsi nemocnice nepomuze...
23:48:23
29.01.2009
petr s
-> Mr.Lumpy: Si nevzpomeneš že ji máš
23:46:24
29.01.2009
Mr.Lumpy
pánové řekněte si, ale naprosto upřímně, kolik z vás by bylo schopno v obrovském stresu použít lékárničku 4
23:32:42
29.01.2009
Syny
-> P@nis: To je pravda, ale v tu chvili by mi to bylo asi jedno... Nedovedu si predstavit, ze bych kvuli takovymu blbci prisel treba o rodinu... Nebo spis prave dovedu a prave proto vim, jak by mi bylo a co bych asi udelal... Vim, ze to neudelal schvalne, ale potreboval by do drzky...
23:31:43
29.01.2009
P@nis
-> Zdeněk.: -> Zdeněk.: No co k tomu říct, peníze dnes hraji největší roli, ono taky být milionář tak věř tomu že bys tady na foru o škodovkách nebyl a jestli si myslíš že jo tak kecáš : -)))
23:28:19
29.01.2009
P@nis
-> Syny: Jistě každy by mluvil jinak ale to že bys někoho zabil tak by se nic nevyřešilo.. možná by ti na chvilí bylo líp ale pak by sis uvědomil co jsi udělal za hloupost a zbabělost a že tedka bez tebe třeba bude zbytek blízkých a rodiny..
23:26:13
29.01.2009
P@nis
-> Rapid135: A když nafoukam jednou vidim že je to přes jednu a vím co jsme vypil tak je s druhým měřením pošlu k šípku a těžko pak budpu něco dokazovat že by i druhe měření bylo přes 1 promili..
upraveno 2x, naposled 29.01.2009 23:26:42
23:19:16
29.01.2009
Syny
-> P@nis: Mluvil bys jinak, kdyby se necopodobnyho stalo a tebe nebo tvou rodinu by to hodne ovlivnilo... Kdybych tohle udelal jednou, tak budu poucenej do smrti a ver mi, ze bych mel mozna prolbemy s tim dal ridit auto a to vubec nemluvim o tom znova nachcanej... Asi sem srac, kdyz to tady ctu...
23:19:16
29.01.2009
Zdeněk.
-> P@nis: Za zabití v opilosti doživotí? To bohužel v naší republice nefunguje, tady by dostal tak 2 roky, za rok by ho pustili, a myslím, že i s takto krátkým trestem by se alespoň trochu poučil. Vzhledem k tomu, že je to údajně nejdražší lékař v Chebu si nevinost vykoupil a ten obnos peněz za podplacení byl pro něj jenom kapka v moři...poučení očividně žádný, tak se to stalo znovu...
23:18:41
29.01.2009
Rapid135
-> Syny: ted bych kecal kdybych tvrdil ze od 1.1.2009 je dechova zkouska konecna ne jen orientacni.na skoleni ridicu profesionalu nam to vykladal clovek z autoskoly pro tyto pripady zakonu znale a myslim ze od toho data rikal ze krev uz neni ze dechova zkouska je smerodatna.pokud te zastavi a ty nafoukas 1.00 promile tak pockaji s tebou bez problemu 20minut a pokud dalsi zkouska ukaze prakticky ten same vysledek tam mas prislusne pocet bodu a pokutu.tudis na krev uz te NEMUSI zavezt aby ti prokazali alkohol.sice na skoleni bylo zima a my se pokouseli myslet spis na teplo tak toto me utkvelo v pameti.pokud te zastavi nebo zpusobis nehodu a nafoukas cca 1.00 promile a po tech jak sem uvedl 20ti minutach nafoukas jen 0.4 a budes tvrdit zes mel nekolik cigaret tak pockaji este chvilku a pokud pak uz nenafoukas tak to muze byt tim nikotinem.uz to tak par lidi udelalo co opravdu kourili a po nekolika desikach minutach uz meli treba jen neco jako zybtkac.



snad sem to napsal trosku srozumitelne 1
23:14:12
29.01.2009
P@nis
-> Zdeněk.: A to mu mají dat doživotí, nebo jak by sis to představoval ?
23:06:53
29.01.2009
Zdeněk.
P@nis 29.01.09 23:03:37 napsal:

Syny a je normální aby byli teroristi tolik roku bez následku a celý svět

žil v nejistotě kde něco bouchne ?


jenže tohle asi těžko někdo ovlivní, ale tomu, aby tenhle zabil někoho dalšího mohli zabránit tím, že by ho odsoudili poté, co způsobil první nehodu s následkem smrti!!!
23:05:26
29.01.2009
P@nis
-> Zdeněk.: Jestli měl už předtím odobný problém, tak z tehle situace sice vyvázné tak že bude mít alekohol do 1 promile, ale už to bude jeho druhý přestupek tudíž s Nevinnen nevyklouzne podle mého na 100% ;-)
23:03:37
29.01.2009
P@nis
-> Syny: Myslím že tohle náleží příadným institucím aby se tímhle případem zabývali a ne Nám... Souhlas když lekarnička skončí beru si ji do dílny tam se vždycky hodí naplast obvaz..



Syny a je normální aby byli teroristi tolik roku bez následku a celý svět žil v nejistotě kde něco bouchne ?
23:02:30
29.01.2009
Zdeněk.
Zajímalo by mne, jak to dopadne...zaplatí si zase rozsudek NEVINEN?8
22:58:29
29.01.2009
Syny
-> P@nis: Tak lekarnicka je dobra, kdyz se nekdo rizne v aute nebo tak, pri bouracce jsou myslim jiny starosti nez shanet kdo kde ma lekarnicku...
22:55:24
29.01.2009
Syny
-> P@nis: Takze podle tebe je to normalni? Ze uz podruhy nekoho zabil nachcanej a zas se z toh ochce vykroutit a je mu to vicemene u prdele... To kdyby delal kazdej, tak bude pul republiky vyvrazdeno za chvili taky...
22:51:06
29.01.2009
P@nis
-> Syny: A co bys jim chtěl vynahradit ? že bys byl třeba od toho dne jejich nový syn misto toho zesnulého nebo bys jim nabídl penize které jim syna nevráti? Jako promin ale Tvé myšlení a jednání mi přjde trochu mimo realitu kdyby to takhle dělal každy tak je pul republiky vavražděno jelikož ty bys zabil toho nacamraného brácha od nacamraného by zase zabil tebe tebe by pomstil strejda.... logika mi trochu uniká a vysledek taky.



S tou lekarničkou to taky nebylo mířeno k tobě ;-) ale jako poukázani to myslím postačilo a nechápu lidi co ji nemaji vždyt stoji opravdu par korun a muže se hodit vždy
22:45:27
29.01.2009
Syny
-> TUNER: Tak neni volvo jako volvo - stejne jako skodovka neni skodovka... Ono 120tka a Octavie II bude taky nekde jinde. Dyt to mohl bejt nakej starej pekac a ani nevis jestli meli pasy a tak...
22:39:49
29.01.2009
TUNER
Sem myslel že volva jsou bezpečný....
22:37:49
29.01.2009
Syny
-> P@nis: Tak dobre - povinnou vybavu mam v cajku a vsechno kolem vybavy auta taky... Technickou mam pres mechanika, to uznavam, ale abych nekoho zabil nachcanej v aute, snazil se z toho vykroutit a pak to udelal znova a znova nakoho zabil, tak na to bych fakt nemel a vyzaduje to slusnou davku zmrdstvi! Pochopil bych, ze se tohle stane nechtene jednou, ale rozhodne bych se k tomu nepostavil tak, ze bych odmital vsechny testy a snazil se z toho vykroutit... Byl bych z toho asi celkem v prdeli a urcite bych se to snazil pozustalym nejak vynahradit, zas takovej hrdina nejsem, ze bych mavnul rukou, presel to, jezdil dal a zas nachcenej... Kdybys mel rodinu a deti a takovejhle kokot by je nekde sestrelil a zabil i s manzelkou a pak odmital vsechny zkousky a snazil se z toho vseho vykroutit (a tys vedel, ze predtim uz jednou udelal to samy), tak bys urite nemel chut si to s nim vyridit? Ja teda jo a urpimne - bylo by mi jedno jestli si pak pudu sednout nebo ne - jakoze bych urcite sel kdyby na me prisli...
upraveno 1x, naposled 29.01.2009 22:41:21
22:35:02
29.01.2009
P@nis
-> Zdeněk.: O to nejde co na tom autě mají jestli to tam nemá co dělat tak proč to tam mají ? Tímhle taky vlastně jezdí po silnici nezákoně a porušují zákon stejně jako opilec za volantem... To je stejné jestli jede člověk s 1,2 promilema nebo s 3 prostě nema na cestě co dělat
upraveno 1x, naposled 29.01.2009 22:37:08
22:29:09
29.01.2009
Zdeněk.
-> P@nis: podle mě tady má spousty lidí technickou na černo ne z důvodu, že by neprošli z hlediska technického stavu auta, ale pro to, že na autě mají prostě věci, které tam být nemají a nechtějí každy druhý rok auto rozebírat a dávat do stavu, aby to prošlo legálně...
22:23:48
29.01.2009
P@nis
-> Syny: Ano pišu o něčem jiném, ale jen jsem chtěl poukázat jak tady lidé hrotí to, že někdo jezdí nacamraný a jak by ho za to popravili.(spousty lidí zaviní nehodu i střizlíví ty by jsi je taky nechal zabít zmrzačit? vždyt udělali stejný čin) Přitom bych chtěl vidět dotyčného když by do nich někdo naboural a spolujezdec by měl tepené krváceni a rychlost zaškrcení někdy rozhoduje o životě a už vidím řidiče jak začne zmatkovat, že nemá lekarničku a čím to zaškrtí atd.... První by si měl člověk sáhnout do svého svědomí a zamest práh u sebe.... a nechal by si taky popravit ty co maji udělanou STK na černo (zde spousty lidi) vždyt to je taky dost závažne porušení bezpečnosti provozu... ( a takové věci že dotyčný ví že mu to brzdí atd a že STK je jenom drahá buzerace seru to může říct každy že mu to brzdí jede a bliká)



Jinak k alkoholu jsme četl zajímavý článek nevím co je na něm pravdy,ale v článku se psalo, že dotyčný nadýchal cca 1,5 promile a odběr krve odmítl. Když se to dostalo k soudu tak soudce neměl vysledky odběru krve a jelikož dýchnutím je měření jen \"orientační nemohlo se brát v potas i když se pak u nějakych znalcu nechal dělat rozbor kolik mohl mit v krvi tak to nepochodiloa dotyčný se tudíž nedopustil trestného činu.
upraveno 1x, naposled 29.01.2009 22:29:56
20:39:28
29.01.2009
Syny
-> P@nis: Myslim, ze mluvis uplne, ale uplne o necem jinem...
20:03:00
29.01.2009
Evž@
Je to tak že odmítnout dýchnout můžeš..ale odběru krve se podrobit musíš.
20:00:36
29.01.2009
Montér
-> vaclav785: Samozřejmě že to nejde takhle paušalizovat, bylo to myšleno spíš na jezdce typu toho chlápka s tím odběrem..

Nebo nevím jestli pamatujete pána co Merglem ve městě asi ve 130 trefil z boku policejní auto a tři policajty na místě zabil..ten si snad taky ještě jezdí.. Na takový by to mělo bejt..
19:57:49
29.01.2009
P@nis
A dodones jezdí lidé bez Lékarničky (která může zachránit život) a ještě se tady tím chlubí v jiných tématech, že policisti byli hodní a nedali mu ani pokutu....Ale pak je tady téma kde by každy hnedka zabíjel mrzačil a buhví co ještě...
19:53:07
29.01.2009
Zdeněk.
-> Syny: v tomhle státě je bohužel možné všechno…já každý den míjím autem člověka, který srazil před necelými 3 lety mladou holčinu, odtáhl ji ke zdi, o kterou ji opřel a nechal ji tam zemřít. Dodnes nebyl potrestán, dodnes jezdí autem!!!8
19:51:57
29.01.2009
vaclav785
-> Montér: nemohu s tebou bohužel souhlasit nelze to takto paušalizovat, jelikož strejda taky bohužel zabil jel cca ve tři ráno po pražském sídlišti v pravo byla zaparkovaná řada aut když kolem jednoho z nich projížděl z pod auta někdo vystrčil hlavu a on jí přejel chlap který si pod tím autem spravoval ve tři ráno výfuk byl na místě mrtev strýc šel za to na rok do krimu od té doby už do auta nesedl
19:48:14
29.01.2009
Montér
-> Montér: Tak paže zpět, vynutit si nic nemůžou, ale bylo by to třeba..

-> Zdeněk.: Pěkný svinstvo..
19:41:30
29.01.2009
tadeas
V tomhle je trochu zmatek, nepodrobení se dechové zkoušce je ohodnoceno stejným bodovým i finančním trestem cca, ale trochu problém je, že nad jednu promili je to už trestný čin, pokud ale odmítnete, je to jen přestupek. Nicméně pokud někoho smrtelně zraní, jde věc k soudu a tam si může soudce uznat cokoliv (v rámci platných zákonů samozřejmě).
Extreme Tyres