-> Trax: No na CVUT šlo dost mých spolužáků. Většina jich to zabalilo v tom druháku. Zbyl tam jeden spolužák, kterej se furt plácal mezi druhákem, třeťákem a čtvrťákem. Já jsem momentálně na CZU v páťáku a on neudělal po x-tý mechaniku a na konci prázdnin ho po 6 letech vykopli. Měl neskutečný štěstí a přijali ho ještě k nám na CZU, tak jsem zvědavej, jak se mu bude dařit tady. Kdyby to pochopil už dřív a šel s námi, už mohl mít nějakej ten titul v kapse...
Dodnes si vzpomínám na prvák na CVUTu, kde nás bylo asi 40 kruhů po 30 lidech. První hodinu nám řekli krásnou zprávu. \"Podívejte se tady po té třídě. Je tu 30 lidí a v ideálním případě to 2 z vás dodělají\". Tak jsem se tak tenkrát rozhlédl a už jsem tušil, že já ten šťastnej asi nebudu
Nicméně je fakt, že nároky na studenty jsou čím dál nižší. Blíží se chudší ročníky, školy se již připravují na menší počet studentů (=menší dotace) a snaží se přijímat maximální počet studentů, aby se předzásobili na horší časy. Ta kvalita výuky pak jde pěkěně do háje a chápu když má člověk vyzkoušet 400 lidí, že ho to asi taky nebude moc bavit.
U nás na škole to furt poctivě kosí Mechanika, kde prostě není o čem mluvit. Nespočítáš zadané příklady - příjdeš příště. Dřív to kosili ještě dost na materiálech a strojírenské technologii, ale tam už dost polevili. To samé Matematika, na té se tu také nejvíc lítalo.