skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Pohádka o mojí škodovce a ožralci v laguně
prohledat
56 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 18.12.2008 do 30.12.2008, založil/a LiMaK - 742 forever
15:22:22
30.12.2008
30.12.2008
LiMaK - 742 forever
jezdíme...blatniky jsou zpet ve svych tvarech, ted sem dodelal "lak" cernou zakladovkou
po strance plechariny sem vratil vse tak, ze to pasuje a sedí.....
po strance plechariny sem vratil vse tak, ze to pasuje a sedí.....
15:42:07
28.12.2008
28.12.2008
su.tech – nezodpovědný hajzlík
-> LiMaK: Tyjo s tou pojistkou by mě to zajímalo, když jsem se ptal tak mi řekli že nikdo v ČR auta takhle staré nepojišťuje... tak jak??
20:44:54
27.12.2008
27.12.2008
LiMaK - 742 forever
-> omeletka: veterani jsou taky pojisteni :-)) i proti kradezi...
pokud je ta skodovka v takovem stavu, ze tu hodnotu ma, tak potom ti ji pojisti, neboj...
samozrejme pokud je to orezla plechovka s dirou v prahu, s hodnotou 3000, tak to asi ne...
urcite zalezi taky na stavu.
ja uz sem se zacal zajimat a ceska pojistovna by mi to pojistila....auto je postavene na papirech z 80", ale to je vpodstate jedno....
asi tak.
pokud je ta skodovka v takovem stavu, ze tu hodnotu ma, tak potom ti ji pojisti, neboj...
samozrejme pokud je to orezla plechovka s dirou v prahu, s hodnotou 3000, tak to asi ne...
urcite zalezi taky na stavu.
ja uz sem se zacal zajimat a ceska pojistovna by mi to pojistila....auto je postavene na papirech z 80", ale to je vpodstate jedno....
asi tak.
20:26:44
27.12.2008
27.12.2008
alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí)
-> omeletka: Posli mi udaje o aute ako SZ.... uvidime, ci to ziadna poistovna nepoisti....
18:58:57
27.12.2008
27.12.2008
omeletka
-> LiMaK: Ja ked som sa v poistovny pýtal na havarijnu poistku na moju škodovku, tak sa spýtaly na rok výroby, a povedali, že to mi bohužial nepoistia.
A vraveli, že pochybujú, či vôbec také staré auto niektorá poisťovna poistí. A ešte mi ten chlálek hovoril, že ked je auto ztaršie ako 15rokov, tak nieje isté či havarijnu poistku vobec dajú.
Keď nevidia poriadny zisk, tak na človeka kašlú.
A vraveli, že pochybujú, či vôbec také staré auto niektorá poisťovna poistí. A ešte mi ten chlálek hovoril, že ked je auto ztaršie ako 15rokov, tak nieje isté či havarijnu poistku vobec dajú.
Keď nevidia poriadny zisk, tak na človeka kašlú.
21:44:49
26.12.2008
26.12.2008
LiMaK - 742 forever
hosi, a ted mi poradte jak je to s havarijni pojistkou??
kdo z vas ji ma a za jakych podminek??
zajimalo by me to, ve svetle tech udalosti, kterymi sem zacal toto vlakno...
napadlo me moji 3 roky starou kasličku pojistit havarijne, at se v budoucnu nemusim tahat s nejakym debilnim pojistovakem, kterej chce vypsat totalku....
KDO VI A PORADÍ??
kdo z vas ji ma a za jakych podminek??
zajimalo by me to, ve svetle tech udalosti, kterymi sem zacal toto vlakno...
napadlo me moji 3 roky starou kasličku pojistit havarijne, at se v budoucnu nemusim tahat s nejakym debilnim pojistovakem, kterej chce vypsat totalku....
KDO VI A PORADÍ??
10:11:59
24.12.2008
24.12.2008
omeletka
-> Lajos: anóó? Si šikovný.....
Je ich tam 10, ale odskrutkovat stačí 5. Tých dalších 5 je tam na odradenie zlodejov-zlodejských. Ešte je tam v každom kolesi aj jedna bezpečnostná matka. Lebo ako poznám ludí, dokážu ti ukradnút všetko čo sa ligoce a nieje privarené.
Je ich tam 10, ale odskrutkovat stačí 5. Tých dalších 5 je tam na odradenie zlodejov-zlodejských. Ešte je tam v každom kolesi aj jedna bezpečnostná matka. Lebo ako poznám ludí, dokážu ti ukradnút všetko čo sa ligoce a nieje privarené.
09:25:34
24.12.2008
24.12.2008
Lajos
-> omeletka: Ale když dostaneš defekta, tak musiš sundavat 10šróbkov! To je dobré, aspom ti tie kola nikto nečorkne.
09:02:14
24.12.2008
24.12.2008
omeletka
A toto mi spravil predtim magor s Fabiou v 07/2005.
Po tejto operácii, dostala skodovka novú tvár.
Po tejto operácii, dostala skodovka novú tvár.
08:45:28
24.12.2008
24.12.2008
omeletka
-> rockboy: Mám aj nejake to video, ale je to v mizernej kvalite, tak to tu ani nebudem dávat.
08:40:54
24.12.2008
24.12.2008
omeletka
-> rockboy: Sú to 6palcové 15-ky. Špeciálny výroba (bez podložiek, priamo na náboj). Pneu. 195/55-15 pneu Matador MP43 Aquilla EVO. Perfektne to drží v zákrutách. Disk má držiaky, do ktorých je priskrutkovaný Spiner. Vonkajšia čast je pripevnena k disku a vnútorná je na ložisku volne točivá. Čiže, keď sa auto rozbieha, tak stred stojí. Za jazdy sa to postukne roztočí a keď zastavým, tak sa stredy asi pol minutu ešte točia. A najlepšie je to za jazdy, ked je rychlost kolesa a vnutra spinera iná, tak to vytvára efekt, akoby sa kolesá točili dozadu .
Niektorý si idú na tom oči vyočit, ked ich obieham.
Raz sa mi stalo: zastavil som na kryžovatke vedla policajtov, ktorým sa to tiež asi páčilo, ani si nevšimly, že niesme v aute pripútaný pásom. A najlepšie bolo, že aj zabudly pokračovat v jazde (odbočovali v ľavo) a ostaly stát v kryžovat, lebo im začali ist auta v protismere.
Niektorý si idú na tom oči vyočit, ked ich obieham.
Raz sa mi stalo: zastavil som na kryžovatke vedla policajtov, ktorým sa to tiež asi páčilo, ani si nevšimly, že niesme v aute pripútaný pásom. A najlepšie bolo, že aj zabudly pokračovat v jazde (odbočovali v ľavo) a ostaly stát v kryžovat, lebo im začali ist auta v protismere.
23:56:44
23.12.2008
23.12.2008
rockboy
-> omeletka: jak koukám na fotku, co je to za profi kola?
19:39:22
23.12.2008
23.12.2008
omeletka
-> LiMaK: dufam, že ti to nevadí, že som sa ti tu s tím vtisol.
Veľa zdaru pri oprave.
Veľa zdaru pri oprave.
19:36:04
23.12.2008
23.12.2008
omeletka
Ženy sú ako hviezdy na nebi,
ti ich vidíš, a oni teba nie.
(bez urážok)
19:24:13
23.12.2008
23.12.2008
omeletka
-> LiMaK: To smola ked sa lepí, tak sa lepí.
To mne sa stala podobna vec (06/2007). Ráno si idem s kolegom do práce, stojím na svetelnej kryžovatke. Na semafore skočila zelena a ja som vyštartoval, ale asi 100m za kryzovatkou stala kolona (taktiež stála kolona aj v protismere), tak som plynulo spomalil a zastavil, kedže to bolo zľahka do kopčeka tak som mal nohu na brzde (podotíkam cesta tam už prehladnejšia ani nemôže byt). A asi za 10sekund rana ako prasa, o sedačny nás oprelo teda poriadne (citroenacke sedačky poohybalo), pískly mi predné pneu.(195/55-15) a predkom som oprel do tažného S120 stojacej predo mnou. V prvom momente som sa normálne toho chlápka, čo vybehol s tej škodovky predomnou zľakol, ked som vydel tie pohlady čo na mňa hádzal, lebo ten náraz mu pekne mykol hlavou. Avšak hned zbadal, že ma niekto naňho potlačil (ženská s felíciou).
Ked som vyšiel z auta skoro ma porazilo. Zadok zmačknutý, alternator vysel iba na kábloch, voda vytečená, v bloku motora diera, prevodovka s motorom potlačená dopredu, bočné nosníky pri motote poohybane, potlačené pravé stĺpiky aj zo strechou, dvere tie nešli any otvorit, primačknuty predok od tažného. Som myslel, že ju tam ....
A čo si myslíte že povedala policii, ked sa jej pítaly, či nevidela kolonu stojacu pred ňou.
Jasneže, nevidela, lebo tam v aute všetky tri KODKODÁKALI (ako bývalo ich zvykom, čo som počul). Policajty to odhadly asi na 60(70)km/hod bez brzdenia.
Auto sam mal po komplet GO. Vozil som sa 3mesiace pred zimou a 3mesiace po zime.
Poistovak ani nechcel počítat škodu, ževraj rovno stím do šrotu.
Kokso, tolko penez, a tej práce, jááááj, ....
Ešte dobre, že som tam nestihol dat motor S136 1.4, bol by rozmrdany.
Ale aj tak, bol tam motor S110R po GO asi 3000km.
Práve som to mal spravene po predchádzajúcej búračke, keď mi magor na fabii nedal prednosť. To som mal zmačklý predok (z prava) aj z nápravou, potlačenu strechu aj stlpiky dozadu.
Teraz to mam zase spravene, ale už sa s tím aj bojím jazdit, lebo tých magorov čo tu jazdí,...
... kto to má stále opravovať.
To mne sa stala podobna vec (06/2007). Ráno si idem s kolegom do práce, stojím na svetelnej kryžovatke. Na semafore skočila zelena a ja som vyštartoval, ale asi 100m za kryzovatkou stala kolona (taktiež stála kolona aj v protismere), tak som plynulo spomalil a zastavil, kedže to bolo zľahka do kopčeka tak som mal nohu na brzde (podotíkam cesta tam už prehladnejšia ani nemôže byt). A asi za 10sekund rana ako prasa, o sedačny nás oprelo teda poriadne (citroenacke sedačky poohybalo), pískly mi predné pneu.(195/55-15) a predkom som oprel do tažného S120 stojacej predo mnou. V prvom momente som sa normálne toho chlápka, čo vybehol s tej škodovky predomnou zľakol, ked som vydel tie pohlady čo na mňa hádzal, lebo ten náraz mu pekne mykol hlavou. Avšak hned zbadal, že ma niekto naňho potlačil (ženská s felíciou).
Ked som vyšiel z auta skoro ma porazilo. Zadok zmačknutý, alternator vysel iba na kábloch, voda vytečená, v bloku motora diera, prevodovka s motorom potlačená dopredu, bočné nosníky pri motote poohybane, potlačené pravé stĺpiky aj zo strechou, dvere tie nešli any otvorit, primačknuty predok od tažného. Som myslel, že ju tam ....
A čo si myslíte že povedala policii, ked sa jej pítaly, či nevidela kolonu stojacu pred ňou.
Jasneže, nevidela, lebo tam v aute všetky tri KODKODÁKALI (ako bývalo ich zvykom, čo som počul). Policajty to odhadly asi na 60(70)km/hod bez brzdenia.
Auto sam mal po komplet GO. Vozil som sa 3mesiace pred zimou a 3mesiace po zime.
Poistovak ani nechcel počítat škodu, ževraj rovno stím do šrotu.
Kokso, tolko penez, a tej práce, jááááj, ....
Ešte dobre, že som tam nestihol dat motor S136 1.4, bol by rozmrdany.
Ale aj tak, bol tam motor S110R po GO asi 3000km.
Práve som to mal spravene po predchádzajúcej búračke, keď mi magor na fabii nedal prednosť. To som mal zmačklý predok (z prava) aj z nápravou, potlačenu strechu aj stlpiky dozadu.
Teraz to mam zase spravene, ale už sa s tím aj bojím jazdit, lebo tých magorov čo tu jazdí,...
... kto to má stále opravovať.
21:51:53
21.12.2008
21.12.2008
LiMaK - 742 forever
no tak dneska sem byl v garzi...malem sem se zase posral z jizdy nahradnim autem...dalsi sok byl zase jak sem videl mazlika...ALE
blatniky sem zacal rovnat, jelikoz 5. ledna mam termin na opakovanou techniku,coz bych chtel stihnout, jelikoz tato technika me stala uz 1800....takze blatniky vyrovnam, spravim zadek a trada na opakovacku. poté budeme resit natahnuti norniku motoru a new blatniky...po novem roce.
-> su.tech: o ty zadni blataky bych mel zajem,po silvestru ti napisu SZ co a jak....uvidime jak dopadne opakovana technika,jestli me ten technik nevyrazi....ale samozrejme i pak bych sel do opravy...ale z tech pitomych vanoc mam cerno ted v hlave, takze dalsi prace podnikame po svatkach...zatim nahradni auto forever :-(
blatniky sem zacal rovnat, jelikoz 5. ledna mam termin na opakovanou techniku,coz bych chtel stihnout, jelikoz tato technika me stala uz 1800....takze blatniky vyrovnam, spravim zadek a trada na opakovacku. poté budeme resit natahnuti norniku motoru a new blatniky...po novem roce.
-> su.tech: o ty zadni blataky bych mel zajem,po silvestru ti napisu SZ co a jak....uvidime jak dopadne opakovana technika,jestli me ten technik nevyrazi....ale samozrejme i pak bych sel do opravy...ale z tech pitomych vanoc mam cerno ted v hlave, takze dalsi prace podnikame po svatkach...zatim nahradni auto forever :-(
13:58:46
21.12.2008
21.12.2008
LiMaK - 742 forever
no jo
23:51:59
20.12.2008
20.12.2008
LiMaK - 742 forever
nejdrive sice pojistovak zacal koktat neco o totalce, ale jak sami vidite z fotek, na totalku to teda absolutne neni, ze......
porad jsem neomylne tvrdil, ze chci proplatit opravu, ze to je ozralec, tak o co jim jde....proste pevne jsem si stal za svym a mel jsem predtuchu ze vlastne nemam co ztratit....
takze porad dokolecka sem zvatlal pul hodiny o oprave A at ji ten ožrala proplatí ze svojeho klidně..
coz je pravda, bud to bude totalka (6000), nebo to bude oprava, kde 6ku muze dosahnout jen prace :-)
zbytek karosariny si udelam radsi sam, vcetny blatniku atd, dily mam v garazi, levej teda skoro nejsem :-)....znamej si muze nauctovat komlet opravu vcetne montaze svetel na paragon......
porad jsem neomylne tvrdil, ze chci proplatit opravu, ze to je ozralec, tak o co jim jde....proste pevne jsem si stal za svym a mel jsem predtuchu ze vlastne nemam co ztratit....
takze porad dokolecka sem zvatlal pul hodiny o oprave A at ji ten ožrala proplatí ze svojeho klidně..
coz je pravda, bud to bude totalka (6000), nebo to bude oprava, kde 6ku muze dosahnout jen prace :-)
zbytek karosariny si udelam radsi sam, vcetny blatniku atd, dily mam v garazi, levej teda skoro nejsem :-)....znamej si muze nauctovat komlet opravu vcetne montaze svetel na paragon......
23:00:35
20.12.2008
20.12.2008
LiMaK - 742 forever
-> LiMaK:
rychlost stretu dle policie, ohad, cca 60tka....
sice mam upravenou zadni traverzu narazniku, proste je tam do toho "U"profilu traverzy vevareny jeste profil "T"....
mam stesti ze rychlost bouracky byla pozitivne ovlivnena mym odbrzdenim pedalu brzdy...takze me vlastne jn nakopnul asi 10m dopredu....kdybych stal na brzde, tak je to horsi...
blatniky jsou zatim c¨ve stavu jednani, ale problem je, ze 5.ledna mam opakovanou techinku, jelikoz tuto jsem dostal mesicni z duvodu baryv auta a tazneho, dale pak mam v B zavadach volant a sterace predniho okna....takze dovedete si predstavit jak do 5.ledna menim blatniky...
techniku to musi projit s vyklepanym blatnikem, Mkovym celem,standartnim naraznikem....potom budem resit blatniky, ktere chci menit, tahat na laseru nosnik---dal uz to snad nejde...kasle okolo zadnich dveri vypada OKa, zespodu taky....
DIKY BOHU ZA TO ZE TO NENI ZHNILOCH. ale kastle ve zdravotnim 100% stavu....
rychlost stretu dle policie, ohad, cca 60tka....
sice mam upravenou zadni traverzu narazniku, proste je tam do toho "U"profilu traverzy vevareny jeste profil "T"....
mam stesti ze rychlost bouracky byla pozitivne ovlivnena mym odbrzdenim pedalu brzdy...takze me vlastne jn nakopnul asi 10m dopredu....kdybych stal na brzde, tak je to horsi...
blatniky jsou zatim c¨ve stavu jednani, ale problem je, ze 5.ledna mam opakovanou techinku, jelikoz tuto jsem dostal mesicni z duvodu baryv auta a tazneho, dale pak mam v B zavadach volant a sterace predniho okna....takze dovedete si predstavit jak do 5.ledna menim blatniky...
techniku to musi projit s vyklepanym blatnikem, Mkovym celem,standartnim naraznikem....potom budem resit blatniky, ktere chci menit, tahat na laseru nosnik---dal uz to snad nejde...kasle okolo zadnich dveri vypada OKa, zespodu taky....
DIKY BOHU ZA TO ZE TO NENI ZHNILOCH. ale kastle ve zdravotnim 100% stavu....
22:51:47
20.12.2008
20.12.2008
LiMaK - 742 forever
ve skutecnosti ty zadnií blatniky vypadaji hur, ala ta cerna matna zakladka nejak cipate zkresluje ty fotky .....
proste tak 10 hodin klempiriny v garazi a zadni blataky maj puvodni tvar...
nosnik,hlavne ten pravy musi na stolici, ale bojim se, aby se ta rana neprenesla aji do budky tlumice :-(
ale
vlastni auto je vlastni auto, kort mazlík :-(
proste tak 10 hodin klempiriny v garazi a zadni blataky maj puvodni tvar...
nosnik,hlavne ten pravy musi na stolici, ale bojim se, aby se ta rana neprenesla aji do budky tlumice :-(
ale
vlastni auto je vlastni auto, kort mazlík :-(
22:50:34
20.12.2008
20.12.2008
petr s
-> LiMaK: Dej nové zadní blatníky oba
22:39:53
20.12.2008
20.12.2008
LiMaK - 742 forever
hosi, tak skodofka pujde na opravu.
neskutecne se stalo skutecnym.
sice se ceka na vyjadreni policistu,ale vzhledem k okolnostem / ujeti z mista nehody/2.23 promilw vinika....pojistovna mi odsouhlasila opravu auta-papirove u me bydli babicka 79let,tezce invalidni,kterou musim vozit do doktora....sice je v domove.ale papir je papir...
sem se hadal s pojistovakem asi 2 hodiny a nakonec uznal,ze jelikoz ve vinikovi nasli alkohol, tak to po nem budou vymahat celou skodu soudne...takze pojistovna o nic teoreticky neprijde....nadhera...nos nik se vyrovna na stolici v servisu u znameho a blatniky sem se dival vyklepu za jeden den v garazi.. :-) jupiiii
ALE KURNIK TY PREDVANOCNI NERVY....sem byl dneska na vanosnich trhach tramvaji,80korun v prdeli za jizdenky,hafo sprostych slov k tomu......po vanocich klepu blatniky, motor jede,prevodovka sice hučí, ale řadí, a po novém roce jde nosník na laser....drzte palce, nekolik beden piv v garazi, hafo novych sprostych slov ktomu a jede!!!!!!
neskutecne se stalo skutecnym.
sice se ceka na vyjadreni policistu,ale vzhledem k okolnostem / ujeti z mista nehody/2.23 promilw vinika....pojistovna mi odsouhlasila opravu auta-papirove u me bydli babicka 79let,tezce invalidni,kterou musim vozit do doktora....sice je v domove.ale papir je papir...
sem se hadal s pojistovakem asi 2 hodiny a nakonec uznal,ze jelikoz ve vinikovi nasli alkohol, tak to po nem budou vymahat celou skodu soudne...takze pojistovna o nic teoreticky neprijde....nadhera...nos nik se vyrovna na stolici v servisu u znameho a blatniky sem se dival vyklepu za jeden den v garazi.. :-) jupiiii
ALE KURNIK TY PREDVANOCNI NERVY....sem byl dneska na vanosnich trhach tramvaji,80korun v prdeli za jizdenky,hafo sprostych slov k tomu......po vanocich klepu blatniky, motor jede,prevodovka sice hučí, ale řadí, a po novém roce jde nosník na laser....drzte palce, nekolik beden piv v garazi, hafo novych sprostych slov ktomu a jede!!!!!!
13:31:29
20.12.2008
20.12.2008
Motomaniak
-> su.tech: Fakt jsem se divil že jsem dostal tolik.Brácha dostal před 3 měsícema 6 000 taky za totalku.Nevíš jestli to berou jenom podle roku výroby nebo i podle výbavy.Když to prohlížel ten technik tak do toho lejstra zapsal i hliníky, centrál, rádio a okna v elektrice tak jestli třeba kvůli tomu jsem nedostal víc?
13:33:17
19.12.2008
19.12.2008
-> Motomaniak: Hm, pěkný ale asi se změnili nějak podmínky odhadu za ty 4 roky co já vím? - jestli jsi dostal tolik ta to buď rád.
13:30:57
19.12.2008
19.12.2008
Matsoft 19.12.08 10:48:47 napsal:
→ LiMaK: ja bych to tak cerne nevidel. Kamaradovu mati tukli
na prdel – odneslo to zadni celo, naraznik a lehce pokrcene blatniky… byla
to 125 z roku 88. oprava po znamych cca za 2 a od pojistovny 10. stalo se
to pred pul rokem
Jenže to nebylo ohodnoceno jako TOTAL! - na to bacha na opravy to vždycky u takhle starých aut vyjde líp než TOTAL!!! To si právě mnoho lidí plete. Protože takhle ti započítá sice amortizaci dílů, ale musí taky započítat 100% práce a to už je zase někde jinde...
→ LiMaK: ja bych to tak cerne nevidel. Kamaradovu mati tukli
na prdel – odneslo to zadni celo, naraznik a lehce pokrcene blatniky… byla
to 125 z roku 88. oprava po znamych cca za 2 a od pojistovny 10. stalo se
to pred pul rokem
Jenže to nebylo ohodnoceno jako TOTAL! - na to bacha na opravy to vždycky u takhle starých aut vyjde líp než TOTAL!!! To si právě mnoho lidí plete. Protože takhle ti započítá sice amortizaci dílů, ale musí taky započítat 100% práce a to už je zase někde jinde...
11:53:31
19.12.2008
19.12.2008
Motomaniak
-> LiMaK: Mě nabourali minulý měsíc.Nějakej farář nebo něco takovýho čuměl úplně jinam něž na silnici takže i když jsem na křižovatce stál minimálně 6 vteřin tak mě prostě neviděl.Ke vší smůle mě trefil na růžek takže nárazník neměl šanci toho moc pobrat.
Výsledkem je hnutý pravý nosník, blatník už to má taky za sebou (naštěstí už se mi podařilo sehnat novej za což děkuji členovy virtu s nickem Filda) dále čelo, podběh, světlo a nárazník.Když jsme to sepsali a chtěl jsem odjet tak sem si všiml že to nelze protože mi nešlo řadit. Naštěstí posunutí kulisy nadoraz pomohlo a s občasným chroupáním zubů při řazení jsem dojel domů.Tento problém jsem dočasně vyřešil pevným řetězem z čehož jeden konec tvořil můj rapid a druhý desta.
Nicméně na jaře mě čeká práce dost, do tý doby snad našetřim na všechny díly a na lak.
Na pojišťovně mi rovnou napsali totálku.Ale docela mě překvapilo že mi dali 10 500.Čekal jsem tak 7 000
Každopádně ti držim palce ať z pojišťovny vyždímáš co nejvíc.
Nejdůležitější je že se nikomu nic nestalo.
Výsledkem je hnutý pravý nosník, blatník už to má taky za sebou (naštěstí už se mi podařilo sehnat novej za což děkuji členovy virtu s nickem Filda) dále čelo, podběh, světlo a nárazník.Když jsme to sepsali a chtěl jsem odjet tak sem si všiml že to nelze protože mi nešlo řadit. Naštěstí posunutí kulisy nadoraz pomohlo a s občasným chroupáním zubů při řazení jsem dojel domů.Tento problém jsem dočasně vyřešil pevným řetězem z čehož jeden konec tvořil můj rapid a druhý desta.
Nicméně na jaře mě čeká práce dost, do tý doby snad našetřim na všechny díly a na lak.
Na pojišťovně mi rovnou napsali totálku.Ale docela mě překvapilo že mi dali 10 500.Čekal jsem tak 7 000
Každopádně ti držim palce ať z pojišťovny vyždímáš co nejvíc.
Nejdůležitější je že se nikomu nic nestalo.
11:33:37
19.12.2008
19.12.2008
alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí)
-> Peťa Klíč: Treba ist do inej poistovne.. Ja mam na Erku havarijnu poistku + kradez + zivelny pohroma, dohodnuta ciastka pri totalke 60 000 skk, ciastka umerna poskodeniu.... Vlastne na podobnom principe ako pri zivotnej/urazovej poistke
11:10:13
19.12.2008
19.12.2008
Strašlivý Píďa (aka PeťaKlíč)
jako ty tabulky pojišťoven sou zlo! chtěl sem nechat raplika pojistit proti odcizení po tom co se mi stalo se seatem a ten mi skoro s posměškem řekl že to auto podle tabulek nemá žádnou hodnotu.. ptal sem se to samý na stovku která bude odzhora dolů komplet zgenerálkovaná - podle tabulek nemá hodnotu
10:48:47
19.12.2008
19.12.2008
Matsoft
-> LiMaK: ja bych to tak cerne nevidel. Kamaradovu mati tukli na prdel - odneslo to zadni celo, naraznik a lehce pokrcene blatniky... byla to 125 z roku 88. oprava po znamych cca za 2 a od pojistovny 10. stalo se to pred pul rokem
01:00:27
19.12.2008
19.12.2008
LiMaK - 742 forever
El_Burro 19.12.08 00:50:28 napsal:
→ su.tech: Já když sem zbořil moje první Fáčko
o sloup mojí vinou(to auto stálo mámu 8 tisíc),a auto mělo zbořenou
půlku předku a odnesl to i motor,tak policajti odhadli škodu na
10 tisíc ,škoda že to nemělo havarijní
policejni odhad je jedna věc, vhodna akorat do zapisu policie a pro konečnou bilanci bouraček stareho roku v TV Znova.
Nejhorsi na tom je, ze pojistovak prijde, nafoti, vytahne tabulky amortizace a kalkulačku a z policejniho odhadu 10ti je razem 4ři na tvem účtu, po pul roce :-)
→ su.tech: Já když sem zbořil moje první Fáčko
o sloup mojí vinou(to auto stálo mámu 8 tisíc),a auto mělo zbořenou
půlku předku a odnesl to i motor,tak policajti odhadli škodu na
10 tisíc ,škoda že to nemělo havarijní
policejni odhad je jedna věc, vhodna akorat do zapisu policie a pro konečnou bilanci bouraček stareho roku v TV Znova.
Nejhorsi na tom je, ze pojistovak prijde, nafoti, vytahne tabulky amortizace a kalkulačku a z policejniho odhadu 10ti je razem 4ři na tvem účtu, po pul roce :-)
00:56:38
19.12.2008
19.12.2008
LiMaK - 742 forever
-> pyroman:
s temi urazy....ja vim ze nikdy nerikej nic ve zlem,
samozrejme sme radi ze se nic nestalo, at uz se jedna o vazne urazy nebo jen oderky....
to je sakra pravda.
ale kdyz to vemu zase ja ze sve druhe strany....
historie vzniku tohoto mazlika se datuje od zniceni zlute Lsky, ctyrocka, ktera odpociva v zeleznem nebi po bocni havarii z 2005....tehdy mi prozmenu strizlivy chlapik nedal prednost, vyletel v neprehledne krizovatce primo do mojeho boku, primo na sloupek,mezi kola...mno, policejni odhad uvedl rychlost stretu +-90km...tehdy mi auto koncilo u radici paky....nastesti me tehdy chytil na spolujezdcuv bok,kde nikdo nesedel...jinak by uz mezi nami nebyl.
takze v tomhle svetle, kdy jsem si zazil opravdu vaznou nehodu, kde auto bylo totalne KO(jak rikam, zacinalo doslova u tunelu mezi sedadly), tak v tomhle svetle bylo tohle tuknuti na zadek OPRAVDU takovy maly placanec pres zadek :-)Takze mi to zdraví mozna az tak nedochazi a resim spis kraviny tipu dojebane nalady michane se vztekem a chuti rozbít držku...
Vim co je to poradny bocni naraz, celni na me snad uz neceka :-)
Ale jinak, svata pravda, kdyz neni uraz, je to pohoda...dyt i ta zlomena ruka sere vic nez nejakej blatnik.
s temi urazy....ja vim ze nikdy nerikej nic ve zlem,
samozrejme sme radi ze se nic nestalo, at uz se jedna o vazne urazy nebo jen oderky....
to je sakra pravda.
ale kdyz to vemu zase ja ze sve druhe strany....
historie vzniku tohoto mazlika se datuje od zniceni zlute Lsky, ctyrocka, ktera odpociva v zeleznem nebi po bocni havarii z 2005....tehdy mi prozmenu strizlivy chlapik nedal prednost, vyletel v neprehledne krizovatce primo do mojeho boku, primo na sloupek,mezi kola...mno, policejni odhad uvedl rychlost stretu +-90km...tehdy mi auto koncilo u radici paky....nastesti me tehdy chytil na spolujezdcuv bok,kde nikdo nesedel...jinak by uz mezi nami nebyl.
takze v tomhle svetle, kdy jsem si zazil opravdu vaznou nehodu, kde auto bylo totalne KO(jak rikam, zacinalo doslova u tunelu mezi sedadly), tak v tomhle svetle bylo tohle tuknuti na zadek OPRAVDU takovy maly placanec pres zadek :-)Takze mi to zdraví mozna az tak nedochazi a resim spis kraviny tipu dojebane nalady michane se vztekem a chuti rozbít držku...
Vim co je to poradny bocni naraz, celni na me snad uz neceka :-)
Ale jinak, svata pravda, kdyz neni uraz, je to pohoda...dyt i ta zlomena ruka sere vic nez nejakej blatnik.
00:50:28
19.12.2008
19.12.2008
El_Burro
-> su.tech: Já když sem zbořil moje první Fáčko o sloup mojí vinou(to auto stálo mámu 8 tisíc),a auto mělo zbořenou půlku předku a odnesl to i motor,tak policajti odhadli škodu na 10 tisíc ,škoda že to nemělo havarijní
23:41:44
18.12.2008
18.12.2008
pyroman
-> LiMaK 18.12.08 21:27:18: tak to je na houby...ale hlavní je že jste všichni tři v pořádku, plechy vem čert, ale hlavně aby nebylo něco dítěti, které čekáte
23:18:49
18.12.2008
18.12.2008
Zdeněk.
dobrá story, ale konec smutný většinou to tak bejvá, že když něco nechceš zničit a dáváš si na to pozor, tak Tě to zničí někdo jinej. Mě auto bez koroze, najeto 50tis. km, bez jediný oděrku na původním laku stojí od května v garáži, protože ožralej kamarád se jel projet a odnesl to komplet celej bok...
Včera se mi stala taky příhoda:
Bylo tak 18:00, takže už tma, osvětlení ve městě stojí víte za co a dávám přednost chodcům na přechodě, chodci začnou přecházet, ale z protisměru se řítí auto. Si říkám, to nemůže ubrzdit, taky že ne, asi je neviděl nebo co a jednoho kluka srazil, protože to byl nějaký mladý kluk, tak instiktivně mu skočil na kapotu a když auto zastavilo, on spadl na zem. Sebral se (nic se mu naštěstí nestalo) a pěstí mu fláknul do kapoty. Řidič jako by nic ho objíždí a jede dál. Fakt paráda....
Včera se mi stala taky příhoda:
Bylo tak 18:00, takže už tma, osvětlení ve městě stojí víte za co a dávám přednost chodcům na přechodě, chodci začnou přecházet, ale z protisměru se řítí auto. Si říkám, to nemůže ubrzdit, taky že ne, asi je neviděl nebo co a jednoho kluka srazil, protože to byl nějaký mladý kluk, tak instiktivně mu skočil na kapotu a když auto zastavilo, on spadl na zem. Sebral se (nic se mu naštěstí nestalo) a pěstí mu fláknul do kapoty. Řidič jako by nic ho objíždí a jede dál. Fakt paráda....
22:30:59
18.12.2008
18.12.2008
Jožynek
-> LiMaK: kua chlape, bud rad ze ste OK, je to na pikacu, ale nikdy neni tak zle aby mohlo byt horsie...Inak prajem vela sil na obnovenie auticka, ja som sice kludas od prirody ale stat sa to mne (a mat auto v takom stave ako ho mas ty/ resp si mal ) tak ho asi zabijem na mieste...
Takze drzim palce...
Takze drzim palce...
22:11:28
18.12.2008
18.12.2008
Jenomže oni ti to stejně hodí jako totál a těch 6.000 co jsem dostal já bylo totál! Uvidíš, jak ti spočítají ten motor ale mě takhle zaúčtovali celé auto! A to si nedělám srandu.
Jinak nosník by se taky určitě našel origo - pravý. Dneska končím kdyžtak se mi ozvi do zpráv...
Jinak nosník by se taky určitě našel origo - pravý. Dneska končím kdyžtak se mi ozvi do zpráv...
22:04:24
18.12.2008
18.12.2008
LiMaK - 742 forever
...tak jako ja taky nepocitam, ze na tom neco vydelam....
ale pocitejme:
motor,prevodovka, rovnani kasle ve spojich...zadni blatniky PODBEHY, celo, svetla kapota,naraznik,mlhovky,
dalsí tri pitche kravin ala zamek kapoty...
a hlavne PRÁCE....
Známý klempíř mi udela JEN rovnani nosniku (snad jen jeden)
a ty zadni blatniky....
pokud si ale nauctuje komplet praci vcetne montaze prevodovky,zadnich svetel...
tak by se s tim dalo ojebat, ze ?!
jako si myslim ze za 6-10 000 zvladne udelat hrubou karosarinu, s tim, ze lak,nastriky atd si udelam sam, lakuju v boxu, naraznik prevodovku mam-asi je vysypana bo huci jak krava, motor snad prezil, a z karosariny mam vse, krom tech zminovanych blataku...
ale pocitejme:
motor,prevodovka, rovnani kasle ve spojich...zadni blatniky PODBEHY, celo, svetla kapota,naraznik,mlhovky,
dalsí tri pitche kravin ala zamek kapoty...
a hlavne PRÁCE....
Známý klempíř mi udela JEN rovnani nosniku (snad jen jeden)
a ty zadni blatniky....
pokud si ale nauctuje komplet praci vcetne montaze prevodovky,zadnich svetel...
tak by se s tim dalo ojebat, ze ?!
jako si myslim ze za 6-10 000 zvladne udelat hrubou karosarinu, s tim, ze lak,nastriky atd si udelam sam, lakuju v boxu, naraznik prevodovku mam-asi je vysypana bo huci jak krava, motor snad prezil, a z karosariny mam vse, krom tech zminovanych blataku...
22:00:36
18.12.2008
18.12.2008
-> LiMaK: Jo a sestřelil mě kretén co mi nedal přednost - chlastal a ujel. Bohužel k jeho smůle mám paměť na čísla takže hned sem ho hlásil na Policii. Oni si ho našli, ale samo už byl doma a auto údajně neřídil, nicméně nadýchal. Měl jsem 2 svědky a dopadlo to tak, že nemohli určit viníka...
Měl Peugeota 206 - ano čteš správně měl...
Měl Peugeota 206 - ano čteš správně měl...
21:58:56
18.12.2008
18.12.2008
-> LiMaK: V tomto smutném případě to necháme za cenu jenž jsem ti psal do zpráv. Jinak jsou k vyzvednutí v Bohumíně. Co se týká času - leží mi tu mezi plechařinou na Rapida, takže když si pro ně přijedeš v lednu, únoru je mi to jedno. Akorát mi kdyžtak dej vědět, jestli je mám nechat.
21:56:45
18.12.2008
18.12.2008
LiMaK - 742 forever
-> su.tech:
zitra jdu na dopravku, zjistim pojistovnu, kterou má onen onan :-) zavolam tam.
samozrejme blatniky bych chtel menit a jak tak pocitam, je to jediny dil, ktery mi v garazi chybi....takze zatim se nebudem domlouvat na jistotu, ale pocitej ze po vanocnich svatcich bych teda ASI mel zajem....jen tak mi sdel cenu, at vim, kolik mam usetrit na darkach :-) ne, vcelku je mi to asi jedno, stejne je potrebuju, ze :-)
zitra jdu na dopravku, zjistim pojistovnu, kterou má onen onan :-) zavolam tam.
samozrejme blatniky bych chtel menit a jak tak pocitam, je to jediny dil, ktery mi v garazi chybi....takze zatim se nebudem domlouvat na jistotu, ale pocitej ze po vanocnich svatcich bych teda ASI mel zajem....jen tak mi sdel cenu, at vim, kolik mam usetrit na darkach :-) ne, vcelku je mi to asi jedno, stejne je potrebuju, ze :-)
21:54:34
18.12.2008
18.12.2008
-> LiMaK: ZDAR PANE, TAK POKUD BYS POTŘEBOVAL NABÍDNU TI OBA ZADNÍ BLATNÍKY V ROZUMNÉ CENĚ - ORIGO "M" VÝROBA - DŮVODY MÁM TYTO
- JE MI TĚ UPŘÍMNĚ LÍTO (MÁM VPODSTATĚ STEJNÝ ZÁŽITEK AŽ NA TO, ŽE TO MOJE UŽ NEŠLO OPRAVIT)
- LEŽÍ MI DOMA PÁR ORIGO BLATNÍKŮ A JÁ JE URČITĚ NA RAPIDA NEUŽIJU.
A s pojišťovnou? - připrav se na krutou realitu. Nikdo nebude hledět, že ta karoserie je nová a užívaná od roku 2006 ale spočítají ti to podle roku výroby z techničáku na který jezdíš. Takže se připrav, že cena ve finálne bude nic moc. Nevím jakým způsobem ti ohodnotí škodu na motoru protože možná když doložíš generálku a cenu tak snad, ale já to měl rozbité zprava zepředu až po zadní sedačku a spočítali mi to v roce 2004-2005 na 6.000 a to to auto mělo najeto 58.000 km a bylo v perfektním technickém stavu...
- JE MI TĚ UPŘÍMNĚ LÍTO (MÁM VPODSTATĚ STEJNÝ ZÁŽITEK AŽ NA TO, ŽE TO MOJE UŽ NEŠLO OPRAVIT)
- LEŽÍ MI DOMA PÁR ORIGO BLATNÍKŮ A JÁ JE URČITĚ NA RAPIDA NEUŽIJU.
A s pojišťovnou? - připrav se na krutou realitu. Nikdo nebude hledět, že ta karoserie je nová a užívaná od roku 2006 ale spočítají ti to podle roku výroby z techničáku na který jezdíš. Takže se připrav, že cena ve finálne bude nic moc. Nevím jakým způsobem ti ohodnotí škodu na motoru protože možná když doložíš generálku a cenu tak snad, ale já to měl rozbité zprava zepředu až po zadní sedačku a spočítali mi to v roce 2004-2005 na 6.000 a to to auto mělo najeto 58.000 km a bylo v perfektním technickém stavu...