skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
táhlo řazení - výměna gum v kleci.
ze 120L 86 jsem vycuknul táhlo s klecí která má tu trubku delší než to co mám na autě..... takže dva druhy klecí jsou a tam jsem zase viděl na jedný že to je jakoby zaklepnutý ty výstupky ze strany táhla a na druhý kleci byly ty výstupky provrtaný a byly tam dlouhý šroubky skrz aby ty plechy co držej táhlo v kleci nevypadli. jinak klec i gumy mám nový takže doporučujete dát obojí nový?
-> David.: Liší se i domky jsou delší i kratší
-> myschaak - rádce+dvorní šáša: je jen jeden,ličí se délka táhla dopředu ke konzole řazení,domečky jsou stejný 4q i 5q
-> Pavel P..: rozdělat ty pacičky a rozpůlit ten domek,doporučuju koupit novej a rovnou dát novej jelikož starej nemusí demontáž přežít...,bacha jsou snad sva druhy,podle dýlky tý trubičky myslim,možná kecám,jsou to už 3 roky co jsem to dělal...
-> spartra:
jj na jednom autě jsem měl jen ohlej plech, na druhym byla zavařená (ty plechy co jsou zohnutý jakoby za stěnu té klece blíž k převodovce a díky tomu byly přikápnutý i ty plechy co držej ty gumy...
-> Pavel P..:
jo.. pokud to nebude zavařený (což bylo stejně nejspíš domo-robo bejvalýho majitele) tak to normálně vyměníš tím postupem jak popisuješ
jj na jednom autě jsem měl jen ohlej plech, na druhym byla zavařená (ty plechy co jsou zohnutý jakoby za stěnu té klece blíž k převodovce a díky tomu byly přikápnutý i ty plechy co držej ty gumy...
-> Pavel P..:
jo.. pokud to nebude zavařený (což bylo stejně nejspíš domo-robo bejvalýho majitele) tak to normálně vyměníš tím postupem jak popisuješ
ta klec je snad jenom ohlej plech

-> Pavel P..:
hmm tak klec bejvá zavařená...
hmm tak klec bejvá zavařená...
ja bych rekl ze se ti to podari rozdelat jen jednou :D

podotýkám že mám starý typ táhla bez "kosti".

tak chystám se na tuhle operaci... jaký je osvědčený postup když to budu dělat na autě? předpokládám sundat plech pod nádrží, odpojit táhlo od řadičky v tunelu a od tyčky převodovky a posunout táhlo do auta, ale dál nevim jak rozdělat tu klec... poraďte abych na to byl připravenej.