skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
repas tlumičů Motex, byl by zájem ?
-> Qwert..: na zadku mám nový tlumiče a pružiny tak rok starý, takže by to mohlo být v pohodě a na předku bych ještě o kousek seřízl dorazové gumy, to by také nemuselo být na škodu..
-> Breakz 07.02.08 23:40:46: pokud budeš mít vepředu upravený pružiny a tlumiče a bude mezi tím nějakej rozumnej poměr tak proč ne, máme to tak všichni, ale sedat až na doraz bych to nenechal, to by ti potom ty tlumiče mohly hodně rychle odejít.
pokud to budeš chtít kombionvat s origo zadklem, tak se dá taky, ale určitěš jen s použitím nových pružin a nových tlumičů, popř gum mezi zavity do pružin
pokud to budeš chtít kombionvat s origo zadklem, tak se dá taky, ale určitěš jen s použitím nových pružin a nových tlumičů, popř gum mezi zavity do pružin
ještě by mě zajímalo na autě mám přední pružiny seřízlý o 1.5 závitu (což nebyla zrovna nejlepší volba) a časem si to sedlo až na dorazy, tak by mě zajímalo jak by to bylo kdybych tam měl tvrdší pružiny a tvrdší tlumiče a na zadku origo?
-> Breakz: www.opravytlumicu.wz.cz/i
ndex_soubory/kontakt.htm
Otevřít v Internet Explorer....v jiným prohlížeči to nefunguje. Zavolej jim tam, domluv se s nima. Jinak to zabalíš, pošleš jim to tam s informacema co s tím chceš udělat a za nějaký čas ti přijde balík na dobírku
Otevřít v Internet Explorer....v jiným prohlížeči to nefunguje. Zavolej jim tam, domluv se s nima. Jinak to zabalíš, pošleš jim to tam s informacema co s tím chceš udělat a za nějaký čas ti přijde balík na dobírku

-> Qwert..: jasně, ale prosimtě kam se to má poslat a jak se nima dohodnu? nebo nemají nějaký web?
viz toto...T 19.01.08 17:20:55 napsal: tak beru jedny přední,ale mam jich v garáži mraky,tak kdyby někdo chtěl tak mu nějaký střelim aby si je mohl nechat přitvrdit,a ted teda
-> Qwert..: to je sice pěkný i když nevim kam, ale jde o to že bych musel nejdřív někde sehnat origo rozebíratelné tlumiče..
-> Breakz 07.02.08 12:07:54: vzhledem k tomu, ze jsem tam ted posilal 6 paru, tak nevim jesltli se nekdo v nejblizsi dobe najde...ale muzes si je tam poslat klidne sam, neni to omezeny mnozstvim
mám takovou prosbu jestli by se tu našla nějaká dobrá duše která by měla navíc jednu sadu předních tlumičů rozebíratelných a nechala je spolu třeba se svými přitvrdit? potřebuji něco k tvrdším pružinám a tohle by bylo ideální jelikož sám mám nerozebíratelné a drahé hp tlumiče nebo tak se mi nechce do nich investovat 

Takže menší info :
Dnes do Motexu dorazily pístnice z Rakouska, který jsou potřeba vyměnit na všech tlumičích kromě toho 1 páru nových, do pondělí by se to prý mělo vyexpedovat...takže prosím majitele tlumičů ať se mi ozvou přes SZ kvůli penězům...
dík
Dnes do Motexu dorazily pístnice z Rakouska, který jsou potřeba vyměnit na všech tlumičích kromě toho 1 páru nových, do pondělí by se to prý mělo vyexpedovat...takže prosím majitele tlumičů ať se mi ozvou přes SZ kvůli penězům...
dík
tak beru jedny přední,ale mam jich v garáži mraky,tak kdyby někdo chtěl tak mu nějaký střelim aby si je mohl nechat přitvrdit,a ted teda....kam mam co poslat nebo co mam proto udelat? abych je nechal odvezt na pritvrzeni?
-> kaprik faster: Sem si poslal komentář. Ja jsem ale jouda

-> J3STER: A když se matka povolí jen o kousek, pak stačí dotáhnout, povolit, dotáhnout, povolit (nechcete někdo pokračovat
)..... . Takto lze rozmontovat i zdánlivě nepřekonatelný spoj.
Jít na to plamenem je k tlumiči trochu drastické.

-> J3STER: jo zkus to...uříznou to můžeš vždycky. Ale já např. takhle povolil spoustu matek a šroubů. Brzdovka nebo petrolej dělá divy

-> kaprik faster: Dneska jsem si u příležitosti návštěvy mého Rapida(pohladit po světlech a tak... .V zimě nejezdím a tak si po cestě z práce jdu "spravit oko".) donesl domů skleničku se starou brzdovkou. Na tlumičích byla vrstva gumoasfaltu, takže by to nemělo tolik odmlouvat. Tlumiče stojí ve sklepě hore kokotom a do závitu je nakapaná brzdovka. Už dneska večer je pujdu s bráchem "znásilnit".
Tak uvidíme ...... .

-> kaprik faster: řezaní nejni tak hrozný závit sem nezkurvil akorát je na obtáhnutí s toho dostat ty gumy říznout ten plech až do konce protože se pak různě kroutí a tak
-> havlik: no tak mu to někdo podrží...
Radši bych to zkusil ještě povolit. Řezání je ta poslední možnost....a brzdovka udělá dost..Ale je fakt že když jsem vyndával starý z auta tak jsem to řezal flexkou

-> kaprik faster: nepovolí nejni to pořádně jak chytit rozhodně ne v jednom
-> J3STER: ponož to přes noc do brzdovky nebo petroleje, druhej den to poklepej kladivem a zkus povolit pořádným ořechem.....

-> J3STER: já sem to měl taky na tlumičích tak ten držák sem rozřezal a matku taky závit protáhl zavitníkem a bylo to
-> Qwert..: jo, tak téhle ceně už rozumím
-> J3STER 17.01.08 19:24:33: orezlý vadit nebude, a ten držák nějak zkus sundat, p.s. hrubá síla a násilí vždy zvítězí ikdyž je to hnus...
-> Qwert..: Takhle je orezlý a nejde mi odmontovat spodní držák(pokusím se ho pomocí brzdovky sundat). Doufám že to nebude vadit.
nA sLOVENSKO NIKDO NEJAZDITE...?
-> Bruno 17.01.08 16:24:08: odemě z domu budou příští týden profi balíkem odcházet 3 sady tlumičů, místo v krabici ještě mám. Tlumiče můžeš buď poslat mě, nebo sám rovnou do Motexu. kdyžtak po SZ vyřešíme
Tak a kdy ta akce vypukne, kdo tomu šéfuje a komu mám ty tlumiče poslat?
-> sep: to je v pohode to znam-)
-> Saky: :nj,čím starší tím víc roků

-> sep: vzdyt tam pise ceny jsou shodne jak pro predni tak pro zadni-)
Týká se to jen předních tlumičů?Měl bych pár nových zadních na přitvrzení.
Info z dnešního rána z Motexu :
přitvrzení + repas rozebirátelného tlumiče 500 - 600,- max
přitvrzení rozebiratelného tlumiče nikdy nejetého 100 - 150 ,- max
ceny jsou shodné jak pro předení tak pro zadní
samotné přitvrzení trvá cca den, přitvrzení + repas cca týden vzhledem k soustružení nové pístnice
materiálu mají zatím dost, takže není limit na množství
přitvrzení + repas rozebirátelného tlumiče 500 - 600,- max
přitvrzení rozebiratelného tlumiče nikdy nejetého 100 - 150 ,- max
ceny jsou shodné jak pro předení tak pro zadní
samotné přitvrzení trvá cca den, přitvrzení + repas cca týden vzhledem k soustružení nové pístnice
materiálu mají zatím dost, takže není limit na množství
pokud najdu jeden rozebiratelny par, tak bych do toho sel, napisu o vikendu, super myslenka, diky
-> Bruno 15.01.08 17:29:00: jo ten je rozebiratel,nej, zjistime co a jak
Doufám že tohle je rozebíratelnej tlumič. Tak to zkuste někdo zjistit jestli by to udělali bez repase a za kolik.
-> Qwert..: Mám VÁŽNÝ ZÁJEM o přitvrzené tlumiče o 30 procent jak má FORM. Jak jsem psal mám pouze zadní na vlečku a chybí mi přední. Takže bych ty tvoje přední co máš navíc bral. JDU DOTOHO!

-> Bruno: oni nevi jak vypadaji Sakyho pruziny a nejak se tim moc nezabyvaji, ale z debat tady tak nejak vyplynulo, ze by tech 30 mohlo byt ok. jinak mozna kdyz poprosite Sakyho tak treba se vyjadri co a jak ma za zkusenosti
-> all: myslim, že by se to s nima dalo domluvit na nějakých 200 za kus pokud by to bylo jen pritvzeni, ale tezko rict jestli to budou chtit bez repase udelat...
jinak doufam ze ty vase novy tlumice jsou rozebiratelny...
jinak doufam ze ty vase novy tlumice jsou rozebiratelny...
No takže jsem stejnej případ jako -> Majklsto: , tak by mě zajímalo kolik by stálo jen samotný přitvrzení a jestli by na ty 250ky bylo těch 30% optimálních.
a kolko by tak asi chceli len za pritvrdenie?mam doma uplne nove origo tlmice asi 20 rokov stare ktore este neboli na aute
-> Bruno: oni je zrepasují, takže to v tvém případě odpadá. Jinak ti je přitvrdí o kolik chceš. My je necháváme o 30procent proti originálu..
Zdar chlapi, mám doma jedny starý, ale nepoužitý tlumiče na předek a chtěl bych je přitvrdit tak aby byli vhodný k použití se Sakyho 250kama pružinama. To by mi v tom motexu zmákli? Stačí říct že je chcci na ty tvrší 250ky a oni už budou vědět co a jak?
Uvidíme, každopádně až to budete posílat, tak mi dejte vědět a já mu tam ten pár donesu, mám to tu za rohem.
takže pánové prosím trošku závazně do toho, já, kapřík faster tam budeme oba posílat přední tlumiče, mám možnost sehnat ještě jedny přední
takže zatím 6 kusů
přidá se někdo závazněji ?
takže zatím 6 kusů
přidá se někdo závazněji ?
-> FORM: no ten pán mi po telefonu zaručil cenu do 500 Kč max. tak to snad víc nebude
Jedná se ale o přední tlumiče... Zadní budou asi dražší

když jsem to nechával dělat minule, tak říkal, že až 600 kus, podle toho jak se soustužník vyspí
Tak pokud by se to řešilo takto hromadně, tak bych si taky nechal udělat pár vlečkových, ale nepočítejte, že se dostanete s cenou pod nějakých 400-500 za kus
-> Qwert..: Já jsem našel kontakt na MOTEX na skoda daves. Zadní tlumiče mám, ale chybí mi přední abych je poslal na repas a přitvrzení.

mam doma hromadu,takze bych se mohl dostat na 2kila?

-> Qwert..: stejnej styl jak já, 20 minut se učím a pak 2 hodiny vymejšlím důvody proč se neučit