skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Loziska na vlečce
prohledat
69 příspěvků (zobrazeno 51 až 69) od 17.05.2004 do 13.02.2014, založil/a
ještě dotaz.Vyplatí se koupit ložisko 2306 od ZKL?Stojí sice kolem 300,- a replika 150,- ale jestli se to vyplatí,tak ho koupim.Kolik tak vydrží ta replika?Díky
-> Paul: Tou na homokineťáky určitě ne. Nějaký LV to je, ale kecat bych nechtěl. Je hodně hustá, má zlatohnědou barvu, skoro jak nechci říct co.
lidi můžu to velký dvouřadý ložisko namazat tou vazelinou,která je určená na homokineťáky?Nebo jaká je vhodná Mogul LV 2-3,nevim.Díky
-> Mantrabeach: Na ukrajinskych mam najazdenych cca 12tis km a zijem

Já mám ZKL vyrobené někdy kolem roku 1980, tak jsem na to zvědav

-> Labros: a co když mám ložiska HARP?nevíš jak na tom jsou co se týče životnosti?jsou to asi ukrajinský
->tak já toho moc nenajezdim.Těch 10tis km mám minimálně na 2 roky.Jinak je jasný,že kdybych měl jezdit každej den,tak je těch 10tis málo.
-> Paul: Já bych teda od ložiska čekal aspoň 100.000, no uvidíme dál...
->Labros:tak to je dobrý.Sem potřeboval vědět jestli třeba neodejde po 1tis km,ale 10tis to je dobrý.Díky
-> Paul: To teď běžně prodávaj všude. Prej je to nic moc, ale dozvěděl jsem se to až po tom co jsem ho tam dal. Mám ho tam asi 10tisíc km a zatím ok.
mám teď doma 2 ložiska s označením 6205RS a taky je na něm ještě označeno JAP,takže asi japonská výroba.Je to dobrý ložisko?
2Gryzly: Ja to vcera rozebiral presne obracene nez ty a slo to jak pomasle... Tak nevim, ale asi je yo jedno...
Lisi se to velikosti zavitu. Vlecka ho ma vetsi.
klepej na matici nasazenou na hřídeli nejdřív směrem ven z auta a vyndáš velký ložuisko a pak tu hřídel bez ložicka vrať a vyklepej malý ložisko směrem dovnitř auta. bacha na závity.
já to kupoval tak pře měsícem ty ložiska a jedny byli ukrajinský a jedny ruský. Cena: 2306 90 kč/kus 6205 2rs 25Kč/kus is guferama jsem platil 371 Kč. to su zvedavej co to vydrží.
já to kupoval tak pře měsícem ty ložiska a jedny byli ukrajinský a jedny ruský. Cena: 2306 90 kč/kus 6205 2rs 25Kč/kus is guferama jsem platil 371 Kč. to su zvedavej co to vydrží.
-> Mysirda: Jak se lišej ty stahováky ložisek? Ložiska jsou stejný, konce trubek polonáprav taky, jediný co je jiný je hřídel... kvůli tej?
Sakryš ... s novým ložiskem jsem ujel 80 km a už vrčí... no to je pakárna, jestli to budu muset měnit
tuku jsem tam dal co se vešlo...
jinak bylo to ZKL, koupeno v Prondu za cca.180,-

jinak bylo to ZKL, koupeno v Prondu za cca.180,-
pokud můžu doporučit tak ložiska SKF, bohužel jsou drahý jako kráva ZKL stojí cca 350,- a to samý od skf 1200,- ale výsledek stojí za to nejen v hlučnosti ale i v trvanlivosti
2306 a 6205
Nevite nekdo jaky maji oznaceni ty dve loziska v zadnim naboju na vlečce? Jo a jeste jakek je nejlepsi postup pri jejich vymeme? Pac jsem si to uz jednou chtel delat¨, pujcil jsem si od znamyho origo škodovackej stahovak na zadni loziska ale az jsem to cely rozdelal tak jsem zjistil ze je to stahovak na kyvku