skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Pružiny a Acka
-> Honza M: A tu pružinu jsi zkracoval? Protože takhle nízko to je hodně divný... když je dal na auto Majkl, tak to měl jak kozu vysoký a měl tam brutální Véčka. je fakt že vzadu nemá sedačky, ale ty zas tolik neváží. Nemáš vzadu LPG a baterku?
no stlaceni pruziny je dano zatizenim a tuhosti pruziny.. a pomer je stejnej u seriovy i u tyhle pruziny jednoduche.. proste placnu seriova na seriovem aute zatizenem mela treba 30cm volne 40cm a silu na stlaceni treba 250N/cm cili kdyz se stlacila o 10cm musela byt zatizena 250kg neboli 2500N a pak nova pruzina kdyz ma byt tuzsi treba o 50pct tzn ze bude mit tuhost 500N/cm pak se pri stejnem zatitzeni stlaci jen o 5cm cili volna delka musi byt o 5cm kratsi..
-> Honza M: to bude mozna tema sikmejma
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
-> Rapid135: však kámoš to tam nevědomky taky dal a pohoda. Zadek je malinko vejš a Ačka skoro oproti mě nemá
-> Honza M: domecky tam dat mozes,nekdo tvrdi ze to nejde nesedi ze se muze pruzina vysmeknout ale ja stim najezdil okolo 40 000km a nic se nestalo krom toho ze si prdel stoupla trosku vys
-> Saky: však já jsem nečekal že mě to Ačka vyléčí. Ani si nestěžuju na pružiny. Jen nevím co s tím? Když bych tam dal kyvkový domečky tak by se to trochu zlepšilo?
A to jsi měřil že po zatížení jsou stejný? Zdá se mě že to sedí malinko níž než předtím
A to jsi měřil že po zatížení jsou stejný? Zdá se mě že to sedí malinko níž než předtím
ty pruziny jsou po zatizeni stejne dlouhy jako seriovy.. tzn pokud si mel Acka predtim budes je mit i potom.. pokud si mel napravu rovne bude rovne i s pruzinama.. ty pruziny nejsou takovej zazrak aby kazdemu napravu vylecili.. nekomu z Acek vecka nekomu naopak atd.. proste jsou delane tak aby auto bylo rovne za predpokladu napravy v OK stavu.. a tak taky fungujou viz auta co je maji..
-> petr s: to jsem měl v plánu ale pak jsem si nepoznačil který je který
-> Honza M: Měl jsi přehodit ramena
před rozebráním nápravy tam A sice taky bylo ale né tak moc. Můžou za to pružiny?
skoda-virt.cz/cz/.../7255 2
skoda-virt.cz/cz/.../7255 2
Takže už se tu dlouho neřešily Ačka tak jsem zde já. Mám nový silentbloky v podélných ramenech. Vyztužená podélná ramena. Šikmá se zdají OK nikde nic zkroucenýho. Silentbloky v šikmý taky snad dobrý. A přesto mám po složení dost šílený A. Na levý straně je to lepší ale pravá strana viz Fotky. A to mám vzádu tvrdší (ale kratší) pružiny ala Saky