Ale tak teoreticky je to fuk jak to tam je ne? Ta naprava stejne drzi nahore a dole ji to jisti jen proti posunu... To by melo bejt fuk jaky sou tam podlozky a jak...
-> minno: hejt to vypokly je schvalne? Tyvoe tak to je husty - jak to tam ma bejt - ja je tam dal zrejme opacne aby se srovnali, pac sem myslel ze sou zdeformovany provozem...
-> Pilot 105: už viem ktoré sú to - našiel som ich...sú také mierne vypuklé...ja som pôvodne myslel, že sú len po 20 rokoch také zdeformované....a to oni sú také origo....nové už také nezoženiem aj keby som sa po.... :) ale tak myslím, že keď tam dám úplne ploché sa nič nestane.
btw. tie pérovky idú len z jednej strany? pod poslednú maticu na čape?
-> Pilot 105: hmm tak to je pekny ze nejsou stejny... Tak to vubec nevim jak je tam mam... ja to nahazel do pytliku a pak je nahazel na napravu jak mi prisli pod ruku... Jakej tam je rozdi?
-> minno: máš pravdu,jsem si kvůli tobě otevřel katalog a je tam 12ka ale čep je 14ka....na obrázku je teda podložka ne uplně dokola...dám příklad že spára je možná 5mm???
Btw. zo starej nápravy som odniekiaľ demontoval okrem týchto veľkoplošných 14tiek podložiek, ktorými su spodné čapy ramien prichytené o kasňu, ešte asi 4 tiež 14tky ale na priemer o niečo menšie ako tie veľké, tie sú odkiaľ?
Podložka - Diel 70 - čo je to za podložku? Sú tam po stranách dve tie veľké tlsté, o tejto neviem...čo je to zač? Píše sa tam podložka 12, ten čap je ale 14tka....
-> Pilot 105: tak ja to teda ešte vyskúšam, ale kedže hrebeň, pastorok, prítlačný kamienok aj pružina sú nemenené, asi nie je dôvod, aby to šlo príliš ťažko, len som nevedel, že to nemá ísť až tak ľahko.
-> minno: Pokud s řízením pomocí tahu, nebo tlaku na řídící tyč nepohneš, tak budeš muse podložku přidat, ale jak jsem psal musíš vyvinout poměrně značnou sílu.
-> rolls: no šak hej, ja len že predtým ako som to riadenie zgenerálkoval, tak to šlo aj rukou...preto sa pýtam, pretože neviem ako presne ťažko to má ísť.
-> minno: no tusim niekto niekde mudry tu pisal ze to rukou ani ist nema...kliestami...predsa ked to namuntujes tak na volante je vetsia paka ako v ruke, IMHO
-> minno: Com myslíš tím ztuha - zlehka? Pokud to máš dobře složené, tak řízením za drážkovanou hřídel rukou neotočíš a na řídící tyč musíš vyvinout poměrně velký tlak, aby se řízení pohybovalo.
minno 09.12.07 10:26:22 napsal: tak som včera ešte raz rozobral to riadenie, vymenil som tú závitovú redukciu za novú, hneď mám z toho lepší pocit :)
Poskladal som to, vyrobené tesnenie vika pastorku som upravil na také ako má byť, po dotiahnutí vika pastorku ide riadenie ľahúčko, pastorok nemá axiálnu vôľu....
Lenže keď dotiahnem spodné viko s operným krúžkom, riadenie ide veľmi ztuha...Mám tam dve tie plechové podložky, dve tam boli aj pred repasom riadenia...Neviem prečo to potom teraz ide ztuha...Mám tam tie podložky pridať? Andrt píše že keď prítlak presahuje sila 100-120 Nm treba pridať podložky 0,2mm, mne tam treba tak 0,5mm aby to šlo ľahko...podložky nezoženiem, asi bude treba nejaké vyrobiť....
no halo, treti krat to sem znova a znova davam, nik neporadi?
kaprik faster: keby si to nezohnal tak si to mozes uplacat zo silikonu tie podlozky si vyrobis z plechu to neni tak strasne... zozen si kus plechu "1mm hrubka" rozkresli si to, odvrtaj, nastrihaj a pouzi : ) jaky pak co pak : )
-> suri 16.12.07 11:39:16: Ja myslim ze hned pryc nebyli a da se sehnat i za kilo kdyz vis kde... Ja osobne zrovne nevim, pac to tu skupuje vsecko NWKT
-> suri: tak koukám a na skodateamu mají ty dvě "vložky hřebene přední nápravy"...to jsou ty dvě gumy...super. Ale tu kulatou gumu tam nemají nebo špatně hledám:-(