Ahojte. som tu novy ale Rapid 4x4 je pre mna velmi zaujimavy.
Viem ze je to stara tema.
Zaoberam sa myslienkou mid engine AWD uz dlho aby som vyriesil (teoreticky) vsetky problemy. Tak isto som si vedomi ze ak dojde na stavbu bude tych problemov o hodne viacej.
Mal by som nejake otazky na ludi co maju momentalne pristup k rapide.
JA pracujem v zahranici (v januari asi koncim) takze nemam pristup k autu.
Potreboval by som vediet vzdialenost od zadnej napravy k prednym sedackam ked su maximalne posunute dozadu. Ak by bol niekto taky dobry a odmerla mi to budem vdacny )
P.S.: nie nebude to stat statisice eur ani miliony ceskych korun. Skor vyrobit nieco co bude fungovat....
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Rapid 4x4 rozmislali ste?
Bedřich ako si prajes ujko poslem ti to ale az to budem mat v druhom kompe bo to mam v inom...
-> Pepino RS: JJ Děkuju za opravu a za uvedení na pravou míru jak to bylo.
-> Bedřich: dovolim se ti poopravit na dakar byl postavenej favorit a mnel motor Tatra a nahon 4x4.. tenhle rapid 4X4 je na okruhy..

To slovenské Garde byla klasika zadokolka a motor fouknutý turbíčkem. Rapid 4x4 nikdy nebyl nic jiného než kresba tuším od p. Krále - mám doma ten Svět motorů ze kterého je to spodní foto naskenováno.
-> Pep: Jo děkuju za ujsnění.nijak jsem se o to auto moc nezajímal tak ani nevim jak to bylo.Mohl bych tě poprosit o fotky z te stavby??poslal by jsi mi je na mail?
David.rydel@seznam.cz.
Děkuju....pokud je nechceš poslat chapu to.
David.rydel@seznam.cz.
Děkuju....pokud je nechceš poslat chapu to.
Bedřich: salamander bol v bratislavskej baske 1 prototyp ktory nabural na babe ale to 4x4 nebolo bol to 130 rs motor a turbom r5 a bla bla... ako mam foto ako ho stavali ale zaujimalo by ma ako spravyli alebo ako planovali spravyt rapid 4x4 ako riesili okolite problemi...
Jo a teď mne napadlo že na slovensku postavili Garde 4x4...Salamander se to jmenovalo???nevím přesně ale tuším že to mělo i turbo.Přesně to nevím.
-> Pep: Tak já jsem našel o Rapidu 4x4 pouze tu fotku nic víc.Zatím....a hledal jsem dlouho...
chalany ale ja chcem zistit neco o rapide co bola aalebo mala byt postavena ze ci niekto nevie neee ze ja to idem teraz robyt...
-> Bedřich: Já to stavět nechci
nejsem sebevrah. Ale co vim tak třeba u Opelu ty 4x4 docela odcházeli, ale Subaru by na tom mohlo bejt asi líp

-> Nwkt: Tak před půl rokem jsem na netu našel inzerát na Justyho.člověk to prodával za 15 000.- a bylo to auto se sežranou karoserii a druhou kastli co byla v pořádku k tomu dával taky.Tak si myslím že stačí jenom hledat.Ale je jasné žekdyž se pustíš do stavby Rapidu 4x4 tak za malé peníze to nepostavíš.
-> Bedřich: Ale aby měl zase v pořádku tu 4x4 

-> Pep: Jestli jsi tady viděl ve foru převodovku z Porshe tak víš že ty převodovky jsou obalem skoro identicke.A v minulosti se pravě z porshe třeba převodovky do závodních aut montovaly.A to subaru mi nepříjde jako špatný nápad použitelného Justyho seženeš za stejné peníze jako některé slušnější Škodovky...
chalani nemam tam dat podvozok ferrari motor lambo a skelet astonu???? budte trochu realisti....

-> magor-no1: 4x4 dela hodne automobilek...
co takhle použít díly ze subaru , to virábí pouze 4x4 a libelo má motor v zádu
HIHI ale ked sme pri tych sade aky je rozdiel medzi porse a sade???? ziaden az na vykon vyrovnanost a vyvazenost voza aerodinamika a podobne inak su rovnake no nie???

ZRADILY SADE

inac osobne by som si dal povedat model pred 996kou alebo 2.7RS 911 

KEAN: mno tak ta predposledna je 996 a ta posledna je 998 ak sa nemylim 
Adam Radimovič: ja viem ved som to myslel zo srandy
ja by spm tiez radsej toho porschaka ako shadulu

Adam Radimovič: ja viem ved som to myslel zo srandy

-> Nwkt: Tak to sem si buhuzel nevsiml...Sice se to sem nehodi ale kdyz uz je rec o tech 911Turbech - neco sem hodim
-> DuriQ: ja vim ze porse sou 4q ale byla by to picovina cpat to do shade...to uz je lepsi si nechat to porsche
-> KEAN: 911 Turbo byli taky 4x4
-> DuriQ: To pak mas spis asi na mysli 911 carrera 4S a ne Turbo ...

Adam Radimovič: mno napriklad 911 turbo myslim ze od typu 996 bolo 4*4 v turbinach
mno mali to aj 959tky 
a spravit sa da vsetko ale $$$$$$$ a znovu len $$$$

a spravit sa da vsetko ale $$$$$$$ a znovu len $$$$
adam ale je take porsche a nech ma jebne z cenami

-> Pep: no tak to prijemne hledani...moc aut s motorem vzadu a 4x4 pohonem neni...
-> Pep: bohužel ale tuším že to původně mělo jet na rally Paris Dakar motor uprostřed ale pak už sem se o to nezajímal
Hmmmm,znam kluka co stavěl Erko na podvozku Octavie 4*4....Ale pak se na to vys*al a nabízel mi to za 50.Bylo to v těžce rozpracovanym stadiu a navíc jsem dělal na svym autě tak jsem to nechtěl....Jinak říkal komplet elektrika z okti,takže by tam byla třeba i klima,el. sedačky atd...Projekt zajímavej.Škoda že to nedokončil...

martin33 a mas aj nejake dalsie veci co by si vedel poskytnut???
havlik tedka si to smaril na mne to neni fer

-> Bedřich: njn vsak v pohode

adam nejak by sa to zbuchalo aj keby som mal pouzit nejako dyferak a komplet podvozkom z niecoho ale z coho ece neviem preto cem zistit ako toto zamislali dat do kopi predny nahon zadny nahon vzadu motor rozlozenie vahy atd
-> havlik: blik v pohode ale ten net je desne pomaly...psal jsem ti to uz kdyz jsi napsal prvni odpoved ale nez to doslo tak ta diskuze postoupila...:))
jo jinak ten Rapid 4x4 byl tusim na dakar.a Garde je tady:skoda.stable.cz/cz/index. php?action=sho...
jo jinak ten Rapid 4x4 byl tusim na dakar.a Garde je tady:skoda.stable.cz/cz/index. php?action=sho...
havlik hento gardecko poznam a poznam aj to od martina mam to v knihe len som cel vedet ze ci to ostalo tak ako to je na nakrese ako to ma byt a nic viac nebolo alebo sa to zmenilo a bol aspon 1 prototyp o tom 4x4 robeny ktory aj fungoval na mysli mam to od martina 33
-> Bedřich: blik
uz sem si to taky precetl

-> havlik: Garde 160 RS nebylo 4x4.
-> havlik: ;)
-> Adam Radimovič:
ja vim ale on to odsouhlasil ja se ptal

-> havlik: no protoze to taky neni ono smudlo ;)
auta5p.car.cz/muzea/.../s
amohyl_37.htm
auta5p.car.cz/muzea/.../s koda_mtx2.htm
auta5p.car.cz/muzea/.../s koda_mtx.htm
ale tady o tom nepisou jako o 4x4
auta5p.car.cz/muzea/.../s koda_mtx2.htm
auta5p.car.cz/muzea/.../s koda_mtx.htm
ale tady o tom nepisou jako o 4x4
-> Pep: myslíš něco takového? ale nevím už odkud to mám možná je to odtud
mno by me zajimalo kde sezenes prevodovku s nahonem na difer dopredu....takze celkem nonsense
havlik jop len neviem ci skoncilo iba na papieri abo aj fungovalo a ajazdilo mam sice nejaky nakres z toho ale moc som nenasiel o tom...
garde 160RS?
CHALANI ROZMISLAL UZ NIEKTO Z VAS UROBYT 4X4 NA RAPIDKE BEZ UZAVIERKY DIFERAKU??? UPLNE KLASICKY 4X4 SPOTRAK??? AKO BOL PROTOTYP JEDEN ROBENY ALE NEVIEM CI IBA NA PAPIERI ABO SA IM PODARIL ASPON JEDEN...