Taky přemyšlím nad těmi 205/60 na 13 alu disky uz jsem mel na aute na obyčejnem 14 disku 185/55/14 a to ma 4.5 je fakt že jsem tam mel pro jistotu duši.Ale drzelo to perfektně!!!
-> MerHanz: Ale jo jako vono to nevypada zle... Ale spis jestli to dela dobre tej gume... Ale je fakt ze uz ty 195ky sem nechapal a to byli na 5J apolech... A tady sou 205ky na 4,5J
zejtra to dám klukum zkušebně nazout a uvidíme jak se na to budou ty 5.5J tvářit....
Ještě bych chtěl zmínit (ne však na obhajobu zbytečně širokých pneu na úzkých discích) ,že mnozí počtáři asi ještě zapomněli připočíst sílu obou lemů disku..neboť udávaný rozměr v palcích je mezi nimi...příklad...Moje 5.5J(13.97cm) pavučina je široká nějakejch 16cm... furt sou to ale nějaký 2cm přes na každý straně..no sem na to zvědavej
Já na tom jel nakonec teda jenom jednou (do želiva a zpátky), ale jako na vodě to rozhodně nebylo, naopak doteď na tu jízdu rád vzpomínám, sedělo to perfektně (ale to spíš bylo podvozkem celkově než pneu).
Tak když jsem z vás nic kloudnýho nedostal nezbylo mi nic jinýho než to zkusit :)) Nechal jsem jedno Apollo zkušebně obout do 205/60 R13. Fakt je ten že se teď ráfek nemá šanci okopat o obrubníky. ta guma leze samozřejmě přes disk. Ale vypadá to celkem dobře, je to takovej balón a mě se to nevím proč líbí. A hlavně je to pořádnej salám :) Večer snad budu mít foto (jestli seženu foťák :))
-> p.b.: napis mirčanoj tady z webu ma 2 tydle pneu vzorek asi tak 85% (jak novy) treba ti je proda... a kdyz rekne ze nejsou na prodej tak mu napis ze jsem ti to rek ja a on je proda...
Zdar. Já mam na rapidu (přechodky) al kola Ford 13*6 a gumy Pirelli 175/50 R13! Širší gumy bych na 850kg auto nedával. Pak už se to naopak bude odlepovat od asfaltu-můj názor. To jak mám já, vypadá božsky a dřepí to jako kráva! Dají se s tím dělat kurevský věci :-)