skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Hmotnost disků
-> Urbi: Chce to predevsim videt, ale nejak se mi nechce verit v kvalitni kolo s par kilama za 1800 navic primo zde v CR. Ona je i zahada ty Rota wheels. Podle jejich stranek jedno kolo stoji v USA 240dolaru, a v UK vyjde na 880liber...To mi ani pres drahou dopravu zdaneni i zisk pro obchodnika nejak nesedi.
-> TTomas: Nemám to na žádné velké rally,jezdím převážně cestu, snažím se vybírat ty lepší...ale víš jak je to u nás s cestama, potkáš díru a kolo jde do hajzlu když je z blata. Pokud to bude povedená kopie, proč ne. Já už nějaký rok se snažím za dobrou cenu sehnat tohle : www.ebay.com/itm/.../1107
82846716?pt=Motors_... A když toto stojí někde 8000,- na naše a váží 4,2 kg, tak snad někdo umí udělat i povedenou kopii, zrovna se to tomu nějak nápadně podobá, až na jině Et o 2mm a šířku 7. Nevím prostě co si myslet. Šli byste do toho ?
-> Urbi: Dle meho n azoru se musi jednat o nejake hodne nekvalitni kopie ruznych znamych disku. Za 2-3tis tam je hromada kol, ktere se treba i tezko shaneji a stoji nekolikanasobne vice. Navic nabidka je tak strasne siroka, ze nevim co by to muselo byt za monster obchod. Aha...skladem nemaj skoro nic.
www.nejkola.cz/bsc-tfx15-
7x15-4x100-et38-gold-ultra
-lehke-5-kg.html
Tak sem na něco zajímavého narazil...ale nevím jak to s těmy koly je, nezdá se mi že by v rozměru 7x15 dělaky za 2 tis. kolo které váží 5kg, na 2 emaily mi zatím neodpovídají. Protože sem jim psal jestli k nim mají nějaké podrobnější info a jestli si je můžu na místě v Olomouci prohlédnout - konstrukci a zvážit,případně odkup. Tak možná proto neodepisují
Tak sem na něco zajímavého narazil...ale nevím jak to s těmy koly je, nezdá se mi že by v rozměru 7x15 dělaky za 2 tis. kolo které váží 5kg, na 2 emaily mi zatím neodpovídají. Protože sem jim psal jestli k nim mají nějaké podrobnější info a jestli si je můžu na místě v Olomouci prohlédnout - konstrukci a zvážit,případně odkup. Tak možná proto neodepisují

-> myschaak AZNP K.Hora: To jsem docela zvědavej, jakej bude konečnej výsledek..-> Zazaa: 

-> m8rinek: ok,díky za info)
-> Jozka: 6ky
-> Jozka: 6ky
-> Jozka: staci umet cist ... 

-> myschaak AZNP K.Hora: Měl jsem kdysi jedny 14x5.5 v merku ještě na kilo, ale nakonec jsem do nich nešel.. Taky že mí tehdejší pískovači mi řekli, že by z nich nic nezbylo. Dneska už by to byla jiná.. Ty 13" mají jakou šířku?
-> myschaak AZNP K.Hora: komaxit stáhnout chemicky a disk jen lehce přepískovat, pískováním komaxitu docílíš úběru základního materiálu v plochách a v hranách ti zůstane barva...
-> Urbi: jak je to komaxit tak to neotryskáš...možná nějakým spešl abrazivem to jde,nevim...slyšel jsem že se to nedá opískovat,minulej tejden jsem si to i zkusil....

-> myschaak AZNP K.Hora: Jaktože nejde opískovat ? Jinak jsou i velice kvalitní jiné laky než komax posléze. A na čem se ty kola origo nachází a kde se dají sehnat takový lehký kola ?
-> Jozka: jojo,13ky
a aktuálně jsou v komaxitu,je to hnus a opískovat to nejde....musim to dát vylouhovat
a aktuálně jsou v komaxitu,je to hnus a opískovat to nejde....musim to dát vylouhovat
-> myschaak AZNP K.Hora: To jsou 13"? Co si pamatuju, tak jsem tyhle CD28 viděl jen 5.5x14 nebo 6x14.. A viděl jsem i jejich hliníkový repliky novodobý a ty maj skoro 6.5 kg/kus (v rozměru 6x14).
Prášky jsou na různý teploty spékací, 180, 190, 210°C.. Ale i kdyby neshořely, tak bude nesjpíš jinej problém.. oxidace bude v peci donekonečna vybublávat na povrch..
.
Prášky jsou na různý teploty spékací, 180, 190, 210°C.. Ale i kdyby neshořely, tak bude nesjpíš jinej problém.. oxidace bude v peci donekonečna vybublávat na povrch..

-> pistaa: prosim tě,to neblázni,už jsou v pohodě.Zjistilo se to až když se zouvaly.Mamka asi pospíchala z nákupu)
-> Bery: vyzerajú pekné a komplikácia má mrzí
-> Zazaa: kurva,tak to je asi víc typů,já je mám v 6J a mají 5,4... - cca 3 stránky z5 jsem je sem dával s fotkou...
Tyhle jsou sympatický,konečně bude vepředu pohledově stejný kolo až to přivezu z laku.
Jinak díky za odlakování)A Štěpánovi za dovoz))
Tyhle jsou sympatický,konečně bude vepředu pohledově stejný kolo až to přivezu z laku.
Jinak díky za odlakování)A Štěpánovi za dovoz))
-> Bery: myslis ATS classic ? ja je mam v 7" a maji 5.3kg ...
Další ATS jsou po odlakování doma a dneska jsem je vážil 6J x 13 et 13. Oproti známým 5ti paprskům 300g méně,takže 5,1 kg.
-> TTomas: hm tak to bude asi tutově elektron když kouknu na ty váhy od tebe...nevadí....pořešíme
tak zas neco pro porovnani ze sveta japonskych vozu :-)
- original kolo Suzuki Vitara V6 Long - Enkei 6.5x16 + pneu 215/65 R16 Bridgestone Dueler HT 17.2kg
- original kolo Suzuki Vitara V6 Long - Enkei 6.5x16 + pneu 215/65 R16 Michelin 19.2kg
- original kolo Subaru Legacy 2005+ 7x17 + pneu 215/45 R17 Bridgestone Potenza RE050 18.2kg
zrejme maj francouzi tezsi tmu, nebo co :)
- original kolo Suzuki Vitara V6 Long - Enkei 6.5x16 + pneu 215/65 R16 Bridgestone Dueler HT 17.2kg
- original kolo Suzuki Vitara V6 Long - Enkei 6.5x16 + pneu 215/65 R16 Michelin 19.2kg
- original kolo Subaru Legacy 2005+ 7x17 + pneu 215/45 R17 Bridgestone Potenza RE050 18.2kg
zrejme maj francouzi tezsi tmu, nebo co :)
Jsem nedávno zjistil že firma Cromodora má výrobu i někde na ostravsku.
-> myschaak AZNP K.Hora: Jasny. Ono jich je nastesti k mani celkem dost. Kazdopadne diky za tip:) Trosku jsem patral a pan google to celkem potvrzuje....
Cromodora 6J x 13 (HF S1): 3.75 Kg
Campagnolo 6J x 13 (HF S1): 4.2 Kg
Cromodora 6J x 14 (HF S2): 4.5 Kg
Moc pekny vysledky a mozne to pochopitelne je. Kazdopadne tyto uvadene jsou elektron
Cromodora 6J x 13 (HF S1): 3.75 Kg
Campagnolo 6J x 13 (HF S1): 4.2 Kg
Cromodora 6J x 14 (HF S2): 4.5 Kg
Moc pekny vysledky a mozne to pochopitelne je. Kazdopadne tyto uvadene jsou elektron

-> Pavel P..: já měl v ruce samý lehký teda no
-> havlik: no teda mám pocit že ty moje byli těžký jak kráva a byli to 7×13 oproti třeba apollu... ale nevážil jsem je takže nevim o kolik.
-> Pavel P..: jo no TTomaš to má jistě zmáknuté líp, ale rozhodně je to teda pěkně lehká slitina:)
-> TTomas: ještě je zkusim zvážit jinde....ale i kdyby o 0,2kg váha kecala tak maj 3,7kg,což je slušný...dávat pryč je nehodlám...každopádně kdyby tak o tobě vim)
-> havlik: tak on to nebyl vyloženě elektron ale slitina pěkně mizerná...
-> Pavel P..: no já vim prd jak starý jsou tamty ale počítam něco kolem roku 70
e: třeba ty ATS co mam ted jsou z roku 73
e: třeba ty ATS co mam ted jsou z roku 73
-> havlik: no tyhle byli 35let starý
-> Pavel P..: hm asi jak který zdá se ty co sem měl na simce byly libový, ty co mam z alfy doma jsou taky na pohodu
-> myschaak AZNP K.Hora: To asi bude tim Sencorem:) Predesle vazeni jupiku ma taky 5.3 misto 5.1. Pochopitelne verim, ze budou lehoucke, ale pokud jsou to 6/13 tak 3.5kg fakt neverim. Cromodora dela velice pekny kola, ale vsechny co mi prosli rukama byly slitiny hliniku a ne elektron. Tento se z fotky zda bez koroze materialu, takze bych to na elektron taky spis netipoval. Kazdopadne dalsi pekny lehky kola:) Kdyby jsi nevedel co s nima, tak je klidne rad dam doporadku. Drasta si s nima hrave poradi at uz je to co je to, jen to pochopitelne neni zadarmo.
Ted kdyz koukam na ten detail, tak tam nejaka srtuktura videt je...budto piskovani nebo je to elektron
Ted kdyz koukam na ten detail, tak tam nejaka srtuktura videt je...budto piskovani nebo je to elektron

-> havlik: akorát pěkně sračkovej.. měl jsem Cromodory na Fiata 124 Spider a byli jak když když je pocákáš cementem, takový hrudky a když jsem jí odloupnul a vyškrabal tak pod tim vyoxidovaná díra.
-> myschaak AZNP K.Hora: proc? Drasta elektron opravi

-> m8rinek: 205°?
ne,jen jsem tu kdysy někde četl že je problém elektron vs komaxit,někdo říkal že to jde,někdo že ne.....

-> havlik: tak to je docela v hazlu bo bych je potřeboval opravit...jedno má zevnitř uštíplou patku,druhý lehce koplý-prasklina tam je....ale byly obutý a neutikaly tak to možná nebudu ani řešit,zvenku to vidět není
-> myschaak AZNP K.Hora: práškovka se vypaluje při cca 200°, při kolika myslíš, že se hořčík vznítí?
-> myschaak AZNP K.Hora: cromodory jsou ve vetsine pripadu elektron
-> Eidy: věř mi že není...ten jupík je oproti tomu jak ze železa....ale zas je na nich komaxit-snese elektron komaxit bo shoří v peci?)
-> myschaak AZNP K.Hora: To snad není možný 
Edit: Není tam náhodou 13,5?

Edit: Není tam náhodou 13,5?
ale tipněte cromodora 6x13 4x130
dneska jsem byl něco zout....jupík už tu máme....
-> Eidy: hezká volba. Stejně bych ale pořídil nějakou jetou závodní pryž na prasení a tohle na parádu
-> vhml: o ždibec 

-> Eidy: pořídil si o číslo širší jo? 

Semislick Toyo Proxes 205/55R14 dle oficiálních údajů 8,9kg, dle mojí váhy 9kg.
Moje přední kola 7kg, zadní 8kg. Zatím
Moje přední kola 7kg, zadní 8kg. Zatím

-> TUNER:

Sice fotka na prd,ale aspoň něco.....včera jsem přezouval na zimáky a montoval komplet bremba na celý auto,tak jsem to rovnou zvážil.......jo a ještě jednu zajímavou fotečku kotouče..... ))) Jestli bude moc OT,ptrotože to přece jen nejsou kola (i když velikostí se to 13" škoda ráfkum blíží )))....tak to smázněte ;-)
OZ + 225/55-17"
XC + 215/65-16"
OZ + 225/55-17"
XC + 215/65-16"