skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
tekouci prase
06:43:05
19.04.2020
19.04.2020
Jarda - zrušená registrace
-> COL 18.04.20 13:22:39: prosimte, mas pravdu, jsem vul, to byl jen placebo efekt :) ja mam na jedne strane prase 22 a na druhe 19, nejak jsem to tenkrat pri pripravach na Turecko podelal
21:00:14
18.04.2020
18.04.2020
SO545
-> Eidy 18.04.20 19:49:14: to potvrdzujem...sice to chce trosku discipliny ale obcas preslapat brzdy a spojku dost predlzi zivotnost.
19:49:14
18.04.2020
18.04.2020
Eidy
-> COL: Aha. Já to pochopil tak, že to zase teče i po výměně. Na zabránění opakování asi silikonový olej pod prachovku, aby se to mastilo a pak pravidelné prošlápnutí pedálu. Já to praktikuju už 20 let a nikdy mi nic nevyteklo, přestože Kóča toho taky moc nenajede. Prostě si sednu do auta a pošlapu pedály. Ono se to všechno malinko hne a nepřilepí.
19:22:16
18.04.2020
18.04.2020
COL
-> Eidy:
To auto jsem s tim dostal, takze jsem tam nic nemontoval.... Spis prepokladam, ze tam dal pred nejakym casem nekdo nova fragokovacka prasta a pak se s tim skoro nejezdilo...
Na gumickach jsme nenasel zadny problem...
Vnitrek prasat krasnej uvnitr, hnusnej na te strane a tam, kde byla prosakla kapalina ven proste od gumicky ven, kde brzdovka a atmosfericka vlhkost udelaly sve.
Proste zanovne vypadajici prasata, gumicky dobre a byla obe vytekla...
Dal jsem tam nova prasata stejneho typu, tak mne zajima, za jak dlouho se to stane a jak tomu treba zabranit.
To auto jsem s tim dostal, takze jsem tam nic nemontoval.... Spis prepokladam, ze tam dal pred nejakym casem nekdo nova fragokovacka prasta a pak se s tim skoro nejezdilo...
Na gumickach jsme nenasel zadny problem...
Vnitrek prasat krasnej uvnitr, hnusnej na te strane a tam, kde byla prosakla kapalina ven proste od gumicky ven, kde brzdovka a atmosfericka vlhkost udelaly sve.
Proste zanovne vypadajici prasata, gumicky dobre a byla obe vytekla...
Dal jsem tam nova prasata stejneho typu, tak mne zajima, za jak dlouho se to stane a jak tomu treba zabranit.
17:27:01
18.04.2020
18.04.2020
Eidy
-> COL: A vnitřky prasátek jsou hladký a lesklý bez koroze nebo poškození? Nebo nemáš lehce natrženou gumičku třeba montáže?
13:22:39
18.04.2020
18.04.2020
COL
-> Jarda: to je divný, pokud jsou hadice normálně průchozí, musí být všude stejný tlak, bublinka nebublinka. určitě jsi neudělal nic jinýho, ani tu brzdu nerozebral?
10:45:25
14.04.2020
14.04.2020
-> COL 14.04.20 01:00:02: njn, tak cim by to mohlko byt, driv se to chovalo tak, ze prvni ostre slapnuti na brzdu to slo do prava a druhe slapnuti do leva, ted po vymene brudovky to jde uz jen do prava, at slapnu kolikrat chci, pakny zanovni azbestaky (cca 60tis.km) bubny slusny, rucka brzdi soumerne, pistky v praseti chodi
To podtekani, vycistit a namazat, ale jestli to nebude tesny, tak to potece stale :/
edit: odvzdusneno PZ kolo a uz brzdi paradne soumerne, sla nejaka mala bublinka...
To podtekani, vycistit a namazat, ale jestli to nebude tesny, tak to potece stale :/
edit: odvzdusneno PZ kolo a uz brzdi paradne soumerne, sla nejaka mala bublinka...
01:00:02
14.04.2020
14.04.2020
COL
-> Jarda: vzduch ani samostav by na intenzitu brzdeni nemely mit vliv.
Jestli to podteka ten tesnici krouzek, tak jsou to pekny sragory . Ani mne nenapada, jak to vyresit
Jestli to podteka ten tesnici krouzek, tak jsou to pekny sragory . Ani mne nenapada, jak to vyresit
10:09:32
12.04.2020
12.04.2020
-> COL 11.04.20 23:14:47: jj, to bude nejpravdepodobnejsi, ale kdyz to ocistis a gumka nebude volna, tak to musi byt ok, ja vse vzdy jeste pomazavam molykou G vazelinou
Jinak me na STK rekl, ze mi PZ kolo brzdi trosicku min, prasata mam obe 22, ale kazde davane jindy, taky pragokov, tak se na to budu muset taky mrknout, loni na jare jeste pisky na obouch stranach chodily vsechny pekne... me napada samostav (ten mam nazinkovanej) nebo nejakej vzduch, rucka brzdila naprosto OK, vetsinou jsem to mival opacne
Jinak me na STK rekl, ze mi PZ kolo brzdi trosicku min, prasata mam obe 22, ale kazde davane jindy, taky pragokov, tak se na to budu muset taky mrknout, loni na jare jeste pisky na obouch stranach chodily vsechny pekne... me napada samostav (ten mam nazinkovanej) nebo nejakej vzduch, rucka brzdila naprosto OK, vetsinou jsem to mival opacne
23:14:47
11.04.2020
11.04.2020
COL
Tekouci prase neni nic az tak divneho. Nicmene na bilym aute, co davam dohromady, jsem rozebrazl zadni brzdy, jedna se kousala, jedna byla ok. To auto v nedavne minulosti moc nejezdilo - poslednich 10 let tak 500km rocne. Nasel jsem v obou brzdach vytekla prasata, jedno vic, jedno min. Vytekle a pohyblive byly prave casti prasat, leve byly zatuhle. Zajimavy je, ze tesnici gumicky vypadaji naprosto v poradku - pekne pruzny s primerenym presahem, nijak naleptany ani jakkoliv poskozeny. Samotna prasata po otreni prachu jsou jeste docela hezky pozinkovana, nevypadaji nijak moc jete. Jsou to fragokovy, az na jednu vyrazenou cislici nachlup stejny odlitek jako ty, co jsem tam dal misto nich. Vubec ty brzdy byly celkem zanovni, oblozeni temer nesjete s jasne citelnym potiskem FER OS2xyz z boku.
Muze mi nekdo rici proc to vyteklo a kudy? Nic podobneho jsem na jinych taky skoro nejezdenych autech nevidel. Napada mne jedine mezi tesnicim krouzkem a pistkem.
Muze mi nekdo rici proc to vyteklo a kudy? Nic podobneho jsem na jinych taky skoro nejezdenych autech nevidel. Napada mne jedine mezi tesnicim krouzkem a pistkem.