5q převodovka (suchá) 3 a 4 rachtá

prohledat
5 příspěvků (zobrazeno 1 až 5) od 30.10.2017 do 30.10.2017, založil/a Jajda
řadit dle data
16:47:42
30.10.2017
Eidy
-> Jajda: Mě táhlo drnčí taky a fest. Ale jen při určitých otáčkách a konstantní rychlosti nebo malé zátěži. Pod velkou zátěží nikdy. Motor se nějak našponuje a přestane to. Abych to rukou uklidnil, musím použít dost velkou sílu, aby to ztichlo. Proto si myslím, že je to od toho. Co ještě taky pomáhá, tak tlačit na páku. Buď dopředu nebo dozadu, dle zařazené rychlosti. Ale to samozřejmě nedělám dlouhodobě. Jen jsem tím zkoušel, čím to je.

SB=silentblok.
15:59:34
30.10.2017
Jajda
Závisí na prudkosti akcelerace, ale fakt jen trojka a čtyřka. Jinak kryt jsem sundaval, strkal tam ruku, tím, že jsem chytl tyč řazení a potáhnul nahoru, tak to trošku přestalo, ale ne úplně. Co myslíš tím SB motoru a převodovky? Silentblok?

Ještě bych měl napsat, že převodovka je přichycená vrchem přes tohle:

www.speedpro-classic.eu/t vrdy-silentblok-kvaltove-p revodovky-skoda-p-13609.ht ml

Ale to s tím asi nesouvisí, to by podle mě rezonovalo podle otáček motoru a nebylo by to závislé na zařazené rychlosti.
15:28:15
30.10.2017
Eidy
-> Jajda: A závisí hluk na prudkosti akcelerace? A je to hluk z převodovky nebo jen drnčí táhlo? Takové zvonění. Ono to nemusí být v převodovce, ale jen rezonance. Zkus malinko hnout předstihem a projet to znovu. A nebo nejlépe sundej dekl na tunelu a pevně stiskni (případně zkoušej zvedat) táhlo řazení. Jestli bude klid, tak je to jen rezonance a s převodovkou to nesouvisí. Pak to může být o SB motoru a převodovky.
15:13:32
30.10.2017
Jajda
Jo abych upřesnil, ten zvuk se nese po tyči řazení. Čím prudší akcelerace, tím větší kravál. 1,2,5 je v pohodě.
15:12:32
30.10.2017
Jajda
Ahoj, při akceleraci mě rachtá třetí a čtvrtý převodový stupeň (kovový zvuk) při akceleraci, převodovka už byla dvakrát na opravě u jednoho mezi škodovkáři známého převodovkáře. Prvně jsem ji dával po koupi na prohlídku, něco se na ní dělalo už ani nevím co, napodruhé odešel synchron trojky, ale tohle je úplná novinka.

Od poslední opravy najeto tak 1500km, to přece není možné, aby to takhle odcházelo. Převodovky už snad můžu měnit na čas.

Nemá s tím někdo zkušenost na suché 5Q 4,22?
Extreme Tyres