skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
samosvor felda
21:01:42
29.04.2014
29.04.2014

zdeny10
provedl jsem testy dle vašich rad plus jsem to ještě porovnával se sériovým autem a špéra tam fakt není. Ještě jednou díky za rady kluci :-)
09:53:31
27.04.2014
27.04.2014

zdeny10
to zni taky logicky.....i k tomu mozna nakonec dojde....
09:46:12
27.04.2014
27.04.2014

StepaNoFUN
-> zdeny10: No pokud je to skládačka v "neznámým" stavu, tak bych ji rozebral, zkontroloval a složil. Alespoň budeš vědět co to je zač. A než odepsat slušnou převodovku kvůli vysypanýmu ložisku, nebo vypadlýmu šroubku, tak je lepší maličko investovat do její kontroly. Je to otázka pár stovek...
09:03:22
27.04.2014
27.04.2014

zdeny10
ten příběh toho fáčka, ze kterýho to je, je na dlouhé vyprávění. Nakonec se rozprodával na díly a já si z něho odkoupil výfuk a právě převodovku. Měli v tom být šikmé zuby a při výměně víčka převodovky (kvůli odlišnému silentbloku) jsme zjistili, že minimálně na "pětce" jsou zuby rovné. Ale podle hučení převodovky za jízdy to vypadá, že jsou rovné všechny. Jsem třetí majitel, přičemž ten druhý mi o převodovce řekl jen informace, které mu předal ten první - on to rozebrané neměl(to je guláš co?). Každopádně zadarmo určitě nebyla, ale na druhou stranu - pokud to tu špéru opravdu má, tak zas byla za hubičku. Nechme to plavat. Uvidíme co to vydrží a nevydrží na závodech :-)
23:14:30
26.04.2014
26.04.2014

Bery
převodovka se svorem taky bývá za jiný peníze,myslíš že by to tam někdo nechal zadarmo?to by byl náhodou dobrej bonus.těch pár poloos vem čert,to se nechá vychytat.
19:55:28
26.04.2014
26.04.2014

zdeny10
Mame stejny problém.....nez napisu svoji reakci tak tu naskáče hned několik prispevku. Diky kluci. Zkusim ten způsob s "pridrzenim opačného kola" :-)
19:53:56
26.04.2014
26.04.2014

zdeny10
To same si myslim i ja. Zni to logicky.....točí se mi to obráceně....ale otázkou je jestli je to pravidlo. Co třeba když jsou znicene ty lamely na spere a tudíž to třeba nezavira jak ma? Ale fakt jen spekuluju a spis hledam chyby. Ale ztotožňuju se s názorem ze opacne se otacejici kola charakterizuji převodovku bez spery. Diky :-)
19:51:38
26.04.2014
26.04.2014

StepaNoFUN
-> Kuladmin: -> Bagrr- máma mele Emu: Kuwa než já to sesmolím, tak jste rychlejší. :-D
19:50:21
26.04.2014
26.04.2014

StepaNoFUN
Zvedni obě přední kola do vzduchu a když budeš s jedním točit a druhý se bude točit stejným směrem, tak tam špéra je. Pokud se bude otáčet opačně, tak není. Navíc spéru bys poznal i při tlačení v garáži. V rejdu to se samosvorem těžko sám po rovině utlačíš...
19:50:15
26.04.2014
26.04.2014

Kuladmin
Na zvedáku to poznaš určitě - zařad, otáčej jedním kolem a druhé musíš být schopen udržet v ruce. Pokud tak jest tak je to obyč diferák bez ničeho.
19:49:04
26.04.2014
26.04.2014

Bagrr- máma mele Emu
Mám zato, že když je auto na heveru a točí se ručně kolem, tak když není špera tak druhý kolo se točí opačné a když je, tak se točí stejným směrem...
19:38:54
26.04.2014
26.04.2014

zdeny10
Ahoj kluci.
Je to možná dotaz svědčící o mé základní neznalosti, ale nevím jak jinak ŠETRNĚ to zjistit. Mám autokrosovou feldu a na letošní sezónu jsme osazovali jinou převodovku. Jezdila v rally favoritu. Má to rovný zuby, je pěkně složená, ale....je tam špéra nebo ne?
Zkušenosti se samosvorem nemám absolutně žádné, ale protože už jsem na závodech viděl nejeden předohrab, na kterém se trhaj poloosy kvůli špéře, tak bych z ní úplně nadšenej nebyl (i za cenu nižší trakce). Ale fakt nevím. Možná to sleduju víc než jindy, ale přijde mi že ve velkém rejdu má vnější kolo tendenci také tahat. Ale třeba je to jen pocit. Zkoušel jsem to ve velice malé rychlosti při otáčení na křižovatce při testovacích jízdách.
Kluci dá se nějakým způsobem zjistit (třeba na heveru), zda tam špéra je nebo ne? Rvát to pod plným plynem někde na parkovišti s tím, aby druhej člověk sledoval, jestli vnější kolo hrabe se mi zrovna dvakrát nechce :-(
Díky za radu a omlouvám se za možná loupý dotaz :-)
Je to možná dotaz svědčící o mé základní neznalosti, ale nevím jak jinak ŠETRNĚ to zjistit. Mám autokrosovou feldu a na letošní sezónu jsme osazovali jinou převodovku. Jezdila v rally favoritu. Má to rovný zuby, je pěkně složená, ale....je tam špéra nebo ne?
Zkušenosti se samosvorem nemám absolutně žádné, ale protože už jsem na závodech viděl nejeden předohrab, na kterém se trhaj poloosy kvůli špéře, tak bych z ní úplně nadšenej nebyl (i za cenu nižší trakce). Ale fakt nevím. Možná to sleduju víc než jindy, ale přijde mi že ve velkém rejdu má vnější kolo tendenci také tahat. Ale třeba je to jen pocit. Zkoušel jsem to ve velice malé rychlosti při otáčení na křižovatce při testovacích jízdách.
Kluci dá se nějakým způsobem zjistit (třeba na heveru), zda tam špéra je nebo ne? Rvát to pod plným plynem někde na parkovišti s tím, aby druhej člověk sledoval, jestli vnější kolo hrabe se mi zrovna dvakrát nechce :-(
Díky za radu a omlouvám se za možná loupý dotaz :-)