skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Fel. 1,6 - rachotění
Tak jsem rozebral komplet tlumič na pravé straně. Nic nenalezeno. Tak jsem zkusil podlepit dosedací místo tlumiče ke kastli a to je ono. Takže už konečně ticho:) Děkuji všem za rady
-> Majki: zkusil ale moc tomu neverim
-> kamikaze: to z prvního odkazu mám nové. Takže to bylo cele venku a tam to urco není. Zkusil asi i ještě vyndat znovu tlumictlumic. Prostě zahada.
-> Pavell: zažil.... docela otravne a dlouho jsme na to nemohli přijít... chyť třmen a zaklepej s tim nebo kopni do kola 

Zkus se podívat, jestli nemáš povolený šrouby na tomto, jak k převodovve, tak silentbloky.
www.autodilycz.cz/zbozifo to/is_168006_drzak-ulozeni -prevodovky-komplet-xs-6u0 199427a.jpg
www.autodilykrc.cz/_obcho dy/.../vzpera-prevodovky-r eakcni-6u0199851-0.jpg.big .jpg
www.autodilycz.cz/zbozifo to/is_168006_drzak-ulozeni -prevodovky-komplet-xs-6u0 199427a.jpg
www.autodilykrc.cz/_obcho dy/.../vzpera-prevodovky-r eakcni-6u0199851-0.jpg.big .jpg
-> Majki: brzdový třmen? To jsi někdy zažil? Měl jsem ho dole komplet...
-> Pavell: zkus kouknout jestli nemáš volny třmen....
-> Athlonek: aha....no to jsou vyhlídky. Budu pátrat dál...díky
-> Pavell: Něco podobného jsem měl u Fáčka, dělalo mi to když jse rozpadnul silentblok co je ve vodní pumpě, při prudšim rozjezdu to dělalo srašný rachot, takove vrnění, jak šli vibrace z agregátu přímo od karoserie, když se opřela vodní pumpa o držák, co je namontovaný na karosérii.
-> Eidy: n otěžko řícz jestli je to to samé co pak slyšim při jízdě, zkoumal jsem to sám
-> Pavell: Tak zvedni kapotu a někdo ať ti nastartuje. Pokud to rachtá při startování, třeba to poznáš.
-> Kocvin: Kéž by to bylo tím. Páč jinak už nevím...jen měnim díly a výsledek stejný
-> Pavell: Když je volné to závaží, tak to při akceleraci/deceleraci opravdu dělá bordel.. Zkus ho sundat a uvidíš :)
-> Kocvin: Ten si nechám až nakonec. Podle mě to v nápravě neni. Co to řazení? Mě to přijde jak sřípnutí gumy...Zkusim to závaží.....Otočit s nim jde rukou. Je to záhada, takhle dlouho jsem nikdy nic neřešil..

-> Pavell: Jo myslím ten malý. My to děláme na velkém lisu a je to brnkačka.. Mohlo by to jít i ručně na stole.. Velké kladivo mrkev ze stodvácy a pojďme..
Zpátky ho můžeš nalisovat přes závitovku a dvě tlusté podložky nebo ořech :)
edit: Je pravda že na tenhle silentn bych se díval jako poslední, moc často jsem ho u feldy neměnil.. Tam spíš odchází ten zadní..
Zpátky ho můžeš nalisovat přes závitovku a dvě tlusté podložky nebo ořech :)
edit: Je pravda že na tenhle silentn bych se díval jako poslední, moc často jsem ho u feldy neměnil.. Tam spíš odchází ten zadní..
-> Kocvin: kterej mysliš? ten malej jak je tam nalisovanej? Ten jsem neměnil a utahoval jsem při zvednutém autě, ale co jsem ho kontrolval když bylo venkku rameno tak vypadal ok..Jak ten se mění? Doma asi neudělam že? Mám ho v zásobě ale nevim jak vyměnit.
-> Pavell: Přední silentblok ramene jsi dotahoval až na zatíženém voze?? To se mi taky stalo že jsem ho dotáhl na zvedáku, když bylo rameno svěšené. On se pak utrhne a dělá bordel..
-> Kocvin: To závaží je ale volný....To se mi ale nezdá, no můžu ho zkusit vyndat..Nene, nic do volantu nejde. Náprava je teď prakticky zrepasovaná..Horní uložení po výměně....Prostě když přeřadim, a rychle pustim spojku a přidám plyn tak to zavrže...
-> Pavell: Co horní uložení tlumiče je ok? A spoj těhlice s tlumičem není volný? Jako první by mě napadl zadní silentblok ramene ale když říkáš že jsi ho měnil..
Někde se tu i řešilo že může dělat hluk to závaží na poloose když je volné..
A jde fakt jen o zvukový efekt nebo to i kope?
Někde se tu i řešilo že může dělat hluk to závaží na poloose když je volné..
A jde fakt jen o zvukový efekt nebo to i kope?
-> wattanen: Rameno jsem měl celé venku, tam to nebude. Ten silent co píšeš je taky nový....Jo a zarachotí to i když nastartuju. Když zkusim zahýbat s motorem tak nic. Přijde mi to jak od uložení tlumiče, ale tam je vše vyměněno, namazáno
Zdárek a co ty šrouby co drži ten jeden silent v podlaze a nebo se podivej na rameno jestli nepovolil jeden ten svár. Jak je to z dvou kusů, tak je to bodovaný a jednou sem se s tímhle setkal na svým autě.
Zdravím, už asi týden řeším zvláštní "rachotění" nebo vrzání od předního pravéhokola. prostě těžko popsatelný zvuk. Dělá to při prudším rozjezdu, nebo při rychlém pouštění spojky, tak se to ozve z pravé strany motorového prostoru. Asi. Jako prvotní věc jsem měnil prasklou pružinu, pak silentblok motoru, převodovky, čepy komplet, věci na stabíku, pružiny, uložení tlumiče a ty sračičky okolo něj. Nevím co dál zkontrolovat, namazat....Hlavně to dělá když pojedu třeba na dvojku a budu jen pouštět plyn a zas přidávat, prostě s tim cukat tak to dělá. Je to šílený :)Všechny měněný díly byly trochu poškozený, ale nic tragickýho.
Mám tam ještě dost volný řazení, tak mě napadlo ho uplně demontovat a projet to na jedničku. ...
Poraďtě někdo něco....díky
Mám tam ještě dost volný řazení, tak mě napadlo ho uplně demontovat a projet to na jedničku. ...
Poraďtě někdo něco....díky