Výmena gufera

prohledat
8 příspěvků (zobrazeno 1 až 8) od 09.02.2014 do 10.02.2014, založil/a Darson
řadit dle data
13:15:34
10.02.2014
Jozka
-> minno: No on taky se dá vyjmout i dost na sprosťáka, pak nahrubo napravit kruhovitost, poleštit šrámy jemným smirkem a šup s ním zpátky.. Stejně u kořene, kde se sune ložisko, většinou moc škod neutrpí..4

Jeden takovej komínek i jezdím - nový mám, ale když byly potřeba, nebyly k nalezení..10
12:37:51
10.02.2014
minno
Inak ak by náhodou bolo treba, tu majú ten komínok nový:

www.amd-autodily.cz/spojk a/vedeni-spojky.html
12:34:29
10.02.2014
minno
-> ozzman1000: To hej, každému ako pasuje. Ja som bol nútený to gufero meniť znova po 30 tis. km od repasu prevodovky a určite som nad tým nemienil stráviť týždeň, takže za pol dňa bolo hotovo aj s výmenou spojky.
12:10:57
10.02.2014
ozzman1000
-> minno:

dá sa aj tak ako píšeš, ale na "hardcore" škodovkára je to príliš jednoduché. Po správnosti je si to treba zariadiť tak aby sa pri banálnej oprave "zviezla" aj GO niektorých kľúčových celkov vozu 5

-> Darson:

keď to budeš vyberať von pozri si ako tam to gufero bolo uložené a bacha na to, lebo je smerové (s drážkami)
00:02:29
10.02.2014
minno
-> Darson: predpokladam, ze tu prevodovku mas v aute a nechystas sa ju ani rozoberat. Poradim ti na to jednu fintu, netrapit sa zbytocne s demontazou toho kominka povolovanim poliek prevodovky (riziko znehodnotenia tesnosti obalu prevodovky), respektive nevymyslat zbytocne neviem ake stahovaky a trapit sa s tym... Najjednoduchsie riesenie je zohnat si ten kominok druhy (z inej starej nepotrebnej prevodovky, alebo da sa celkom bezne kupit aj novy), stary kominok chytit sikovkami a vykrutit von (ide to lahko, ale poskodi sa) a nasledne druhy pripraveny kominok s novym guferom naklepnut za pomoci dreveneho spaliku (ide to tiez lahko) - nezabudnut dosadaciu plochu potriet silikonom aby to tesnilo. Hotovo. Vymena par minut prace a usetrene nervy. 1
23:27:24
09.02.2014
ozzman1000
-> Darson:

rozpoliť obal prevodovky, potom to vybereš 2 prstami, resp. to vypadne samo 4
22:56:01
09.02.2014
Jozka
-> Darson: Nahřívat jsem nezkoušel, jestli na to nějaká geniální finta, je taky by mě zajímala.. Navlíkám tak 40 cm trubky vnitřního průměru odpovídající vnějšímu průměru komínku natěsno - bezešvou (nebo poslouží i zevnitř na ten průměr obrobená do hladka) a trpělivě oťukávám..
20:05:33
09.02.2014
Darson
potreboval by som vymeniť gufero na spojkovom hriadeli prevodovky Š 125 a mám problém demontovať nátrubok. Drží poctivo, nejde ani hnúť. Viete mi poradiť nejakú fintu, ktorú používate na to, ako ho dostať von a nepoškodiť? Uvažujem, že trebárs nahriať teplovzdušnou poštoľou ...???
Extreme Tyres