skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Felicia-trhání volantu
Hele je to na 99% kloub. Buď v klidu já s tím jezdil ještě dlouho a pak mě při 110 vyletěli ložiska :D Asfalt ,podlaha, asfalt , podlaha tak jsem věděl že končím... Jinak vyměnit okamžitě!!! tohle je jen pro pobavení. Protože to je pak docela rána :)
a jakou značku tam dával, bohužel nevím :/
-> Kuladmin 27.12.13 19:11:12: : no měnilo se to v servise..sice v autorizovaném, ale stejně..
já nevím co tam dal nebo měl mluvím z vlastni zkušenosti já to mě lasi ještě původni bez manžet ..... :-D
-> kure: Tak pokud tam dal tu viku apod tak se pak nemuze divit ze mu to v 90 rve volant z ruky ze . Pokud ne tak pak je chyba v jinem opotrebovanem.

se smějete ale jak vám to začne rvát v 90ti z ruky volant to už taková prdel neni :-D
-> Milan 136: neeeee

-> Kuladmin: vika?

Ja se zeptam takhle jakou znacku jsi tam dal ten cos menil? Pokud nejakyho polaka apod tak chyba muze byt klidne zase v nem.

-> VooDoo- Ondris 26.12.13 23:39:33: : v tom případě to bude levý, jelikož pravý byl KO v létě..(chyběla i manžeta). Takže děkuji.
Myslíte, že má smysl vyměnit rovnou i ty zbývající dva vnitřní klouby?
Myslíte, že má smysl vyměnit rovnou i ty zbývající dva vnitřní klouby?
-> Koláčný: vnější kloub
Ja mel manzety taky ok ale po sundani byl kloub vymletej a vazelina plna zeleznejch supinek!!!
pravá vnější se měnila v létě (celý kloub byl KO), všechny ostatní se neměnily, nicméně jsou na svém místě
-> Koláčný: taky bych řekl kloub. jsou tam manžety?
-> Koláčný: Me tohle delal homokineticky kloub!
Zdravím, při poslední jízdě se mi několikrát stalo, že volant svévolně za jízdy prudce cuknul (žádné díry na silnici). Dělalo to jak při zařazené rychlosti, tak při volnoběhu. Zároveň při 4. a 5. rychlostním stupni při vyšších otáčkách je slyšitelný slabý traktorovitý zvuk z přední části auta. Nedávno se na voze měnili oba přední kotouče (servis). Děkuji za případné návrhy, o co by se mohlo jednat.