skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
náprava z rapida na 120ls
prohledat
30 příspěvků (zobrazeno 1 až 30) od 23.11.2013 do 24.11.2013, založil/a Jentsek120LS
-> havlik: a co je "s legem"?
-> havlik: ok opraveno plyn no stane se
Dobrá,děkuju moc za rady :)
-> Jentsek120LS: Komplet "nohavici" (včetně poloosy uvnitř), lanovody, brzdový hadice - to je vše. Buben je stejnej (akorát je dobrý si ho s tou poloosou zabrousit).
širokou kyvku :) takže teda jen poloosy :) ?
-> Jentsek120LS: To záleží co tam chceš dávat za nápravu. Na širokou kyvku můžou zůstat, na vlečku je to celý jiný
a ještě se chci zeptat na tom zadku musím vyměnit i bubny že?
-> Jentsek120LS: no jo neni to jak s legem v pokojíčku
tak to je trochu víc věcí než sem čekal teda :D :D
-> havlik: Ty máš dneska rejpavou co? 

-> OJOUCH: co je plin?
U sneku jde mezi pedalem spojky a brzdy a u hrebenu mezi brzdou a plynem!!
-> isti: Přesně tak...
-> dragon_cb_cz: OK,a ak sa nemýlím tak aj tá spodná volantová tyč je iná než u užovky.
-> isti: Pedálovka se musí předělat, protože u hřebenu prostě volantová tyč jde jinudy...
-> Jentsek120LS: Tak treba nahodiť široké polnápravy dozadu,dopredu spomínanú m-kovú a je pokoj.
-> havlik: V tvojom prísevku cítím nemalú ironiu.
-> havlik: V tvojom prísevku cítím nemalú ironiu.
-> Jentsek120LS: Na zadku vyměníš jen poloosy (teda - nohavice a poloosy, ale většinou to seženeš jako celek), brzdový hadičky a lanovody ručky. Ramena zůstávaj stejný.
ale tak to je jeden z dalších důvodů proč bych chtěl tu nápravu z rapida že je širší - nelíbí se mi jak sou zalezlý kola v blatníkách :D to radši udělám i tu zadní ;)
-> Jentsek120LS: Dalo by sa napasovať úžké ramená na m-kovú nápravnicu a tak by si mal zo zadkom pokoj.
o tý zadní nápravě vím ...:/ bratranec si dělá 130LR a dával tam tu nápravu se suchýma poloosama a jako vyšlo ho to na dost práce i peněz ale tak to já byhc převodovku nechal 4Q a normál nápravu na mokrý poloosy a na tý zadní se musí co vyměnit všechno aby z ní byla ta širší jen ramena a poloosy? nebo co všechno ? :)
-> isti: fakt jo? to neni možný.
-> isti: Protože je jinudy vedená volantová tyč
A to zase je neviem že prečo sa musí prerobyť pedálovka.
-> havlik: U zadnej náprave je to komplikovanejšie keď to chceš napr. z mokrej 4q na suchý 5q
-> havlik: U zadnej náprave je to komplikovanejšie keď to chceš napr. z mokrej 4q na suchý 5q
takže říkáš celkem náročná práce to předělat jo ? :D ale tak zase si myslím že to za to stojí ne? :)
-> Jentsek120LS: Musíš vyřezat díru do kastle a předělat pedály, a předělat brzdový vedení nebo dát propojky. A když dáš přední širokou nápravu tak budeš muset dát i zadní
jasný ale ta přední mě zajímá jestli tam je místo třeba na to hřebenový řízení jestli nemá jina úchyty atd...:/ protože to maticový řízení je špatný ...a navíc už na něm mám i vůli ...tak ted právě mám možnost mít nápravu z rapida i s brzdama tak jestli nebude nějakej problém než jí koupím ..
-> havlik: Ta jde taky, to nevíš? 

a zadní náprava?
Jde, na x způsobů. Záleží jakej si vybereš
Zdravím,potřebuji se optat jestli lze přidělat přední náprava z Rapida na škodu 120 LS r.v.83 - je to ještě užovka s bohužel maticovým řízením a proto bych chtěl z rapida hřebenový se čtyřpístovými třmeny.Děkuji