Vytržený silentblok

prohledat
57 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 22.10.2013 do 22.10.2013, založil/a Syny
řadit dle data
20:21:04
22.10.2013
Luboš
-> dragon_cb_cz: mám v blízkém okolí ještě 1.6 '00 a 1.8 '02 a problém s nadměrnou spotřebou oleje nemají, což ovšem víceméně nic neznamená 6

na nějaké ford forum kouknu, co tam o tom píšou
15:03:15
22.10.2013
Jabberwocky
Při shánění ojetiny není špatné sledovat fóra a kluby značek, o které má člověk zájem. Když prodává prověřený klubák na klubu, dá se občas udělat docela kauf. Ale to tady asi zdůrazňovat nemusím :-)
14:58:34
22.10.2013
dragon_cb_cz
-> Luboš: Já tohle řešil u auta jehož původ sice neznám, ale autorizovaný servis Ford se vyjádřil, že podle jim dostupných informací a stavu odhadují, že těch cca 190 tisíc na tacho odpovídá - byl to teda rok 99. A spotřeba se pohybovala tuším okolo 3-4 deci na 1000km, což mi přijde docela dost, pokud na každých 3000km mám dát za olej třeba 150 Kč tak to moc příjemné není (a už vůbec příjemné není, že to člověk musí hlídat).

EDIT: A co jsem následně hledal na Ford fóru, tak tenhle problém u 1.6ky není nic ojedinělého :/
upraveno 1x, naposled 22.10.2013 14:59:00
14:44:12
22.10.2013
Luboš
-> dragon_cb_cz: můj Focus 1.6i '03 sežere asi 0,5 L mezi výměnou (15tis. km), kanystr 5L oleje Ford Formula 5w30 je na netu běžně pod 600,- To mi nepřijde drahý.

Abych doplnil - najeto má na tachu 150tis., ve skutečnosti to vidím tak o 100 víc (původ D 4)
upraveno 1x, naposled 22.10.2013 14:44:21
14:23:42
22.10.2013
dragon_cb_cz
-> Syny: Nevím jak 1.8ka ale 1.6ka benzín ve Focusu je na vyšší spotřebu oleje taky náchylnější, a olej ve specifikaci která tam patří není vůbec levný.
14:16:40
22.10.2013
Syny
-> saskyn2: No to je mi jasny :/ Z toho mam taky obavy sehnat pak neco slusnyho. Ale to uz je zase neco jinyho no... Tady byl zakladni problem v tom, ze predchozi majitel to vubec neresil a jen jezdil, takze to auto bylo skoro na odpis uz kdyz jsem ho kupoval. To jsem ho zachranil a ac jsem to sam necekal, tak uz ho mam skoro 5 let. Ale za tu dobu je tam silene videt jak to slo cely do riti a to jsem se o to staral (i kdyz posledni dva roky tedy uz tak moc ne, no). Sam nevim co udelam, bude to chtit nejakej rozumnej kompromis. Ono resit TK pokazdy tim, ze budu doufat, aby tam muj zamej jeste mel znamy, mi uz taky nebavi... Neni tam kat, prave proto, ze to zralo olej uz predtim a spalil se - ted ho to zere asi 2x vic nez predtim. Uz to bude neco jako 120tka :) Sam nevim, ale ted je celkem zbytecny to resit, protoze minimalne rok budu v UK a to auto nepotrebuju. A ten rok snad ten Seat jeste pohromade vydrzi na to obcasny popojizdeni...
upraveno 2x, naposled 22.10.2013 14:18:25
14:10:13
22.10.2013
saskyn2
-> Syny: Jo tak jestli je to až takhle, tak máš pravdu že se vyplatí rovnou něco novějšího, jen ted půjde o to sehnat něco o co se někdo staral, aby si půlku těch věcí co si vypsal nemusel stejně měnit. Protože většina lidí přemýšlí stylem před prodejem to auto co nejvíc odjezdit pak načančat a střelit.
upraveno 2x, naposled 22.10.2013 14:13:30
14:06:34
22.10.2013
Syny
Spis necham opravit to nejnutnejsi a pak to auto necham brachovi na dojeti (ten nema tedko nic) a sam poridim neco jinyho. Nejen tedy, ze uz jsem X krat potreboval kombika na misto sedana do kteryho se diky malymu vlezu neda dat skoro nic, ale i kvuli spolehlivosti drobet. Potrebuju auto se kterym se nemusim bat jet treba do Alp a doufat, ze mi tam nekde nenecha... Se seatem jsem tam byl uz dvakrat, ale ted uz bych mel docela obavy teda...
upraveno 1x, naposled 22.10.2013 14:07:31
13:58:01
22.10.2013
Syny
-> saskyn2: Tak jasny, z casti mas pravdu, ale ten Seat ma problemy i jinde, ne jen se zranim oleje a napravou. To bych rovnou mohl udelat zadek, tam silenty taky uz nejsou nic estra, vymenit cepy pro loziska v bubnu + opet ty loziska. Vepredu vymenit komplet napravu, vymenit komplet motor, spojku, chladic, kterej tece (zalepeno srackou nalitou do vody), klimu, ktera neklimuje, vyvarit prahy, lemy, par mist vzadu na kastli a mozna i kus podlahy, rovnou vymenit tlumice, protoze ty uz maj taky dost a jedeme dal a dal...

Nejvetsi problem, bylo to, ze o todle auto se predemnou nikdo nestaral. Nikdo ho nijak neresil, ale to uz dohnat proste nemuzu. Proto si myslim, ze koupit dneska auto z nejakyho roku 2005, ktery je alespon drobet udrzovany, tak s nim musim 10 let vydrzet. Pak se to dostane chte nechte postupne do takovydleho stavu a holt se pak obmeni zase.

Ale uprimne se mi do toho Seata nechce dat ani koruna uz, protoze tam se resi porad neco, furt... Jednou chcije chladic, podruhy huci lozisko, pak je v pici manzeta na poloose, potom se vyrve silentblok, pak upadne kus masky, co se jen tak urve, pak sviti svetlo najednou do prdele, protoze to ma urvany drzaky a opravovany... Atd... Nevim, to bych mohl to toho porad pumpovat prachy a porad tam bude hafo mist co se muzou vysrat (a verim, ze vyserou postupne), bude to stary pres dvecet let a co z toho? Nakonec si reknu, ze ty prachy a cas co jsem do toho rval uz by dohromady daly davno jiny auto, se kterym bych celou tu dobu treba jezdil bez problemu. Treba taky ne no, to je otazka...
upraveno 1x, naposled 22.10.2013 14:01:46
13:45:34
22.10.2013
saskyn2
-> Syny: Známej má teda nějakýho starýho focuse snad 2000 rok a je to schnilý jak brambory, vždycky se mu směju že škodovka měla náskok už s felicií tam hnili jen 5 vrata, tady k tomu má schnilý i boční dveře, je to tddi a měnil vstřiky, turbo, a ješte nevim co všechno, vždycky příjde že chce něco objednat na slevu, naštěstí si to opravuje sám, tyčky zadního stabíku mění snad každý půlrok, ale je fakt že je kolenovrt a dává tam to nejlevnější tak to nevydrží, ale je fakt že focus jako auto není úplně špatné.

Nevim ale z mého pohledu je postup z plečky přes lepší plečku celkem nevýhodnej, ty máš vlastě ted možnost bud to co máš opravit, pokud ti to žere olej, sežen někde na vrakáči motor za 10, hod to celý někam do servisu a nešetři, myslím že s výměnou motoru, go přední nápravy a nějakejma pochystávkama v tom budeš tak za 25000 a budeš mít auto který bude 5 let jezdit. Pokud koupíš něco za 90 tak na tom budeš v podstatě stejně a stejný problém budeš řešit za 5 let znovu, s tím že za těch 5 let to bude zase vrak na vyhození, + je asi trochu lepší bezpečnost, jinak tam žádná pozitiva nevidím. Pokud koupíš slušnější auto např. za 180 tak bude sloužit dalších 10 let než z toho bude plečka na odpis, tj. pokud to budeš počítat v horizontu 10 let tak finančně to vyjde stejně,ale jinak se ti vyplatí koupit lepší auto už rovnou, kvůli bezpečnosti a tomu že za 5 let nebudeš opět řešit co s ním.

Jen muj názor, nic neradím ani nevnucuji, záleží na každém.
13:40:04
22.10.2013
Nwkt
-> Syny: Nevim, moje averze na Fordy 3 každopádně jakýkoliv auto s LPG a nízkým náletem je krajně podezřelý
13:18:23
22.10.2013
Syny
-> Nwkt: -> Jarda/felda: Co se vam nezda? Zrovna Focusy myslim, ze jsou docela dobry auta. Dieslu bych se u nich vyhnul a benzinaky maj myslim dobry. Navic to auto me docela sedi. Parkrat jsem v nem jel a jelo se mi v nem pekne. A to to byl ten slabsi 1,6. A kdyz by to melo jeste LPG, tak parada :) Jen to radio na kazety... :)
13:14:34
22.10.2013
Syny
Přesunu sem celou debatu, at nezasíráme jiné vlákno 6
13:10:06
22.10.2013
Eidy
Přesunuto z tématu Co jste dnes Podělali......

-> Syny: Náhodou jedničkovej Focus je dost spolehlivý auto. Mě se až tak moc nelíbí, ale chápu volbu.
12:42:43
22.10.2013
Jarda/felda

-> Syny 22.10.13 12:17:09: to už si nech toledo a budeš na tom stejně 3 3
12:39:57
22.10.2013
Nwkt

-> Syny: Ty voe ford f plynu 3 si věříš chlapče 3
12:17:09
22.10.2013
Syny

-> Nwkt: To je moc drahy na me... Kdybych auto kupoval ted, tak si sjedu pro todle - ac tedy tem kilometrum neverim :)

www.tipcar.cz/inzerat/for d-focus-18-i-16v-lpg-comfo rt-combi-se-cz-4062265.htm l
11:43:43
22.10.2013
Nwkt

-> Jarda/felda: Nebo koupí jinýho se kterým se jezdilo ještě hůř 47
11:41:51
22.10.2013
Jarda/felda

-> Syny 22.10.13 11:22:36: ono je lepší nevědět, o silentbloku si nevěděl a spokojeně jezdil, kdybys nevěděl jak jezdil ředitel tak passata taky koupíš 1
11:22:36
22.10.2013
Syny

-> Nwkt: No oni ho budou prodavat, az mi anglicka mise skonci. Ale uprimne, kupovat bych ho asi nechtel ani kdyby byl s nejakou VIP slevou. Sice ma pravidelnej servis a servisku + poctivy kilometry, ale kdzy vim jak s tim jezdil reditel, tak... :)
upraveno 1x, naposled 22.10.2013 11:22:48
11:19:01
22.10.2013
Nwkt

-> Syny: Zalobuj v práci ať ti nechaj passata 47
11:17:57
22.10.2013
Syny

No ted na to nemam nejak ani naladu ani cas to resit. Takze ted na to proste seru - stejne na tom takhle jezdim uz asi pres rok, jen jsem o tom nevedel :) A nekdy pred Vanocema se skusim domluvit s kamosem, jestli mi na to u nich v dilne mrkne, posoudi a pripadne to udela i se spojkou. Uvidim, kolik si za to rekne. Ja na to proste cas nemam a jedinej servis, kde jsem byl zatim maximalne spokojenej ma v sobotu a nedeli zavreno. Navic tam nikoho posilat nechci, protoze jsem se tenkrat se servisakem domlouval co za dily objednam ja a co on a jak to udelame a to si chci resit zase sam a ne pres nekoho. Tak pak se uvidi, ted to holt musi vydrzet jak to je. Stejne ale az se vratim, tak budu resit jinou karu, protoze todle me uz proste nebavi. Potrebuju auto "plug and play" a ne na tom kazdej mesic neco resit...
11:02:22
22.10.2013
Nwkt

-> Syny: Jsou servisy co dělají i soboty dopoledne
11:01:47
22.10.2013
Jarda/felda

-> Syny 21.10.13 13:35:02: rameno Vika stojí cca 500 samotnej silent asi 100,- 1
09:48:35
22.10.2013
Syny

-> Pavel P@nkáč: Jo jo, v sobotu a nedeli jsou na me v servisu vsici zvedavi. A nikoho jinyho tam s tim posilat nebudu, kdyz o tom vi prd.
23:05:33
21.10.2013
Pavel P@nkáč

-> Syny: jezis dej to do servisu nekomu sikovnymu on si stim poradi za 500kc4
14:58:16
21.10.2013
U-Geen

-> Syny: jo, upadne kolo, seat spadne na technika a reportaz na nove bude :-)
14:53:57
21.10.2013
castrol

-> aDAm: ale prd ved to predal 1
14:22:26
21.10.2013
Syny

-> MisakusX: Hrob aktualni skoro uz je, vsak pisu, ze to udrzuju jen z duvodu, ze kdybych koupil jiny auto, tak ho vyuziju jednou za 2 - 3 tydny na vikend a to je kravina, na to prave staci zatim todle s tim, ze to neni na zavody. Blby je, ze v breznu to musi projit TK, tak uvidime. Tam az to daj na ty jejich trhace silentbloku, tak mi rovnou upadne kolo a bude :)
14:20:01
21.10.2013
MisakusX

No tak nějaké peníze do toho investovat, to je samozřejěm zbytečné, je jasné, že se vypaltí střelit nebo dojezdit do hrobu, otázkou zůstává, jestli už ten hrob není aktuální možností. Podobné opravy znám, kdysi jsem chtěl vyměnit vzduchový filtr, zahlédl trochu zpuchřelou přírubu ... no a skončilo to výměnou sání a svodů a části výfuku.
14:17:12
21.10.2013
Syny

-> Luky: Kdyby na Rozvadove... Me desi vic Nemecko, skrz ktery pojedu cca 650km :)

Zimaky mi poslou s dilama v nakladaku :) No a ja si to pekne nekde na pakrovisti prezuju a zase jim ty letni hodim na korbu a pojedou zpatky :)
14:13:07
21.10.2013
Luky

-> Syny: a to by tě tady na ty crcačky nemohli vozit taky letadlem? 1 A nebo vrtulníkem?

Už jsi vymyslel jak se zimákama, abys to toho 13.12. nemusel nechat stát na Rozvadově? 1
14:12:38
21.10.2013
Syny

-> MisakusX 21.10.13 14:09:58: Prave ze to je shnily ta napravnice taky, tak nebudu menit rameno, aby mi to pak vytrhlo napravnici :) Te rikam, ze jak do toho clovek hrabne, tak to je na GO napravy, protoze pojedes dal a dal a muzes menti to a tamto... Ostatne to tady psal Minno na zacatku :) Jelikoz presne takhle zacala rekonstrukce skodovky, kterou jsem bohuzel kvuli jinym povinnostem nedodelal...
14:10:55
21.10.2013
Syny

-> Eidy 21.10.13 14:02:16: Na vikendy jednou za 2 - 3 tejdny litam letadlem. Autem jsem do UK odjel v srpnu po dovolenej a vratim se s nim v patek 13. :) v prosinci. To budu v CR zase cca 3 tejdny pres Vanoce a pak tam s nim po novem roce pojedu zas a vratim se s nim az nekdy v lete na dovolenou a po dovolene zase tam... A tak dale :) Mezitim ale litam letadlem s tim, ze Passata nechavam na letisti v UK a z Prahy me veze nas soukromej taxikar.
14:09:58
21.10.2013
MisakusX

Silentblok je na parádu :) všechno se to otáčí kolem pevného bodu, dokud tam bude, dá se s tím jezdit, i když to drkotá a mlátí sebevíc, jakmile bod zmizí, v první mírný zatáčce nebo díře půjde jedno kolo mírně šejdrem, druhý rovně a nikdo neví, kam pojede auťák. Jestli tam ten bod je zjistíš podle koroze a šroubovákovou metodou nejlíp sám. Je zatím vcelku teplo, já bych jel raději na bicyklu :)
14:09:00
21.10.2013
Syny

-> Eidy: Navic az s nim na Vanoce prijedu do CR, tak bude stat pred firmou. S reditelem jsem o tom mluvil a jako duvod mi uvedl, ze by mu to bylo jedno, ale ze by to pak po nem chtel kazdej, coz teda chapu. To auto neni napsany ve firme na me a tudiz s nim nemuzu mit soukrome jizdy, pac by me ho museli (dle debilniho zakona) strhavat z platu a to nechci ani ja, ani oni.

Takze na tydle popojizdky v CR jezdim normalne svym. Jen bohuzel uz to je ve stavu, kdy se to zacina retezovou reakci sypat. Pred mesicem jsem nalil do chladice tu sracku na lepeni, protoze zacla tect a jelikoz byl pred rokem menenej, tak proste uz to nema cenuresit. Kdzy koupim novej druhosku, tak to udela zas a origo stoji pres trojku. Navic ta vymena byl oprc, kterej uz delat nechci, pac jsem to menil bez sundavani klimy a jejich komponent. Cimz se dostavam ke klime, ktera je prazdna a chtela by naplnit - dokonce mozna nekde tece. Zadni loziska jsem resil uz asi 4x a ted jsem tam dal nejaky ukrajinsky asi 2x tak bytelnejsi, tak je zatim klid. Motor zere olej, huli jako lokomotiva, spojka na pokraji smrti a zacina to hnit. Traba zrovna napravnice je docela uz slusne chycena, prahy, za ktery se to zvadalo taky a lem tez. Jako vsecko jsou to veci co by se dali resit, ale ja na to nemam ani cas, ani naladu. To to radsi prodam nebo postavim na vrakac a koupim neco jinyho. Jen to ted nema smysl, kdyz jsem stejne furt v prdeli a to auto potrebuju jednou za 2 - 3 tejdny na vikend. Mezitim s tim jede obcas nekam po Plzni bratr, ale to taky neni zadnej zavodnik a o tom vytrzenym silentu vi.
upraveno 1x, naposled 21.10.2013 14:14:02
14:02:16
21.10.2013
Eidy

-> Syny: a ty teda na víkendy lítáš letadlem?
14:00:30
21.10.2013
Syny

-> Eidy: Jenze Passat je v UK 3
13:59:53
21.10.2013
Eidy

-> Syny: no a ty nemůžeš na tyhle crcačky použít služebního passata? Než řešit TK, opravy a pojistku na paštiku, tak to prodej za stovku a za ušetřený peníz kup naftu do passata.
13:48:11
21.10.2013
Syny

-> MisakusX: Tak ono na tom jezdim uz asi prez rok jen jsem o tom nevedel. Klepat tam klepe vsecko od zacatku co to auto mam, takze asi tak :) Spis uz se mi do toho nechce investovat vubec nic, protoze tech problemu co jsou na zacatku nebo uz opravovany na dojeti je tam vic. A jak rikam, auto ted funguje pouze jako posuvnik mezi bodem A a B na trase do 20km normalnim stylem - zadyn zavody nebo kravnuti. Az se vratim ze sluzebky, tak mam v planu poridit neco jinyho, protoze todle uz je celkove proste v pici... 8 Navic i kdybych si to delal sam, tak stejne budu muset ne geometrii a to se mi nechce uz tuplem. Nejen ze to ten zavit je uz pekne zahnilej, ale po zkusenostech ktery s geometrii mam... Vsude mi nastelovali volant krive, az jsem si ji musel udelat sam pomoci vyrobenejch pripravku. Pak jsem ji nechal jen v servisu premerit predemnou a kupodivu jsem byl presne na 0 a volant rovne. Je smutny, kdyz si clovek na zahrade s autem na spalkach udela daleko lepsi vylsedek prace nez mamrdi v servisu co k tomu maj vsecko mozny a zazemi.
upraveno 1x, naposled 21.10.2013 14:00:06
13:47:35
21.10.2013
Arnold

-> MisakusX: takhle nějak by to tam mělo vypadat 4
zvětšit Vytržený silentblok - obrázek od Arnold vložen 21.10.2013 13:47:35
13:46:18
21.10.2013
Majki

-> Syny: tímhle se ti geometrie taky změnila.... vypadnout to nevypadne teda dokud nebude na kole neunosna vule tedy vymačkany silent, i teď se ti za jizdy muže geometrie trochu změnit tim jak rameno bude pochodovat v silentu
13:45:36
21.10.2013
Arnold

-> Syny: tak když už to máš venku tak je asi nejlepší to udělat vše ale u tohohle to už asi dle fotky nemá cenu že? jinak já budu měnit ještě silentbloky tyčka stablíků nový šrouby dám atd když už to budu dělat tak pořádně aby to ještě vydrželo 4
13:44:34
21.10.2013
aDAm

-> MOLSO 21.10.13 13:07:22: nn skončilo by to kompletním rozebrání a pak huťěma ;)
13:41:56
21.10.2013
MisakusX

Tak pokud ten nákres chápu správně a kulák u kola je na obrázku dole, pak předpokládám, že ten silentblok má funkci jen tlumící, že tam probíhá uprostřed silentu ještě nějaký čep/osa, který toho McPhersona drží k nápravnici. Dokud bude čep v pořádku a nevytrhne se na nerovnostech, dalo by se s tím opatrně jezdit, pokud tam není jistý pevný bod, tak bych do toho auta nesedl.
13:41:18
21.10.2013
Syny

To bych mohl rovnou udelat ulozeni stabiku, vymenit cepy, pac kdyz uz to bude vneku, tak vracet je tma je kravina a tak pokracovat az budu mit novou napravu a zbytek auta na kasi :)
13:40:12
21.10.2013
Syny

-> Arnold: www.e-cat.cz/p-1456556/.. ./p-rameno-spodni-kompletn i-delphi.html?cPath=1110.. .

Tak stoji 1300, tkaze po sleve co by mi v kramu dali tak litr. Ale jak jsem psal, jde mi spis o tu montaz, protoze to auto uz je fakt v riti a jak to ze 120tky znam, tak tam pulku sroubu urvu 8
13:37:20
21.10.2013
Arnold

-> Syny: já měl origo na fábii asi za 1300 kč a vika tam byla za 500 kč
13:35:02
21.10.2013
Syny

-> Majki: To radsi budu jezdit na tomhle nez tam cpat Viku. Rameno na to stoji asi 1500. Ale me nejde o tech 1500, ale o ot, ze menit jednu stranu je kokotina, to bych vymenil rovnou obe. Mam hlavne strach z toho, ze se tam neco urve a budu v prdeli. Navic jeste pak resit geometrii a ve vysledku sice opravim rameno, ale odejde tam X dalsich veci co jsou uz v haji tedko - vcetne spojky, ktera zabira uz na poslednich 5ti milimetrech a motoru, kterej zacal pekne zrat olej. O tom, ze uz to zacina bejt slusna hnilicka ani nepisu... Dle me to nema moc smysl. Jde mi jen o ot, aby to vydrzelo po dobu co budu v UK, abych se o vikendech co jsem v CR mohl dopravovat na nejnutnejsi trasy ne delsi nez cca 20km...
upraveno 1x, naposled 21.10.2013 13:35:30
13:34:39
21.10.2013
Arnold

-> Majki: tipuji tak 500 kč jako druhoška ale možná víc možná míň
upraveno 1x, naposled 21.10.2013 13:36:40
Extreme Tyres