skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Dvojka jde za studena blbě řadit
-> MOLSO: Jo, už mi to dotelo :-)
-> Vrba: Díky za vysvětlení. PP 80ku tam mam. Takže dokud to bude řadit, kašlu na to. Měnit synchron se mi fakt nechce

-> Vrba: PP80 tam uz ma
-> Cumper: To bude opotřebovanej synchron. Můžeš ještě zkusit dat olej pp80,zda se toto trošku nespravi. Pak jedině oprava převodovky. Zastudena jsou kola více unášena olejovým filmem na hřídeli a synchron musí vyvinout větší sílu než při zahřátém oleji.
-> minno: To mě napadlo že by to mohl bejt synchron, ale jaktože když se to zahřeje tak to nedělá? Myslel jsem že když by byl blbej synchron, dělalo by to furt. No nic no, holt si na to zvyknu.
-> King: PP80 je "ridsi" ako 90 

Uz si houby pamatuju, ale nema bejt na 5q ridsi olej (90?) A druha vec, ktera me u zgeneralkovanyho 5q vypekla byla takova ta specifikace......za boha si nevzpomenu :-) Proste muj dvorni automechanik vysetril v praci olej do prevodovky od Castrolu, hustota byla ok, ale nesedela a druha specifikace a to podrazovani ze 3 na 2 stalo za prd. A protoze jsem si byl jistej, ze synchrony byly novy, nalil jsem tam mogul a ejhle - o 90pct. lepsi.
-> Cumper: celkom bežná vec, synchrón na 2. už má niečo za sebou. Už to začalo robiť aj mne a to som pred 50 tis. km prevodovku repasoval a sychróny menil :) Za studena raď pomalšie a opatrnejšie, prípadne používaj aj medziplyn a hotovo. Bez rozborky prevodovky to neopravíš.
Je to škodovka, začni si zvykat :-)
Něco málo vyřeší řidší olej.
Něco málo vyřeší řidší olej.
Ahoj, u stodvacítky mám menší problém s řazením. Když jedu a je to všechno studený jde dost blbě řadit dvojka, hlavně podřazovat z 3 na 2 musim opravdu hodně pomalu a opatrně, jinak to jde "přes zuby". Tak po 10km jízdy už to jde úplně krásně bez jakýhokoliv náznaku drhnutí. Čím by to mohlo bejt? Oleje mám dost a je tam PP80. Díky!
Jo a je to 5ti kvalt.
Jo a je to 5ti kvalt.