skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Upadne mi kolo?
-> Maťulo 01.07.13 23:31:38: 

-> Bukaj: Dobrej nález...
-> palinator: Docela se tu bavím, jak to tak pročítám
Jen mi nejsou jasný ty sifony...? Co je to za hlášku?
Jinak kdysi jsem u silnice našel pěknou rezervu se zánovní OR 34...
...a s pokličkou, maticema a bubnem

Jen mi nejsou jasný ty sifony...? Co je to za hlášku?
Jinak kdysi jsem u silnice našel pěknou rezervu se zánovní OR 34...
...a s pokličkou, maticema a bubnem

-> Maťulo:

-> Maťulo:
Hňupe... "Né poprvý a né naposled!"--- "Ale já nejsem bůh!"
Hňupe... "Né poprvý a né naposled!"--- "Ale já nejsem bůh!"

-> minno 01.07.13 22:21:33:
Jenže já předpokládám, že to upadne, takže se nic nestane.
-> dragon_cb_cz:
Ne! Nic! Dva sifony! To už bude buben dávno dole.
Jenže já předpokládám, že to upadne, takže se nic nestane.
-> dragon_cb_cz:
Ne! Nic! Dva sifony! To už bude buben dávno dole.

-> minno: Kdo se bojí, sere v síni 

-> dragon_cb_cz: no len aby ti pri sťahovaní bubna nespadla pružinka z vnútorného gufera

-> minno: Jasně, ale k Palíkovi to nemám zas tak daleko, tak si s ním klidně dám sraz ve Chvaleticích a stáhnout buben a naházet tam podložky je otázka pár minut...
-> minno: suhlas 

-> dragon_cb_cz 01.07.13 22:05:02: na toto by som moc nespoliehal
Iróniou závad býva to, že sa niečo vyserie vždy v tú najmenej vhodnú chvíľu. A vtedy, keď to najmenej predpokladáš.

-> dragon_cb_cz:
No... ty podložky až bude kolo někde v řepce, mi budou na tyvíšco... :D To je jedno, to se pořeší, možná bude v prdeli ložisko, možná se víc dotáhne poloosa a bude po bouchání. Možná se na to vyseru úplně a ještě to něco najezdí, přeci jen jsem s tim jezdil jako čuně, takže klidnou jízdu to musí vydržet.
No... ty podložky až bude kolo někde v řepce, mi budou na tyvíšco... :D To je jedno, to se pořeší, možná bude v prdeli ložisko, možná se víc dotáhne poloosa a bude po bouchání. Možná se na to vyseru úplně a ještě to něco najezdí, přeci jen jsem s tim jezdil jako čuně, takže klidnou jízdu to musí vydržet.
-> palinator: Podložky leží v autě a před srazem je asi stěhovat ven nebudu (paradox: to auto má vlečku
tak ti klidně na Pohofestu pár nadělím, případně dřív po trase pokud se potkáme a měl bys strach že nedojedeš 

-> Urbi 01.07.13 14:22:05:
Tak já to zadní kolo začal řešit až potom, co jsem se do těch prahů dal, žejo... Přece nepojedu na sraz s prahama v základovce.
A jestli ulítne kolo tak budu mít aspoň pěknou negativní reklamu. 
-> dragon_cb_cz:
Díky za ochotu, ale k dispozici mám stahovák přímo tady ve vsi.
Spíš možná ty podložky, nemám je skladem a otázka jak je pak budu případně shánět.
Tak já to zadní kolo začal řešit až potom, co jsem se do těch prahů dal, žejo... Přece nepojedu na sraz s prahama v základovce.

-> dragon_cb_cz:
Díky za ochotu, ale k dispozici mám stahovák přímo tady ve vsi.

-> minno: nie ja pisem stale to iste

vůle mezi ložiskem a bubnem neni až tak nebezpečná jako vůle buben-kužel. bych schodil buben dal podložku pokud tam už nejsou 3
-> Vojťas:
Tak to je teraz iná vec čo píšeš.

-> minno: ty si chuj
znova rikam ze nic takoveho nepisu , ze by gufero nedosedalo na operny krouzek, jen jsem se zrejme milne domnival ze u gufera se zhorsuje funkce kdyz se prvek kterej ma tesnit, pohybuje i v axialnim smeru, rozumime si 
pice uz me uplne pletes

pice uz me uplne pletes
-> Vojťas: Akože nič nepíšeš o dosadaní gufera na operný krúžok, a toto je čo?:
Vojťas 30.06.13 14:23:31 napsal:
→ palinator: tim padem tam je vule diky ktere ti protika gufero na opernym krouzku
Gufero jazdí svojim britom po opernom krúžku. Prestáva to fungovať vtedy, keď gufero z operného krúžku zíde dole a to je to, čo som písal ja, že by sa tam musela spraviť vôľa až približne 2-3 mm, aby gufero zišlo z krúžku dole a začalo to kvôli tomu tiecť.... Azda si nemyslíš, že operný krúžok sa o gufero opiera svojou čelnou plochou a tým ja zaistené tesnenie oleja?
Vojťas 30.06.13 14:23:31 napsal:
→ palinator: tim padem tam je vule diky ktere ti protika gufero na opernym krouzku
Gufero jazdí svojim britom po opernom krúžku. Prestáva to fungovať vtedy, keď gufero z operného krúžku zíde dole a to je to, čo som písal ja, že by sa tam musela spraviť vôľa až približne 2-3 mm, aby gufero zišlo z krúžku dole a začalo to kvôli tomu tiecť.... Azda si nemyslíš, že operný krúžok sa o gufero opiera svojou čelnou plochou a tým ja zaistené tesnenie oleja?

-> minno: ale ja nepisu nic o nedosedani gufera na operny krouzek :), jen o lozisku, gufero si myslim prestava fungovat kdyz se soupe po tom opernym krouzku
-> palinator: Ve středu možná pojedu na chalupu a tam tuším stahovák je, tak bych mohl zapůjčit... a podložky případně mám taky.
-> palinator: Mít nalakovaný prahy jak fatk důležitější než mít na autě kolo 

palinator 30.06.13 22:42:36 napsal:
→ Matthes, záškodník z TechWebu:
A doprdele!
ale to máš dobre aspoň to uz spravis poriadne
→ Matthes, záškodník z TechWebu:
A doprdele!

Matthes, záškodník z TechWebu 30.06.13 22:39:17 napsal:
→ palinator: Kdyz to upadne, bude po prahu a bude
vymalovano :-D
SSZS ( po dlhom čase zase
)
→ palinator: Kdyz to upadne, bude po prahu a bude
vymalovano :-D

SSZS ( po dlhom čase zase

-> Matthes, záškodník z TechWebu:
A doprdele!
A doprdele!

-> palinator: Kdyz to upadne, bude po prahu a bude vymalovano :-D
-> Eidy:
Bohužel nemám stahovák, musel bych to pořešit se známým. Problém je v tom, že mám strašně málo času, domu jezdim až večer a musim dát do barvy prahy.
Bohužel nemám stahovák, musel bych to pořešit se známým. Problém je v tom, že mám strašně málo času, domu jezdim až večer a musim dát do barvy prahy.

-> palinator: Tak ten buben shoď ne? To je půhodinka. Pak uvidíš.
Tak jak? Co s tim? Vydrží to nebo průser?
-> Urbi: když na to úplně nedlabeš tak nespadne.Zabrušování raz po několika sejmutí bubnu.Maximalně odmastit atd.Někomu to neupadne nikdy za maximálního rasování.A třeba kamaradovy to upadlo při klidné jízdě městem protože to ojebal :)
-> Urbi: Přesnej a výstižnej postup práce. Přesně to samé jsem taky dostal za radu hlavně to zabroušení.

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Ale tu možnost starat se o to pořádně má každý, nebo se pletu ?
-> Urbi: No nezazil upadnuti kola, protoze delal to co rikas :-) Pac mu tam nemohly na kuzelu vznikat otlaceny mista a nasledne vule...
Co já mám informace o člověku co na kyvce závodil v 120S, tak při každém sundání bubnu se plochy mezi bubnem a poloosou zabrušovaly pastou a při každém druhém rozdělání se dávaly broušené podložky za buben, aby kroužek nalisovaný na hřídeli o který se opírá ložisko byl maličko posunut právě tím velkým utahovacím momentem - tohle mám zrpostředkované, nikdy sem kyvku nejezdil, možná to někomu k něčemu bude a snad sem to napsal jak si pamatuji. Po ujetí už nevím kolika km se znova přetahovala matice. Závodil nějaký čas a nikdy nezažil upadnutí kola.
-> Vojťas 30.06.13 14:23:31: no tak aby gufero nedosadalo na operný krúžok na poloose, tak to by tam už musela byť ale sakra veľká vôľa :-) Minimálne tak 2-3 mm.
Mimochodom, v prípade vôle to mláti len vtedy, kedy je poloosa v ložisku zasunutá s malým presahom, kedy je ňou možné axiálne hýbať. Niektoré poloosy bývajú ale v ložisku nalisované s veľkým presahom a vtedy to v prípade vôle medzi bubnom a ložiskom nemláti. Je to však tiež zle, len to nie je sprevádzané búchaním :-)
Mimochodom, v prípade vôle to mláti len vtedy, kedy je poloosa v ložisku zasunutá s malým presahom, kedy je ňou možné axiálne hýbať. Niektoré poloosy bývajú ale v ložisku nalisované s veľkým presahom a vtedy to v prípade vôle medzi bubnom a ložiskom nemláti. Je to však tiež zle, len to nie je sprevádzané búchaním :-)
-> Vojťas:
Jak to má pán zmáknutý.
Tohle kolo už takovýmhle stylem mlátí už dlouho, chcát začalo až nedávno. Druhá strana mlátí o něco míň a tam zatím není vidět že by teklo.
Potřebuju odjet Pohofest a zpátky, pak si může padat co chce. Ale upadnout by nemuselo, dávám tomu čočku docela pravidelně a když to neupadlo při driftu, tak při jízdě rovně by to držet mělo ne?
Jak to má pán zmáknutý.

Potřebuju odjet Pohofest a zpátky, pak si může padat co chce. Ale upadnout by nemuselo, dávám tomu čočku docela pravidelně a když to neupadlo při driftu, tak při jízdě rovně by to držet mělo ne?

-> Martin NM: no myslím si, že to všetko tam bolo

-> Placko: ked mas dobru poloos a hlavne mas zavlacku na matici tak neni problem 

my sle mali kyvku a ani raz nám koleso neupadlo

Tak u kyvky bych se neptal jestli, ale kdy :-)
-> palinator: buben se ti neopira o lozisko, tim padem tam je vule diky ktere ti protika gufero na opernym krouzku na poloose a chcije ti olej do bubnu, gratuluju, mame to stejne 

-> castrol:
Ne! Nic! Dva sifony.
Ne! Nic! Dva sifony.

-> palinator: aspon usetris na opravu 

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) :
Fajn, nikam nejedu.
Fajn, nikam nejedu.

Odověď: Ano. 

nechceu by som

-> castrol:

-> palinator: tak a teraz to tu vypukne