skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Uvolňovač šroubů
-> Vojťas: asi tak no....

-> Mach: nj podvozek auta neni podvozek lokomotivy no
kor když stojí x let někde v kopřivách a pak jí dotáhnou na rekonstrukci
takze na auto to je asi v cajku :)

-> castrol: ¨nevim nemam zkusenost. Vzdy jsem to vyresil hrubym nasilim, ale tady na to neni prostor a tlumic potrebuju zachranit. Tudiz bych rad sel cestou prevence.
-> vhml: přidal jsem ječn zkušenost 
-> Vojťas: samozřejmě že když je to fakt extra zahnilý tak to nejde, ale na podvozkových dílech, nápravách, tlumičích, výfucích jsem zatím vše zdolal

-> Vojťas: samozřejmě že když je to fakt extra zahnilý tak to nejde, ale na podvozkových dílech, nápravách, tlumičích, výfucích jsem zatím vše zdolal

-> vhml: a co nafta ta tiez pomaha
-> Mach: taky jsem s nim delal, jak rikas je lepsi jak WDcko, ale i tak neni vsemocnej, tech osmickovejch urvanejch steftu bych par napocital
holt kdyz je matka fakt zakousla tak s tim nehne nic

-> Mach: na 800Kč a podobný cenovky se můžu leda vysrat :-D
Zkusím teda WDčko? Někdo si chválí, někdo říká že je k hovnu...
Zkusím teda WDčko? Někdo si chválí, někdo říká že je k hovnu...
mohu doporučit sprej Yield, používáme ho v práci, doma ho mám taky a ještě se mi nesstalo že bych s ním snad něco nepovolil.. je drahý ale funkční, kam se sere WD 40 atd, ale stojí kolem 800kč - 600ml.
-> Stepan FUN:
Jo, jo ...je to tak jak říkáš ... i pro to jsem z obchodu odešel protože jsem nehodlal dál snášet manipulaci se zákazníkea a semnou!!! ...Žel stavovská hrdost na to, že jsem obchodní cestující, zástupce ...to už skoro neexistuje ... co jsem se nadiskutoval ve firmě i se šéfem ...to co říkáš má logiku!
WD 40 není špatný olej ...klidně bych ho tam dal také ...ono cenově to bude asi nejpřijatelnější.
Jo, jo ...je to tak jak říkáš ... i pro to jsem z obchodu odešel protože jsem nehodlal dál snášet manipulaci se zákazníkea a semnou!!! ...Žel stavovská hrdost na to, že jsem obchodní cestující, zástupce ...to už skoro neexistuje ... co jsem se nadiskutoval ve firmě i se šéfem ...to co říkáš má logiku!
WD 40 není špatný olej ...klidně bych ho tam dal také ...ono cenově to bude asi nejpřijatelnější.
-> SexyStroj: Tak prodej "za každou cenu je jasnej". :-D Vždyť 90% obchodních zástupců je placenejch podle svýho prodeje... První myšlenka dýlera Veidecu byla prodat celý balení (většinou 12ks) od jednoho produktu (což při ceně 500-700 za 1 sprej je docela balík). Když s tímhle vyrukoval, tak jsem se s ním začal loučit. Nejdřív si to za ty prachy vyzkouším na 1ks a když to bude opravdu fungovat (ve srovnání s daleko levnější konkurencí), tak se o tom můžem bavit. Udělal jsem mu objednávku za cca 8tis, dneska ho posílám do pryč. Tak dobrý to za ty peníze zase není... Neříkám, že to nefunguje, ale třeba (subjektivně - možná je ta funkce úplně stejná) o 5% lepší účinnost mi nestojí z investici v řádech 3-5ti násobku ceny...
Ale aby to nebylo úplně OT... Já bych dal WD. Je to lety vyzkoušený a funguje to...
Ale aby to nebylo úplně OT... Já bych dal WD. Je to lety vyzkoušený a funguje to...
Omluvte prosím hrubky:-)
ze zkušenosti co jsem dělal OZ pro různé firmy s průmyslovou chemií, vím že problém je právě v nás obchodních zástipcích (s principu se tam budu řadit)...
-jednak ten, že nejsme soudný a jsme schopmý zákazníka klamat a prodat za každou cenu, k čemuž nás vede ta či ona firma!!!
- a dále to je neznalost produktů.
Další obecný problém jsou přemrštěné ceny!!! ... na druhou stranu se objevil další extrém a to velice nízké ceny např za odmaštovadla, či povolovače, ale pozor! ... tato cena znamená dvě věci
a) dodavatel si ukrojil s marže!
b) nechal "ošidit" výrobek o nějakou složku.
Dnes existuje řada výborných produktů ...at zž to je WURTH, RETECH, VEIDECK, NOVATO, NTEK ...ale z rukou na srdci říkám že každá firma má své vlajkové produkty a nic moc produkty.
-jednak ten, že nejsme soudný a jsme schopmý zákazníka klamat a prodat za každou cenu, k čemuž nás vede ta či ona firma!!!
- a dále to je neznalost produktů.
Další obecný problém jsou přemrštěné ceny!!! ... na druhou stranu se objevil další extrém a to velice nízké ceny např za odmaštovadla, či povolovače, ale pozor! ... tato cena znamená dvě věci
a) dodavatel si ukrojil s marže!
b) nechal "ošidit" výrobek o nějakou složku.
Dnes existuje řada výborných produktů ...at zž to je WURTH, RETECH, VEIDECK, NOVATO, NTEK ...ale z rukou na srdci říkám že každá firma má své vlajkové produkty a nic moc produkty.
Veidec má drahý úplně všechno a že by to nějak zázračně fungovalo se říct nedá. :-/ Mám od nich jak RUST Shock (rychlej uvolňovač rzi), tak RUST Oil (klasickej uvolňovač rzi a když jsem posledně lemtal něco zarezlýho doma na kotli, tak jsem si z auta vzal radši WDčko... Taky jsem posledně toho dýlera dá se říct vyhodil... :-D
-> radekra:
to je teda pěkná darda člověče?! ... ale respektuji ... to byla má konkurence
to je teda pěkná darda člověče?! ... ale respektuji ... to byla má konkurence

V práci používáme Veidec-je to výbornej pomocník,ale cena tak 700 kč za 500ml ve spreji
Coca Cola, podle starejch chlapů na dílně prej funguje také ...ale ověřeno to nemám!
WD je klasika ... ale myslím, že překonaná...
WD je klasika ... ale myslím, že překonaná...
-> Pavel P..: brzdovce bych se docela rád vyhnul, abych si to celý neosral. Představa je přiject večer domů, napustit misku, ráno do práce, večer to samý a za tejden rozebrat. A rozblemcat tam brzdovku radši nechci.
Proto se mi třeba líbí ta coca cola. Ale jak to funguje reálně netuším.
Nebo jestli to napustit WDčkem? Už jsem to kdysi napustil preventivně když jsem prvně viděl jak to vypadá
Proto se mi třeba líbí ta coca cola. Ale jak to funguje reálně netuším.
Nebo jestli to napustit WDčkem? Už jsem to kdysi napustil preventivně když jsem prvně viděl jak to vypadá
stačí normální brzdofka... nebo jestli už je nechceš použít tak zkus ocet, to vyžere rez spolehlivě... pokud by je chtěl ještě použít tak to musíš pak něčim neutralizovat.
Tak já jsem měl vždy v oblibě uvolňovač na dlouhé závity REMOSPRAY od firmy RETECH...(MNOU PŘEZDÍVANÝ, " BRZDOVKA VE SPREJI:-)) , myslím, že se prodává i nalívaný, ale je třeba se mrknout na jejich stránky.
Specifikum toho to uvolnovače je , že je vysoce vzlínavý a obsahuje difulsid molybdenu pro snažší uvolnění ...snad to píši dobře nechce se mi to hladat a z branže už jsem 4 roky pryč:-)
V oblibě byl zejména u Jezeďáků ...dlouhé a zasrané šrouby (rozmetadla, horaly, valníky, traktory)
Vyžaduje čas - takže ono louhování je fajn:-) ...ale nevím jestli Ti prodají jeden kus ...v maloobchodě je neseženeš - jen autoservisy a fabriky ...tak jestli máš někde kámoše? :-D
Specifikum toho to uvolnovače je , že je vysoce vzlínavý a obsahuje difulsid molybdenu pro snažší uvolnění ...snad to píši dobře nechce se mi to hladat a z branže už jsem 4 roky pryč:-)
V oblibě byl zejména u Jezeďáků ...dlouhé a zasrané šrouby (rozmetadla, horaly, valníky, traktory)
Vyžaduje čas - takže ono louhování je fajn:-) ...ale nevím jestli Ti prodají jeden kus ...v maloobchodě je neseženeš - jen autoservisy a fabriky ...tak jestli máš někde kámoše? :-D
Drazí chemici. Co nalejt do horní misky tlumiče na McPhersonu, pokud je matice totálně zarezlá?
Vzhledem k tomu že je to miska, tak není problém tam nalejt cokoliv a nechat louhovat. Tudíž?
Coca-cola? Červená brzdovka, kterou nemám? Nebo něco ostřejšího?
Vzhledem k tomu že je to miska, tak není problém tam nalejt cokoliv a nechat louhovat. Tudíž?
Coca-cola? Červená brzdovka, kterou nemám? Nebo něco ostřejšího?