skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
oprava Defend Lock na felicii ......
prohledat
11 příspěvků (zobrazeno 1 až 11) od 21.01.2013 do 27.01.2013, založil/a Lukáš Černý
-> Lukáš Černý: Taky jsem v září koupil Feldu a nešlo to. Nejdřív nešel ani otočit klíč, tak jsem do zámku nakapal olej. a Pak to nešlo zasunou uplně na doraz. Tak jsem koukl zespodu a bylo to zatřený tlumexem, tak jsem to oškrabal a pod tlumexem bylo plno rzi. Tak jsem to prolil WDčkem a postupně to rozchodil. Bylo to nepoužívané a zatuhlé.
-> Kuladmin: ja ho mam venku, proto se ptam, ale už jsem ho rozhejbal .... rozebrat se asi jen tak neda, ale bylo ro zarezly, uvnitr bude asi jen nejaka pruzina , ktera to po zamacknuti zamku vysoupne ven, a prave , ten kolik mi uvnitr zahnil .
-> Milan 136: Já to mám taky v plánu 

běžný je že někdo vymění táhla řazení a přinýtovanej protikus na starých nechá a nepřendá...

ono by asi chtelo aby nekdo otacel tim klicem zamykal / odemykal a ty sis vlezl pod auto a sledoval co to udela
a pak se az pripadne ptej - nic ve zlem 

jen teoreticky
zkus to na jedničku a nebo zpátečku...
zkus to na jedničku a nebo zpátečku...
A s těmito znalostmi a zkušenostmi se chceš pustit do opravy? Raději bych na to nesahal
no ja ani nevim poradne jak to funguje, ale jak jsem na to trochu koukal, tak klasika, strcis klic, zamacknes vlastne ten zamek v kabine, a pak by se na konci melo neco vysunout , coz zabrani aby radicka vypadla ze zpatecky.. ale nedela to vubec nic z toho co ja si myslim :D .. ja otocim klicem, zamacknu, neco tam cvaka, a to je vse... nic se nevysouva a proste nic to nedela..
A co to dela nedela??
Chci se zeptat, jestli ma nekdo zkusenost s opravou DEFEND LOCKU na felicii, popripade jestli se to da nejak rozebrat ? .. poradne jsem na to jeste nekoukal, ale zitra se chci na to vrhnout, tak budu rad za kazdou radu, abych vedel, jestli to nejde a mam zavarit po nem diry a nebo to jde a dat ho tam nazpatek, coz bych celkem rad ... Tak diky