skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zadní pružiny k Molčanovce
Wena: ak chces vylucit chybu tlmenia daj na miesto tlmica zavitovu tyc a vyskusaj, ak to bude odskakovat stale tak je problem v ulozeni napravy
potom jedine ked tak tie gumene unibaly vymenit za loziskove :) a ked aj tak nic tak skus este pred vymenou unibalov natlacit gamasle na 3.0 psi :)

To jsem taky zkoušel i různé pneu
-> Wena: a neodskakuje to preto, že by to chcelo iný tlak v gumách?
-> Wena 29.11.12 15:05:02: JJ už je začal dělat viz zdejší nabídka členů, někde to tam dával.
-> vhml 29.11.12 15:13:22: Vlečka má jiný úhel kývání a tím jinak působící síly na uložení s jinou kinematikou propružení a postavení kola vůči vozovce.
-> vhml 29.11.12 15:13:22: Vlečka má jiný úhel kývání a tím jinak působící síly na uložení s jinou kinematikou propružení a postavení kola vůči vozovce.
-> Tuner#2: divný je, že třeba vlečka ale na tohle vůbec netrpí.
A pemit dělá tvrdé? Tvrdost nevim ale jsou to nějaké co normálně nabízí.
-> Wena 29.11.12 14:43:38: Tak silentbloky to právě dělat můžou, když vidím jak to dokáže eliminovat oklom přes 2° vepředu, tak při hrabání kdy ta náprava dostává štosy by to mohlo dělat paseku. Víš jaké parametry mají ty pružiny co poslal Křistek?
No tlumiče jsou kupované nové maj najeto cca 2000km. silenbloky v molčanovce jsou seriové ale to snad nebudou dělat oni. Pružiny jsem zkoušel všechny možný a pořád stejný. Když stim autem zahoupu tak mi to právě přijde hodně tvrdý. A tlumiče jsem posílal p.Křístkovi a podle toho mi poslal právě pružiny ale je to pořád stejný.
-> Wena 27.11.12 22:48:28: Pokud ale zadek začne skákat (tohle typicky dělá kyvka se špatnýma tlumičema), tak to máš spíš měkký a nebo tlumiče KO. Eventuelně se na tom může podepsat špatný či měkký silentblok na uložení ramen.
No já právě mam vzadu HPčka tlumiče a zkoušel jsem seriové pružiny, i HP pružiny a teď jsem na pružinách od p.Křístka a pořád je to hrozně tvrdý a odskakuje to. Nebo lépe místo toho aby se ten zadek rozhrabal tak to začne skákat.
-> havlik: nevím podle čeho mě soudíš .. ale neboj nebudu si je kupovat 

-> Qwak: to neni problem jen bych te netypoval na cloveka co si koupi jen zadni tlumiče overcoil za 900e
viz inzerát: Protlum Top Race uplne nove nemontovane Utlm pomaly/ Utlm rychlo/ Rebound – Navrat; pumpicka na dotlakovanie , kluc na nastavenie vysky, uchytenie oko/oko, vyskaroztiahnuteho tlmica 465mm/ 130mm zdvih, 1sada struny 32N/mm, 2 sada struny 47N/mm Cena komplet: 900E
viz inzerát: Protlum Top Race uplne nove nemontovane Utlm pomaly/ Utlm rychlo/ Rebound – Navrat; pumpicka na dotlakovanie , kluc na nastavenie vysky, uchytenie oko/oko, vyskaroztiahnuteho tlmica 465mm/ 130mm zdvih, 1sada struny 32N/mm, 2 sada struny 47N/mm Cena komplet: 900E
-> Qwak: Pista to nejspis upresni sam, ale je to kolem 1000Euro.
-> havlik: aha.. a to je jako nějakej problem nebo co?
-> Qwak: víc než tvoje auto:)
-> pistaa: cena?
ak mas zaujem mam spickoveho Kristka napredaj komplet zadok plne nastavitelny nepouzity novy s pupmou s vsetkym/ 2 tuhosti strun pridam
hp racing
Zdravim ten kdo jezdíte vzadu Molčana co používáte za pružiny a tlumiče? Jde mi o ten typ co má vzlášť tlumič a pružinu.