skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Polepení kol fólií
-> škodec: je to na kazdom ako sa rozhodne... ja by som tiez chcel radsej krasny lak v ktorom sa budem vidiet jak v zrkadle... 

-> Maťulo: plastidip sa robi zatial len matny a treba mat nejaku skusenost striekat to lebo uz som tam videl aj musky zaliate..hold domace podmienky. Podklad tam pokial viem nejde len odmastnit auto klasicky. Oplati sa to na auto s peknym lakom, ked ho nema tak zbytocnych 400e to radsej nasetrim a za 600to dam obliať farbou.
-> Tuner#2: vypadá, ale pojede to po laku rychlejš? Nepojede...
-> vhml 09.11.12 19:09:27: Jo bohužel dle téhle definice ten závoďák vypadá
a na autobus by byly moc velkej luxus i plechy v komaxitu, natož hlíny
Každopádně vše jsme pořešili v SZ 

-> Maťulo: tak to maj sa a nezoder sa
-> castrol: jj majte sa krasne idem na nocnu...

-> Maťulo: tak to je potom pekna cena
-> castrol: to je aj s pripravou do tych 400! matros vychadza okolo 120ecek na cele auto! 

-> Maťulo: cena pekna ale nezabudaj ze aj pod nu treba pripravit podklad
-> Maťulo: ako? v eurách? kolko L ? za kolko?
-> 105LR: myslim ze cena 400 vs. 1200 za lak... neni o com! 

-> Maťulo: kuknem, ešte je otázka, že - cena, mňa tá fólia na kolá vyšla 2,50 E
-> 105LR: pozri you tube - plastidip...
podla mna je to popici! 

-> Maťulo: hej? Tak to som nevedel a ani to nepoznám, a chcel som to skúsiť čo to spraví s tou fóliou. 

-> afro100: mna na to nahovara kolega, jeho tatko s tym ma celu dodavku... vyjde to do 400ecek...
-> Maťulo: to plastidipu dam asi cele auto, az budu love ..
-> 105LR 09.11.12 20:01:24: ale plastidip je striekacia guma, ktoru das kedykolvek dole ked ta omrzi... 

-> radekp: protože multivan je drahej :-D
-> vhml: když to má vypadat tak proč jsi kupoval karavan?

-> Maťulo: ne......fóliu, kto by ten chróm ničil??? To by bola škoda. 

-> 105LR: rasto ty tam nemas plastidip ci jak sa to vola???
-> tunerlada: to som ja

-> Tuner#2: že si nic víc spotřebák nezaslouží je naprosto scestnej názor. Zatímco u závoďáka to neřeším, jelikož to nemá na funkci vliv, se spotřebákem jezdím denně, denně na něj koukám zevnitř i zvenky a musí podle toho náležitě vypadat...
-> Tuner#2: přesně tak
Máš na výběr buď očistit, obrousit jemně a stříknut pistolí, například 3x základ formex na lehké kovy, plnič třeba od BodyCar, pak nějakou dvousložkovou vrchní barvu třeba Alkyduretan a pak lak, ale pokud nechystáš nějakou stylovku a neumíš to tak tohle tě vyjde draze ...
Je možná pro tebe lepší si je nechat opískovat a dát do komaxu, běžně si účtují 300kč za 1 kolo, budeš to mít bez práce, akorát jsi omezený spešl odstínama, jen základní odstíny barev, takže na spotřebáka proč ne ;)
furt lepší než kupovat velký plátna folií do kterých dáš kdo ví kolik prachů při dnešních cenách a srát se stím
------------------------- -------------------------- -------
a když si teď zpoměnu na to jak tu ve Vodňanech melou sračky o tom že se vyplatí potáhnut celé auto folií a cena toho stojí 20 000kč, chce se mi blejt

Máš na výběr buď očistit, obrousit jemně a stříknut pistolí, například 3x základ formex na lehké kovy, plnič třeba od BodyCar, pak nějakou dvousložkovou vrchní barvu třeba Alkyduretan a pak lak, ale pokud nechystáš nějakou stylovku a neumíš to tak tohle tě vyjde draze ...
Je možná pro tebe lepší si je nechat opískovat a dát do komaxu, běžně si účtují 300kč za 1 kolo, budeš to mít bez práce, akorát jsi omezený spešl odstínama, jen základní odstíny barev, takže na spotřebáka proč ne ;)
furt lepší než kupovat velký plátna folií do kterých dáš kdo ví kolik prachů při dnešních cenách a srát se stím
------------------------- -------------------------- -------
a když si teď zpoměnu na to jak tu ve Vodňanech melou sračky o tom že se vyplatí potáhnut celé auto folií a cena toho stojí 20 000kč, chce se mi blejt

-> Luky. 09.11.12 14:24:27: No právě, já už viděl hodně zničených laků a moc lidí to tady pečlivě neumí, navíc co si budem povídat ono riziko je tam dost velké.
-> vhml 09.11.12 14:25:01: Hezky jednoduše napsáno, ale práce s fólií tak jednoduchá není. Když už tak bych to svěřil těm lidem co jezdí na Běšiny, ty to dělají tou "tekutou fólií" a to se mě zdá, že i drží.
-> vhml 09.11.12 14:25:01: Hezky jednoduše napsáno, ale práce s fólií tak jednoduchá není. Když už tak bych to svěřil těm lidem co jezdí na Běšiny, ty to dělají tou "tekutou fólií" a to se mě zdá, že i drží.
-> vhml 08.11.12 21:31:40: Ta fotka nic neříká, ale pokud jsou v dobrém stavu, tak bych nasadil a jezdil, nic víc si spotřebák nezaslouží. V případě že jsou oprýskané, tak písek a "komaxit", to je relativně nesmrtelný. Mokrá barva už je na tom s odolností hůř obzvlášť když to nedopečeš v peci jako má lakovna a folie je na kamínky průser ještě větší...
-> Tuner#2: zase na druhou stranu proč se prcat s lakem když tam můžu položit folii a object horkovzduškou. I když je mi jasný, že to nebude jak práce s buzolou.
-> Luky.: nechci bílý, je to strašně nápadný, nemohl bych pak jezdit za holkama, každej by hned věděl kde jsem :-D
-> Luky.: nechci bílý, je to strašně nápadný, nemohl bych pak jezdit za holkama, každej by hned věděl kde jsem :-D
-> Tuner#2: no já nevim, já tomu nerozumim, já dělam do včel
Vycházim z toho co napsal TechniX, vypadá že je trochu z oboru, a pokud píše že to nahradí kvalitního lakýru, tak já nevim?!
Na kola bych to taky nedával, ale občas trochu převlíknout auto, tak proč ne? Teda pokud mě skalpelem neproříznou kapotu

Na kola bych to taky nedával, ale občas trochu převlíknout auto, tak proč ne? Teda pokud mě skalpelem neproříznou kapotu

-> Luky. 09.11.12 14:13:31: Tohle myslíš vážně? Folie je vždy jen folie a když pak vidím ty zničený auta co oblíkalo nějaké pako s nožem v ruce, který nadělal rýhy v původním laku, tak tenhle trend taky opravdu nechápu. Ale lidi jsou čím dál větší ovce a kupujou čím dál větší sra*ky, takže se evidentně tomuto byznys daří i mimo síť taxikářů...
TechniX 09.11.12 14:09:05 napsal: … to zachvíly kvalitní profesionální práce lakyrníka nahradí tyhle sračky …
Tak pokud to bude schopné nahradit kvalitní profesionální práci lakýrníka, tak to není nic špatného, ne?
-> vhml: v tomhle designu bych je udělal bílý a napsal na ně Speedline pyčo
Tak pokud to bude schopné nahradit kvalitní profesionální práci lakýrníka, tak to není nic špatného, ne?
-> vhml: v tomhle designu bych je udělal bílý a napsal na ně Speedline pyčo

Nevím co to je dnes za modu všude srát folie na kola, auta .. a podobné sračky jako guma ve spreji aniž by to pod tím obrousily nebo odmastily atd ... to zachvíly kvalitní profesionální práce lakyrníka nahradí tyhle sračky ...
Vím že kamarád s těmhla foliema blbne, na kola se prej používaj folie které se nahřívaj pistolí a tvarujou se do toho, více o tom nevím a zajímat se o to nechci, není nad moje stříkací vybavení než nějaká trapná folie
Vím že kamarád s těmhla foliema blbne, na kola se prej používaj folie které se nahřívaj pistolí a tvarujou se do toho, více o tom nevím a zajímat se o to nechci, není nad moje stříkací vybavení než nějaká trapná folie
-> vhml: bych se na to vysral, když tu vidim auta polepený karbonem, kterej odfukuje, je z části strženej atp...
-> Radek Retro eLeSo: zajímavé.
Ta folie me laka predevsim kvuli asi jednodussi aplikaci, nez se prcat s lakováním nejaky metalízy atd.
Ta folie me laka predevsim kvuli asi jednodussi aplikaci, nez se prcat s lakováním nejaky metalízy atd.
-> vhml: já osobně ne ale kolega co snáma jezdí na škoda srazy MSP má pofoliované středy mangelsů už nějakej pátek a bezproblémů co říkal ... (na nick si nevzpomínám :( )
co zkusit spray od folia-tec
prej to funguje a vypadá dobře

Zkusme podiskutovat na téma tuzingu :-)
Pořídil jsem kola na léto v celkem jednoduchým designu, který by mohl být user-friendly pro polepení fólií. Máte někdo zkušenost s aplikací folie na kola? Vydrží ty teploty? Má cenu se o to pokoušet?
Vzhledem k designu zbytku auta bych asi volil dostupnou folii v designu Antracit Carbon.
Pořídil jsem kola na léto v celkem jednoduchým designu, který by mohl být user-friendly pro polepení fólií. Máte někdo zkušenost s aplikací folie na kola? Vydrží ty teploty? Má cenu se o to pokoušet?
Vzhledem k designu zbytku auta bych asi volil dostupnou folii v designu Antracit Carbon.