skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Trasenie volantu - klby?
No veru kotuce sa menili,nie tak davno,tie asi budem musiet zmerat,lebo mam v poslednej dobe velke "stastie" na kvalitu vyrobkov...A jedna vec je tiez zaujimava,loziska sice nehucia,ale po jazde je na lavej strane nejaka vola,pri pohybani kolesom,na studeno s nim ale darmo trham,ani netukne...
-> Billislav: A začlo to dělat po výměně kotoučů? Jestli nejsou křivý nebo jestli pod nima není bordel a pak jsou přichycený nakřivo. Chtělo by to sundat kolo a dát na kotouč úchylkoměr a změřit házivost kotouče. Co ložiska? Nehučí? Není v uložení kola vůle?
Hm,ked tak rozmyslam,ked pridavam plyn do tych sto,netrasie to,ale ked potom som konstantne na rychlosti 110,nohu len drzim na plyne a urdrziavam tu rychlost,tak sa to trasie vsetko,a ked potom zrychlim ale nad 120,prestane to...
trasie to ked pridavas plin a ked uberies tak netrasie ?ak ano je to poloos teda klb
Ahojte,viem ze sa to uz iste nieco taketo preberalo,ja potrebujem radu len ohladom toho,ze kde najpravdepodobnejsie hladat,na Felicii 98,so 110000km,mi dost trasie volantom do 100 je to len mierne chvenie,povedal by som v ramci normy,pri 110 je to uz dost extrem,doslova roztrasie nielen volant,ale citia to uz aj spolujazdec a ti co sedia vzadu,a zasa nad 120-125 to akosi prestane...Kolesa som uz vylucil,robi to aj na inych...A este mi neda pokoj trasenie z lavej prednej strany pri brzdeni z hocijakej rychlosti,pritom kotuce aj platnicky su skoro nove,maju asi 2000km...Na co by som sa mal zamerat,mohli by to sposobovat klby? A ak mate s tymto niekto skusenost,robievaju to vonkajsie,alebo skor vnutorne..? Da sa ich stav zistit ked su namontovane na aute,zvyknu mat volu,pri nejakom mykani za poloos,alebo ako by som zistil ci su uz nanic? Alebo,berte ma ako nie automechanika,tak sa mozno blbo pytam,mohli by to sposobovat aj vadne loziska na nabojoch,alebo samotny naboj? Dakujem