skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Sekvenční převodovka
-> Tuner#2 10.01.12 21:54:33: můžeš mi prosím poslat na email?
-> Tuner#2: idem do toho, posli zaveznu objednavku cena 6500E kompletne, ako pises dva kusky teda? ake prevody a SP chces? ake mas priemery kol, chces to spocitat?
-> Tuner#2:
Hele , nevím kde jsem napsal že v tom problém nevidím . Prostě jsem se jednoduše zeptal v čem je problém a chtěl jsem osvětlil proč se nedá pokřížit řazení z motorky se řazením v autě. Nic jinýho v tom nebylo tak prosím nerejpej.
Hele , nevím kde jsem napsal že v tom problém nevidím . Prostě jsem se jednoduše zeptal v čem je problém a chtěl jsem osvětlil proč se nedá pokřížit řazení z motorky se řazením v autě. Nic jinýho v tom nebylo tak prosím nerejpej.
-> Tuner#2: zítra je máš doma

-> TooM-As 11.01.12 17:40:24: Když ho v ničem nevidíš, beru dvě 6q převodovky se sekvencí, displejem a klacek k tomu. Špéru prosím utáhnout na 20% než se s tím naučím
Jaký je termín dodání a cena?

m8rinek 11.01.12 16:39:35 napsal:
→ TooM-As: jsi ;)
A v čem je problém ?
→ TooM-As: jsi ;)
A v čem je problém ?
-> TooM-As: jsi ;)
-> TooM-As: zkus to 

Možná že jsem úplně mimo , ale u motorek sekvenční řazení už pár desátek let úspěšně funguje tak kde je problém okopírovat ten systém do auta ?
-> Tuner#2: tak tohle si už nepamatuju, kde to bylo. Ta fotka od tebe by měla být z roku 2004

-> jezkos 10.01.12 22:42:52: No MATTESS sice říká, že už jsme sklerotickej dědek, ale kde já ku*va teda ten 6q slyšel? Nebo že by jsme byli i na těch Hořovicích? Možný to je tehdy jsme jezdili hodně 

před ní tam byl vždy synchronní 5kvalt rovný zub(kroužky)+spéra
nehádej se:) byl a jsem s klukama skoro denně
v onen osudný den jsem vezl auto do Hořovic a pak ho rval nabouraný na vlek a to byla v autě sekvence poprvé a naposled
v onen osudný den jsem vezl auto do Hořovic a pak ho rval nabouraný na vlek a to byla v autě sekvence poprvé a naposled
-> jezkos 10.01.12 22:23:22: V tom případě tam byla sekvence, respektive teda 6ti kvalt už před tímto závodem. Tohle bylo v okolí Zbiroha a právě servis byl myslím v Hořovicích na letišti. Každopádně už s tímhle st. číslem to mělo 6kvaltů (počítali jsme při náletu a odjezdu z vracáku), MATTESS snad potvrdí jestli mám dobrou paměť.
-> Tuner#2: ked sa vyskladate na pol ceny (5500E) ja dam druhu polovicu a budem ju mat v aute a mozem jazdit dookola pokial bude drzat pokope :)
to se mi nezdá,podle spolujezdce,jestli ten kluk co tam stojí(Sláva Bláha) je spolujezdec,tak to je z jiného závodu,protože při ráně jel někdo jiný(Daniel Kabourek)
V Hořovicích na letišti v servisu jsem na to tenkrát koukal. I to tam projížděl po ploše za servisem. To byl "ten" závod, jo?
ee právě,že v těch Hořovicích poprvé,do té doby tam byl 5q,dokonce synchronní...

-> jezkos 09.01.12 23:28:23: Já mám pocit, že odjela víc závodů coby 6q? Už jsme jí s MATTESSem znali a vždy se těšili na průjezd. Ale už je to nějaký ten pátek, třeba se pletu, každopádně z Hořovic mám jednu fotku ze startu, jedna z posledních :-/
Tuner#2 09.01.12 23:24:31 napsal:
→ TTomas 09.01.12 23:20:19: To ale nebyl takhle kompletní
set pokud si dobře vzpomínám a měla už něco za sebou z bílého eMka

byl to kompletní set
měla za sebou asi 2hodiny testování v Bělé a potom hned na prvním ostrém závodě v Hořovicích auto na odpis
takže moc odjeto neměla,potom šla do Němec do té š130
→ TTomas 09.01.12 23:20:19: To ale nebyl takhle kompletní
set pokud si dobře vzpomínám a měla už něco za sebou z bílého eMka

byl to kompletní set
měla za sebou asi 2hodiny testování v Bělé a potom hned na prvním ostrém závodě v Hořovicích auto na odpis
takže moc odjeto neměla,potom šla do Němec do té š130
-> TTomas 09.01.12 23:20:19: To ale nebyl takhle kompletní set pokud si dobře vzpomínám a měla už něco za sebou z bílého eMka 

-> TTomas: on by to chtěl kde kdo, ale když přijde tvrdý na tvrdým dát do placu jistej obnos tak většina mlčí...
-> Toušík: Tak pred nekolika lety se ta sekvence Kasparum valela na dilne a rikal, ze by ji kolem 70-80 tis prodal. Dokoce ji tu jednu dobu i Jezkos nabizel.
-> Tuner#2: No snažili jsme se to hledat pro sebe. Ale ta cena stejně byla obdobná a myslím že o 2000 levnějš s běháním okolo toho a tak to nemá opravdu cenu řešit..
-> Toušík: že kdokoli to vyrobí, tak to bude prodávat za obdobnou cenu jako Kalmar.
Jen tak pro zajímavost kolega spolupracoval s člověkem, který pro SQS vymyslel tenhle převodní system řazení, dokonce měl možnost s ním spolupracovat. Dopadlo to tak, že nechtěl skončit jako převaděč utopistickejch vynálezů... Protože krom tohohle (což ho mimo pár dalších živí) vymýšlel jak to jen říct i řadu slepých uliček...
Jen tak pro zajímavost kolega spolupracoval s člověkem, který pro SQS vymyslel tenhle převodní system řazení, dokonce měl možnost s ním spolupracovat. Dopadlo to tak, že nechtěl skončit jako převaděč utopistickejch vynálezů... Protože krom tohohle (což ho mimo pár dalších živí) vymýšlel jak to jen říct i řadu slepých uliček...
-> Toušík 09.01.12 22:26:58: Pokud něco děláš čistě pro sebe, tak to uděláš za jinou cenu než by jsi to byl schopen prodávat s alespoň nějakou zárukou, ziskem a termínama dodání 

-> Toušík: Že to nikdo nebude dělat za dobré slovo.
-> m8rinek: Nechápu??
-> Toušík: levněji to vyrobit pujde, ale prodat už ne...
-> havlik: Určitě máš pravdu ale když se zajímali o výrobu "hewlanda" tak ta cena se pohybovala hodně hodně blízko ceně kašparů..
tak se chlapci složte a pak tu převodovku dopravte ke mě já něco vymyslím 

a tak kdo začne zbírat peníze já chci přispět na ní 

-> Tuner#2: A tak sorry ta Ivanovo má stejný víko.
-> Petr frei: Už nechci kolečka :D Už rovno dořeště tohle. I když by to mělo ze začatku padat

-> Tuner#2: Vím vím koukal jsem na to ale přijde mi že tohle je nová koncepce.. Alespoň to víko mě přijde úplně jiné.
každej snad 1200 ne? ale já bych taky rád sekvenci do felicie
Když to zvládl max s turbo fáčkem sám doma tak to nemůže být až takový problém:) Až to někdo vyrobi za rozumnější cenu třeba by se o tom dalo uvažovat:)
-> castrol: nj jeste 160 nam bude chybet, chyba v poctech 

-> Minik03: a budete sa nanu chodit pozerat 

kdyz se nas sto slozi, tak kazdy ty dve stovky dohromady da 

ale to není hned ten vývoj bude chvíli trvat a chtělo by to někde trochu opisovat
-> ZdenoR: já vim :-) tak kdo by jí nechtěl
-> Toušík: Dvě převodovky jsou v Německu už dlouho, určitě pamatuješ video kde Kahle testuje bílé eMko
Jinak řešili jsme to tady nedávno viz. odkaz m8.

-> Rotak: -> castrol: Proto ten úsměv. Čekal jsem cenu kolem 200t
-> ZdenoR: za 180 je tvoja
-> Petr frei: to je pořádný slovo :)