skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
V zimě vrže podvozek Fabia
nám to dělalo na Octavii uložení stabliku,dal jsem nové a ok,staré bylo stvrdlé jak šutr..
-> Luky.: :u moji fobie to byly gumy ulozeni stabiku,presne dle popisu,pomohlo podmazani grafitkou a je rok klid.
-> peti: vrzganie nepocujem :) gumy v ramenach su uz aj tak KO, hlavne na spodnych. Mne to za zimy len bucha.
Vetsinou vrze ulozeni stabilizatoru, daj se novy gumy a vrze to dal :) Doporucuju odmastit, mazani se moc nevyplatilo.
-> minno: jazdim prvu zimu od GO podvozka a vsetky nove silentbloky/gumove puzdra mi vrgzgaju, ked sa trocha otepli prestane to, takisto sok vsetko kontroloval ale ziadny problem
No, a mne zas teraz ako sa ochladilo, začalo niečo mierne búchať na prednej náprave (Š120). Klepkalo mi to už aj minulú zimu, na jar búchanie zmizlo a celý rok bolo ticho a teraz to začalo znova. Už aspoň viem, že to nemusím riešiť, lebo po zime to zas prestane. A kontroloval som všetko a všetko je OK. Možno je to len tlmič kým sa rozkýve. V zime štandardne prichádzajú v aute zvláštne zvuky.
-> venni: to rameno tam jde nandat ale docela blbě

-> Milan 136: jo ten hliníkovej plnej jsem dal.Nejen že se lépe montuje,ale prostě vypadá nezničitelně :)
-> venni: ee, jde jen nahoru a dolu. ten z octy II má ramena 4 a cupra je plnej hliníkovej
-> Milan 136: už je to nějakej pátek co jsem ho měl prdlej a měnil jsem ho :) Ale fakt bych dal ruku za to že je tří
ale dám na Tebe...

-> Luky.: to může být cokoliv. klubky na tyčkách, silentbloky, uložení stabilizátoru...Prostříkn
i to silikonovým sprejem a uvidíš.
Já mám na pickupu taky všechno nový bez vůlí a vrže
ale co, až se oteplí, tak přestane...
-> venni: to vrže strašně a pěkně cestuje kolo. Ale to už je jiná věc a není tří, ale dvojramennej
Já mám na pickupu taky všechno nový bez vůlí a vrže

ale co, až se oteplí, tak přestane...
-> venni: to vrže strašně a pěkně cestuje kolo. Ale to už je jiná věc a není tří, ale dvojramennej
-> Luky.: mě vrzala když jsem měl origo silent prdlej.Byl to ten klasickej tříramennej a jedno rameno bylo utrhlý.Po výměně za plný silenty nic.
-> Luky.: mě vrzala po výměně silentů na předku, asi tak měsíc (to bylo v únoru). Zatím je klid
-> Luky.: ta panev od rizku bude idealni
trosku s vodou... obcas to pomuze..

-> exwrcteam: To jo, my máme postel
Čistým jarem? Nebo má být s vodou? Nebo případně kdybych v tom umyl pánev od řízků, že by to bylo trochu mastnější?

Čistým jarem? Nebo má být s vodou? Nebo případně kdybych v tom umyl pánev od řízků, že by to bylo trochu mastnější?

malo v tom sukate:D nams silentbloky jarem...
To je jinej permoníček 

V zimě mě při propružení něco povrzává na podvozku u Fabie. Připadá mě to, jako kdyby se nějakej stabík protáčel v gumě a tím to vrzalo. Jen v zimě, právě to začíná. Jakmile se na jaře oteplí, po cca 2-4 týdnech to přestane a do zimy je zase klid. Teď to bude dělat už třetí zimu.
Ví někdo co to je? Jestli by pomohlo nějaký to gumový lůžko máznout? Nedokážu posoudit, jestli to jde o přední nápravy nebo od zadní (resp. někdy mě připadá že je to přední, někdy zadní, ale to asi ne). Nebo je problém někde jinde? Je mi divná ta sezónnost...
Jedná se o RS první generace, ale to by asi nemělo mít vliv. Díky
Ví někdo co to je? Jestli by pomohlo nějaký to gumový lůžko máznout? Nedokážu posoudit, jestli to jde o přední nápravy nebo od zadní (resp. někdy mě připadá že je to přední, někdy zadní, ale to asi ne). Nebo je problém někde jinde? Je mi divná ta sezónnost...
Jedná se o RS první generace, ale to by asi nemělo mít vliv. Díky