skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Převodovka Fa vs Fe
prohledat
25 příspěvků (zobrazeno 1 až 25) od 25.02.2011 do 29.11.2012, založil/a Robert 106
-> Athlonek: no prave ze moja prevodovka z 1.6tky ma inéé viko.v com je ina prevodovka z 1.6mpi a 1.3mpi?ale tak asi najskor nahodim tu prevodovku z facka
-> Zeke-ten šestý: věčinou první 136měli 3,9. pač sou da se řict nejvykonější, teda mě to tak příde že to jede nejlip ze všech... ostatní 135 a 136x a bmm 4,22. udajně nějaká verze pickupu 4,44 nebo tak něco, ale nevim. s tim sem se nepotkal...
-> dodik: Pokud má ta převodovka tohle víko viz odkaz, tak to jde vyměnit za víko z Favopřevodovky. www.skoda-dily.cz/data/..
./49838b57c7bf7.jpg
-> myschaak AZNP K.Hora: a tak to zasa nie ten 1.6 motor tam davam len z dovodu zrichlenia a pod.z tym favo motorom su stale same problemy
-> dodik: bych to neřešil...pokud nemáš v tý 1.6 90koní a nežeřeš nový gumy po třech měsících na plátno tak to něco vydrží
-> myschaak AZNP K.Hora: co som videl na nete tak na favo a na feldu 1.3 je jedna spojkova sada a na 1.6ku je samostatna sada.ale kedze to poasuje tak to skusim dik za radu.len dufam ze ta favo prevodovka vydrzi aspon tolko kolko ta spojka

-> dodik: to nevim...snad je v katalogu pod jiným číslem...jestli má přítlačák jinej přítlak...já bych to neřešil a dal to tam...ono to něco vydrží
-> myschaak AZNP K.Hora: no tak to je super ale ta spojka vydrzi tolko kolko oreginal spojka na 1.6ku?
-> dodik: pasuje
a este jedna otazka na vas mam novu spojkovu sadu na favorita na feldu 1.6 to asi pasovat nebude co?

-> Tomaso435: já taky 3,9 ale felda
-> Tomaso435: proto naše fáva taky žerou do 7,5 když jim dáváme kotel

-> Tomaso435: a jaky prevody byly kde? :)
-> Vojtisek: nj tak sme už dva no :D ostatním dycky spíš vyhovujou ty 4,22 :D
-> Tomaso435: a já jsem co?
dyť taky vozím

-> Zeke-ten šestý: 3,9 a 4,22
sem asi jedinej kdo je zastáncem 3,9. mam sni lepší svezení, spotřebu i výkon..
-> myschaak AZNP K.Hora: jo? tak vono to je dělaný na něco víc.
sem asi jedinej kdo je zastáncem 3,9. mam sni lepší svezení, spotřebu i výkon..
-> myschaak AZNP K.Hora: jo? tak vono to je dělaný na něco víc.
¨taky mam dotaz, jaky staly prevody maji ty fackovy prevodovky?
-> Tomaso435: kámoš má v pickupu 1.6 krátkou špajzku z fáva a zatim drží...a že tomu dává
pockaj tym myslis ze sa rozsipe alebo nevidrzi ten vykon z 1.6ky
-> dodik: tak uprav uložení....
dle mě fáčková převodovka dlouho nepobere ten ˇvýkon tej 1.6ky...
dle mě fáčková převodovka dlouho nepobere ten ˇvýkon tej 1.6ky...
chcem sa vas spytat ludia.prave davam motor z feldy 1.6 do favorita ale prevodovka z tej feldy mi tam nezapasuje koli drziaku,zapasovala by mi tam prevodovka z toho favorita?
favorit pokud vim mel jen jeden typ prevodovky a 4 druhy stalich prevodu felicia ma 3 druhy prevodovek ale dal se deli podle motoru a celkem je 7 ruznejch prevodovek .
A do diesla rok 1997 sem favoritackou dostal vyko slo prehodit
A do diesla rok 1997 sem favoritackou dostal vyko slo prehodit
Tohle byla stará felda modrá pastel rok už fakt nevím,
ale už to bylo opačně
ale už to bylo opačně
podle mě byly favorití převodovky. Stejná feldí s jinym deklem a pak nejnovější otočená
Čau,
stalo se jednou, že se u mě seběhlo felicie s utavenou převodovkou a převodovka z fáva.
Jaký zvěrstvo se dělo je vám asi jasný.
Vyměnit dekl se závěsem nešlo a tak to zkončilo výrobou držáku.
Celkem by mě zajímalo kolik druhů teda dělali. Jestli poslední fáva už měli vnitřek otočenej jen dekl jinej nebo to je jen pověra ?
Jo jinak ta původní byla bez oleje a kola v ní byli tak dokonale zalisovaná do sebe škoda, že sem to nefotil.
stalo se jednou, že se u mě seběhlo felicie s utavenou převodovkou a převodovka z fáva.
Jaký zvěrstvo se dělo je vám asi jasný.
Vyměnit dekl se závěsem nešlo a tak to zkončilo výrobou držáku.
Celkem by mě zajímalo kolik druhů teda dělali. Jestli poslední fáva už měli vnitřek otočenej jen dekl jinej nebo to je jen pověra ?
Jo jinak ta původní byla bez oleje a kola v ní byli tak dokonale zalisovaná do sebe škoda, že sem to nefotil.