skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Chlazený kotouče
-> venni: a ja osm sa snazil pomoct 

-> venni: ja to nikdy nedelal tak nevim, ale kdyz rikal porad jaka to bude makacka rukama tak sem vznes alternativu 

-> MOLSO: -> jok3r: nevymýšlejte kraviny.Kdo zkoušel brousit brzdovou desku tak ví,že to jde hodně lehce a do roviny to není žádnej problém.
-> Discovera: a co vzit zacatek flexou s lamelakem a az pak doladovat rucne?

Frezovat urcite ne, kdyz tak brousit. Ale smele bych to udelal v ruce, ubejva to rychle
-> Discovera: a co tak freznut o ten milimeter nosnu dosku plechovu ?
-> Stepan FUN: hmm tak to mě strojař kopne tak akorát do kuliček a pošle mě domů
...Tož nic no...hold fošna smirk a honit ruku s deskou po fošně....sáákra to bude zase prcárna.....to už bude lepší a jednoduší výměna spodku kufru s mostem a podlahou 

-> Discovera: Zkoušel jsem to, když jsem z autodestičky vyráběl destičku na dětskou čtyřkolku. Docela to jde, ale po jedný destičce byla fréza KO. :-/
Trochu mimo téma
šílený dotaz...dají se destičky na 4-píst stáhnout (snížit) na frézce? Mám od Sakyho 12ky kotouče a nechce se mi ty jetý šudlat smirkem přibitým na fošně...je to drbačka a do 100% roviny to v ruce nedělám....navíc sem házel kotouče do zinku (né k vůli činné ploše
ale k vůli nečinné
aby to nerezlo pod barvou), takže to přidalo dalšího půl milimetříku (dali silnější vrstvu v bubnu) a než se to ošoupe je to další plus matroše na kotouči. Jde mi o to jestli matroš desek není moc měkký na frézu.
Dík.

Dík.
Ze se 23mm nevyrabi mi Saky uz rikal pred nejakym casem.... Nicmene by me to zajimalo, protoze bych jednu sadu jeste potreboval.
-> Jarda: skoda-virt.cz/cz/.../6818
-rozdil-v-hmotnosti-kotouc
u-na-predek
Udajne se uz nevyrabi. Mozna skladova zasoba, mozna klasickej kec eshopu
Udajne se uz nevyrabi. Mozna skladova zasoba, mozna klasickej kec eshopu
-> vhml: jakto? 23 jsou oba v tech odkazech... akorat nechapu, ze vyprodej je drazsi

-> Jarda: ten je chlazenej. Leč 23mm oficialne uz davno neexistuje
www.automedik.cz/autodily
.html?path[]=504... tady maji levnejsi taky brembo s jinym kodem, ale zda se mi stejnej

-> Jarda: ja treba s DS3000 9mm kotouc ( ten opli mam na jinym aute) rozpalim pekelne ale pri brzdeni nekope. Az kdyz zastavim tak se pokrouti, ale staci se hned rozject a pribzdit a srovna se, nechat ho proste chladnout behem otaceni
-> vhml: tak desky jasne... ale seriovej kotoc je proste slabej, ja mam feroda 9mm sjete na 8,5 takze tam mam milimetr k dobru a kdyz je prehreju, tak zacnou kopat a i to teda potom spatne brzdi...
tady jsou ty brembo...
www.automedik.cz/automobi ly-nahradni-dily-brzdy-rek ord-e-17_-19_-11_-14_-16_: 2399:17746.html?sk=2&p ...
nedaji se nekde treba sehnat za trochu lepsi cenu, kdysi jsem je nekde videl oba lehce pres 2tis. kc
tady jsou ty brembo...
www.automedik.cz/automobi ly-nahradni-dily-brzdy-rek ord-e-17_-19_-11_-14_-16_: 2399:17746.html?sk=2&p ...
nedaji se nekde treba sehnat za trochu lepsi cenu, kdysi jsem je nekde videl oba lehce pres 2tis. kc
-> Jarda: s pouzitím jetý desticky se tam vlezes i v seriovym trmenu. Pouzivam to bez rozsireni, lec dnes bych investvoval do chlazenejch, pripadne bych nechal seriovej kotouc a koupil za usetreny penize poradny desky. Tohle neni ani ryba ani rak.
-> Jarda: nakonec to vychází jentaktak,že se nemusí třmen rozšiřovat,maximálně lehce líznout destičky..ale mě to doma vycházelo i bez toho.
tak to tu obnovim... nekde jsem cetl, ze pilot105 psal o nechlazenych, ale silnejsich - tusim 12,5mm, takze trmeny by se musely rozsirit jen o 3mm a ne o 13,5 jako u tech opel
Podle me kotouce pod 10mm na auto nepatri, tak zvazuji i tuto moznost, ale stejne asi vyhraji ty z toho rekordu
Podle me kotouce pod 10mm na auto nepatri, tak zvazuji i tuto moznost, ale stejne asi vyhraji ty z toho rekordu
-> David V6: Je to pouze podložka a nebo je i středěná na náboji + středí kotouč?
-> darabos: jinak to jsou ty co používá saky

-> darabos: jo to je ono ale nakonec jsem zvolil alfu a podložku mezi náboj a kotouč,připevněno šrouby M12x30 pevnosti 12.9 a vše zalepit a je to
-> Jan Kubíček: průměrově pasujou z ledasčeho a i ty Rekordí lze sehnat...
pruměrově by pasovali ze ZX ale výška na prd a použit mezi naboj a kotouč ,,podložku" nevim nevim 

nejlepší je to že už nejsou k sehnání,ale náhradu vymyslím
-> Kuladmin: to je trefa do černýho
-> Kuladmin: výška 61 už je moc
-> Nwkt: ajo
-> petr s: ale jen urcity typy :
typ brzdového kotouče: chlazeno
průměr [mm]: 246
tloušťka brzdového kotouče [mm]: 20
minimální tloušťka [mm]: 17
výška [mm]: 61,5
průměr kruhového otvoru [mm]: 73
Počet otvorů: 4
pevnost v tahu [N/mm?]: 10
hmotnost [kg]: 4,35
brzdový systém: Delco
typ brzdového kotouče: chlazeno
průměr [mm]: 246
tloušťka brzdového kotouče [mm]: 20
minimální tloušťka [mm]: 17
výška [mm]: 61,5
průměr kruhového otvoru [mm]: 73
Počet otvorů: 4
pevnost v tahu [N/mm?]: 10
hmotnost [kg]: 4,35
brzdový systém: Delco
-> Kuladmin: třeba 1,8 má 20 chlazené
-> suri: Opel Rekord 2.2 benzin ma chladaky prumer 246 tlouska 23mm min 21 vyska 55,5 průměr kruhového otvoru [mm]: 73 Počet otvorů: 4 pevnost v tahu [N/mm?]: 10 hmotnost [kg]: 4,8
Tak jestli to pomuze..
Tak jestli to pomuze..
-> suri: Rekord
-> David V6: opel akkord?
-> gabo0000: opel ascona ne,tam nesedí výška kotouče
-> gabo0000: dik okouknu
-> steyr: tak tohle už je opravdu vrchol lenosti...
prenejsie ktory typ ? pripadne rok vyroby od do ?
opel ascona?
Z čeho se používají chlazený kotouče na 120 šířky 20 a 22mm