skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
pruziny ????
-> Crack: jo byl to rosta, mam je n apredku na aute ve kterym nic neni takze je lehonky a neni problem to na ty 4cm zmacknout !

-> Pepino RS: To byl rosťa,s těma zadníma pérama s 18ky drátu,ne?Jen se divím,protože je to masakr...a pochybuju že ti to bude chodit 4cm...počítám tak 2-3
mám na druhým autě sportovní pružiny a chodí to sotva 4cm a to sou jen kratší o 4cm a tlustší o 0,5mm

navic je nechci aby to perovalo jak nakej offroad, mne staci kdyz kola budou chodit tak 4 cm. pro rejpali: nemam to na normalni jezdeni !

-> Crack: co se divis ? neni to tak dlouho co tady nekdo nabizel pruziny z 18 dratu a ty byly jeste asi tak 5x(odhad) tvrdsi nez ty moje !

-> Pepino RS:

-> Eidy: na zeletnicni vagon jsou podle myho moc mneky ! ale z neceho podobnyho to bude !

Ty jsou z železničního vagonu ne?
Ale jsou moooc krásný. Brutálně tvrdý od pohledu.

-> mates: proc ??

-> Pepino RS: seš blázen.........
-> Crack: jsou dlouhy 130mm

-> kaipan: nemam to zatim v ty naprave co bude na aute ale je tam predelany ulozeni pruziny, a dorzai tam vubec nejsou ! dorazy jsou na tlumici ! tedy spis budou !

-> Pepino RS: jak se na to tváří dorazy a ramena ??
-> 5ko: ne to sou tak origimal uz namotany takhle kratky !

pepino usetris na pruzinach
to len tu jednu velku prerezes na dva, super

jsou to ty cerny !!
Také bych řekl, že se to dá těžko spočítat. Záleží také na tom jak jsou pružiny zakalené.
Nejlepší bude nechat je změřit někde v pérovně.
To se dá těžko říct, záleží na materiálu a technologii výroby.
mam doma pruziny, stoupani zavitu maji stejny jako predni 120 i jejich prumer je stejnej, jen jsou s 15 dratu dal jsem je na auto, jsou krasne tvrdy, ale potreboval bych znat jejich tvrdost v cislech, kvuli tlumicum, dokazal by mi to nekdo spocitat a nebo mne posklat vzorec podle kteryho to spocitam !? predem diky !