skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Jaký stálý převod?
-> saSaT: napsal jsem ti do sz
Cawte ja mam 3,9 výkon motora som nemeral mam 136 fáčko ale v pohode idem cez dedinu 50 na 5ke!140km/h po dialnici a 3800-3900 otáčok.Počujem iba ako okolo mna vietor veje.Maximálka je 175km/h ešte by to šlo ale načo zbytočne skúšať.Pokial chce niekto auto na výkon tak je samozrejme 4,22 lepšia ale zas musíte brat aj to že trošku viac siahnete do penaženky
.Ja chodím na aute každodenne do roboty Zilina-Strecno a 4,22 by som si nevedel prestaviť
.Ale samozrejme že je to vec názoru

-> Pivodak: když tak SZ, ať to tu nezasíráme, ale nabídni kolik bys dal
-> saSaT: cena?
-> jarda.u1: Vždyť já to tak beru Jarouši
... jako bys mě neznal

-> Pivodak: no jinak bych to sem nepsal :)
-> saSaT: a prodal by si ji?
-> Pivodak: neni, zatím je ještě na autě, ale asi pude přes víkend pryč 

-> bibendum30: vim,to byla sranda prece 

-> saSaT: a už je fuč že?
-> Pivodak: já sem se zrovna rozhodl jí dát pryč

Hoši mam SP 3,9 a motor cca 85ps a jako spokojenost taha to pekne i na 5..Maximalku sem jeste nezkousel..
-> jarda.u1: vždyt si jí viděl osobně
In natura....na heveru

nevíte o někom kdo má v garáži nadbytečnou převodovku suchý 5q sp4,22
-> bibendum30: ty se v tom tak vyznas

-> jarda.u1: Jojo,ta 100% měla

-> jarda.u1: Sem mel nebidky tehda... 1000, 1500 :-D se posrali. Pak jsem kamaradovi jednu sehnal za 200 cirou nahodou 

-> Pivodak: nejlépe v inzerci:)
-> Pivodak: 120lx mela taky suchej petikvalt se 4.22
-> havlik: tak to by solidně jelo ale kde to vzít?
sehnat sadu a poskládat převodovku no,zvažoval jsem o suchém 4q ale 5q je lepší
sehnat 4.5

-> Pivodak: Postavit si ji sam no...
-> Pivodak: si sežeň mokrej 5q nebo mě se povedlo převodovka z GLi
Já mám to auto jen na hraní ono s 3,9 to celkem fičí ale není to ono vyskouším 4,22 ale otázka kde to sehnat nebo kde sehnat upravenou převodovku.
Ja mam na spotrebaku 4,22 a seriovy motor favorit, rekl bych ze je to tak akorat, maximalka podle tacho 180, takze si udelej obrazek, kolik to asi ve skutencosti jede. Uvital bych obcas delsi PP, abych nemusel tolik tocit, pri delsi ceste, ale zase pri jizde mestem je lepsi tahle sviznejsi. Jinak na ty "na hrani" mam 90PS favorit + suchou 4,2. Tam by mohla by byt klidne i kratsi, ale delsi rozhodne ne, uz takhle mam problemy s otackami kolem 2000.
Závisí to hodně na motoru. S 3,9 se budeš trápit s nějakým slaboučkým motorem, ale budeš se trápit i s motorem třeba s 280 vačkou, který musí být točen.
Já jsem zvyklej na 4Q 4,44 takže bych 3,9 asi nebral...
Já jsem zvyklej na 4Q 4,44 takže bych 3,9 asi nebral...
Na okresky 4,22 na dalnice 3,9.
ked mas dobry motor, da sa chodit svizne aj s SP 3,9
-> Pivodak: ja dělal tuhle přestavbu před cca 14ti dnama a rozdíl tam je hodně velký.Ale není to jen tak,doporučuji pročíst tohle vlákno....skoda-virt.cz/cz/.../8387
4-oprava-a-prestavba-prevo
dovky
-> venni: I ta 4,22 už musí být rozdíl ne?
Tak celkově do 5q si moc nevybereš...buď ten 3,9 a nebo 4,22.Jinej budeš težko schánět.Leda že by jsi měl štestí a sehnal 4,5 z LRy jako má Havlík...
Zdravím,vím že se to tu už asi hodněkrát řešilo,Mám škodu 130L 5q předpokládám že v převodovce je sp 3,9,s autem nechci lítat 180kmh chci aby auto bylo celkově svižné motor mám Fačko136 takže jaký převod by jste doporučili a případně kde se dá sehnat?