skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Tužší zadní pružiny Fel. Pickup
prohledat
13 příspěvků (zobrazeno 1 až 13) od 16.08.2010 do 25.08.2010, založil/a SOMALECEK (martin120)
-> FORM: Tak ten služební pick up byl opravdu 1,3... Nějak jsem po tom nepátral. :-) Bylo to služební a nebyla chuť nějak řešit jízdní vlastnosti. :-) Jenom vím, že hodně lidí co maj Pick-upa se staršně divili, jaktože mám na FUNu tak "nakopnutej" zadek a už jich po mě dost ty pružiny chtělo. :-)
Rozdíl v zadních pružinách opravdu je
1.3 www.cc-autodily.cz/pruzin a-zadni?keyword=pi...
1.6, 1.9 www.cc-autodily.cz/pruzin a-zadni-pick-up-1_1?keywor d=pi...
1.3 www.cc-autodily.cz/pruzin a-zadni?keyword=pi...
1.6, 1.9 www.cc-autodily.cz/pruzin a-zadni-pick-up-1_1?keywor d=pi...
-> suri: Já se nechci hádat, jen jsem to nedávno zkoumal, tak mám svůj názor o co opřít. Možná jsem to v začátku nenapsal dostatečně srozumitelně, tak jsi mě asi nepochopil. Nebudeme to dále řešit, nemá to význam, navím myslím, že původní dotaz byl dostatečně zodpovězen.
-> FORM: radšej neriešme lebo sme sa nepochopili
-> suri: Celou dobu se tu bavíme zadních pružinách na Felicii pickup, tak nechápu, proč do toho taháš Combi a HB. Pak ze mě děláš blbce a k tomu naopak tvrdíš, že se v tom nevyznáš. Nic hledat nemusíš, podle mě je tu už dostatek informací.
-> FORM: to vieme ja hovorím o HB a Combi a tam je predok 1,3 1,6 1,9 eventuelne + ABS držiak a zadok Combi a HB sa delia , Pickup má iné zadné pružiny aj tlmiče a nikdy som neskúmal ich rozdelenie ale niekde to nájdem a pošlem predok je rovnaký
-> Stepan FUN: Není služební pickup právě 1.3 oproti funovi, který je 1.6? Já to právě hledal a jsou jen dva druhy, pro 1.3 a poté 1.6 a 1.9 jsou společné.
-> suri: Urážíš jen sám sebe, mě rozhodně ne. Felicia Pickup má jinak konstruovanou zadní nápravu, kde jsou oddělené pružiny od tlumičů kvůli rozšíření nákladového prostoru tak, aby se tam vešla paleta. Tím se liší od Favorita pickup, který má vzadu standartní koncepci a pružiny tusím shodné s Van plus.
-> suri: Urážíš jen sám sebe, mě rozhodně ne. Felicia Pickup má jinak konstruovanou zadní nápravu, kde jsou oddělené pružiny od tlumičů kvůli rozšíření nákladového prostoru tak, aby se tam vešla paleta. Tím se liší od Favorita pickup, který má vzadu standartní koncepci a pružiny tusím shodné s Van plus.
-> SOMALECEK (martin120): Hledat se mi to nechce, a ETOS, nebo ETKA by určitě řekly víc. ;-) Každopádně zadní pružiny na pick-upa jsou naprosto jiný, než na jakoukoli jinou feldu. A to jak tuhostí, tak i montážně. Asi jediný řešení by bylo pokusit se sehnat z FUNa, protože (nejsem si tím 100% jistej, ale na 95% to tak je) ty jsou kvůli jízdním vlastnostem a jinýmu rozložení hmotnosti tužší. Nehledal jsem to nikdy podle objednacích čísel, ale oproti normálnímu pick-upu má Fun zadek rozhodně vejš. A když Funa porovnám třeba se služebním picupem, tak fun je proti tomu tvrdej jako prkno...
-> suri: Nějak tak si to myslim i já, sehnal jsem z feldy combi, ty jsou snad z tlustčího drátu. Už je to kouda nějakej pátek co jsem se o tohle zajímal. Přední pružiny-1,3 1,6 1,9 jsou samo jiné. Zadní pružiny se lišili jen když je to hatch/combi...Krom Feldy pick up...Nikomu nenutim mou verzi, už si to fakt moc nepamatuju, tak se můžu mýlit :)
-> FORM: nechem uraziť ale pružiny sa pokiaľ viem delia - predok na 1,3
9 a zadok na combi krátku , vanplus a pod

-> SOMALECEK (martin120): 1.6 a 1.9 měla přední i zadní pružiny tužší oproti 1.3 Pickupu, pokud máš 1.3, můžeš zkusit koupit nové pod číslem 6U7 511 115 A. Případně je nechat namotat, k nim ale musíš mít samozřejmně odpovídající tlumiče. Zkus třeba kontaktovat HP.
píčapová felda má úplně jinou konstrukci odpružení než osobní fávo a felda, takže tudy někudy cesta nepovede. Jezdíš hodně naloženej že potřebuješ tvrdší? Co takový ty hustotunerský mezizávitový gumy, ty by uměli trochu pomoct
existují tužší zadní pružiny na Pickup ? Případně lze použít z jiného auta?