skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
problémy s radením
prohledat
78 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 12.04.2010 do 04.05.2010, založil/a DJFrndzalica
-> 105: jj, silon
-> minno: ano to novsie s kostou
-> Urbi: kdyztak na to koukam tak to vypada na silon
-> FORM: Nutně sháním tu podložku, nevíš kde ji sehnat ? U nás na zlínsku není nikde k dostání, leda si ju nechat vyrobit...ale nemám zatím ani kým ani matroš.
-> DJFrndzalica: a aké máš tiahlo? to novšie s "kosťou"?
-> FORM: tak tak. Tu podlozku nemam, tak prave proto to mam podlozeny matkama.
jinak po dva roky výroby (84-86) patřily pod 5Q konzoly plastové podložky, pak zřejmně upravili tunel. Pokud máš starší karosérii, podložku bych přidal, je to určitě lepší než tam cpát matky
-> DJFrndzalica: posun konzolu dozadu a zkus ju podlozit 4-12 M8 matkama za pouziti delsich M6 sroubamu
Trochu mimo od temy, ale kedze som daval novu 5Q prevodovku spolu s 5Q tiahlom tak teraz je to niečo hrozné....1,3,5 idú zaradiť ale veľmi ťažko a občas aj vypadávajú, ale hlavne toto nové tiahlo "klepoce" v tuneli v tom mieste kde sa nastavuje aj ručná brzda a občas aj na spoji s konzolou, staré 4Q tiahlo aj so 4Q prevodovkou toto nerobilo

-> darabos: ta ide lahko poznat, slapnes prvykrat tak berie u podlahy, slapnes podruhe berie uz vyssie, slapnes zas, zas berie vyssie -> je to tym ze ten vzduch co tam je vytlacis ako bublinu do trubky a kedze nema kade ujst tak to funguje, ale ked chces naslapnut zas tak sa medzitym zas pretlaci do valca a zas to berie od podlahy ...
-> afro100: oki, skusim aj to
-> darabos: mne to tak robilo keď bol vzduch v okruhu, vzadu sa to tvárilo OK, ale keď mi kamarát našlapal a ja som povolil na valci ten šrob zboku tak syčal vzduch ...
-> minno: -> afro100: hej hej, vola na pedali. A problem ja taky, ze sa spojka vypina az uplne na podlahe.
Je tam novy tanier aj lamela, je to cudne, ale stara spojka to robila tiez, takze je mozne, ze piestik sa zasekava vo valci...musim sa na to pozriet este.
Je tam novy tanier aj lamela, je to cudne, ale stara spojka to robila tiez, takze je mozne, ze piestik sa zasekava vo valci...musim sa na to pozriet este.
-> afro100: píše "a vola na pedali cca 2–3 cm", čiže rozumiem tomu tak, že je taká vôľa na pedáli a nie medzera medzi tyčkou pedálu a piestom vo valci....
-> minno: myslim ale, ze ma problem s tym ze nez sa ta tycka dostane k piestiku je tam 2-3 cm nicoho ... jednoducho to ma ako keby mal trocha zosliapnuty pedal, ale s tym, ze pedal sa vdaka pruzine vrati az na doraz.
Mal som ten isty problem, po vcerajsej vymene HSV spojka fungovala, ale proste sa ten piestik v poslednej tretine "kusol" a dalej ani krok, ked som tukol parkrat lahko po pedali, tak vyskocil tak ako ma byt, dneska som sa na to dival a jedine co ma napadlo, ze by to nejakym sposobom sprajcovali gumicky, aj ked som ich namazal brzdovkou ... po streknuti trochy silikonoveho oleja pod prachovku som to parkrat preslapol a je to OK ...
Mal som ten isty problem, po vcerajsej vymene HSV spojka fungovala, ale proste sa ten piestik v poslednej tretine "kusol" a dalej ani krok, ked som tukol parkrat lahko po pedali, tak vyskocil tak ako ma byt, dneska som sa na to dival a jedine co ma napadlo, ze by to nejakym sposobom sprajcovali gumicky, aj ked som ich namazal brzdovkou ... po streknuti trochy silikonoveho oleja pod prachovku som to parkrat preslapol a je to OK ...
-> darabos: ale vôľa na spojkovom pedáli má byť tých spomínaných 2-3 cm.... Tak to uvádza aj literatúra.
Ak ti spojka blbo vypína, niekde robíš chybu.
Ak ti spojka blbo vypína, niekde robíš chybu.
-> minno: nie, ale mal som tam aj druhu tycku, a ta bola taka ista. A takto sa blbo radi, ak sa vobec podari... a vola na pedali cca 2-3 cm...nafotim ak pojdem k autu.
-> darabos: máš fotku tej tvojej tyčky?
Nechcem zalozit novu temu...ja mam teraz taky problem, ze ta tycka co ide do HSV z pedala, ako keby bola kratsia a o dost, je strasna vola na pedali. Vyriesit to nie je problem, len teraz neviem, ci som zamenil tycku, alebo piest nechodi po celej dlzke valca
nemali ste niekto taky problem?

-> suri: nie nie....praskla mi spojkova trubka a hadica tiež slzila
-> DJFrndzalica: čo bol prítlačný tanier naopak?
problém vyriešený
-> minno: praveze to neslzi velmi ale vidiet to dost dobre
-> DJFrndzalica: ako moc to slzí? každopádne ak slzí, uniká tlak.
-> minno: aj som si to myslel len som si nebol istý tak som sa radšej opýtal

-> DJFrndzalica: no tak si si už aj sám odpovedal, slzí hadica = nie je dostatočný tlak na úplné vypnutie spojky.
Problém stále pretrváva aj po výmene prítlačného taniera....vôľa je nastavená na 4mm, skúšal som dať aj väčšiu alebo menšiu ale bezvýsledne....dnes som si všimol, že mi "slzí" hadica, tá čo ide od trubky k pracovnému valčeku ale pedál nie je veľmi mäkký (iba trochu). A všimol som si, že prítlačný tanier lamelu odtláča ale nie tak ako by mal, len do polovice
-> peti: vyskúšaj a rýchlo pochopíš , lamely majú ako smeť ,a platničky sa rozpadajú normálne kusy obloženie opadali
-> minno: zadne mam ferodo, tak tie by mohli byt v pohode a predné uvidim, nevyzera to aztak zle, tak uvidim

-> peti: neboj nič, ja mám tiež zadné pakne frenocar, zatiaľ fungujú, ale aj tak ich asi budem meniť a niečo robiť so zadnými brzdami, lebo mi furt brzdia akosi nesúmerne :/
-> minno: tak to si ma potesil , ja som kupil predne brzdove dosticky od Frenocaru :/
-> peti 17.04.10 22:59:12: 

Frenocar, to je značka, ktorú robia tu v blízkej dedine pri Námestove na nejakom JRD, kde chodia babky vo fertuchách vypomáhať, tak sa nečudujte

-> peti: 

-> DJFrndzalica: tak potom ako sa hovori dobre zabehnuta 105

včera mi tú lamelu núkal v obchode a radši som ju nebral teda ... neviem, sa mi to ani nezdalo tak tenšieten plech, ale asi to bude blato no ... :/
-> DJFrndzalica: tak ten plech vylisovali z plasteliny 

-> MOLSO:
-> alpin:
seriovka 105 L
-> alpin:
seriovka 105 L

-> DJFrndzalica: heh to ma drekstra alebo co ?
-> DJFrndzalica: vela koni v motore

-> minno: Ďakujem, no hádam to už konečne spravím keď dám ten nový prítlačák a bude dobre :) len ešte dúfam aby sa mi nestalo to čo kamarátovi na 105-ke s lamelou....tá lamela mala len polroka, najazdených cca 5000 km a tu je výsledok...zn. FRENOCAR
-> minno:
no presne tak nevypina ak som napisal ze vypina tak som sa sekol :)

-> DJFrndzalica: to si nepochopil len ty mna :) Vsetci sme ti tu pisali, ze ti nevypina dobre spojka a ty si napisal, ze si to kontroloval a spojka ti vypina, no radit pri nastartovanom motore nejde :-) Tak som sa ta len snazil naviest na to, ze ti ta spojka potom asi predsa len nevypina :) Drzim palce pri oprave, snad to uz konecne vychytas a bude dlhodobo vsetko bez problemov.
Kúpil som druhý prítlačný kotúč, som zvedavý ako sa to bude správať keď tam dám tento...LUK ani VALEO sa mi nepodarilo zohnať
-> Bobesh: to je nove
-> petr s: presne tak to je, zaradim rychlost, mam vysliapnutu spojku a auto sa hybe tak ako keby som nemal vysliapnutu spojku
-> minno: nepochopili sme sa, ked nastartujem motor, nejde zaradit vobec nic
-> petr s: presne tak to je, zaradim rychlost, mam vysliapnutu spojku a auto sa hybe tak ako keby som nemal vysliapnutu spojku
-> minno: nepochopili sme sa, ked nastartujem motor, nejde zaradit vobec nic
-> DJFrndzalica: A co ložisko v klice na mrkev,je v pořádku?
-> DJFrndzalica: Zařad rychlost a nastruj pokud auto pojede s vyšlápnutou spojkou tak nevypíná
-> DJFrndzalica: Predpokladám, že to testuješ stále za státia, auto nie je v pohybe. Niečo ti napíšem a skús sa nad tým zamyslieť. Vravíš, že s vypnutým motorom radiť ide. Tiež vravíš, že spojku si teda kontroloval a vypína ti. Ak motor beží a spojka správne vypína, znamená to, že čo sa radenia rýka, si v rovnakom stave, akoby motor nebežal. Kde je potom stále problém? Domysli si.
Inou možnosťou by už potom boli snáď len silentbloky agregátu a prevodovky v takom stave, že by ti pri bežiacom motore tak triaslo s prevodovkou, že by nebolo možné radiť.
Inou možnosťou by už potom boli snáď len silentbloky agregátu a prevodovky v takom stave, že by ti pri bežiacom motore tak triaslo s prevodovkou, že by nebolo možné radiť.
Tak som sa dnes na to pozrel, vymenil som hlavný aj pracovný valec a nastavil vôľu. Pri naštartovanom motore spojka vypína ale stále je to to isté
nejde zaradiť počas chodu motora....pri vypnutom motore idú všetky (občas sa stane, že niektoré rýchlosti nejdú ale keď sa s tým pohrám tak potom už idú všetky)