skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zadná náprava
prohledat
26 příspěvků (zobrazeno 1 až 26) od 05.01.2010 do 07.01.2010, založil/a Robert8899
-> vhml: no pokial brzdis motorom aj brzdami..myslim..a ked brzdis len brzdou tak brzdis len poloosi a jedno sukolie takze tam k nejakemu kruteniu dôjst myslim si dost isto nemôze
-> gabo000000: k momentu motoru se ti přičte i moment který vyvolávají brzdy
-> vhml: nie..môzes mi to vysvetlit prosim?
gabo000000 05.01.10 20:33:10 napsal:
→ steyr: odkedy sa brzdami kruti?
pojem reakční moment ti asi moc neříká viď?
→ steyr: odkedy sa brzdami kruti?
pojem reakční moment ti asi moc neříká viď?
-> gabo000000: ked to tak vidim tak tiez nad tym uvazujem 

-> gabo000000: ja zas premejslim nad klasickym zpusobem... kdosi taky prodava zadni drzaky na 4 pisty,necham profrezovat kotouce na 4listek upravim domek atd .)
-> afro100: ja suhlasim
toto iste teraz ide spravit kamos len pouzije kotuce myslim s L/A tie take hranate vypukle do ktorych sa zmesti cely 4 listok z vlecky...on to chce dat na kyvku..obdobne ako stepan

-> gabo000000: a na druhe molcanovku ni ?
-> steyr: odkedy sa brzdami kruti?
-> 105: ja vim a preto mam na skodovke kyvku

-> gabo000000: tak oba vime jak se chova kyvka a jak vlecka ne?

potom si chem pozriet ako ukruti mokru poloos s kotucovou brzdou :D
-> darklord: stejne je to jedno..aj tak toto tema bude onedlho zamcene

-> 105: preco?

-> gabo000000: si mu teda povedal

-> Robert8899: na delani picovin vlecenou napravu s tripodovyma poloosama skoda 130-rapid
-> Robert8899: vsetko sa da len treba chciet
-> Robert8899: to az sem dorazi gabo0000 tak ti povie... alebo neviem kto to tu skusal...
a na mokre sa daju nahodit kotucove brzdy??
-> Robert8899: na toto tu uz bolo vela debat, a vzdy skoncili hadkou... musis si sam vyskusat a uvidis 

ide mi o to ze v zakrute sa pri mokrych poloosiach viac naklanaju kolesa ako pri suchych aspon si to tak myslim lebo zatial som mal len mokre :D tak ake su podla vas lepsie?? ked uz nie z hladiska stability ale napr. ktora je pevnejsia
staci hladat 

pre stabilitu poloosi? asi mas na mysli skorej aka naprava nie?
cavte chcel by som vediet vas nazor ake poloosi su lepsie pre stabilitu skodovky suche alebo mokre?? diky