skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Radiaca konzola Felicia 1.3
-> King: ak kúpiš nejakú čo chodí pekne a nie je zadreté všetko tak vymeníš www.cc-autodily.cz/kloub-
razeni-komplet?keyword=ra.
.. www.cc-autodily.cz/luzko-
razeni-predni?keyword=ra..
. www.cc-autodily.cz/luzko-
razeni-zadni?keyword=ra... a ešte nejakú tú manžetku za pár korún , rozoberieš ten dvojklb pri prevodovke očistíš namažeš a neznituješ ale zoskrutkuješ ako na tom odkaze a vydrží to
-> suri: Dzeikuje bardzo :) Je to ale pakárna :)
-> King: v podstate je odlišné všetko , takže komplet novšie radenie z vaničkou a repásnuť autofelicia.republika.pl/
mechwybb.html toto
-> Pavel P..: Dobrá, nemám sílu hledat techničák, možná je to konec roku 96, ale tutově vím, že první registrace byla v roce 97 a tutově je to BMM 50kW.
-> King: Bmm z 97? to je nějakej haluz... MPi se začli dělat už v 96.
Přátelé, nějak se mi nechce hledat téma, kde se tohle jistě řešilo, tak se zeptám jako lama tady :)
Mám filcku BMM 1997 a ten nešťastnej bazmeg mezi táhlem žazení a převodovkou, kterej jsem v roce 2007 měnil za novej už zase vykazuje zemědělský vůle tzn. řadící páka vaklá a dostat tam jedničku na první pokus není hračka. Zvažuju upgrade na novější provedení z MPI. Otázka č. 1: Co všechno musím sehnat? Otázka č.2 na znalce mého okolí :) Kde to sehnat - mám na mysli nějakej tip na pokud možno nezmrdí vrakáč nebo případně vlastní stodolní zásoby :)
Mám filcku BMM 1997 a ten nešťastnej bazmeg mezi táhlem žazení a převodovkou, kterej jsem v roce 2007 měnil za novej už zase vykazuje zemědělský vůle tzn. řadící páka vaklá a dostat tam jedničku na první pokus není hračka. Zvažuju upgrade na novější provedení z MPI. Otázka č. 1: Co všechno musím sehnat? Otázka č.2 na znalce mého okolí :) Kde to sehnat - mám na mysli nějakej tip na pokud možno nezmrdí vrakáč nebo případně vlastní stodolní zásoby :)
No dal som to vymeniť nakoniec do servisu, bo som nemohol doma dostať odtial ten klin.
To nové radenie je uplny luxus, do stareho sa neoplati investovat....urcite kupit nove!
To nové radenie je uplny luxus, do stareho sa neoplati investovat....urcite kupit nove!

-> Kuladmin: nj :)
-> suri: Taky dobry jeste ze to nespadlo na tebe. Ja zas testoval na dvorku brzdy u jednoho auta a kdyz jsem testoval rucni tak sem utrhl obe lanka a to sem ani nezabral a provozni taky nic moc to sem pak spis brzdil ocima nez brzdama.
-> suri: Jo a homoklouby bez manzet a vazeliny - vazelina vsude v podbehu a nic o nicem nevedi.

-> Kuladmin: , autá s kamenmi v poloosiach , tečúce gufero prevodovky obtočené konopom aby netieklo a pod
-> suri: To me uz taky ne obcas ty brzdici kotouce nekotouce motory s kratkejma olejovejma merkama a takhle by se dalo pokracovat

-> Kuladmin: nj aj také som zažil a už ma moc vecí nerozhodí
-> suri: To je mozny me ty auta prijely tak ze byly ty dve tyce svazany pavoukama

-> Kuladmin: tak v tom sa vrtal tiež niekto domáci je tam diely číslo 26 , objímka ktorá slúži párve na chytenie klbu ked sa vymláti
-> suri: No upadla ta cast do ktere je to nacvakle ta kulicka a zustala prave nacvakla v tehle casti. A pak spadne cele to tahlo k zemi. Kdyz jsem to videl proste mi to prislo desne prekombinovane. Je to hold tak udelane kvuli prenaseni otresu.
-> Kuladmin: tam na tom obrázku nemôže upadnúť nič
-> suri: Uz si to presne nepamatuju ale vim ze se to rozpojilo tady:
Resp. nerozpojilo ale upadl urezl ten cepik (kulicka).
Resp. nerozpojilo ale upadl urezl ten cepik (kulicka).
-> Kuladmin: ten kolík nemôže a nesmie vypadnúť , ked si tam nedáš sponu na hadicu alebo orignál a nič ho tam nedrží tak vypadne , ale najlepšia je šroba s driekom
-> suri: Uz jsme mel asi 2x tu cest prave na tom poslednim ze jak je ten malej cep tak upadl z toho drzaku a konec Ja ted zrepasoval ten prostredni typ a pohoda presny a tichy. U toho je pravda nesmi zareznout ten cep ve spoji pod radickou ale kdyz se to ohlida da poradne vazelina tak je to ok.
-> Kuladmin: s pružným kolíkom ale originál nevypadne nikdy iba domácemu kutilovy , ja som spokojný aj s drháami aj s tuhosťou a presnosťou s posledným typom
-> suri: Ty hele radsi mu v tom uz nedelej zmatek takhle ma hlavu uz mimo 
Jo hele to stou vanickou je ten typ s tym malickym cepem? Co rad zrezne a pak upadne a clovek taha tahlo po zemi za sebou? Jo je to on uz to vidim.

Jo hele to stou vanickou je ten typ s tym malickym cepem? Co rad zrezne a pak upadne a clovek taha tahlo po zemi za sebou? Jo je to on uz to vidim.

-> suri: červené najstarší a najblbší typ s silonovými výstelkami ktoré sa večne zodrali a modré novší typ s klbom čo je na večšine BMM
sú tri typy len na 1,3 a 1 typ je úplne iný na 1,6
1,3 sú spolu zámenné a najlepšie je tiahlo s vaničkou - najnovší typ .
1,3 sú spolu zámenné a najlepšie je tiahlo s vaničkou - najnovší typ .
JOP pokud tam mas tu prechodku a pak bude sedet delka celeho toho tahla tak ano.
No však na to sa pýtam prave
...takže ten čap/závlačku vyberiem a vyhodím to celé von
Potom tam nasadím toto...teda skúsim to:)...a malo by to byť hotové. Zajtra to skúsim, dosť si mi pomohol...

Potom tam nasadím toto...teda skúsim to:)...a malo by to byť hotové. Zajtra to skúsim, dosť si mi pomohol...
Ja se z tebe picnu ne ja picnu tebe
Se na to poradne podivej nejdriv. Zalezi jak to tam mas. Pokud tam mas mezikus muzes ho sundat pokud tam neni tak bude problem. Tu manzetu dolu dat muzes az za ni je tesnici gufero to uz ne to by na tebe tekl olej.
Na tom mezikusi vides ze je dirka zkrz na te vetsi casti a tam je prave ten cep/zavlacka co ho jisti.

Na tom mezikusi vides ze je dirka zkrz na te vetsi casti a tam je prave ten cep/zavlacka co ho jisti.
Ale to je cele jeden kus nie?..to čo trčí z tej prevodovky
No a tu manžetu už nemám dávať dole?..tam je olej už?:)
No a tu manžetu už nemám dávať dole?..tam je olej už?:)
Ven to cely nedostanes ale pokud ty ten mezikus drzi na te tycce co leze ven z prevodovky tak jen vyklepnes ten zajistovaci prvek a pak ho sundas. Je ta mnaka zvlacka nebo pojistnej cep nebo tak neco, Ale nejde vyndat cela ta tycka ven to nejde.
No olej som tam menil nedávno... Takže ešte raz
to čo trčí z prevodovky - ten posledný obrázok čo som pridal - s tým medzikusom...to mi nepôjde vybrať von?
Lebo myslím, že by tam mohlo presne sadnúť to zakončenie tej tyče (v tej zlatej farbe)...aj dĺžka by sedela potom celkovo

Lebo myslím, že by tam mohlo presne sadnúť to zakončenie tej tyče (v tej zlatej farbe)...aj dĺžka by sedela potom celkovo
Co je venku tak stim si muzes delat co chces ale s tou posledni casti co ti trci z prevodovky jak je ta manzeta s tou uz nic neudelas je to tycka ktera je uvnitr zahnuta a zabyha mezi radici tycky s vydlickama.
Jo a doporucuju az to budes cely skladat pokud se tam nikdy nemenil olej tak dat novej a vymenit tesnici gufero co je na te radici tycce v prevodovce.
Jo a doporucuju az to budes cely skladat pokud se tam nikdy nemenil olej tak dat novej a vymenit tesnici gufero co je na te radici tycce v prevodovce.
Aha jasne...takže to môžem vybrať von? nepokazím tym niečo?
To neni v prevodovce to je venku z prevodovky to co trci je sice stejne vypadajici ale to uz je konec radici tycky. Si poradne prohledni cele to razeni.
Tak toto celé vyberiem von z prevodovky...a nasadím tam priamo tu tyč...teda to v tej zlatej farbe?...pojde to von z tej prevodovky?
To skus nasadit bez toho mezikusu zda to pujde a zda bude sedet delka.
bez toho čo je v prievodovke?..alebo na tej tyči? Teraz ma napadá, že keby som možno vybral to čo je v prevodovke von - to s tým medzikusom...a nasadil tam priamo to, čo je na tej tyči? to v tej zlatej farbe
Ne inak mi vravela, že to všetci berú a je to ok

Ne inak mi vravela, že to všetci berú a je to ok
tak to je smejd neco se jim nepovedlo ve vyrobe asi nebo nebyla tam barva otrepy apod?
nesedelo to tohto:
Asi tam bol aj iný priemer a nešlo to nasunúť..
Asi tam bol aj iný priemer a nešlo to nasunúť..
-> venca5: Tak je mozny ze posledni facka to meli ale prvni urcite ne.
Ja si to tez uz z hlavy uplne nevybavim jak to tam presne je ale co ten mezikus nejde to stim nejak nakombinovat? Pak je mozny ze je to zmetek kdyz to neni original.
ale Favorit to mal rovnake nie?
EE to 3 s kloube razeni patri na feldy ja to tam mam taky rv1996 40kW BMM
nesedí to na tom s tým menším priemerom...ani tam to už nešlo nasunúť
A kde ti to teda nesedi u te prevodovky bacha je tam mezikus.
Kuladmin 29.12.09 19:53:14 napsal:
Tak jsou 3
Toto je to, čo som tam mal....teda asi to čo je aj na Favorite..
Tak jsou 3

Toto je to, čo som tam mal....teda asi to čo je aj na Favorite..
-> venca5: Aha pac origo stoji cca 2000,-Kc
1.3 BMM, 50kW