Hostagrund a tmel Makroflex

prohledat
7 příspěvků (zobrazeno 1 až 7) od 25.07.2009 do 26.07.2009, založil/a Mates
řadit dle data
10:41:20
26.07.2009
Bobesh
-> LiMaK - 742 forever: To se ani nedá,každej má svý specifika ale oba ve svý třídě dost dobrý. Navíc oba jsou domácí výrobky za přijatelnou cenu.
09:20:17
26.07.2009
Mates
-> LiMaK - 742 forever: Je mi jasný,že se to nedá až tak srovnávat s tlumexem,jen mě zajímali vaše názory na tu barvu.Dám tam tmumex plast.
08:40:26
26.07.2009
LiMaK - 742 forever
-> Bobesh: to jo, ale teoretizovat, jestli je hostagrung lepsí než tlumex se mi zdá jako kktina...

možná že ale bude lepší než ten blbej hammerite - tohle už jsou srovnatelné kubatury, tak to jde porovnat...

(mch: hameritem sem natiral neco jednoducheho asi 5x,ale nemam ho celkove rad)
22:45:04
25.07.2009
Bobesh
-> LiMaK - 742 forever: Já bych HOSTAGRUND tak nezatracoval,už jsem s ním dělal,je schopnej se provázat se starou barvou bez vedlejších nežádoucích účinků a pokud netrváš na extra kvalitním vzhledu,je schopnej zastat funkci základovky a krycí v jednom. A slunce ani voda s ním nezamává. Než zázračnej " Hemerojd " na čistej plech,tak klidně Hostagrund a pak Tlumex.
14:48:37
25.07.2009
LiMaK - 742 forever
tak misto toho "tmelu" bych koupil klasické PUR lepidlo, neboli kádéčko...lepí se s tím zejména autoskla do karoseriií a přímo v návodu je i lepení a spárování spojů na karoseriích...oblíbené zejména pro spoilery, které když jsou z lamina tak už pak obvykle jsou nedemontovatelné bez poškození lamina samotného...

takže pro "tmely" a lepidla na spárování čehokoli jsem jednoznačně pro toto pur, již rádku let mám s ním dobré zkusenosti, od podlah aut,přes skla, pres vodovodní trubky,dokonce mam tim podlepenej i saci koš olejoveho cerpadla k bloku, bo sem nesehnal v garazi zrovna motorarskej silikon....a mam s timhle lepidlem 200% zkusenosti a spokojenost.

jo a ten pur, co ti pisu, je pretiratelnej 100%....milionkrat odzkouseno

no a s tou barvou co mi vyskočila to nemyslís važně??? tixotropní barva na zábradlí a lavičky?? tim bych nenatřel plot kolem zahrady, natož podvozek auta...a prosimte jak te to napadlo srovnavat s tlumexem, což je silnostenný, trvale eleastický nater, odolný vůči kamínkum atd...jak te muže napadnout srovnávat barvu na kov(zábradlí, lavičku) s tlumexem...to je jako srovnávat "travní koberec" s asfaltovou cestou...

kdybych nemel jiné barvy v okolí, tak bych postupoval nasledovně:

kvalitní základovka, pak na ni tenhle tvuj hostagrund a pak tlumex....

zakladka sama o sobe je duležitá, ale "saje" vodu, proto se musí přetřít vrchním naterem--> hostagrund nebo alkyton,nebo cokoli....a pak tlumex, kterej to ochraní před solí, kamínky, tlumex ti vylije mistečka kolem sroubku, plechu...zajihe spáry, kde pak nezatejká bordel...

urcite bych na auto netitlal nic bez zakladky...ty finty s tim, že je vše v jednom...koooolikrat sem videl hammerite kouzelnou barvu podebranou hnitím tak, že se odloupl celej list barvy formátu A4....

to sou jen take finty na mamlasy, že nemusí kupovat zakladku, pritom zakladka a jiná kvalitní vrchní barva vyjdou na ty samé prachy a odolnost nesrovnatelná
upraveno 3x, naposled 25.07.2009 14:56:05
12:49:25
25.07.2009
Mates
Ahoj,máte někdo zkušenosti s barvou Hostagrund S2160 a tmelem Makroflex FT 101??Barvu bych chtěl dát na podvozek,ale nevím jestli je lepší než tlumex.Hlavně aby měla dobré antikorozní vlastnosti a aby se neloupala.U toho tmelu mě zajímá jestli pujde přetřít barvou??Známej mi říkal,že to jde.

Dík za rady.
Extreme Tyres